Svet ni Darwinian

Svet ni Darwinian
Svet ni Darwinian

Video: Svet ni Darwinian

Video: Svet ni Darwinian
Video: Профилактика деменции: советы экспертов от врача! 2023, December
Anonim
Zdi se, da je to prepričanje med veliko ljudi, da je svet racionalen in da slabe ideje ne bodo dolgo trajale, ker jih bodo ugasnile dobre.
Zdi se, da je to prepričanje med veliko ljudi, da je svet racionalen in da slabe ideje ne bodo dolgo trajale, ker jih bodo ugasnile dobre.

Mislim, da to izostaja ena velika stvar: nesposobnost. In včasih pomanjkanje izkušenj.

Slišali boste, kako ljudje pravijo, "To je bila neumna reklama", nato pa bo odgovoril nekaj smartassov: "No, če ne prodati, ne bi bilo na TV!"

Ni res.

Samo zato, ker je nekaj slabega / neučinkovitega komercialnega, ne pomeni, da bo kadarkoli odstranjen. Nekoč sem delal v podjetju, ki je na primer naredil grozljivo slabo marketinško delo - dobesedno porabil več sto tisoč dolarjev na mesec, ne da bi privedel več kot FEW-strank, a še vedno ni bila ugasnjena.

Podobno je ena izmed mojih najljubših psiholoških študij o tem, kako ljudje niso samo nesposobni, vendar pa ne vem nesposobni. Všeč mi je naslov: Nekvalificirani in neznani o njem: kako težave pri prepoznavanju lastne nezadostnosti vodijo k inflacijskim samoocenjevanjem.

To velja tudi za osebne finance. Še enkrat, včasih je nesposobnost in drugič, preprosto pomanjkanje izkušenj. Toda rezultati so isti: napačni.

Poročevalec WSJ Jonathan Clements je nedavno napisal članek o tem, zakaj ljudje hranijo svoj denar v aktivno upravljanih vzajemnih skladih in, kot pravi, "bedni zapisi".

Kar je presenetljivo, je potrpljenje vlagateljev v velikih skladih z grozljivimi rezultati. Da, nekatera sredstva bodo neizogibno pod povprečjem. Toda zakaj se držite z njimi?

[…]

Ena možna razlaga je, da delničarji morda niso pripravljeni izplačati denarja, ker ne želijo plačati nastalega davčnega računa. Ampak ne kupujem tega argumenta.

[…]

Slaba uspešnost … ne pomeni, da obstoječi delničarji hitijo za prodajo. "Moja ugibanja so, da je večina vlagateljev nezahtevne in se bodo obesili, dokler ne potrebujejo denarja ali ne dosegajo svojega cilja", pravi profesor Johnson.

Celoten članek: Zakaj v nasprotnem primeru dobri vlagatelji pritegnejo vzajemne sklade z lažnimi zapisi.

Samo zato, ker je nekaj že dolgo, to ne pomeni, da je dobro. Daytrading, skoraj vsi aktivno upravljani vzajemni skladi, in tehnične strategije trgovanja vsi prihajajo v mislih. Oni lahko biti dober, seveda. Toda pošteno, dolgoročno, verjetno ne.

In z osebnimi finančnimi sredstvi, večina Američanov nima izobrazbe ali osnovnega znanja o osebnih financah. Upajmo, da bomo vsi prišli skupaj. Zato lahko vidimo, da samo zato, ker je bila ideja že dolgo časa, ne pomeni nujno, da je to dobra ideja.

Ta objava je namenjena naslednjemu:

  • Starši, ki svojim otrokom povedo, naj vlagajo v državne obveznice ali najvarnejšo možnost v svojih 401 (k) s
  • Radio-show gostitelji, ki svojim slušateljem povedo, da vlagajo v zlato ali zapleteno anuitete, zavarovane z davki, v starosti 25 let
  • Prijatelji, ki se berejo o "Hot Stock !!!" v BusinessWeek ali Forbes ali Fortune in nato vlagajo v njej, ne da bi prepoznali, da morajo založniki prodati revije

Priporočena: