Mislil sem, da sprožijo vprašanja, da začnete pogovor

Kazalo:

Mislil sem, da sprožijo vprašanja, da začnete pogovor
Mislil sem, da sprožijo vprašanja, da začnete pogovor

Video: Mislil sem, da sprožijo vprašanja, da začnete pogovor

Video: Mislil sem, da sprožijo vprašanja, da začnete pogovor
Video: Хозяин УБИТ внутри! - Заброшенный особняк УБИЙСТВА, спрятанный во Франции 2023, September
Anonim
To je situacija, v kateri sva že prej - in to je tudi najhujša nočna mora vsake sramežljive osebe: neroden pogovor s tujcem.
To je situacija, v kateri sva že prej - in to je tudi najhujša nočna mora vsake sramežljive osebe: neroden pogovor s tujcem.

Običajno zveni nekaj takega:

VAM: Torej uhhh noro vreme, ki ga imamo, kaj?

NJIM: Yup.

(dolgotrajno tišino)

VAM: Kako je tvoja pijača?

NJIM: V redu.

(dolgotrajno tišino)

VAM: Pred kratkim si ogledal kakšne dobre filme?

NJIM: Ne.

(dolgotrajno tišino, ki mu sledi, ko se nekaj spregovoriš o tem, da gremo v kopalnico in premešamo)

Vidiš, kaj se je zgodilo? Skoraj takoj, pogovor FLAT LINES in gre absolutno nikamor.

Obstaja veliko primerov, ko se to zgodi:

 • Prvi datumi
 • Delovne konvencije
 • Stranke
 • Družinska srečanja

… ampak rezultat je enak. Poskušate prisiliti majhne pogovore s postavljanjem banalnih vprašanj - le, da dobite tristo, en ali dva odgovora nazaj.

Na srečo, ni treba biti tako. Kdaj.

Pravzaprav lahko takoj vzpostavite povezavo z ljudmi - celo popolnimi tujci - z odličnimi vprašanji, ki sprožajo razmišljanje, zagotovo začnete pogovor.

Moč popolne misli vzbuja vprašanje

Pred tem sem se pogovarjal o orodjarni zgodbe - tekoči seznam vaših najboljših zgodb, ki jih lahko poveste drugim. Ko razmišljate o vprašanjih, ki jih lahko uporabite, ko želite pogovoriti, ustvarite orodno vrstico za vprašanja - učinkovita, poglobljena pogovorna vprašanja, ki so že pripravljena.

Če želim še to ponazoriti, bom iz mojega lastnega orodja izvlekel zgodbo.

Pred leti sem študiral v tujini. Prvo noč, ostali učenci in jaz smo šli v to bar, da pijejo. V resnici se nismo poznali, zato smo vsi sedeli pri naši mizi, ki je bila v naši nerodni tišini.

Odločil sem se, da bom prekinil led z vprašanjem iz mojega orodja.

"Hej," sem rekel, "naj vas vse vprašam: kdo bi raje hodil, medtem ko bi se nekdo povezal s svojim sinom ali vašo hčerko?"

Ja, ja. Vem. Vprašanje je bilo surovo in popolnoma mladoletno - vendar je delovalo. Izkazalo se je, da so vsi za mizo imeli mnenje, zato so začeli govoriti.

Boom. Ice = zdrobljen.

Če se bojite, da ste preveč sramežljivi, da bi celo postavili vprašanje, si oglejte videoposnetek o taktikah, da bi premagali stidljivost.

Vprašanje velikih vprašanj je lahko eden od najboljših načinov, kako vključiti osebo, s katero se pogovarjate, in se tudi z njimi pridruži - še posebej, če je v pogovoru zaspiček. Odšel bom na okončino in rekel "Kdo bi raje hodil …" verjetno ne deluje v vseh situacijah.

Zato vam bom pokazal 5 zanimivih vprašanj za dosledno angažiranje pogovorov, ki jih lahko uporabljate v skoraj vseh kontekstih.

5 je razmišljal o vprašanjih, ki bi jih morali vprašati med malimi pogovori

Vprašanje 1: "Kaj misliš s tem?"

Različica: "Nikoli še nisem slišal za to. Kako to deluje?"

To vprašanje je super, ker redko kdaj prosimo za pojasnilo med pogovorom zaradi strahu pred gledanjem ali sondiranjem. Navsezadnje se počutimo neumno, če mislimo, da smo zamudili nekaj, kar imajo vsi drugi.

Trik je, da greš v miselnost radovednega začetnika. Bodite radovedni. Postavite vprašanja, ko ne razumete nekaj in se ne bojite, da iščete več informacij. Pravzaprav boste drugim ljudem počutili prijetno, ko boste postavili vprašanje, ki bi ga vsi želeli odgovoriti.

In oseba, ki jo sprašujete, bo navdušena nad tem, da jo bo pripravila. Zapomnite si: tudi oni so nervozni glede pogovora. Toda, če jim dovolite tla, pomirite njihov strah, da ste dolgočasni ali govorite preveč - hkrati pa zagotovite krmo za nadaljevanje pogovora.

Vprašanje št. 2: "Zakaj ste se odločili za X?"

Različica: "Kako si prišel v to?"

Želite vedeti resnico, ki vam bo pomagala pri vsakem pogovoru? To je to:

Ljudje LJUBIRA govoriti o sebi.Če lahko nekoga pokažete o svojem življenju in o tem, kaj počnejo, imate začetek velikega pogovora. Zato to vprašanje tako dobro deluje. Poziva zgodbo, ki jo bo druga oseba več kot pripravljena deliti, in vam omogoča, da izvlečete elemente zgodbe, da vzpostavite povezavo.

Lahko bi se naučili, da ste imeli enako velikost na fakulteti ali pa ste oba delali z istim naročnikom v eni točki - potem pogovor postane naraven in enostaven.

Vprašanje št. 3: "Kaj je tvoj najljubši del o X?"

Različica: "Resnično mi je všeč [X zvočnik, rože, prizorišče] danes, ali ste imeli priljubljenega?"

Ustvarjanje mnenja nekoga - še posebej, če je močno - je vedno odličen način za vzpostavitev povezave. To posebno vprašanje lahko postane zelo zabavno, če podate nasprotujoči si odgovor.

Ta isti pogovor sem videl pri dogodkih o zvočnikih:

Oseba 1: O resnično mi je bil všeč prvi govornik.

Oseba 2: Res? Mislil sem, da je najmanj zanimiv.

Oseba 1: Fascinantno! Zakaj tako misliš?

In pogovor je pravkar potekal od tam.

Preveč pogosto ljudje mislijo, da je konflikt slaba stvar - to ni! Konflikt lahko biti slaba stvar, lahko pa je tudi priložnost, da se od druge osebe, s katero se pogovarjate, uči novo perspektivo. Ljudje lahko celo noč govorijo o svojih željah!

Vprašanje št. 4: "Zakaj bi rekel to?"

Različica: "Zdaj bi si mislil na X, vendar si rekel Y."

Naslednjič, ko se z nekom pogovarjate z malimi črkami, upoštevajte, koliko nejasnih izjav o njihovi industriji / mestu / ozadju / karkoli.

Nekaj, kot je, "To je grozno industrijo, da se takoj vključite", preden se popolnoma premaknete.

Naslednjič, ko slišiš takšno izjavo, sledi jim na njem. Če zahtevate več podrobnosti, boste pokazali, da poslušate in ste resnično zainteresirani za to, kar imajo povedati, in tako spodbudite, da se pogovorijo več.

Vprašanje št. 5: "Kaj je bil najtežji del X?"

Različica: "Če bi morali spet storiti X, kako bi to počeli drugače?"

Ljudje radi govorijo o premagovanju stiske. Ne le, da je zanimivo za tiste, ki poslušajo, ampak je tudi takojšnja povezava, ko v pogovor vključite čustva.

To dobro deluje, če na primer spoznate nekoga, ki ga občudujete - avtorja, zvočnika ali voditelja v vaši industriji. Naučite se lahko dragocenih spoznanj o tem, kar želite storiti.

Oblikovanje orodne vrstice za vprašanje

Seveda, odvisno od konteksta vašega pogovora, boste želeli imeti druga vprašanja za različne scenarije.

Konec koncev, ne bi hotel iti v mešalnik z vodilnimi vodji, ki so pripravljeni vprašati: "Kdo bi raje hodil, medtem ko bi se nekdo povezal s svojim sinom ali vašo hčerko?"

V nasprotnem primeru ne bi hotel iti ven z nekom in vprašati svoj datum: "Kaj je najpomembnejša sprememba v vaši industriji, odkar ste začeli svojo kariero?"

Zato boste želeli ustvariti različna mesna vprašanja za različne scenarije.

Torej naslednjič, ko se pogovarjate z malimi črkami, upoštevajte velika vprašanja, ki jih slišite in vprašajte. Shranite jih v orodni vrstici za vprašanja za pozneje.

Tukaj je nekaj dobrih vzorec vprašanj za začetek:

Dogodki mreženja / industrijske konvencije

 1. Zakaj ste se odločili za X?
 2. Kateri so največji izzivi, ko gre za vašo industrijo?
 3. Če bi morali spet storiti X, kaj bi storili drugače?
 4. Ker ste v X pridobili več izkušenj, kaj je postalo pomembnejše in zakaj?
 5. Kaj bi naredilo danes / ta dogodek uspešen za vas?
 6. Kaj vas še vedno preseneča o X?

Datumi

 1. Kateri so vaši največji cilji prav zdaj?
 2. Kako preživiš svoj čas?
 3. Igrala vprašanja, kot so: Katera vam je všeč več - palačinke ali vaflje?
 4. Kaj sovražiš največ o dating? (To vprašanje je zanimivo in vam lahko pomaga, da se izognete temu, kar sovražijo)
 5. Kakšna je vaša najljubša restavracija v mestu? Zakaj?
 6. Kateri Spotify seznam predvajanja je zvočni zapis vašega življenja?

Baristas / Čakajte osebje

 1. Kakšna je tvoja najljubša stvar na meniju? Zakaj?
 2. Kakšna je nora stvar, ki je nekdo poskusil naročiti ta teden?
 3. Si kdaj napisal nečloveško ime napačno, ker ti jih ni bilo všeč?

BONUS: Če res želite uresničiti svojo družabno mišico, si oglejte moj videoposnetek o izboljšanju vaših socialnih veščin. Manj kot 30 minut.

Ali ne morem samo preskočiti majhnega pogovora? NE. Majhen pogovor je pomembno družbeno mazivo

"Ampak Ramit, sovražim majhen pogovor! Zakaj ne morem naravnost do točke?"

Majhen pogovor je KRITIČNI del življenjskih in gradbenih odnosov - to je tisto, kar ljudem pomaga spoznati drug drugega, vzpostaviti smiselne povezave in postaviti temelje za odlične dolgoročne odnose.

Izraz "majhen pogovor" je dejansko popoln napačen zaradi svojega ogromnega vpliva na oblikovanje odnosov in razvijanje nepopravljivo zaupanje. Kot tak, potrebuje veliko več skrbi in odtenkov, kot da bi prišli do točke.

Če ste hodili do izvršnega direktorja, ki ste ga občudovali v mešalniku ali konvenciji in rekli: »V resnici imam rad. Dajte mi delo, prosim! Kako mislite, da bi se odzvala? Verjetno ti ne bi dala te službe.

Ampak, če ste se z malo skrbi in jo pripeljali v neverjeten pogovor in ste jo prosili za službo (ali še bolje, le nasvet ali srečanje s kavo), bi bila bolj dovzetna za to.

Ključ je, da se zavedamo, da je zaupanje in sposobnost dobrega pogovora spretnosti - in tako kot vse druge spretnosti, ki jih lahko naučimo, spravimo in obvladamo.

Med družbenimi dogodki sem se počutil neudobno in neudobno - vendar sem sčasoma razvil hacks za zaupanje v nove situacije.

Pokazal vam bom natančno, kako to storim v teh treh kratkih videoposnetkih. Vnesite e-poštno sporočilo za takojšen dostop.

Priporočena: