Brez davka na dobiček za izključitev prodaje: Ali lahko prodate najemnino za nepremičnine brezplačno?

Kazalo:

Brez davka na dobiček za izključitev prodaje: Ali lahko prodate najemnino za nepremičnine brezplačno?
Brez davka na dobiček za izključitev prodaje: Ali lahko prodate najemnino za nepremičnine brezplačno?

Video: Brez davka na dobiček za izključitev prodaje: Ali lahko prodate najemnino za nepremičnine brezplačno?

Video: Brez davka na dobiček za izključitev prodaje: Ali lahko prodate najemnino za nepremičnine brezplačno?
Video: Стоимость жизни в Канаде | Сколько стоит жить в Торонто, Канада? 2023, Oktober
Anonim
Image
Image

Današnja tema je, kako izkoristiti davčno izključitev lastnika stanovanj kot nepremičninski vlagatelj. V zadnji epizodi sem govoril o davčnem premoru iz Uncle Sam, ki vam omogoča prodajo svojega osnovnega stanovanja in ne plača nobenega davka na kapitalske dobičke do 500.000 dolarjev dobička, če ste poročeni skupaj in 250.000 ameriških dolarjev, če ste samski.

Ali lahko prodajate davek na nepremičnine brezplačno?

Kaj pa najemnine? Ali je mogoče to davčno olajšavo uporabiti za najemnine? Na žalost se izključitev kapitalskih dobičkov ne nanaša na najemne nepremičnine. Uporablja se samo za vaš primarni dom. Ampak, lahko svojo hišo, ki jo imate v lasti, spremenite v svoj primarni dom in s tem omogočite, da je prodaja upravičena do davčne izključitve. Če vam ustreza, se lahko preselite v svojo hišo, živite v njej dve ali več let, nato pa jo prodate in ne plačate davka na dobiček, če je v mejah izključitve.

Kako se lahko kvalificirate?

Če želite biti upravičeni do izključitve, morate imeti v lasti in živeti v hiši za dva od zadnjih petih let. Če imate več hiš za najem in so odprti za nenavaden življenjski slog, lahko proces ponovite tako pogosto kot vsaka druga leta, če želite prodati svoje nepremičnine brez plačila davka na dobiček do omejitev izključitve. Preden prodate najemnino, se prepričajte, da ste seznanjeni z razlogom za prodajo in se prepričajte, da je to dober razlog. Upoštevajte, da ko prodajate hišo, prodajate premoženje, ki se dolgoročno običajno poveča v vrednosti. Vaš dobiček pri prodaji hiše, ki je bila najeta, je lahko višja od pričakovanja. Medtem ko ste ga izposojali, ste bili najverjetneje amortizirali stroške hiše na vašem seznamu E. Ko prodajate hišo, se vaša osnova za stroške v hiši zmanjša za znesek amortizacije, ki ste ga vzeli, kar pomeni, večji dobiček. Še enkrat lahko izključite do 500.000 dolarjev dobička, če ste poročeni in vložite skupaj, in do 250.000 $, če ste samski, če ste v lasti in živeli v hiši za dva od zadnjih petih let. Če se preselite v najemno lastnino, ki ste jo pridobili z 1031 izmenjavo davkov, je pravilo strožje. Namesto da bi morali imeti lastno hišo in živeti v hiši za dva od zadnjih petih let, morate dejansko lasti hišo pet let in živeti v njej v dveh od zadnjih petih let, da se izključite. (Več o davčnih odloženih izmenjavah bom povedal v prihodnji epizodi.) Kaj, če bi kupili zgornjega fiksatorja, jo obnovili in ga prodali po dobičku, potem ko živite v njej vsaj dve leti? Ali bi lahko izkoristili davčno izključitev v tej situaciji? Ja, lahko. Če ste nekdo, ki bi lahko uživali ali bi se vsaj ukvarjal z življenjem v zgornji fiksirni napravi, medtem ko delaš popravljanje, je ta izključitev lahko velik del vaše strategije. To sem rekel v zadnji epizodi, vendar je vredno ponavljati tukaj: ni omejitve glede števila krat, ko lahko uporabite izključitev. Vendar lahko izključitev uporabite največ enkrat na dve leti.

Nazadnje, ne pozabite, da vam ni treba kupiti naslednje hiše z enako ali večjo vrednostjo, da bi se izognili davčni izključitvi. Čeprav je bilo to že pred Zakonom o davčnih olajšavah iz leta 1997, to ni več. To davčno izključitev lahko uporabite za dobiček od prodaje vašega doma, ne glede na to, ali prodajate svoj dom, da se premaknete navzgor, zmanjšate ali celo izplačate in potujete po svoji RV. Kot vedno je resnično pametna ideja, da se posvetujete s davčnim ali finančnim svetovalcem pri sprejemanju strateških finančnih odločitev.

Upravno

Danes podarim dve kopiji Prodajnih nepremičnin brez plačila davkov Richarda Williamsona. Ta knjiga je napolnjena s strategijami za prodajo vašega doma, drugega doma ali najemnih nepremičnin brez plačila davka. Tedenski zmagovalci so Eden B. in Keith v Ithaca v New Yorku. Čestitam, Eden in Keith! Preverite svoje e-pošte za navodila. Cha-ching! To je vse za zdaj, ljubezen Money Girl, vaš vodnik za bogatejše življenje. Če imate vprašanje ali komentar, ga pošljite na naslov [email protected]. In velik hvala tistim, ki ste objavili pregled v iTunes. Najlepša hvala! Money Girl je del omrežja Quick and Dirty Tips. Oglejte si Podcast za Modern Manners Guy za nasvete o tem, kako biti bolj vljuden. Hvala za poslušanje! Sorodne povezave:

  • IRS Publication 523, "Prodaja vašega doma"
  • Zakon o davčnih olajšavah iz leta 1997

Agent Čestitam fotografiji iz Shutterstock Več nasvetov iz denarja

Priporočena: