Dnevniki denarja: 37-letni lastnik stanovanj, ki ima 6 številk

Dnevniki denarja: 37-letni lastnik stanovanj, ki ima 6 številk
Dnevniki denarja: 37-letni lastnik stanovanj, ki ima 6 številk

Video: Dnevniki denarja: 37-letni lastnik stanovanj, ki ima 6 številk

Video: Dnevniki denarja: 37-letni lastnik stanovanj, ki ima 6 številk
Video: ARi SAM Vii - Не учите меня жить [ПРЕМЬЕРА КЛИПА] ХИТЫ 2022 2023, Oktober
Anonim

Tukaj je še ena objava v seriji Money Diaries, ki temelji na Sex Diaries dnevnikih New York Magazine. Pripravili smo zgodb o resničnih ljudeh o njihovih navadah porabe v sedmih dneh, jih anonimizirali in jih objavili tukaj.

* * *
* * *

DAN 1

8am: Zgrabite nekaj žit in se usedite v mirno hišo in plačajte nekaj računov. Moji računi so kombinacija avtomatiziranih in ročnih elektronskih plačil. Fiksni mesečni stroški so avtomatizirani, vse ostalo je nastavljeno, kjer moram samo zapolniti zneske. Razčlenitev:

Dohodek:

Plačni neposredni depozit: 8000 $ plus 475 $ povračilo stroškov. To je po končanem izplačilu 401 (k), dajatvah in smešnem znesku davkov.

Fiksni stroški: Prispevek IRA: 400 evrov Prenos na varčevalni račun davka na nepremičnine: 500 USD Plačilo tovornjaka: 600 dolarjev Hipoteke: 3.200 $ (moja hiša in zemljišče ni tako velika, kot to nakazuje plačilo).

Spremenljivi stroški: Davki na nepremičnine:: 1300 $ Četrtletni račun za vodo: 80 USD Četrtletni kanalizacijski račun: 50 USD Hišni telefon / internet: $ 111 Ženski mobilni telefon: 54 USD Moj telefon: $ 108 Letno zavarovanje stanovalcev: 991 USD Na računu za kreditno kartico plačam najnižji znesek: 250 USD. Skupni znesek računa je 17.584 $ (to potrebuje razlago, vendar bom kasneje prišel do nje.) Svojo družino plačamo za vse na skupni kreditni kartici. Moja omejitev kartice je približno $ 40k. Ta znesek je trajal 5 mesecev ).

DAN 2

8.30: Rode kolo na delo. Ponudite nove drese za kul jutra. $ 60 / dres. Crazy, se odločite pogledati na Bike Nashbar specials, ko so na varnem. 12.00: Staranje v času kosila, toda imam srečo za kosilo. 13:30: Kosilo na kosilu, še vedno lačen, v kavarni podjetja kupi čokoladni puding v vrednosti 2 USD. 17:30: Vozi domov. 18:30: Žena je šla hrano, 159 $ v hrani. In dobila je plin, 85 dolarjev. 20. ure: Preverite pošto, glejte prilagoditev davčne olajšave v višini 43.000 USD iz lanskega leta s pomočjo »samodejnega pregleda«. Wtf? Pokliči mojega računovodja.

3. DAN

9am: Pripravite se na delo, ker zamujam. 12.00: Kupite kosilo za kosilo v podjetju cafe. 20:00: Ponoči, nakupujte na spletu za $ 1000 v delih za moj projektni avto. Odločite se, da počakate, dokler jih ne namestim. Projektni avto je avto, ki ga je nekdo dal brezplačno, če bi ga lahko vlekel iz dvorišča. Torej hej, "prosti avto", ampak potrebuje le določitev. V resnici potrebuje samo 500 $ za popravilo in vožnjo. Ampak to bi želelo, da bi bilo treba 1500 $ deloma nekoliko nadgraditi in narediti za prijetno vožnjo.

4. DAN

9:00: Vožnja na delo. 12.00: Kupite kosilo za kosilo v podjetju cafe. 18:30: Se sestane s finančnim svetovalcem, ki me poskuša prodati za svoje storitve. Kupuje prijetno večerjo, 150 dolarjev. Pravi, da je njegova pristojbina "samo" 1,5%. Povej mu, da bom razmislil, ampak lažem. Moji ETF-ji (Exchange Traded Funds) delajo dobro v mojem IRA in 401k. 1,5% ?! Ni čudno, da vozi Maserati.

5. DAN

8: 30h: Ride na delo. 12.00: Kosilo za kosilo v podjetju cafe (občutite trend?) 14:00: Kasneje popoldne, še vedno lačen. Nakup čokoladnega pudinga v višini 2 USD. 18:30: Družina želi oditi v Disneyland za počitnice. Disneyland želi $ 4k za hotel v parku, vozovnice za park in leti. Jetblue želi $ 2100 za hotel, vozovnice in letov, ki se nahajajo izven parka. Zapišite si, da bi moral začeti potovalno podjetje, ki odgovori: "Kdaj je najcenejši dopust mogoče za destinacijo X?" 19:30: Preživite uro igranje z datumi in leti, da bi našli cenejše počitnice na več spletnih mestih. Na koncu najdite $ 2200 za hotel v parku, vozovnice za par in leti, toda fant je standardiziral testiranje tega tedna. Gah. 21:00: Računovodja pokliče nazaj. Pravi, da vidi napako IRS in bi moral biti pri davčnih popravkih največ 5 dolarjev. Pred nekaj leti sem investiral v podjetje, kar ni uspelo. Uporabil sem nekaj davčne programske opreme za izvedbo vračil takrat, zdaj pa sem še vedno nadlegujejo o tem, kaj so bili zakoniti poslovni stroški, amortizacija itd. Moj računovodja je rešil moj finančni riti iz "davčne programske opreme vrne" nekajkrat že. On je vreden svoje $ 250 / hr stopnjo.

6. DAN

17:30: Popolnite tovornjak z biodizlom. $ 100 za poln tank, ki običajno traja 2 tedna, če vozim kolo, da dela več kot 2 dni na teden. 18:30: Žena ne počuti kot kuhanje, predlaga japonski zrezek hišo. 70-urna večerja za družino. 22:30: Preverite račune, ko bodo vsi ostali v postelji. Kot del mojega načrta 10b5-1 prodajam fiksni znesek možnosti zadnjega petka v četrtletju. Oglejte si ceno delnic, predstavite sredstva, ki bi mi morala biti v ponedeljek. Izgleda kot 8500 dolarjev. Glupi trgi (in jaz). Kot vsi ostali, je moj stalež podjetja navzdol, navzdol. Upal sem, da bom izplačal hipoteko z mojimi možnostmi; zdaj, mogoče samo tovornjak in preostanek prihranite.

Lansko leto mi je dalo možnost, da sem dobil 220k dolarjev z dodatnim dohodkom, zato se je povečal račun za kreditne kartice (očitno zato, ker porabite tisto, kar naredite). Mislil sem, da bi dobri trgi trajali nekaj dlje, kupili nove igrače, začeli dirkalni avtomobilski navad, plačevali ženi, plačali 20k $ / qtr v računih za kreditne kartice in plačali veliko davkov.Mogoče se bo trg čarobno vrnil in bom ponovno bil papirni milijonar.

Kar bi moral storiti, je lansko leto ustavil dirkalne avtomobile in plačal tovornjak in hipoteko, tako da sem agresivno izplačal moje možnosti. Imam fancy dirkalni avto, priklopnik in vse dele, ki sedijo v moji garaži, neuporabljeni za vse leto 2008. Jasno je, da moja strategija "verovanja v trge" ni delovala preveč dobro.

7. DAN

10:00: Ponudite nakup fancy Xbox Elite. Odločite se, da nimam časa za igranje iger in Gamecube je v redu; poleg tega, kdaj sem ga nazadnje igral? Izogibajte se porabi 400 $ +. 11:00: Pojdite v trgovino z orožjem. Kupite 300 dolarjev v municiji. Razmišljajte, kako ste kupili ciljno puško, ki sem jo želela. Lastnik prodajalnice ponuja, da ga prekliče na 700 evrov od 800 evrov. Še vedno preveč za igračo; Povem mu, da ga bom vzel za 600 dolarjev, če ga nihče drug ne bo kupil v naslednjem tednu. 14:00: Po kosilu vzemite otroka v sedlarsko posodo, da si ogledate sedla, uzdiže in oblačila za tečaj jahanja in tekmovanja. Mentalno dodajte 3000 dolarjev v stvari, potrebne za prvo tekmovanje. Dobro je, da ni vse do pomladi. 16:00: Vodite v živalsko reševalno ligo, da pogledate konje in pse. Imajo 2 resnično prijetnih konjev, ki morata biti skupaj kot par. Veliko psov, še ni za sprejetje. Potreba po najti stojnico, na katero naj konje pripeljejo, ali pa se je treba premakniti v hišo s skedjo in koralami. 19:00: Niti ženi niti jaz ne želim kuhati, zato se odločimo, da bomo jedli na italijanskem mestu, ki ga imamo, 110 dolarjev.

V povzetku: Prejeti mesečni dohodek: 8.475 $, stroški: 7.644 $ (vključno s prispevki IRA in prihranki), poraba za teden: 552 USD.

* * *

V prihodnjem denarnem dnevniku se bo prikazal anonimno, Klikni tukaj. Če me povabite, da govorim v vašem podjetju, univerzi ali organizaciji, si oglejte mojo govorna stran.

Priporočena: