9 Potrebne stvari, ki jih morate storiti, preden se premaknete v svoj novi dom

Kazalo:

9 Potrebne stvari, ki jih morate storiti, preden se premaknete v svoj novi dom
9 Potrebne stvari, ki jih morate storiti, preden se premaknete v svoj novi dom

Video: 9 Potrebne stvari, ki jih morate storiti, preden se premaknete v svoj novi dom

Video: 9 Potrebne stvari, ki jih morate storiti, preden se premaknete v svoj novi dom
Video: Egyptian Museum Cairo TOUR - 4K with Captions *NEW!* 2023, December
Anonim

Načrtuj stran takoj, plus več nasvetov strokovnjakov, ki bi vas lahko presenetili.

Ste podpisali in parafirali na vseh črtkanih vrsticah. Hiša je vaša - ni več lastnikov ali zakupov. Uživaj. Spremenite ga. Celo noč preživite v svojem novem, praznem domu na zračni blazini s škatlo pizze, preden se stvari začnejo resnično (to je spomin, ki ga lahko cenite po cesti). Toda, ko je hišna medena konec, je delo opravljeno, nekatere stvari pa spadajo na "čim prej je boljši". Ti devet strokovnih nasvetov, ki ponujajo navodila o tem, kaj storiti, preden se preselite v svoj novi dom, vas lahko presenečajo.

  1. "Posojite" stike vašega nepremičninskega posrednika

  Kdo potrebuje priporočila prijatelja, ko lahko uporabite seznam zaupanja vrednih nepremičnin? Večina agentov ima vodovodarje, električarje in še več, ki jih redno priporočajo. "Vprašajte svojega Realtorja za seznam prednostnih ponudnikov, tako da boste imeli v prihodnosti priročno, ko boste kaj potrebovali," pravi Megan Shook, nepremičninski posrednik z družbo Mosaic Community Lifestyle Realty v Ashevilleju, NC. "Utežljivo je vedeti, da imate te stike, če jih potrebujete v naglici."

  2. Počakajte, da barvate stene

  Življenje v vašem domu razpakiranega za nekaj časa omogoča, da vidiš, kje svetloba zadene v vsaki sobi ves čas dneva. Torej ne hitite, da barvate stene, preden so vaše stvari na mestu, čeprav se to zdi najlažje. Na koncu lahko izbirate barve, ki jih ne ljubite - in potem boste morali znova slikati.

  Tip žarnice, ki jo uporabljate, vpliva tudi na barvo barve, pravi notranja oblikovalka Barbara Anderson iz Preferred Designs v Rehoboth Beach, DE. "Priljubljene žarnice Edison bodo spremenile barvni odtenek," pravi. Ko se Anderson sestane s stranko, vzame vzorec barve v vseh štirih kotih sobe. Pogleda jo v naravno svetlobo, nato pa blokira svetlobo. Toda medtem ko stene lahko čakajo, so vaši stropi še ena, grenka stvar. Anderson predlaga slikanje zgornjih meja prej prinaša škatle in pohištvo.

  3. Na okna dodajte UV folijo

  Preden vrtate luknje ali načrtujete, kje boste obesili svojo umetnost, ugotovite, kje je sonce najmočnejše v vašem novem domu. "Sončna svetloba lahko sčasoma poškoduje dela na platnu in papirju in zbledi barve", svetuje umetnik Steven Seinberg. Priporoča dodajanje UV filma na okna. Ne boste opazili, da je tam, vendar vam bo ponudil nekaj zaščite za vaše dragocene umetnine in pohištvo.

  4. Načrtujte zabavo

  Načrtovanje housewarming stranke dva do štiri tedne po tem, ko ste se premaknili vam daje spodbudo - in rok -, da dobite vse te škatle razpakirane. Ko so vabila zunaj, ste zavezani. Houseownerjev ekvivalent pripoveduje prijatelju, da jo boste spoznali za razred Pilates. V mnogih vidikih življenja je ključna odgovornost. In če je rezultat zabava v vaši novi organizirani hiši? Vse bolje.

  5. Ali se psi pogovarjajo in pozdravljajo

  Preden se pomaknete, pojdite Fido okoli soseske. To je dobra priložnost, da spoznate svoje nove sosede in predstavite Fido v svojo novo okolico. Ker bodo vaši sosedje poznal vašega psa po imenu - in kje živi - bodo vedeli, koga naj pokličejo, če kdaj izstopi iz svojega dvorišča. (Prebite za hišne ljubljence so preveč pogosti!) Razmislite tudi o tem, da jim pošljete vizitko s podatki o stiku na eni strani in ime hišnega ljubimca na hrbtu. Morda so tudi bolj odpuščeni vsak zgodaj zjutraj, če so videli, kako lepo je blizu.

  6. Hranite vsak račun

  Naredite mapo, dobite zvezek in vodite račune za vse. Morda boste presenečeni nad tem, kaj je davčno odbiten. Trditev, da prostor za vašo pisarno ni velika novica, vendar ne pozabite na vse dele, ki se nahajajo v domači pisarni. "Ali je to alarm, služba za služkinje, stroški elektrike … vse te stvari se lahko razdelijo na račun odbitka domače pisarne," pravi Kelly Phillips Erb, ustanovitelj Taxgirl.com. Erb predlaga tudi vpogled v odbitne domače hipotekarne obresti in davke na premoženje, plačane ob zaključku. "Mislim, da se veliko zgreši," pravi. In zagotovo sledite vsem tistim izboljšavam na domu. Lahko dobite davčne olajšave za te ceste.

  7. Pridobite energetski pregled

  Po navedbah ameriškega ministrstva za energijo lahko prihranite do 30% svojega računa za energijo z nadgradnjami, ugotovljenimi v energetskem pregledu. "Energetsko učinkoviti domovi so win-win za lastnika in okolje," pravi Shook. Med strokovno oceno energije, bo revizor ugotoviti pomanjkljivosti v vašem domu, ki se lahko določi, da prihranite energijo in znižate račune. Če želite poiskati revizorja v vaši bližini, se posvetujte z lokalnimi električnimi ali plinskimi podjetji ali poiščite imenik omrežja Residential Energy Services Network.

  8. Preverite zračnike

  Če je vaš dom novogradnja, se prepričajte, da se pred vklopom HVAC izpraznijo zračniki (s cevnim priključkom). V nasprotnem primeru se prah, ki se je poravnal v odprtinah, lahko razneslo - in v vaš dom. Lastniki novih gradbenih domov pogosto poročajo o potrebi, da pogosteje spremenijo svoje zračne filtre, in to je razlog. Tudi vaš graditelj bi to moral storiti, vendar ne more škoditi, da bi se prepričal.

  9. Začnite sveže v varnostnem oddelku

  Zamenjajte baterije v detektorjih dima in ogljikovega monoksida takoj. Shook predlaga nakup novega gasilnega aparata. Vsaj tako prestavljate neizogibno nadležnost umirajočih akumulatorjev, ki se naenkrat ujamejo po vsem hiši. V najboljšem primeru rešujete življenja. "Eden od kolegov je imel v zadnjem tednu v 5:45 uri vžigalnik za ribe, ki ga je požar ogenj", pravi Shook. "Zaradi detektorja in gasilnega aparata je njihov dom imel najmanjšo škodo!"

Priporočena: