Pravilo 72

Kazalo:

Pravilo 72
Pravilo 72

Video: Pravilo 72

Video: Pravilo 72
Video: Правило 72 для расчёта удвоения инвестиций 2023, Oktober
Anonim

Današnja tema je pravilo 72. Rad bi vam povedal o kul majhnem triku, ki ga lahko uporabite za hitro oceno obrestne mere, ki bi jo morali zaslužiti, da bi v določenem številu let podvojili svoj denar. Evo, kako deluje: preprosto razdelite 72 na število let, da dobite obrestno mero, ki bi jo morali zaslužiti za svoj denar, da bi se v tem času podvojil.

Kako dvigniti svoj denar

Recimo, da želite, da se vaš denar podvoji čez 10 let. Kakšno obrestno mero bi morali zaslužiti? Vse, kar morate storiti, je, da razdelite 72 na 10. Za svoj denar bi morali zaslužiti 7,2-odstotno obrestno mero, ki bi se dvignila po 10 letih. In kaj, če bi želel, da bi se vaš denar podvojil čez 5 let? 72, deljeno s 5, je 14,4. Moral bi zaslužiti 14,4% na leto, če bi želeli, da se vaš denar podvojil v 5 letih. Pravilo 72 lahko uporabite tudi nazaj: ocenite, koliko časa bo trajalo, da bi se vaš denar podvojil, preprosto razdelite 72 na obrestno mero. Na primer, recimo, da imate super uspešen naložbeni tečaj in zaslužite 20% letno. Koliko časa bi moral vaš potek trajati, da bi se vaš denar podvojil? Samo delite 72 za 20. Vaš denar bi se podvojil v samo 3,6 leta. Precej čudovito! V redu, za ponovitev, 72 lahko razdelite na število let, da dobite obrestno mero. Ali pa lahko razdelite 72 po obrestni meri, da dobite število let, ki jih bo potreboval za svoj denar, da se podvojijo. Pravilo 72 daje natančno približevanje za letno združevanje.

Varujte proti inflaciji

In zdaj za bonusno variacijo pravila 72. Prav tako lahko uporabite pravilo 72, s katerim lahko preprosto ocenite, kako dolgo bo trajalo, da bi se zaradi inflacije zmanjšalo na polovico. Preprosto delite 72 s stopnjo inflacije. Torej bi s 3-odstotno inflacijo trajalo 24 let (to je 72, deljeno s 3), da bi zmanjšali vrednost denarja, shranjenega pod vašim žimnico, za polovico. Po stopnji inflacije 6% bi bilo potrebno le 12 let za polovico zmanjšati vrednost denarja. V prvih štirih mesecih leta 2007 se je inflacija ZDA, merjena z indeksom cen življenjskih potrebščin, zvišala po letni stopnji 4,8%. Pri tej stopnji bi bilo potrebno 15 let za zmanjšanje nakupne moči svojega denarja za polovico. Moralo zgodbe je: Ne shranjujte denarja pod žimnico ali jo pokopajte na dvorišču! Želite ohraniti svoj denar, naložen v vozila, za katera je zelo verjetno, da bo prehitevala inflacijo. Inflacija je javni sovražnik # 1, ko gre za ustvarjanje bogastva. Lahko tiho zmanjša vrednost vašega denarja. Pravzaprav v epizodi 31 bom celotno epizodo porabila za to, kaj je inflacija, in kako preprečiti, da bi zmanjšal vaše prihranke. Torej, tukaj vam želimo veliko veselih donosov, ki presegajo inflacijo v velikem obsegu!

Upravno

Danes bom dal dve kopiji Resnica o denarju Ric Edelman. Ta knjiga zajema široko paleto osebnih financnih tem in vključuje zabavno razlago pravila 72. Prav tako je ena od knjig na seznamu poletnega branja, objavljenega na spletni strani Money Girl na QuickandDirtyTips.com. Tedenski zmagovalci so Sue v Menlo Parku in Casey v Ann Arboru. Čestitam, Sue in Casey! Preverite svoje e-pošte za navodila in uživajte v knjigi. Cha-ching! To je vse za zdaj, ljubezen Money Girl, vaš vodnik za bogatejše življenje. Če imate vprašanje ali komentar, ga pošljite na naslov [email protected]. Tudi jaz bi res cenil, če si vzamete trenutek, da objavite pregled v iTunes. Money Girl je del omrežja Quick and Dirty Tips. Oglejte si Podcast za Modern Manners Guy za nasvete o tem, kako biti bolj vljuden. Hvala za poslušanje!

Iz slike iz Shutterstocka Več nasvetov iz denarja

Priporočena: