Odbitna obrestna mera za hipoteko: Kdo ga bo obdržal?

Kazalo:

Odbitna obrestna mera za hipoteko: Kdo ga bo obdržal?
Odbitna obrestna mera za hipoteko: Kdo ga bo obdržal?

Video: Odbitna obrestna mera za hipoteko: Kdo ga bo obdržal?

Video: Odbitna obrestna mera za hipoteko: Kdo ga bo obdržal?
Video: Halyk bank, Kaspi.kz какие проценты кредита у казахстанских банков 2023, Oktober
Anonim
Image
Image

Zadnja epizoda smo primerjali 15 in 30-letne hipoteke in ugotovili, katera je najboljša za vašo finančno varnost. Današnja tema je, kdo dobi, da se odtegne hipotekarni obresti. Amy iz Minnesote je poklical to vprašanje:

Hi Money Girl. Imam zapleteno vprašanje, za katerega menim, da postaja relevantno, saj se danes več parov ne poroči in se odločijo za nakup hiše in kohabitacije, ne da bi bili poročeni. Kupili smo hišo in posojilo je moralo biti pod mojim imenom zaradi mojega kredita, vendar sem bil v času, ko so prav tako postavili ime mojega partnerja na naslov, ker je vredno, da zahteva kakršno koli zanimanje, medtem ko imam skoraj nobenega dohodek, zato mi ne pomaga, da zahtevam obresti. Torej, kar se sprašujem, je, kako se lahko odpravimo ali pa bomo lahko celo dobili, da bi mu lahko zahtevali odbitek obresti, ko se njegovo ime pojavi samo na naslovu in ne na papirju za posojila (hipotekarna naloga).

Hvala za to veliko vprašanje, Amy! Tema je zelo zanimiva.

Kdo izpolnjuje pogoje za odtegnitev hipotekarnih obresti?

V redu, torej kdo dobi, da se odšteje hipotekarna obrestna mera? Ali so posojilojemalci na posojilo? Ali so lastniki na naslovu? Ali je oseba ali osebe, ki dejansko opravljajo hipotekarna plačila? Kdo ga dobi? V publikaciji 936 IRS navaja, da lahko odbijete hipotekarne obresti, če razkrite odbitke na seznamu A in so "pravno odgovorne" za posojilo. IRS tudi pravi, da ne morete odbiti plačil, ki jih opravite za nekoga drugega, če jih pravno ne morete narediti. Poleg tega IRS navaja, da mora obstajati resnično razmerje med dolžnikom in upnikom med vami in posojilodajalcem. Torej, glede na IRS, se zdi, kot da bi dejansko morali biti na posojilo za odbite hipotekarnih obresti, vendar je res tako?

Poglejmo, ali lahko Legal Lad pomaga razsvetliti to temo. Pravni Lad tukaj. V vsakem primeru ni nujno, da imate pri posojilodajalcu resnično razmerje med dolžnikom in upnikom, da bi vzeli odbitek hipotekarnih obresti. Koda zveznih predpisov iz naslova 261, oddelek 1.163-1 (b) določa "obresti, ki jih davčni zavezanec plača za hipoteko na nepremičnini, katere pravni ali pravični lastnik, čeprav davkoplačevalec ni neposredno odgovoren na obveznici ali bankovec, zavarovan s takšno hipoteko, se lahko odšteje kot obresti na njegovo zadolženost. " V angleščini pomeni, da lahko odbijete hipotekarne obresti, ki ste jih plačali, dokler ste lastnik nepremičnine, tudi če niste posebej imenovani v posojilu. Hvala, Legal Lad!

Kako zmanjšati obresti za hipoteko

Torej Naslov 26, ki je zakon, je jasen: lahko odbijete hipotekarne obresti, če razčlenite odbitke, tudi če niste posebej imenovani v posojilu. In na splošno, kadar obstaja neskladje med zakonom in vladno agencijo, prevlada jezik zakona. Vedno je pomembno, da se posvetujete s svojim lastnim davčnim svetovalcem, katerega mnenje se lahko razlikuje od naše, vendar bo veliko začinjenih davčnih zavezancev običajno dodelilo odbitek hipotekarnih obresti med soupravnimi domačimi partnerji na podlagi hipotekarnih obresti, ki so jih dejansko plačali, četudi le eden od njih imenovano v izjavi o posojilu ali hipotekarni obrestni meri. In tukaj je nekaj pomembnih točk: Prvič, lahko samo odbijete hipotekarne obresti, ki ste jih dejansko plačali. Torej, v Amyjevem primeru, če plača polovico hipoteke in njen pomemben drug plačuje drugo polovico, lahko vsaka odšteje le polovico hipotekarnih obresti, če razčlenjuje odbitke na seznamu A. Drugič, če imate v lasti primarni in drugi dom, lahko odbijete hipotekarne obresti, ki ste jih dejansko plačali za oba domova, če ste na seznamu A. Nazadnje, če z odbitkom obresti delite drugo osebo, vendar niste na obrazcu 1098 (ki je obrazec, ki vam ga pošlje posojilodajalec s prikazom hipotekarnih obresti, plačanih med letom), boste želeli ustvariti in pritrditi kratek in enostaven izpis vašega seznama A, ki pravi, koliko od obresti, ki ste jih plačali, in navedite ime in številko socialnega zavarovanja osebe, ki je prejela 1098. Če želite izvedeti več, glejte konec prepisa. Tam boste našli povezave do publikacije IRS Publication 936, Title 26, in TaxAlmanac.org, kjer davčni strokovnjaki razpravljajo o tej temi in številnih drugih na spletnih forumih. Kot vedno je položaj vsakogar drugačen, zato je dobro, da se posvetujete z davčnim ali finančnim svetovalcem.

Upravno

Danes bom dal dve kopiji Nižji davki v 7 preprostih korakih Stephen Fishman. Dobitniki teh tednov so Kate v New Yorku in Jon J. Čestitke, Kate in Jon! Preverite svoj e-poštni nasvet za navodila. Cha-ching! To je vse za zdaj, ljubezen Money Girl, vaš vodnik za bogatejše življenje. Če imate vprašanje ali komentar, pošljite e-mail na [email protected]. Prosimo, vzemite si trenutek za objavo mnenja v iTunes. Resnično cenim to! Money Girl je del omrežja Quick and Dirty Tips. Oglejte si podmape Modern Manners Guy. Ta teden govori o anketiranju. Hvala za poslušanje! Sorodne povezave: · Publikacija IRS 936, "Odbitje obresti na domači hipoteki". · 26 C.F.R. § 1.163-1 (b). · Zanimiva sodna praksa: Jordanija proti Ministrstvu za finance · TaxAlmanac.org Več nasvetov iz denarja

Priporočena: