Dnevniki denarja: 29-letni poslovni študent, ki žonglira preko 10 kreditnih kartic

Kazalo:

Dnevniki denarja: 29-letni poslovni študent, ki žonglira preko 10 kreditnih kartic
Dnevniki denarja: 29-letni poslovni študent, ki žonglira preko 10 kreditnih kartic

Video: Dnevniki denarja: 29-letni poslovni študent, ki žonglira preko 10 kreditnih kartic

Video: Dnevniki denarja: 29-letni poslovni študent, ki žonglira preko 10 kreditnih kartic
Video: Йога для начинающих дома с Алиной Anandee #3. Здоровое гибкое тело за 40 минут. Продвинутый уровень. 2023, December
Anonim
Danes je še ena delovna postaja v seriji Money Diaries, ki temelji na seksualnih dnevih New York Magazine. Pripravili smo zgodb o resničnih ljudeh o njihovih navadah porabe v sedmih dneh, jih anonimizirali in jih objavili tukaj.
Danes je še ena delovna postaja v seriji Money Diaries, ki temelji na seksualnih dnevih New York Magazine. Pripravili smo zgodb o resničnih ljudeh o njihovih navadah porabe v sedmih dneh, jih anonimizirali in jih objavili tukaj.
Image
Image

1. dan

11:38 PM: Zbudi se pozno. Lepo je, da nimam nobenega dela ali šole … še. Pravkar sem končal poletno prakso prejšnji teden, vendar se moje drugo leto poslovne šole prične v samo 6 dneh. Yikes! 12:30 p.m.: Kuharite doma in prihranite nekaj denarja. Lepo je živeti z domačimi starši, preden se preselim nazaj na vzhod. 1:00 p.m.: Dow se zmanjša za 419 točk. Veliko zalog je videti zelo poceni, čas je, kot bi ti želeli, da imam še nekaj denarja. Čeprav je zdaj veliko negotovosti, sem prepričan v osnove podjetij, ki jih vlagam, zato je to odlična priložnost, da pokupi nekaj delnic na poceni. V študentskih posojilih imam približno 75.000 dolarjev, ki jih načrtujem za povračilo, ko bom diplomiral. Cene so tako nizke, zato menim, da je pametno finančno gibanje za posojila, medtem ko hranim svoje prihranke, vložene na trg. 3:41 p.m.: Nakup povratnih vozovnic domov za poroko za 366,80 $ z uporabo Hipmunk, ki je zelo čisto brezplačna letalska primerjava stran. Čeprav poroka pomeni, da se bom vrnil domov na območje Bay le 9 dni po šolanju, si nisem mogel predstavljati, da se ne udeležim. Vsaj moja kreditna kartica Citi ima promocijo za 5% gotovino nazaj na zračni promet. Imam 10+ kreditnih kartic, vendar najprej uporabljam 3, odvisno od nagradnih skladov (eno za splošne nakupe, eno za prehrano in eno za plin). Vsak mesec mi izplačujem saldo in jih gledam kot sokol. (To je nekako zabavno). Za svoje bančne potrebe uporabljam predvsem kreditno unijo, saj ponuja res odlične pogoje, vendar večino svojih prihrankov hranim na svojem trgovalnem računu. 4:00 popoldan.: Menim, da je moj avto strokovno očiščen, saj je prijateljski pes dobil avtomobilček in se vrnil na zadnji sedež avtomobila čez vikend. Razmišljam, da to ni tako slabo, zato ga sam očistim. 9:05 p.m.: Nekoliko pozno na drugem zmenku z dekletom, ki sem jo ravnokar srečal. Prvotno sem jo hoteli odpeljati na večerjo, vendar je že pojedla, tako da greva v neki fancy bar na Sand Hill Road. Kozarec vina z njo in martini za mene (sem bil v razpoloženju Jamesa Bonda) mi je vrnil 40 $ (30 $ + 10 $ konice). Pravzaprav nisem častnik, zato nisem prepričan, koliko se lahko sklicuje, a mislim, da je 10 $ več kot dovolj. Če bi samo plačali 6 ameriških računov, bi to bilo idealno. 11:16 p.m.: Po datumu se odpravim na Lucky, da vzamem nekaj Jelly Bellies za 9,39 $. Naslednji dan imam načrte z "prijateljem" in omenila je njen najljubši okus, zato sem ji dobil vrečko Green Apple. Dating se lahko resnično poveča. 11:26 p.m.: Čeprav običajno poskušam izprazniti svoj rezervoar, preden zapustim območje za daljša obdobja, bom napolnil svoj rezervoar za 46,70 $. Dobra stvar, da mi kartica American Express daje 3% gotovine nazaj na plin.

2. dan

10:46: Prebudite se do besedila, da je moj prijatelj preveč bolan, da se sestane in prestavi na naslednji dan. Vzdih. 11:57 m.m.: Pokličite Dell o e-pošti, ki sem ga prejela o nakupu darilne kartice v višini 75 dolarjev za nakup razširjene garancije na mojem prenosnem računalniku. Čeprav sem dobil ponudbo po tem, ko sem že kupil garancijo, sem dolgoletni bralec IWTYTBR in samo poskušam usmeriti svoj notranji Ramit, da vidim, če bi lahko poklical darilno kartico. Izkazalo se je, da morate porabiti 200 dolarjev in da sem porabil le 180 evrov. To je dovolj, da me odvrača od nadaljevanja. 4:30 p.m.: Se je dogovoril o Slickdeals.net za $ 65 off $ 100 ($ 20 off $ 50 pri uporabi AMEX, 20 $ off 50 $ za prijavo na foursquare, in $ 25 off $ 100 kupona) in sem se odpravil na Sports Authority za nakup teniškega loparja, ker sem poskuša vzeti tenis. V trgovini iščem cene in ocene s pomočjo Amazonove mobilne aplikacije in na koncu dobim reket za 140 $ po 84,48 $ po obdavčitvi. Rezultat! Moja foursquare check-in mi daje dodatnih 25 $ v gotovinskih karticah, ki jih nameravam uporabiti v povezavi z drugim kuponom, ki sem ga prinesel. Iščem več predmetov in na koncu izgubim gotovinske kartice. Pogledam jih povsod, vendar jih nikjer ni mogoče najti. Strinjam se s poslovodjo in prevaža kup kuponov. On ne najde gotovinskih kartic, vendar mi daje $ 15 off $ 50 bon. Čeprav je to lepo utapljanje, še vedno žalim na izgubo gotovinskih kartic. Uporabljam $ 15 off Kupon, da dobim 2 para vložkov (vsak po 20 $) in 3-Pack nogavic za 43,28 $. 6:00 p.m.: Pojdite na Fry in vrnite 2 miške HP Wifi I, ki jih kupite na spletu za 32,45 USD v dobro. Všeč mi je bila ideja o tem, da ni treba priključiti sprejemnika v svoj prenosnik toliko, da imam dve. Na žalost mi ni všeč občutek miši v rokah, zato sem jih moral vrniti. To je samo ena od nevarnosti spletnega nakupovanja. 8:25 p.m.: Dobim miško, ki sem jo poznala na Amazon za 18,79 $. 9:00 p.m.: Moji starši so že odšli na Reno, toda moja mama je pripravila hrano, da me preživi čez vikend.To je miren večer, ko ostanem notri in gledam Hulu in Netflixa in jedem ostanke. Je to hrom na petkov večer?

3. dan

11:50 m.m.: Zbudite se in odnesite v svojo lokalno kreditno unijo, da vračate zadnjo plačo iz moje prakse. Oglejmo si povzetek zaslužka in obžalujem, da sem tako prikupil, saj sem delal le 2 meseca in ne pričakujem, da bi letos plačevali veliko davkov. To bi bilo lepo število sprememb, ki bi jih dodali na moj trgovinski račun. 12:00 p.m.: Pojdite v Chase, da odprete račun za 150 $ bonus. Vem, da bi Ramit verjetno svetoval v zvezi s temi sistemi za oblikovanje denarja, vendar bi mi verjetno vzel le približno 30 minut težav, saj sem avtomatiziral postopek in bi zaprl račun, potem ko dobim 150 dolarjev. Odhajam, ko se izkaže, da zahteva neposredno nakazilo, za katerega nimam. 2:20 p.m.: Dobil sem svetlo idejo, da bi poskušal potapljati v zaprtih prostorih. Po potrditvi z bar punco, da ona lahko naredi, jaz rezervacij za 2 za 133,85 $. 3:05 p.m.: Moj prijatelj mi sporoči, da je na tem območju in mi lahko pomaga pri nakupu sončnih očal, ki jih nameravamo storiti. Jaz sem izpodbija moda, tako ko gre za stilsko oblačilo in dodatke, imam ženske prijatelje, ki jih izberejo zame. Čeprav predmeti, ki jih izberejo, ponavadi niso v prodaji, je vrednost njihovih okusnih mnenj vredna polne cene za zaupanje, ki mi ga daje. Na koncu dobim Ray-Bans za 172,12 dolarjev. Kupim jo prigrizek v fancy francoski pekarni za 17,40 $, da se ji zahvaljujem za njeno pomoč. 6:30 p.m.: Jelly Belly dekle je še vedno bolno in se znova odpove na mene, zato namesto tega dobim precej potrebno frizuro. 15 $, vključno s konico $ 3. 7:15 p.m.: Druga majhna noč Netflixa doma.

4. dan

11:33 AM.: Bar dekle klice in pravi, da mora delati kasneje te noči in ne bo uspelo v zaprtih prostorih padalstvo. Namesto tega se bomo srečali na večerji na tapas mestu, ki sem jo prej omenil. Pokličem zaprto potapljaško mesto in ga zadržim za dodatnih 20 $. 12:30 p.m.: Jejte kosilo doma. 4:50 p.m.: Pojdite na Walgreens in kupite galono vode za 1,89 evra za zgodnjo večerno košarko. Ponavadi kupim 5-6 Arizona Iced Čajov, vendar to mi bo prihranilo denar in od porabe praznih kalorij. 8:00 p.m.: Večerja z bar punca pride do $ 90 ($ 18,01 konice). Lepo nam je čas, toda vino mi združi in verjetno sem dal več kot sem nameraval. Uporabljam kartico Chase Ink, ki dobi 3% gotovine ob večerji.

5. dan

10:20 m.m.: To je moj zadnji dan, preden odidem v šolo, zato sem se s prijatelji počenjal s prijatelji. Prvi postanek je Jamba Juice, saj v šoli ne bom imel veliko priložnosti. Lepo, moj prijatelj plačuje za mojo Powersized Strawberries Wild z imuniteto Boost. Jaz sem Jamba Juice pošast, in traja samo 10 minut. 10:35 m.m.: In-N-Out je še ena najljubša Zahodna obala, ki jo bom zamudil, in jaz plačam 7,14 $ zase in njega, da vrne uslugo. 11:30 m.m.: Pojdimo na ramen kraj in se srečamo z drugim prijateljem. Samo gotovina in jaz sem edini z denarjem (kako priročno), zato moram plačati za vsakega (44 USD). Ker sem že poln z In-N-Out, dobim večino tega, da grem. 12:40 p.m.: Rush, da bi gledal Conana Varvarnika. Ker sem plačal na kosilu, moj prijatelj plača za mojo vozovnico. Čeprav je kosilo verjetno dvakrat več kot cena mojega filma, kaj je nekaj dolarjev med prijatelji? Conan ni zelo dober. 15:50: Vračila oblačil sem kupil na spletu Macy's (165,57 $) in Bloomingdale (298,77 $). Jaz namerno kupim več, ko kupim spletno, da se prepričam, da dobim pravo velikost (in izpolnjujejo pogoje za brezplačno dostavo). 19:25: Hitro se odpravite na poslovilno večerjo s prijatelji, 15 dolarjev. Pokažite moja nova sončna očala, čeprav je v zaprtih prostorih in nočnem času. 11.45: Mislim, da ne želim zapustiti Kalifornije in pogrešam let. Prenesel sem ga na drugo letališče, kar pomeni, da moram najti avto, da pridem do končnega cilja. Potem se preplašim, da prestavim ključe mojega stanovanja in svoje sestanke z mojimi člani na novem mestu. Pripravljam pomično vzglavnik iz prtljage, ko bom čakal na moj novo prestavljen let.

6. dan

4:00 m.m.: Preverite prtljago (60 USD). Je cenejši kot prevoz po cesti. 4:45 p.m.: Na letališču preizkusite panini, 8,12 evra. Potem najamem avto, čeprav mi citirajo 200 dolarjev. Zdi se, da je v tem tednu NASCAR dogodka, ki je povišal vse cene. 8:40 p.m.: Pri Arbyju dobim 3 vrednosti (3,87 USD). Potem maksimiziram uporabo avtomobila za najem, tako da grem v Walmart, da dobim oskrbo z stanovanji, $ 163,09, ki jo bom razdelil s svojo sostanovalko. Potem pa še 36,59 $ na sadje in prigrizke v trgovini z živili.

7. dan

10:35 m.m.: Ko vrnem svoj avto za najem (194,88 USD), ugotovim, da so mi zaračunali vse dodatne storitve (škoda zaradi izgube itd.). Zanima me, če je to običajna politika, ko avtomobila ne vrnete na isto lokacijo. Preučiti moram to. 1:15 p.m.: Kasneje se bom prijavil na šolsko jedilnico, da dobim 13% popust na menze. Za zdaj, 3,99 $ za juho. 6:00 p.m.: Plačati stroje $ 185. Traja samo 1 uro, vendar je najmanjša vrednost 2. Nasvet 15 $ vseeno, saj so bili študenti in bi verjetno lahko porabili denar. Vseeno delim stroške s tremi drugimi ljudmi. 08:00 p.m.: Splurge na večerji z novimi sostanovalci v najboljši indijski restavraciji v mestu, 24 dolarjev. Yum.

V sumu

Skupno porabljeno: $1,816.43 Skupaj deponirano: $3,032.94 Skupni donosi: $496.79 Prehrana doma: 7 Prehrana: 8 Datumi: 2 Preklican datum: 2 Indoor padalstvo: 0

Veliko se je dogajalo, odkar sem se srečal z ljudmi, preden sem odšel, hodil in se pripravljal na vrnitev v šolo. Včasih sem se poskušal držati 10 $ diskrecijske porabe (vključno z jedjo), zdaj pa sem udoben s porabo, ki temelji na vrednosti, ki izhaja iz blaga ali storitve. Moje edine obžaluje, da ne izkoriščajo prednosti trga, da bi se zmanjšalo in manjkalo mojega leta, saj je vse, kar me je streslo, stalo nekaj denarja. Oh, in iz Kalifornije, največje mesto na Zemlji.

Priporočena: