Roth 401 (k)

Kazalo:

Roth 401 (k)
Roth 401 (k)

Video: Roth 401 (k)

Video: Roth 401 (k)
Video: Roth 401(k) vs. Roth IRA: Which One Is Better? 2023, Oktober
Anonim

Današnja tema: The Roth 401 (k). Roth IRA je lahko odlično pokojninsko varčevalno vozilo, saj zaslužek postane brez davka! Prispevate denar po obdavčitvi, vendar kasneje ne boste plačali davka na plačo. Roth IRA je lahko zelo pametna izbira, če ste mlajši ali mislite, da boste v istem ali višjem davčnem obdobju v upokojitvi, kot ste zdaj.

Kaj je Roth 401 (k)?

V 4. epizodi o investiranju v upokojitev sem na kratko omenil Roth 401 (k), vendar nisem imel časa, da bi se podrobneje seznanil. Želim ti še nekaj povedati o tem. Pomislite na Roth 401 (k) kot nadpovprečno Roth IRA. Roth 401 (k) združuje prednosti 401 (k) z koristmi Roth IRA. Roth 401 (k) je na voljo prvič lansko leto in vam omogoča, da z Roth IRA-om precej več, kot si lahko. Z Roth IRA je vaš letni prispevek omejen na 4.000 $ (plus dodatnih 1000 $, če ste starost 50 let ali več). Nasprotno, pri Roth 401 (k) se uporabljajo omejitve prispevka 401 (k): Za leto 2007 lahko prispevate do 15.500 $ (plus dodatnih 5000 $, če ste stari 50 let ali več). Najboljše od vsega, ker je Roth 401 (k), ravno to, Roth, vaš zaslužek postane brez davka, kar je neverjetno! Za razliko od Roth IRA, Roth 401 (k) nima nobenih omejitev dohodka. Slišali ste to pravico: brez omejitev dohodka. Torej, če ste želeli prispevati k Roth IRA, vendar niste bili upravičeni, ker je vaš dohodek previsok, je Roth 401 (k) odlična rešitev. To sem že rekel, vendar je vredno ponoviti. Če vaš delodajalec nima Roth 401 (k), jim povejte, da ga želite in prositi, naj razmislijo o ponudbi. Če dovolj delavcev vpraša, je verjetneje, da bodo resno razmislili o tem, da bi bili na voljo. Pravzaprav sem prosil svojega lastnega delodajalca, da je ponudil Roth 401 (k) trikrat, odkar je bil uveden lani, in mislim, da bodo imeli resnično dobre možnosti.

Ostanite nastavljeni, kajti naslednji teden bom govoril o tem, kako upravljati solo 401 (k), in po tem bom obravnaval največje Roth IRA. Kot vedno, je položaj vsakega posameznika drugačen, zato je dobro, da se posvetujete s svojim davčnim ali finančnim svetovalcem.

Upravno

Danes vam daje Napoleon Hill kopijo Think and Grow Rich: klasična knjiga o tem, kako pomembno je vaše razmišljanje, ko gre za ustvarjanje bogastva in doseganje uspeha. In zmagovalka je Erica N. v Virginiji. Čestitam, Erica! Preverite svojo e-pošto za navodila. Zdaj, sem mislil, da bi bilo zabavno, da bi knjiga za teden dni nekoliko drugačna. Tukaj je trivialno vprašanje in prva oseba, ki me bo poklicala ali mi bo poslala e-pošto s pravilnim odgovorom, bo zmagovalec knjige prihodnjega tedna. Torej, tukaj je vprašanje: Koliko je kovina v niklju vredna? Pošlji odgovor na [email protected]. Cha-ching! To je vse za zdaj, ljubezen Money Girl, vaš vodnik za bogatejše življenje. Še enkrat hvala vsem, ki ste objavili pregled v iTunes. Resnično cenim vaše ocene! In če še niste objavili, bi bilo super, če bi lahko vzeli trenutek, da napišete enega. Preverite tudi najnovejše najnovejše podcaste za hitri in dišavi nasveti: Legal Lad in The Mighty Mommy. Hvala za poslušanje!

Iz slike iz Shutterstocka Več nasvetov iz denarja

Priporočena: