Trije ravni finančne neodvisnosti: denar je le del enačbe

Kazalo:

Trije ravni finančne neodvisnosti: denar je le del enačbe
Trije ravni finančne neodvisnosti: denar je le del enačbe

Video: Trije ravni finančne neodvisnosti: denar je le del enačbe

Video: Trije ravni finančne neodvisnosti: denar je le del enačbe
Video: Почему здесь остались миллионы? ~ Благородный заброшенный замок 1600-х годов 2023, Oktober
Anonim
Doseganje finančne neodvisnosti je sveti graj osebnih financ. Toda kaj resnično pomeni finančna neodvisnost? V tem prispevku želim določiti različne ravni finančne neodvisnosti. Tako je. Tudi pri finančni neodvisnosti ni ene velikosti, saj imajo vsi drugi želeni življenjski standard.
Doseganje finančne neodvisnosti je sveti graj osebnih financ. Toda kaj resnično pomeni finančna neodvisnost? V tem prispevku želim določiti različne ravni finančne neodvisnosti. Tako je. Tudi pri finančni neodvisnosti ni ene velikosti, saj imajo vsi drugi želeni življenjski standard.

V nasprotju s tem, kar mislite, je finančna neodvisnost ne vse, da imate dovolj denarja, da pokrijete vse vaše stroške, nato pa še nekaj. Finančna neodvisnost pomeni tudi premagovanje psiholoških strahov, da bi resnično živeli brezplačno.

Na primer imam vrstnike, ki imajo v milijonih neto vrednosti, vendar še vedno delajo svoje zakonce, ker se ne počutijo 100% finančno varne. Pogosti razlogi vključujejo potrebo po pokritju zdravstvenega varstva ali "ljubezni" svojega zakonca za svoje delo, čeprav bi raje počeli nekaj drugega.

Tukaj so tri ravni finančne neodvisnosti, s katerimi sem prišel. Vse tri stopnje finančne neodvisnosti morajo izpolnjevati naslednja osnovna merila:

1) Ni potrebe za delo za preživetje, ker prihodki od naložb ali dohodki brez dela zajemajo vse življenjske stroške v stalno življenjsko dobo.

ali

2) Neto vrednost je enaka ali večja od števila preostalih let v vašem življenju X življenjski stroški, npr. 3 milijone dolarjev s 30 leti življenja je FI, če vaši življenjski stroški ne presegajo 100.000 dolarjev na leto.

Proračunska finančna neodvisnost

Če je dohodek vašega gospodinjstva manj kot ~ $ 40.000 na leto, se šteje, da je nižji srednji razred. Ne bodi užaljen. To je samo definicija, ki temelji na milijonih podatkovnih točk. Sedanji uradni prag za revščino je dohodek v višini 25.000 dolarjev na leto za družino štirih in 19.000 dolarjev za družino treh.

Če ste zadovoljni, ker živite v nižjem življenjskem slogu srednjega razreda, potem bi si potrebujejo od 800.000 do 1.600.000 dolarjev pri naložbenih sredstvih, ki se vračajo 2,5% - 5% na leto, da bi ponovili 40.000 USD bruto letnega dohodka. Seveda, če ste v zadnjih desetih letih vlagali v trg bull, ste verjetno videli višji donos kot 5%. Toda na dolgi rok je najbolje, da ostanejo konzervativni, saj se recesija zgodi.

Glede na 10-letni donos obveznic znaša ~ 2,5%, mora vsakdo na svojem naložbenem premoženju brez tveganja tvegati najmanj 2,5% letno. Če v času finančne neodvisnosti izgubljate denar, niste pravilno vlagali.

Ta kategorija finančne neodvisnosti je zanimiva, ker obstaja veliko kompromisov, ki jih posameznik ali par še vedno naredi, kot so:

  • Ustanovitev enega od zakoncev, da eden od zakoncev živi v življenju FI.
  • Prehod na nižje stroške na svetu namesto življenja, kjer je večina vaše družine in prijateljev.
  • Zmanjšanje na majhno najemnino, majhno hišo ali celo RV ali kombi.
  • Zakasnitev ali brez otrok, kar lahko resnično škoduje proračunu FI.
  • Ob zaposlitvi s krajšim delovnim časom.
  • Agresivno delate na projektu vašega stranskega vrveža / strasti.
  • Stalno povej drugim, koliko si vreden zaradi negotovosti.

Vprašanje, ki ga imajo mnogi ljudje v tej fazi, je torej: Si res FI, če moraš narediti eno ali več teh stvari? Mnogi, ki delajo na dan, se ne strinjajo, vendar ni pomembno, ker vam nihče ne more povedati, kako živeti v vašem življenju. Če vam ni treba delati s polnim delovnim časom in lahko pokrijete vaše stroške, ste proračunski FI, kolikor me zadeva.

Proračunska finančna neodvisnost je tam, kjer sem se znašel med leti 2012 in 2014. Prihodke sem zaslužil približno 80.000 dolarjev, kar je bilo več kot 40.000 dolarjev, odkar sem živel v San Franciscu, in se dogovoril o dovolj velikem odpravljanju, ki traja 5-6 let stroški. Tudi s temi številkami se še vedno bojim, da sem napačno izbral zapustitev službe pri 34. Zato sem poskušal prodati svojo hišo in zmanjšati za 70%, vendar nihče ni hotel kupiti moje hiše v letu 2012, hvala bogu. Nadalje sva se z ženo strinjala, da dela tri leta, dokler se ne obrne na 34 let (hoaray za enakost), da nam daje dovolj časa, da ugotovimo, ali bi lahko oba zapustili delovno silo. Konec leta 2014 se je pogovarjala o svoji odpravi tudi pred njenim 34. rojstnim dnem.

Osnovna finančna neodvisnost

Mediani dohodek gospodinjstev v Združenih državah je približno 60.000 dolarjev. 60.000 dolarjev se zato šteje za prijeten zaslužek srednjega razreda za večino Američanov. Če vam ni bilo treba delati za 60.000 dolarjev na leto, potem bi bilo treba življenje bolje, morda celo fantastično.

Na podlagi konservativne 2,5% - 5% letne donosnosti bi gospodinjstvo potrebovalo naložbe med 1.200.000 $ - 2.400.000 $, da se štejejo za finančno neodvisne. Ko dobite vsaj 1.200.000 ameriških dolarjev za naložbena sredstva in ne želite več delovati, ne priporočam streljanja za celoten donos, ki je veliko večji od 5%. Če želite, lahko izkopljete ograje za 10 odstotkov vaših naložbenih sredstev, vendar ne več. Ni potrebe, saj ste že zmagali igro.

Ne pozabite, ko boste dosegli finančno neodvisnost, vam ni več treba shranjevati. Vsi, ki si prizadevajo za finančno neodvisnost, vsako leto prihranijo kjerkoli od 20% do 80% svojega prihodka po davčnem prihodku, poleg tega pa povečujejo svoj pavšalni račun pred obdavčitvijo.Če torej 100-odstotno količino vašega letnega prihodka gospodinjstva ponovite s svojimi naložbami, dejansko dobite povišanje, ki temelji na znesku, ki ste ga prihranili vsako leto.

Če imate še 20 let, da živite in potrebujete samo 60.000 dolarjev na leto, imate lahko tudi 1.200.000 $, ki jih lahko štejemo za dovolj, tudi če ste nič. Edini problem je, da se bo vaša kupna moč z inflacijo zmanjšala za ~ 2% na leto. Druga težava je, da ne veste točno koliko let ste živeli. Zato je vedno bolje imeti več kot manj.

Moj prijatelj v spletnem dnevniku Joe iz Retirea s 40 let, ki je šest let starejši od mene, je dober primer, da ima dovolj denarja, vendar je težko premagati strah pred neuspehom. Vsako leto se sprašuje, ali se njegova žena lahko pridruži v upokojitvi, čeprav je bila upokojila že več kot pet let, je blizu neto vrednosti v višini 3 milijonov dolarjev, spletno dohodek in pasivni dohodek pa več kot kritje letnih življenjskih stroškov. Vsako leto mu povem, da se je lahko upokojila že pred leti, vendar jo je spretno prepričala, da še naprej dela.

Sorodni prispevki: Doseganje dveh življenjskih slogov finančne neodvisnosti

Finančna neodvisnost blockbuster

To je raven FI, ki jo poskušam doseči odkar sem bil star 30 let. Odločil sem se takrat, da je bil dohodek posameznika ~ 200.000 do 250.000 $ in dohodek gospodinjstva ~ 300.000 $ idealen dohodek za največjo srečo. S takšnim dohodkom lahko živite v prijetnem življenju, ki vzgaja družino do štirih ljudi kjerkoli na svetu. Glede na to, da sem preživel svoje šolsko življenje, ki živi v Manhattnu in San Franciscu, je bilo naravno, če bi prišli do precej višjih ravni dohodka kot srednja ameriška gospodinjstva. Ne pozabite, da polovica države živi v dražjih obalnih mestih.

Te številke so deloma posledica zelo naprednega davčnega kodeksa, ki se je izvajal sredi 2000-ih, ki se je dejansko šel po stopnjah dohodka nad temi pragovi. Nadalje, skrbno sem opazil mojo stopnjo zadovoljstva, da ni veliko naredil za veliko več. Vsak dolar, ki je zaslužil več kot 250.000 do 300.000 ameriških dolarjev, ni naredil lizanja razlike. Dejansko sem pogosto opazil upad sreče zaradi povečanega stresa pri delu.

Z uporabo enakih 2,5% - 5% donosnih številk, bi bil eden tako potrebujejo 5.000.000 $ - 10.000.000 $ na posameznika in 6.000.000 $ - 12.000.000 $ na par naložbenih sredstev za doseganje finančne neodvisnosti Blockbuster. Poleg tega je bolje, če je vaš dom izplačan.

Če ustvarjate od 250.000 do 300.000 dolarjev pasivnega dohodka, ne da bi morali delati, je življenje dobro, res dobro. Na mojem vrhuncu v 1H2017 sem dobil okoli ~ 220.000 $ v letnem pasivnem dohodku, potem pa sem končal z znižanjem ~ 60.000 dolarjev od vrha po prodaji moje hiše za poenostavitev življenja. Zato imam še vedno dolge poti, še zlasti zdaj, ko imam sina, ki bi ga lahko vzgojil.

Način, kako mnogi dosežejo finančno neodvisnost Blockbusterja z dohodkom od 250.000 do 300.000 dolarjev, je s kombinacijo prihodkov od naložb in pasijonskega denarja. Ker vam FI omogoča, da naredite kar koli želite, tukaj je vaša priložnost, da sledite klišeju, sledite svojim strastem in denar sledite brez skrbi, da ne bo nobenega denarja. Moja strast je taka stran.

Toda zaradi strahu, da nisem mogel udobno zagotoviti moje žene in novorojenčka, sem preveč delal leta 2017 na škodo mojega zdravja. Zato, dokler ne bom dosegel 300.000 $ letno v pasivnem dohodku ali nikoli ne bom pustil stresa ali se spet spravil ven, ne bom kmalu prišel do Blockbuster FI.

Sorodni izdelki: Premagovanje Sindroma enega več let, da bi naredili nekaj novega

Vse stopnje finančne neodvisnosti so dobre

Piramida finančne neodvisnosti
Piramida finančne neodvisnosti

Tudi če se znajdete v kategoriji FI za proračun, je še vedno bolje, kot da delate na brezdušni dan z dolgim prevozom in groznim šefom. Večina ljudi, ki se znajdejo v proračunu FI, so bodisi na mlajši strani (<40), nimajo otrok ali so prisiljeni živeti skromno. Ugotovil sem, da v mnogih primerih ljudje v proračunu FI dolgo potrebujejo bolj udobno življenje, tako da se vrnejo na delo, se posvetujejo ali poskušajo zgraditi podjetje v treh letih, da se premaknejo navzgor po piramidi.

Edini način, s katerim sem ugotovil, da uspešno premagam strah pred neuspehom, je, da se pogajate o odpravi, ustvarite dovolj pasivnega dohodka, da pokrijete vse vaše življenjske stroške vsaj 12 zaporednih mesecev ali poskusite, da bi živeli prvi, medtem ko vaš partner še vedno deluje. Občutek udobja FI se ne zgodi zgolj s prstom prstov.

Obstaja ta naravna spodbuda, da še vedno dosežete finančni napredek, tako da nadaljujete dobre finančne navade, ki ste jih dobili na prvem mestu. In čudovito, napredek, ki ga naredite, je iskanje diamantov, ko ste že našli zlato.

Sorodni: Ranking Najboljši pasivni dohodki

Priporočilo za gradnjo bogastva

Upravljajte svoj denar na enem mestu: Prijavite se za Osebni kapital, spletno brezplačno orodje za upravljanje premoženja na spletu, da boste bolje upravljali svoje finance. Poleg boljšega nadzora nad denarjem, investirajte s svojimi nagrajenimi Orodje za preverjanje naložb da natančno ugotovite, koliko plačate v pristojbinah. Plačal sem 1,700 $ letno v pristojbinah, za katere nisem vedel, da plačujem.

Ko povežete vse svoje račune, uporabite svoj kalkulator za načrtovanje upokojitve, ki potegne vaše prave podatke, da vam omogoči čisto oceno vaše finančne prihodnosti z uporabo Monte Carlo simulacijskih algoritmov.Definitivno vodite svoje številke, da vidite, kako delate. Osebni kapital uporabljam že od leta 2012 in v tem času vidim, da se je neto vrednost povečala zaradi boljšega upravljanja z denarjem.

Priporočena: