Dnevniki denarja: 20-nih stvari z dvema delovnima mestoma, ki še vedno živijo od plače do plače

Kazalo:

Dnevniki denarja: 20-nih stvari z dvema delovnima mestoma, ki še vedno živijo od plače do plače
Dnevniki denarja: 20-nih stvari z dvema delovnima mestoma, ki še vedno živijo od plače do plače

Video: Dnevniki denarja: 20-nih stvari z dvema delovnima mestoma, ki še vedno živijo od plače do plače

Video: Dnevniki denarja: 20-nih stvari z dvema delovnima mestoma, ki še vedno živijo od plače do plače
Video: ЮЛЯ ФИНЕСС: Как я вышла с 8 этажа! Групповое изнасилование под мефедроном, психиатрическая больница 2023, Oktober
Anonim
Danes je še ena delovna postaja v seriji Money Diaries, ki temelji na seksualnih dnevih New York Magazine. Pripravili smo zgodb o resničnih ljudeh o njihovih navadah porabe v sedmih dneh, jih anonimizirali in jih objavili tukaj.
Danes je še ena delovna postaja v seriji Money Diaries, ki temelji na seksualnih dnevih New York Magazine. Pripravili smo zgodb o resničnih ljudeh o njihovih navadah porabe v sedmih dneh, jih anonimizirali in jih objavili tukaj.

Ta teden je delovno mesto, ki dela 20 delovnih mest, vendar še vedno živi od plače do plače. Šele nekaj dni po plačilu, ona pa se je že skoraj sprijaznila.

* * *

1. dan

8:00 dopoldne.: Zjutraj sem se zbudil z dnevnim sporočilom SMS iz Banka Amerike, ki mi je sporočil, da je moj račun 5,31 $ prekoračen. Ne morem ničesar storiti glede tega, zato se moram v bistvu preprosto odklopiti, dokler moj neposredni depozit ne mine s svojega dela s krajšim delovnim časom (četrtek) in mojega polnega delovnega časa (petek). Biti plačan dvotedensko je takšna bolečina. Včasih sem v redu, ko sem se odločil za proračun, toda pred nekaj tedni sem imel počitnice, ki jih še nisem opomogel. Torej, tukaj smo, v torek tedenskega plačila, in sem šalil kot šala. 9:00 zjutraj.: Na Dunkin Donuts sem dobil kavo in krof na poti v pisarno (3,47 dolarja) in francoski roll v pekarni v bližini nekaj blokov kasneje, ko sem ugotovil, da nisem v razpoloženju za krof (1,35 dolarja). 10:00 dopoldan.:Pri delu opravljam spletno nakupovanje oken z vsemi spletnimi stranmi za popuste, na katere se naročim (Ideeli, Rue La La, Gilt itd.), Vendar izbrišite vsa e-poštna sporočila. Vem, da bom v torek dobil nove, potem ko pridejo moja plačila, in da bom potem verjetno nekaj kupil. Raziskujem tudi nekaj potovanj v St. Bartu, da je moj fant in jaz govoril o naslednji jeseni. 2.500 $ na osebo se zdi smiselno prihraniti v naslednjem letu, čeprav imam študentske kredite in dolgove s kreditnimi karticami, ki jih nikoli ne razmišljam o varčevalnih načrtih. Pravzaprav sem porabil denar v svojem računu ING Savings, ki sem ga prenesel. To bi moralo biti prihranek za počitnice, ampak izginja.

2. dan

11:00 m.m.: Moj fant in jaz smo samo odstopili od najema v našem stanovanju. Odločili smo se, da bomo praznovali, da gremo v Ikeo in kupili nekaj pohištva za kraj. Še vedno mu dolgujem 300 dolarjev za najem, ki sem si ga zadolžil za svoje potovanje prejšnji mesec, vendar pravi, da ga lahko vse nazaj vrnem, ko sem ta teden plačan. Dobimo Zipcarja za dan in vozimo 45 minut do Ikee, kjer porabimo približno 150 dolarjev. 4:00 popoldan.: Ko se vrnemo v Boston, smo preveč utrujeni, da bi šli v trgovino z živili, zato na CVS-ju čez cesto porabimo približno 70 dolarjev. Količina, ki jo dolgujem, se vzpenja, vendar je vse, kar potrebujemo, racionaliziramo, tako da grem z njim.

3. dan

5:00 p.m.: Danes sem dobil 100-odstotno plačo od mojega dela s polovičnim delovnim časom in takoj se počutim lačen in želim nekaj preživeti. Približem 25 dolarjev za Panera in za moj fant, ko sem prišel domov z dela (komaj smo jedli polovico tega, kot sem vedel, da bi mi), posojam 50 dolarjem najboljšemu prijatelju za Red Sox vozovnice, ki jih res želim, in na kratko razmislite o nakupovanju (samo ena srajca!), vendar se mi lahko sami obvladam. Vseeno ne morem storiti s svojimi preostalimi 20 dolarji.

4. dan

8:00 dopoldne.: Plačaj dan! Občutek imam, ko mi je Bank of America zjutraj pisalo z mojim novim ravnotežjem (1300 dolarjev), vendar pazim, da se čez dan izgine tako hitro, kot se počutim krivega in poudarjam. Povrnemo skupni dolg, ki ga dolgujem Jon (560 dolarjev), plačam del računa v višini 3.800 dolarjev, ki sem mu dolžan veterinarju pred več kot eno leto (150 dolarjev) in 110 evrov na mojo neizkrbljeno kreditno kartico. 3:30 p.m.: Odločam se, da je čas, da nekaj porabim za nekaj zame, zato grem v središče in najdem salon in dobim frizuro. Pričakujem, da bom plačal približno 50 USD plus konico, vendar pa skupni znesek znaša 90 USD, ker je to storil lastnik, za katerega nisem prosil ali pričakoval. Preveč sem nerazumljiv, da bi rekel nič dekletu v registru, zato sem razkril svojo debetno kartico in začel imeti občutek tesnobe, ki sem vedel, koliko denarja sem preplavil danes. V Boloco sem si na večerji dobil večerjo in nočem domov.

5. dan

9:00 zjutraj.: Danes grem v nakupovanje z mojo najboljšo prijateljico za svojo poročno obleko. Sinoči sem se pogovarjala s seboj, ali naj vzamem vlak, da bi se srečal z njo, ali pa dobil Zipcar in voziti. Avto bi moral stati vsaj 50 dolarjev in vlak je znašal 20 dolarjev, vendar nisem želel prehiteti, da vzamem vlak. Jon me prepriča, da rešim svoj denar in vzamem vlak, kar delam, vendar nisem najsrečnejša o tem. 12:00 p.m.: Na srečo njeni starši nam kupujejo kavo zjutraj in kosilo po vgradnji, zato sem zmanjšal porabo tam. 5:30 p.m.: Ko pridem domov, z Jonom dobimo še en Zipcar in pojdimo na Target za nekaj drugih gospodinjskih stvari, ki jih potrebujemo. Zgrabljamo tudi nekaj živil, medtem ko smo zunaj in preživimo skupaj 150 dolarjev, ki sem jih razdelil z njim. Racionaliziram, da si zaslužimo, da bi naš stanovali tako, kot ga želimo, vendar se še vedno počutim.

6. dan

12:00 p.m.: Danes delam dvojne čakalne mize na delu s krajšim delovnim časom, ker sem v zadnjem trenutku dobil dodaten premik, predvsem zaradi tega prekletega odbitka.Ustvarimo dobro denar, zaradi česar se počutim malo bolje in porabim samo 10 dolarjev za hrano, saj sem jedel v restavraciji ves dan. Izčrpana sem, če pa sem na delovnem mestu 12 ur, ne morem porabiti nobenega denarja, in to je dobra stvar.

7. dan

9:00 zjutraj.: Danes delam cel dan, zato ni veliko možnosti za nakupovanje. Zjutraj imam kavo na Dunkin 'Donuts, vendar imam domače bagge. Na CVS dobim mačje stelje, vendar imam kupon za 2 $, zato je samo 5,99 $. 12:00 p.m.: Čas za kosilo. Prehodim in dobim burrito in gladko ($ 10) in se ponovno ustavim pri CVS za nekaj sode. Opazam, da je moja najljubša maskara v prodaji, zato sem izbrala eno ($ 5), čeprav imam dovolj kopalke v moji kopalnici, da bi trajala večno.

V vsoti: Skupno porabljeno: $1150.81 Skupaj deponirano: $1300.00

Veliko nakupov, veliko stresa in krivde, koliko sem kupil. Ves teden sem zanemaril, da bom vrnil telefonske klice Ministrstva za visoko šolstvo, ki še vedno kličejo o plačilih posojila, ki sem jih pozno pozabil. Plačal sem pred tremi dnevi, spet sem se zlomil. Delam 60 ur na teden, delam, vendar nekako še vedno živim plačo za plačilo in zanemarjam moje dolgove. Moram iti skupaj!

Priporočena: