Najhujša napaka, ko poskušate zaslužiti več

Kazalo:

Najhujša napaka, ko poskušate zaslužiti več
Najhujša napaka, ko poskušate zaslužiti več

Video: Najhujša napaka, ko poskušate zaslužiti več

Video: Najhujša napaka, ko poskušate zaslužiti več
Video: ДЕМОН ПОЖИРАЕТ ДУШИ ЛЮДЕЙ / DEMON devours the souls of people 2023, September
Anonim
Ta teden imam primer najhujše napake, ko vidim ljudi, ki se trudijo zaslužiti denar na strani.
Ta teden imam primer najhujše napake, ko vidim ljudi, ki se trudijo zaslužiti denar na strani.

To je subtilno, vendar zelo pomembno. Lahko bi imeli največjo idejo in če ne boste pozorni na to (spodaj vam bom pokazal), nikoli ne boste zaslužili.

Ok, preverite to e-poštno sporočilo nazaj in nazaj. To je iz pravega e-poštnega sporočila, ki sem ga nedavno prejela.

[Vnesi Beth]

Naslednji dan imam 1,231 besedno e-poštno sporočilo. 99% je bilo nepomembno (kar je že rdeča zastava), vendar je glavni odstavek:

Pravzaprav bi bil zelo ponosen, da delam za vas in z vami na vašem glasilu in spletni vsebini, ki lektorira vaše delo. NYC je zelo konkurenčen in še nikoli ni … Ne morem vstopiti v živahno industrijo revij. Zelo sem inteligenten in se takoj učim stvari, pogosto jih intuiciram zase, celo kodiranje in matematična načela, ki so me naučili ob datumih (recimo, na primer, golih kosti moči 72!). Če ste zainteresirani za nekoga, ki je motiviran, zaznaven, iskren, ponavadi zmožen ponoviti stavke ali koncepte, ki so resnično pomanjkljivi … Rad bi povečal vpliv vaših sporočil. Kaj me je spodbudilo k temu?

V redu, to je že zelo čudno. Zakaj me skrbi tvoja moč 72 načel ali matematike? Čitalniki IWT bodo glasno odzvali na to, kako je zmeden in zmeden ta e-poštni naslov. Kakorkoli, moj odziv:

Hej Beth,

Hvala za prijazne besede.

Cenim to, ampak grem. In tukaj je razlog, zakaj: urejanje tipk ni samo tako pomembno za mene.

Veliko sem poučeval moje učence E1k. Mnogi od njih se pogovarjajo z idejami o stvareh, ki se jim zdijo pomembne … vendar niso pomembne za njihove potencialne stranke. Napišem LOT. In nekoč v nekem trenutku imam pisavo. Če bi to prizadelo moje poslovanje ali ugled, bi mi bilo vseeno.

Ampak tudi ko pošiljam e-pošto na 50.000 ljudi, komaj kdorkoli opazi. In komaj koga skrbi. Samo meni ni pomembno.

Torej moj nasvet (in to je stvari, ki jih pokrivam v veliko več podrobnosti v Earn1k) je, da ugotovite, kaj ste dobri v …, da so vaši obeti ABILITY in WILLINGNESS plačati. To vam bo pomagalo pri najemanju.

Hvala še enkrat.

Odgovorila je:

zato menite, da me nihče ne bi zaposlil kot lektor?

In rekel sem:

jaz ne vem o "nihče", vendar bi bilo težko

To je bil njen zadnji odgovor:

dvomite, da … ko imam pravilno stopnjo = D ali poslovno spoštovanje, da bi začeli pisati storitve, ki so jih moji prijatelji prosili, naj začnem za gluhe ljudi od leta 2003.

vseeno, oprostite, da vzamete čas = D

sem dejansko neverjetno nadarjen pesnik, oblikovalec nakita in ilustrator. samo nič poslovnega znanja!

imaš odličnega tedna … ne skrbi, najemnina (m) se konča zdaj.

Nato je šla na Cvrkutati in me obtožila audicizma (diskriminacija gluhih ljudi), ki je predlagala, da bi bilo plačilo za lektoriranje težko.

ANALIZA

Vzdih.

Ne samo, da me je prosila za moje mnenje, nato pa jo zavrnila in žalila, vendar pa resnično verjame, da ji bo "stopnja" ali skrivnostna "poslovna spretnost" pripomogla k temu, da bi denar kot lektor.

Tukaj je Beth zamudil:

Če vaša storitev ni pomembna za vaš ciljni trg, bi lahko bili najboljši na svetu in še vedno boste dobili nič strank.

Težko me zanima le lektoriranje. Ulovim 99% lastnih napak, in tudi, ko objavim nekaj, kar ima napake, nihče ne skrbi.

Zakaj bi denar porabil za lektorja? Ali čas? To preprosto ni problem zame. Jaz samo ne skrbi.

Na žalost, Beth prikazuje eno od klasičnih napak, ki jih prvič izvajajo podjetniki: obsedena je z njeno idejo namesto tega, na kaj trg dejansko skrbi.

To vidim veliko.

Za tiste, ki ste diplomirali iz Earn1k, veste, kako težko smo vadili ta koncept v vas, z uporabo študij primerov, vaj, primerov in preprostih primerov, kot je STHU Technique za poslušanje vašega trga.

Za tiste, ki se še niso pridružili Earn1k, bodite zelo previdni, ko začnete razmišljati, da iščete "čarobno idejo", ki vam bo pomagal zaslužiti denar. Vaša zamisel je pomembna, vendar je bistveno, da so tehnike, ki jih uporabljate za potrditev vaše ideje. Z drugimi besedami, želite ugotoviti, ali bo vaša ideja nikoli zaslužila, preden boste vlagali nekaj časa vanj.

To je tisto, kar razlikuje nekaj mojih izjemno uspešnih diplomantov Earn1k, ki zaslužijo tisoče / mesec na strani, v primerjavi z ljudmi, kot je Beth, ki so na žalost obsedeni z brezplodno idejo, ki je nikoli ne bo plačala.

Uporabite uporabniško-raziskovalne tehnike, ki ste jih naučili, da potrdite svojo idejo in preizkusite donosnost, preden boste porabili več sto ur na njem. Narediti to delo spredaj je kontra-intuitiven, vendar je tako lahko zaslužite precejšen znesek denarja.

P.S. Pripravljam se na ogromno pisanje. O čem želite izvedeti več? Samo pustite komentar - vsakega sem prebral.

Priporočena: