Dnevniki denarja: brezposelni spletni razvijalec, ki se bori z njeno željo, da bi velikodušno dajal, ko bo zmanjkalo denarja

Kazalo:

Dnevniki denarja: brezposelni spletni razvijalec, ki se bori z njeno željo, da bi velikodušno dajal, ko bo zmanjkalo denarja
Dnevniki denarja: brezposelni spletni razvijalec, ki se bori z njeno željo, da bi velikodušno dajal, ko bo zmanjkalo denarja

Video: Dnevniki denarja: brezposelni spletni razvijalec, ki se bori z njeno željo, da bi velikodušno dajal, ko bo zmanjkalo denarja

Video: Dnevniki denarja: brezposelni spletni razvijalec, ki se bori z njeno željo, da bi velikodušno dajal, ko bo zmanjkalo denarja
Video: Untouched for 25 YEARS ~ Abandoned Home of the American Flower Lady! 2023, Oktober
Anonim
Image
Image
Obožujem, kako ljudje preživijo svoj denar. Na žalost ljudje ležijo - delijo nakupe, ki so družbeno sprejemljivi ("ekološko sadje"), ne pa nakupi, ki jih resnično naredijo.
Obožujem, kako ljudje preživijo svoj denar. Na žalost ljudje ležijo - delijo nakupe, ki so družbeno sprejemljivi ("ekološko sadje"), ne pa nakupi, ki jih resnično naredijo.

Torej smo ustvarili The Money Diaries (ki temeljijo na Sex Diaries Dnevnikih), kjer smo zbrali zgodbe o resničnih ljudeh o svojih prehranjevalnih navadah v sedmih dneh in jih anonimizirali. Če želite biti anonimno predstavljeni v prihodnjem denarnem dnevniku, kliknite tukaj.

Na delovnem mestu tega tedna se spletni razvijalec, ki dela brez dela, začenja s finančnim izidom v starosti 30. Glede na finančno in poklicno situacijo, kakšen nasvet ji boste dali?

* * * * *

1. dan

8:00 dopoldne.: Najnovejši orkan nas je pustil brez energije zadnjih 36 ur. Ni mikrovalovne pečice. Brez vročih ostankov. Prepričam se, da grem na zajtrk bi bil zapravljanje denarja in si naredil arašidovo maslo in žele sendvič.

9:00 zjutraj.: V knjižnici - ki ima električno energijo - porabim čas za pisanje spremnih pisem in pošiljanje rezimeov. Delam tudi na osebnem projektu, pri čemer zaključim, da ne morem zaslužiti dovolj denarja, preden zmanjka denarja čez 3,5 mesece, in nimam prijateljev ali družine, da bi se dotaknili sredstev za zagon.

30-letni spletni razvijalec, ki živi v CA, sem bil 4 meseca brez dela, počival sem in ugotovil naslednjo stopnjo svojega življenja. Zdaj sem se skoraj zlomil, začel sem videti resno za novo službo med potovanjem na vzhodni obali. V preteklih dveh letih sem plačal vse dolgove (razen študentskih posojil), prihranil 17.000 $ v gotovini in dal $ 5000 v IRA.

Na žalost sem pred 7 meseci imela nesrečo brez zdravstvenega zavarovanja in v zdravstvenih računih ustvarila 13.000 dolarjev. Mesec dni kasneje sem odkril, da je moj pes imel raka, in porabil 11.000 $ za več operacij in kemoterapije. 2 meseca kasneje sem postal tako nesrečen pri svoji službi, da sem zapustil. Moji računi so presegli moja likvidna sredstva.

Odločitev mojega IRA je bila najpomembnejša stvar, v to sem dal 5.000 dolarjev, samo da bi odkrili, da jo je banka objavila za leto 2011 namesto leta 2010, zaradi česar sem izgubil 5 kilogramov od moje upokojitve. Sama sem hranila 5.000 dolarjev v gotovini in plačala moje račune z 7.000 dolarjem v gotovini in 8.500 dolarjev v dolgovih s kreditno kartico. V neplačanih računih imam 8.500 dolarjev in mi vztrajajo, ko me pošljejo v zbirke.

Moj fant mi dolguje denar, zato plača večino mojih življenjskih stroškov, medtem ko moja študentska posojila in plačila s kreditnimi karticami prihajajo iz mojih 5.000 $ v denarne rezerve. Pravzaprav sem pred tem plačal študentsko posojilo, zato ne plačujem nič 10 mesecev.

1:00 p.m.: Če se vrnem na mesto mojega prijatelja iz knjižnice, sem dala na 5-odstotno pico pizze, ki se spremeni v 10-odstotno večerjo, plus 5 dolarjev, kar pomeni, da ostane nič manj kot vrh 5 $, ki je skoraj žal. Na račun skupnega porabe, ki ga delim s fantom, sem dal 15 evrov.

6:30 p.m.: Prijatelji, s katerimi se zadržujem, se odločijo, da gredo ven na pico, in skoraj ne plačajo mojega ocvrtega testa brez mojega opazovanja! Trdil sem, vendar so vztrajali pri plačevanju. Sovražim, ko ljudje plačajo zame. Vzgojen sem bil v slabem gospodinjstvu, in zame, plačujem zase, sem samozavesten. Čeprav sem se odločil zapustiti svoje delo, in čeprav bom preživel 7 mesecev brez dohodka, sem še vedno samozavesten glede moje gospodarske podobe.

8:00 PM: nazaj v knjižnico s prijateljem, še naprej iščem zaposlitev. Vesel sem, da lahko prezremo dela, ki me ne zanimajo. Odločil se bom, da bom zaprosil za poučevanje spletnih strani s krajšim delovnim časom. Upam, da je plača boljša od moje najslabše ocene.

2. dan

8:30 m.m.: Lastnik mačjega zatočišča vrne moj klic o moji mami in babici, ki sprejmejo mačko.

10:00 dopoldan.: Jaz sem v knjižnici. Konec meseca je, in moram narediti moje finance. Malo se bojim, da vidim, kje sem. Kaj pa, če bi bile moje napovedi narobe? Kaj, če pogledam na svoj račun za preverjanje in ugotovim, da je prekoračena? To so smešni strahovi, glede na to, da so bile moje projekcije zadnjih štirih mesecev točne.

Svoje finance obdelujem enkrat na mesec, plačam pa vse račune, ki niso na avtopleti. Uporabljam Quicken, ker sledi prihodnjim stroškom in zagotavlja grafično projekcijo določenega računa. Te projekcije mi zagotavljajo, da sem v naslednjih 6 mesecih varna in da se mi je v redu, da se sprostim. Pred nekaj leti sem bil tako reven, da sem imel samo 15 dolarjev na teden za špecerijo. Tudi po dveh letih gospodarskega udobja še vedno imam tesnobo.

Svojo varčevalni račun delim z mojo babico, zato se lahko v nujnih primerih (na žalost, v zadnjem času je imela veliko). Počutim se grozno, da imam vsaj 300 dolarjev, namesto 5000 dolarjev, ki sem ji obljubil. Še vedno ji nisem povedal o svojih zdravstvenih računih, ker ne želim, da bi vedela, da komaj držim glavo nad vodo.

Moj račun za preverjanje zdaj znaša 5,684.27 $. Kako sem dobil več denarja? Ko sem pred štirimi meseci zapustil delo, sem imel samo 5.000 dolarjev. Včasih mislim, da se denar čudežno pojavlja. Tudi pri najrevnejših, sem vedno zdelo, da lahko strgam denar. Stari bi preživel dneve, ko bi ugotovil neskladje, ampak zmanjšal stres, ga bom pustil.

Obresti na 5,778.28 bilance na svoji primarni kreditni kartici so v tem mesecu znašale 62,66 USD. Sem bil smisel prenesti stanje na novo kreditno kartico z 0% promocijske stopnje, vendar ne želim pete kreditne kartice. Moja neodločnost mi stane denar.

Izkazalo se je, da sem zmotil svoje projekcije za naš primarni skupni račun, zato bomo do konca meseca prekomerno zaračunali 55 dolarjev. V tem mesecu bom prispevala 200 dolarjev za kritje primanjkljaja. Pošiljal sem svojega fanta opozorilo, da mora v svoj skupni račun nameniti 2.650 $ za stroške prihodnjega meseca.

2:45 p.m.: Končno sem končal z delom!

4:30 p.m.: Dobra novica je, da je elektrika vklopljena pred nekaj minutami. Slaba novica je moj prijatelj, ki me je pobral v knjižnici, bi lahko izgubila službo.

3. dan

8:45 m.m.: Zbudim se, da jokam in pridem spodaj, da najdem mojo prijateljico v solzah in jo utruši njena mati. Odpuščena je bila. Njen zaslužek nadur, dva tedna plače, dopusta in odpravnine nadomestijo do več kot $ 4000 - dva meseca življenjskih stroškov. Svetujem ji, naj to obdobje uporabi za počitek in gradnjo njenega portfelja.

10:30 m.m.: Moj prijatelj in jaz lovimo službo. Najdim neverjetno neverjetno perspektivo in pripravim spremno pismo.

11:00 m.m.: Odločil sem se za spletno stran portfelja za prijatelja, ki ji bo pomagala, da bi bila bolj konkurenčna, medtem ko bi lovila na delovnem mestu, in izboljšala njene plačne možnosti. Ta 2-3-tedenski projekt pomeni drastično manj časa, da lahko delam na lastnih aplikacijah in projektih. Trudim se, da se pogovorim, vendar ne morem. Ne morem prenehati dajati drugim, tudi po samem žrtvovanju.

11:30 p.m.: Bil sem tako navdušen, da jutri zapustim mačje svetilstvo, da ne bi mogel več razmišljati o mačkah. Za moje starše bom kupil vse dobave, ki jih mačke potrebujejo. Kupil sem Amazon do 2.30 zjutraj! Bilo je zelo zabavno. Všeč mi je "nakupovanje oken" na Amazon, seznami želja po stavbah, postavljanje predmetov v voziček … in potem ničesar ne kupujem! Nimam problema, da se oddaljim od mojega polnega nakupovalnega vozička in se vrnem k tednim ali mesecem kasneje. Dobim zadovoljstvo nakupovanja brez porabe denarja. Zmagaj v svoji knjigi.

4. dan

9:00 zjutraj.: Pregledal sem svoje izbrane izdelke za mačke na Amazon. Skupaj je sedaj 147 USD brez pošiljanja. Ni slabo.

11:00 m.m.: Lastnik mačjega svetišča in se odločim za dve moški mački, ki bi bili kot nalašč za mojo babico. Naslednji korak: od mojih staršev dobite OK.

11:45 m.m.: Moj prijatelj se je odločil, da prekliče razgovor za službo za položaj, ki je povsem pod njo. Hvala bogu!

6:30 p.m.: Končal sem zadnje moje ostanke. Med dvema skupinama ostankov sem porabil okoli 28 $ za 5 obrokov. 5,60 $ obrok ni tako pomemben, kot sem mislil, da bi bilo.

9:30 p.m.: Moj fant se je vrnil lačen s svojega obiska v New Yorku, zato sem mu dal drugo polovico mojega sendviča. Na 7,22 $ za dva obroka, prihaja do $ 3,61 na obrok.

5. dan

9:00 zjutraj.: Štiri nas odhajajo na zajtrk na glavni ulici. Moj fant vztraja, da plačujemo za vse. Skupaj znaša 28,24 USD, kar smo dali na naš skupni račun.

10:45 m.m.: Poklicala sem svojo babico, da bi govorila o mačkah. Rekla je, da so se odlično slišali in da bi jih radi sprejela!

11:00 m.m.: Z dobrimi novicami sem poklical lastnika mačjega svetišča. Povedala mi je, da je tipična potreba po darovanju 125 dolarjev za mačko, vendar ker vzamemo dve mački in ne potrebujemo zdravstvene oskrbe, da lahko podarim karkoli hočem. Rad bi bil velikodušen, zato sem načrtoval dati več kot 100 dolarjev, kot bi si želel donirati, kar bi znašalo 350 dolarjev.

Moj fant je dejal, da bi bil vesel, da bi se na to poklonil kot darilo, zato bi moral vse stroške naložiti na naš skupni račun. Zavrnil sem. To je bila moja zamisel in moja odgovornost, zato bi moral plačati za to.

12:30 p.m.: Prišli smo v Providence, RI in imeli suši na kosilu. Po vrsti in davkih je skupni znesek znašal 34,08 USD.

2:30 p.m.: Mi smo se ustavili z mojo najljubšo trgovino za hišne ljubljenčke na poti k parku. Odšel sem vedel, da sem hotel nekaj kupiti in da sem preživel 112,84 USD iz našega skupnega računa.

6. dan

1:45 p.m.: V New Hampshire sem obiskal moje starše.

7.00 zvečer.: Izšel sem na večerjo z mojimi starši in fantom, ki smo se odločili, da bomo iz skupnega računa plačali celo 69,98 USD. Malo sem živčen; po zajtrku (17,85 dolarja) in pridobivanju plina (44,50 dolarja) smo imeli le še 100 evrov, in nisem prepričan, da imamo dovolj denarja, da ga pokrijemo.

8.30 m.: Kupil moje starše, ki jih mačka dobavlja na Amazon. Skupno število je naraslo na 180 evrov, in ko sem se počutil zaskrbljen, sem kupil do 155 dolarjev in ga dal na osebno kreditno kartico.

10:00 p.m.: Prejel e-poštno sporočilo moje sostanovalke, da so naši najemniki prejeli obvestilo o zasegu na svoji hiši! Ugh. Tako sem nerodno. Moral bi ugotoviti, zakaj nisem prejel računov za smeti, namesto da bi samo čakal naokoli.

7. dan

7:30 m.m.: Pošiljal sem e-pošto na mojo najemodajalko, ki se je opravičila za zastavno pravico. Zmeden sem besedi.

9:30 m.m.: Ustavili sta se na podzemni železnici za dva sendviče in vodo, za 12,54 dolarja.

10:30 m.m.: Spet smo prišli v hišo mojega prijatelja. Njen fant nam pove, da je na njeni novi službi! Presenečen sem in razočaran. Ob napačnem delu, ker je zaskrbljena zaradi denarja, bi lahko resno ogrozila njeno dolgoročno kariero. Imela sta dva meseca stroškov in še ni mogla čakati na teden, da bi polila svoj portfelj.

11:00 m.m.: Moj fant želi kuhati kosilo za vse nas in za psa.35,50 $ za živila in 39,90 $ za plin, na skupnem računu.

7.00 zvečer.: Moja prijateljica končno pride domov iz službe. Na srečo je to pogodbeno stališče, ki mi daje upanje, da bo sama poiskala dobro delo. Veliko se pogovarjamo o njeni strahu in jo pripravljam na to, kako biti samozavestnejša. Potem se z mojim prijateljem odpravimo v Staples. Na srečo se uprem nakupu ničesar.

V sumu

Skupni stroški: $1714.62 Skupni prihodki: $0

222,43 $ na hrano, kljub mojim željo, da bi zmanjšali stroške hrane; iz mojega skupnega računa 222,54 $ za druge stroške; na skupnem računu 519,65 $ sem dodal mojim preobremenjenim osebnim kreditnim karticam 750 dolarjev za mačke, nadomeščanje izgubljene licence za pse, dajanje denarja v skupni račun in moje kreditne kartice

Pri branju se zavedam, kako težko sem res preveč denarja. Ne glede na to, da poskušam ohraniti svojo trenutno denarno ponudbo, imam še vedno preostale težave. Stroški seštejejo. Kljub temu pa stvari vedno uspevajo izhajati in zaradi tega menim, da je v redu, da ne izpostavljam mojih financ.

* * * * *

Kaj misliš?

Glede na njeno finančno in strokovno situacijo, kakšen nasvet bi vam dal avtor današnjega Dnevnika?

PS - Bodite prijazni. Skozi leta pisanja tega spletnega dnevnika sem utrujen z grenkimi komentatorji, ki penejo v usta in se obremenjujejo z nečim, da bi jih užalili. Avtorji denarnih dnevnikov niso. Lahko ponudite pošteno povratno informacijo, vendar jo držimo vljudno.

Priporočena: