Solo 401 (k)

Kazalo:

Solo 401 (k)
Solo 401 (k)

Video: Solo 401 (k)

Video: Solo 401 (k)
Video: The Power Of a Solo 401K | What You Need To Know 2023, September
Anonim

Današnja tema je Solo 401 (k).

Če ste samozaposleni in niste posvečali veliko pozornosti zadnji epizodi na Roth 401 (k), je zdaj čas za poslušanje, ker je ta epizoda za vas! Če ste samostojni podjetnik ali imate podjetje brez zaposlencev, razen vašega zakonca, lahko ustvarite svoj Roth 401 (k). In ti sploh ni potrebno, da delodajalcu naredi, da to naredi!

Posameznik 401 (k)

Različica je samo za vas. Solo 401 (k) (znan tudi kot samozaposlen ali posameznik 401 (k)) je na voljo samozaposlenim in lastnikom podjetij, ki nimajo nobenih zaposlenih, razen njihovega zakonca. Ima možnost Roth, tako da se lahko odločite za prispevek po obdavčitvi in če zaslužek na svojih prispevkih raste brez davka!

S solo 401 (k) lahko naredite dve vrsti prispevkov: odlog plače in delitev dobička. V večini primerov ta kombinacija pomeni, da lahko s samim 401 (k) prispevate več kot vi pri drugih vrstah pokojninskih načrtov za samozaposlene.

S solo 401 (k) je omejitev prispevka za odlog plače enaka omejitvi prispevka 401 (k): za leto 2007 je to 15.500 dolarjev.

Lahko pa prispevate do 20% svojega dohodka za samozaposlitev ali do 25% vaše odškodnine, če ste vključeni, do največ 45.000 $. Skupni skupni največji prispevek k solo 401 (k) je tudi 45.000 dolarjev (ali 50.000 dolarjev, če ste stari 50 let ali več).

Tukaj je primer, kako deluje: recimo, ste v letu 2007 zaslužili 100.000 dolarjev od vašega samostojnega podjetnika. Vaš najvišji solo 401 (k) prispevek bi znašal 35.500 $ (to je najvišji prispevek v višini 15.500 $, plus 20% od 100.000 $, ki ste si ga zaslužili). S tradicionalnimi samozaposlenimi pokojninskimi načrti bi vaš največji prispevek v tem primeru znašal 20.000 dolarjev, kar je precej manj.

In ne pozabite, da so omejitve prispevka solo Roth 401 (k) veliko višje od meje prispevka Roth IRA za 4.000 dolarjev. Torej, če ste samozaposleni ali lastnik podjetja brez zaposlenih, razen vašega zakonca, je solo Roth 401 (k) odličen način, da v Roth vložite več denarja in izkoristite ugodnost brezcarinske rasti na vašem zaslužki.

Samoupravljanje vaših pokojninskih skladov

Sedaj je bila epizoda 7 o samoregulirani IRA. Zelo je kul in vas res postavlja na voznikov sedež. Če ste poslušali to epizodo, ste se naučili, da vam samodejno usmerjeni IRA omogoča vlaganje v skoraj vse vrste sredstev (vključno z nepremičninami in zasebnimi podjetji). Prav tako vam omogoča, da s svojim IRA zagotovite zavarovana in nezavarovana posojila.

Torej lahko sami usmerite solo Roth 401 (k)? Ja, res lahko. Čeprav tega ne morete storiti s tradicionalno banko ali posredništvom, lahko to storite s skrbnikom, ki vam omogoča vlaganje v katerikoli razred premoženja, ki ga dovoljuje IRS. S samostojno usmerjenim solo 401 (k) lahko vlagate tudi v korporacije S in življenjska zavarovanja - dve stvari, s katerimi ne morete vlagati v samoregulirani IRA.

Za povezavo do samostojnega solo 401 (k) skrbnika pojdite na dno te strani.

Kot vedno, je položaj vsakega posameznika drugačen, zato je dobro, da se posvetujete s svojim davčnim ali finančnim svetovalcem.

Upravno

Danes bom dal Patrick Rice še en izvod IRA Wealtha. Res mi je všeč ta knjiga, ker vam kaže, kako vlagati v sredstva, kot so nepremičnine in zasebna podjetja v IRA. In zmagovalec je Anthony C. v Austinu v Teksasu. Čestitamo, Anthony! Anthony je bila prva oseba, ki je pravilno odgovorila na prejšnje tedensko vprašanje, ki je bila: "Kakšna je vrednost kovine v niklju?"

Anthony je pravilno odgovoril, da je kovina v niklju vredna 7,8 centa (na podlagi 6. marca zaključne cene za navadne kovine). Zaradi inflacije je notranja vrednost nikljev in bakrenih penijev večja od njihovih nominalnih vrednosti. Ne bodi preveč vznemirjen, čeprav. Ne morete topiti svojih niklja in bakrenih penijev, in prodati kovino za lep dobiček. Anthony je tudi navedel povezavo z začasno pravilo ZDA Mint, izdano decembra, ki prepoveduje taljenje nikljev in penijev. Povezave na pravilo in spletno mesto Coinflation, ki sledi kovinski vrednosti kovancev, so na voljo tudi na koncu prepisa za to epizodo na QuickAndDirtyTips.com.

Cha-ching! To je vse za zdaj, ljubezen Money Girl, vaš vodnik za bogatejše življenje.

Še enkrat hvala vsem, ki ste objavili pregled na iTunes! In če niste objavili enega, bi bilo super, če bi lahko vzeli trenutek, da napišete enega. Preverite tudi najnovejše podcaste QDnow: Legal Lad in The Mighty Mommy. Hvala za poslušanje!

===============

Samoupravni skrbniki IRA

  • PENSCO Trust
  • Kapitalski sklad
  • Skupina Entrust

Samonastala IRA in solo 401 (k) hipotekarni posojilodajalec: Severnoameriška hranilnica

Tradicionalna borzna posredovanja, ki ponujajo solo 401 (k) (vrste naložb, omejene na tiste, ki ponujajo borze):

  • Fidelity
  • Schwab

Glej notranjo vrednost kovancev pri Coinflation. Glej U.S. Mint začasno pravilo, ki prepoveduje taljenje nikljev in bakrovih penijev.

Iz slike iz Shutterstocka Več nasvetov iz denarja

Priporočena: