Potreba po likvidnosti je previsoka, če ste finančno sposobni

Kazalo:

Potreba po likvidnosti je previsoka, če ste finančno sposobni
Potreba po likvidnosti je previsoka, če ste finančno sposobni

Video: Potreba po likvidnosti je previsoka, če ste finančno sposobni

Video: Potreba po likvidnosti je previsoka, če ste finančno sposobni
Video: Buying CHEAP Corvettes At SALVAGE Auction! 2023, Oktober
Anonim
V razpravi med zalogami in nepremicninami kot boljšo investicijo se pojavlja skupna problematik pomanjkanja likvidnosti nepremicnin in s tem nepovezanost.
V razpravi med zalogami in nepremicninami kot boljšo investicijo se pojavlja skupna problematik pomanjkanja likvidnosti nepremicnin in s tem nepovezanost.

Na primer, bralec Nate piše, Raje imam delnice, ker nepremičnine ne zagotavljajo dovolj premije za nelikvidnost, da bi dosegli tveganje, povezano z vzvodom, in transakcijske stroške. Če zaloge zagotavljajo boljši donos z boljšo likvidnostjo in obveznice dajejo podoben donos z boljšo likvidnostjo (in zavarovanje), zakaj bi sploh lahko prevzeli nelikvidnost?

Kot nekdo, ki meni, da je najbolje, da čim dlje vlagajo v delnice in nepremičnine, bi lahko z naložbo, ki jo je mogoče zlahka prodati, škodilo svojemu potovanju do finančne svobode. Razmislite o vseh ljudeh, ki so se šepali med leti 2008 in 2012, in tedaj prodajali lastniške vrednostne papirje ali nepremičnine. Zdaj se brcijo!

Leta 2012 sem poskušal prodati mojo staro hišo za 1,700,000 $. Najslabša recesija je bila za nami, in čutil sem, da sem se izognil krogli. Pred kratkim sem izvedel odpuščanje in ugotovil, da bi bilo bolje zmanjšati, namesto da bi še naprej imela ~ 1.100.000 hipotek.

Podpisal sem 30-dnevno pogodbo o izključni najavi s prijateljem iz nepremičninskega posrednika. Soglašal sem mu, da mu plačam 5% provizijo. On in njegova žena sta stopila v našo hišo. Standardni inšpekcijski pregled smo izvedli in za poročilo o razkritju smo za približno 500 USD potegnili poročilo 3R. Moj agent je končal gostovanje treh odprtih hiš in okoli 10 zasebnih prireditev.

Naša najboljša ponudba je bila verbalna ponudba brez številke, le znak, da so bili pripravljeni ponuditi "veliko manj kot sprašuje."Povedal sem jim, da jih jemljejo in potegnejo vpis po 30 dneh.

Če bi lahko ravnokar pritisnil na gumb za prodajo za 1.700.000 $ za razumno pavšalno pristojbino, bi verjetno imela. Toda hvalite vse, kar je dobro na svetu, trg nepremičnin je bil tako nelikviden, da sem se rešil od sebe. Čeprav sem prepričan sem Premoženje sem prodal prezgodaj leta 2017, vznemiril sem dejstvo, da sem vsaj pet milijonov dolarjev dobil še nekaj milijonov dolarjev.

Zakaj se verjetno nikoli ne boste soočili z resnim krčenjem likvidnosti

Tako kot strah, da bi se zmanjkalo denarja v upokojitvi, je preveč razburjen, strah pred nelikvidnostjo, če izgubite službo ali izgubite znaten del vašega premoženja, je pretirano.

Samo branje tega obiska me prepriča, da imate pravico, da se zaščitite pred morebitnim krčenjem likvidnosti. Dovolite mi, da delim 10 razlogov, zakaj bralci ne bodo prisiljeni prodati vsega svojega premoženja in živeti ob reki.

1) Imate več vrst zavarovanja.Z zdravstvenim zavarovanjem, zavarovanje stanovanjskih nepremičnin, zavarovanje najemnin, avtomobilsko zavarovanje, kratkoročne invalidnosti, dolgotrajne invalidnosti, življenjsko zavarovanje in krovno politiko, je težko podrediti finančni katastrofi, če niste zavarovani.

Na žalost, zdravstveni dolg je prvi razlog za stečaj v Ameriki in ne slabe navade porabe. New York Times je poročala, da 20% Američanov, mlajših od 65 let, ima zdravstveno zavarovanje težave v plačevanju zdravstvenih računov v preteklem letu. Od teh jih 63% trdi, da so porabile vse ali večino svojih prihrankov, da bi se spopadle z njihovimi stroški zdravstvenega varstva. Da bi preprečili nerešeni zdravstveni dolg, se prepričajte, da temeljito razumete, kakšne vrste zdravstvenih zavarovanj dobite za mesečne premije, ki jih plačujete. In še naprej se zaščitimo, govorimo o točki # 2.

2) imate prihranek medpomnilnika. Vsi vedo, da je pomembno, da se rešijo za neznano prihodnost. Zato vsaka finančno usposobljena oseba privarčuje in vlaga, kolikor je mogoče, za zaščito pred negotovimi prihodnjimi stroški. Moje priporočilo je prihraniti med 5% in 10% vaše neto vrednosti v sredstvih z nizkim tveganjem, kot so CD-ji, občinske obveznice z bonitetno oceno AA, ameriške zakladnice in gotovina. Na ta način boste lahko preživeli dovolj dolgo, dokler se ne vrnejo dobri časi.

Edini ljudje, ki ne prihranijo, so tisti, ki verjamejo, da imajo svetlo prihodnost. Imajo bodisi zgraditi podjetje z velikim dobičkom navzdol ali pa so na hitri poti do superstardom v svojih podjetij. V takih primerih nikoli ne bodo potrebovali nikakršnih prihrankov.

Image
Image

3) Dobro ste razpršeni. Ne vem nobenih finančno sposobnih ljudi, ki imajo 100% svoje neto vrednosti v delnicah ali 100% njihove neto vrednosti v nepremičninah. Enako velja za 100% neto vrednosti v katerem koli drugem sredstvu. Tudi če ste v svojem primarnem prebivališču privezali 80% svoje neto vrednosti, to še vedno pomeni, da imate 20% blažilca za prodajo, preden boste morali izkoristiti svoje prihranke ali vzeti kreditno linijo za lastni kapital.

Spodaj je eden od mojih priporočljivih okvirov dodeljevanja neto vrednosti za samozaposlene, ki so pripravljeni delati na svojem X Factor.

Image
Image

4) Niste preveč ponosni, da se potegnete. Izum Upwork, Uber, Lyft, TaskRabbit, Thumbtack, Craigslist, Etsy, Ebay, Amazon in WordPress vam omogočajo dodaten stranski denar, če se znajdete v finančnem obupu.

Naslednji dan smo zaposlili osebo iz TaskRabbit-a za namestitev brezžičnega vratnega vhoda in več sistemov požarnega alarma na težko dostopnih mestih. V eni uri je znašal 85 dolarjev bruto in imel je štiri delovna mesta za ta dan. Pred nekaj leti sem dal več kot 500 uber voženj, ki me je približno približno 30 $ / uro bruto v povprečju in včasih $ 100 / uro neto zaradi prihodka voznika prijavo.

V vaši hiši je verjetno na tisoče dolarjev, ki jih lahko prodate na Craigslistu. In če ste res gung-ho, lahko poskusite prodati svoje plovilo na Etsy, kupiti in ponovno prodati izdelke na eBayu ali Amazon, ali pa začeti spletno stran, kot je ta.

Zaslužil 100 $ / uro na teden med mojimi Uber vozni dnevi
Zaslužil 100 $ / uro na teden med mojimi Uber vozni dnevi

5) Razvili ste več tokov prihodkov. Obstaja neskončno število naložb, ki zagotavljajo pasivni dohodek, če izgubite svojo službo ali vaše podjetje piha. Glede na to, da ste prihranili in vlagali že vrsto let, bi morali imeti nekaj pasivnih dohodkov, da bi vas zadržali, dokler ne boste našli novega glavnega vira dohodka.

Vzel sem približno 12 let po kolidžu, da sem ustvaril živahen pasivni dohodek. Po 17 letih je bil pasivni dohodek končno dovolj za družino treh v dragem San Franciscu. Zato je zelo izvedljivo, da če začnete z ustvarjanjem pasivnega dohodka zgodaj, do trenutka, ko se vaše podjetje odloči, da bo starostno diskriminacijo odpravilo z odpuščanjem starih 40 let, boste v redu.

Image
Image

6) Pogovorili ste se o odpovedi ali preklicu. Tudi če nimate predvidevanja za začetek vlaganja v pasivne investicije, ki ustvarjajo prihodek, bi se morali vsaj pogajati o odpravi. Standardni odpravninski paketi se gibljejo od 1-3 tedne na leto, ki ste jih delali plus 2-3 mesece osnovne plače v skladu z WARN Act za zaposlene v večjih podjetjih.

Če delate v podjetju z odloženim delničarjem in denarnim nadomestilom, vam dobro odpravljena pogajanja omogočajo, da obdržite nenačrtovano nadomestilo. Z drugimi besedami, imate možnost, da zaslužite WARN Act plačilo, odpravnine in odloženo nadomestilo, da vas zadržijo do okrevanja.

7) ste upravičeni do brezposelnosti. Kaj je super po prejemu ali pogajanju o odpravi je, da ste upravičeni do nadomestila za brezposelnost. Nasprotno, ljudje, ki so odpustili ali prenehali, pogosto niso upravičeni do nadomestil za brezposelnost, ker so zapustili zaradi vzroka ali prostovoljnega dela. Obstajajo primeri, ko lahko prejemate nadomestilo za brezposelnost, če ste odpustili za vzrok, vendar je težka pravna bitka, ki si prizadeva.

V mnogih državah dobite brezposelnost do 26 tednov. V Kaliforniji je največja brezposelnost trenutno 450 dolarjev na teden. Poleg plačila za brezposelnost bo agencija za brezposelnost nudila pomoč pri iskanju zaposlitve in poklicno usposabljanje. Med hudim gospodarskim časom se lahko nadomestila za brezposelnost podaljšajo zaradi pomoči zvezne vlade, npr. 99 tednov med gospodarsko krizo.

8) Lahko zmanjšate stroške in zmanjšate. Nobena razumna oseba, ki se sooča z likvidnostnim krčkom, ne bo porabila in živela, kot je nekoč storila. Namesto tega boste z lahkoto skrčili vse tuje stroške in preživeli na ramenskih rezancih in vodi, dokler je to potrebno. Ne samo, da boste zmanjšali stroške hrane, popolnoma boste odpravili vse počitnice, zabavo, novo oblačila in vse nebistvene predmete. Prodali boste vse, kar v mesecu ne boste uporabljali na Craigslistu.

Če ste lastnik doma, ga boste izposodili ali zmanjšali v studio apartma. Ali pa boste začeli najemati sobe za dodatno gotovino. Vrednost doma, navsezadnje, temelji na večkratniku svojega denarnega toka. Končno lahko vzpostavite kreditno linijo za lastni kapital pred tržnimi cisternami za dodatne rezerve.

Sorodno: Smernica za stanovanjske stroške za doseganje finančne svobode

9) Imate ogromno podporno mrežo. Recimo, najslabše prihaja do najslabšega in ste popolnoma zmanjkalo denarja. Ker ste dobra oseba, ki se je vedno osredotočala na pomoč drugim, bodo ljudje GLADLY linijo, da vam pomagajo. Morda vam bodo dali brezplačno obrestno posojilo ali pa se boste zaposlili v svoji družbi. Ljudje, ki so všeč, pomagajo tistim, ki jim je všeč, še posebej tistim, ki so v svoje življenje prinesli nekaj radosti.

10) Niste preveč ponosni, da živite v kleti mame. Če bi se iz nekega razloga v vseh teh letih popolnoma seksi, si bodo vaši starši brezpogojno odpeljali v svoj dom in zagotavljali vam in vašo družino, dokler se ne boste vrnili na noge.

Stigma življenja s starši kot odrasli otrok se je umirila. Kot starš, če je moj sin na svoji sreči, staviš svoje ječmenove jeklo, ki bi ga rad rad sprejel nazaj, da bi lahko vsaj prihranil na najemnino in prihranil svoje prihranke. Rad bi, da tokrat uporabim za ponovno povezavo z njim.

11) Sledite svojemu denarju kot jastrebu. Če redno preverjate sestavo neto vrednosti vsaj enkrat mesečno s pomočjo brezplačnega orodja za upravljanje s pomočjo na spletu, potem boste vedno vedeli, kako se vaš denar dodeli. Nikoli ne bo prišlo do presenečenja, ki ga ne morete pokriti, ker se popolnoma zavedate svojega mesečnega denarnega toka in likvidnosti. Ljudje, ki imajo denarna vprašanja, so nagnjeni k njej in ne ostanejo na vrhu svojih financ.

Osebna glavna nadzorna plošča
Osebna glavna nadzorna plošča

Če ste finančno nesposobni

Zavedam se, da je lažje reči "likvidnost je precenjena" na trgu bull ali če imate svoje finance v redu. Slabe stvari se dogajajo ves čas, ne glede na to, koliko načrtujemo za prihodnost. Mislil sem, da sem stabilen, dokler jih nisem izgubil v letih 2008-2009, zato sem začel.

Če menite, da ne morete privoščiti, da bi združili svoje finance ali pa preprosto nimate dovolj časa, preden pride do propada na vratih, morate najprej začnite zdraviti ljudi takoj. V svojo skupnost se vključite prek svoje lokalne cerkve ali šole. Prostovoljno pri organizacijah, katerih poslanstvo je pomagati manj srečnim. Postanite mentor.Vprašajte svoje šefe ali kolege, ali lahko kaj storite, da bi pomagali, ne da bi pričakovali ničesar v zameno. Povežite se z ljudmi na LinkedIn, preden se znajdete brezposelni.

Z veseljem bom pomagal vsem, ki so bili v preteklosti prijazni zame. Moji najbližji prijatelji nikoli ne bodo stradali, ker jih nikoli ne bom pustil, da bi umrli. Vzpostavili smo podporno mrežo, v kateri, če se eden od nas spotakne, bomo vsi delali, da bi to osebo dvignili. To je preprosto način delovanja sveta.

Bralci, ali menite, da je potreba po likvidnosti precenjena? Kaj je nekaj, kar boste storili, preden boste prisiljeni prodati svoj primarni dom ali naložbo? Izmenite situacijo, v kateri ste se soočili s krčenjem likvidnosti in bili prisiljeni prodati nekaj, za kar niste hoteli.

Priporočena: