Dnevniki denarja: 20-tisti, ki ne naredijo dovolj za pokritje njene nakupovalne navade

Dnevniki denarja: 20-tisti, ki ne naredijo dovolj za pokritje njene nakupovalne navade
Dnevniki denarja: 20-tisti, ki ne naredijo dovolj za pokritje njene nakupovalne navade

Video: Dnevniki denarja: 20-tisti, ki ne naredijo dovolj za pokritje njene nakupovalne navade

Video: Dnevniki denarja: 20-tisti, ki ne naredijo dovolj za pokritje njene nakupovalne navade
Video: Da li imate klinički oblik DEPRESIJE ? Ovo su 10 glavnih SIMPTOMA koji otkrivaju bolest ... 2023, Oktober
Anonim

Danes je drugo mesto v seriji Money Diaries, ki temelji na revijah Sex Diaries. Pripravili smo zgodb o resničnih ljudeh o njihovih navadah porabe v sedmih dneh, jih anonimizirali in jih objavili tukaj.

Današnja delovna postaja je 25-letna ženska, ki se trudi plačati njene račune in neustavljivo željo preživeti.
Današnja delovna postaja je 25-letna ženska, ki se trudi plačati njene račune in neustavljivo željo preživeti.

* * * PRVI DAN

9am: Pri delu … poudarjam, ker mora ta ček plačati mojo najemnino in plačilo avtomobila, saj sem bil popolnoma neodgovoren z mojim denarjem v juliju. Plus, moj najboljši prijatelj se poroči in poskušam priti na račun za poročni tuš. Ouch. Ne bom porabil nobenega denarja. Ne bom porabil nobenega denarja. Ne bom porabil nobenega denarja. 10:00: Imam Gmail klepet z mojim drugim najboljšim prijateljem. Neverjetno je finančno odgovorna. Govori o svoji preglednici Excel, ki jo uporablja za sledenje njenemu proračunu. Pripravlja mi kopijo in govori o tem, kako gledam vsak cent vhod in iz nje je to, kot igra - koliko lahko shranim ta mesec? Razvijam to navidezno navdušenje in novo ugotovljeno odločnost, da dobim svoje finance v redu. To bom popravil. Pogubila sem se, ker sem ves čas zlomila in nisem vedela, kje je moj denar šel. 01:00: Sem porabil denar. Nekateri sodelavci so me vprašali, ali bi se rad pridružil za kosilo. Zakaj, seveda bi! Na mehiškem mestu sem porabil 10,60 dolarjev. Prej sem bil leni, da bi kosilo sinoči, zato sem mislil, da bom nekako porabil nekaj denarja. Še vedno se počutim krivega. 15.00: Preverim svoj bančni račun na spletu. Moja plača (zaradi jutrišnjega dne) je že prišla. $ 1.268,22 skupaj. To mora pokrivati mojo najemnino (975 $), plačilo mojega avtomobila (300 dolarjev) in moj kabelski račun, ki je predviden ta vikend (približno 60 dolarjev). To ni dovolj. Moram vprašati mamo za denar. SHIT. 6.00: Šla sem Bridal Shower nakupovanje. V žepu sem imel 25 dolarjev v gotovini, ko sem na Craigslistu stavil svojo staro sranje in moral sem ostati pod tem zneskom. V K-mart odidem nekaj stvari za obrtni projekt. Pridem do registra in zvonijo dražje od prikaza. Ne morem verjeti, da stojim v K-Martu, ki se pogovarjam nad 6 $ s blagajno, ki komaj govori angleško. Po nekaj prepričevanju daje in odhajam v obrtno trgovino, ki ostane 6 dolarjev. Na koncu sem porabil 8,48 $ in vodil svojo debetno kartico, potem ko sem sebi rekel, da ne bom šel. Nimam nadzora samega sebe. Zato se nagradim z 2,75 $ cheeseburgerja iz In-n-Out na poti domov. Konec koncev ne morem porabiti denarja, ko sem doma, kajne? 20:30: Napačno! 6,99 $ je orožje za nakup Bridal Tuš Bingo kartic print-from-home. Moram iti spat.

DAN Dva

11:00: Dobim e-pošto od Amazon. Ena moja knjiga je prodana! Dorkily sem navdušen, ker je to prvič poskusil. Na glavo je, da sem ravnokar ustvaril približno 32 dolarjev. Slaba stran je, da zato, ker je moj prvi prodajni trg, morajo čakati 14 dni, da se deponirajo sredstva. Prekleto. Plus moram ugotoviti, kako bom dobil denar, da bi ladjo poslali. 14:00: Pravkar sem šla s telefonom z mojo mamo. Dogovorila se je, da mi LEND 150 dolarjev, ki bodo plačevali moj račun za kabel in dali plin v moj avto. To lahko deluje. Vrnil jo bom septembra. Ni srečna, včasih pa moram utišati in poslušati predavanje, da vidim kakšen denar, in pravkar sem vprašal. 17:00: Nocoj bi moral hoditi s prijatelji. Vedno sem jih obvestil o svoji majhni situaciji, zato bomo pred pitjem in potem bom najverjetneje spravil nekaj sesalcev v bar, da bi mi kupil pijačo. ko smo zunaj. Lahko se izognemo kabini (kdo ima $ 7?) Spati na kavču prijatelja. Imam občutek, da se lahko to zgodi v finančni katastrofi, zato sem se že odločil, da ne bom vzel moje debetne kartice z mano, da ne bom mogel jamčiti in začeti brisati brez opustitve. Zaželi mi srečo!

DAN TRI

11.00: Sinoči je bil uspeh, ker nisem porabila niti peni. Sesal sem, da nimam denarja za taksi, in konec noči sem bil zelo neprijetno. To je resnično nesmisel občutek, da ne morete igrati 7 $ za taksi. Lucky za mene prijatelj me je pobral. Ugotovil sem, da je moja mama deponirala 200 dolarjev. Tako sem bolna, da sem v tej rutini! Zdi se mi, kot da se ne bo nikoli končalo, in se neprestano borim, da bi glavo nad vodo. Prepričan sem, da sem šel na kolidž, da bi se izognil nekemu izgubljenemu poražencu. 15.00: Deklica me izbere in morali smo iti na BBQ, toda konča se pranje. Oba oba umremo in gremo na trg in dobimo suši in juho. Sem porabil 13,60 dolarjev, kar sem si sam rekel, da ne bom naredil, vendar sem lačen in neroden. 21.00: Plačal sem tudi za taksi in plačal 10 dolarjev, da bi bil veliko boljši od DUI.

DAN ČETRTEK

15.00: Torej sem dejansko MADE danes malo denarja! Prodal sem nekaj starih stvari od mojih šolskih dni do trenutnega študenta. 180 $! Pripravila se je, ker sem jo pravkar rešila za 250 dolarjev in sem se odločila, ker je to 180 $, ki jih nisem imel danes zjutraj. Za mojo omejitev dolgujem mojo kreditno kartico 123 dolarjev.Do 12. ure, vendar se ne plačam do 15. leta, in kljub temu, da se nisem počutil, kljub temu očarljivo prepričanje. Vsaj na tak način lahko prenesem tok in poskušam dobiti nižjo obrestno mero. 19.00: Gledam v svoj pustni hladilnik in se malo počutim. Imam preostale testenine (boooooring) in še veliko drugega. Ponavadi moj zanesljiv zamrzovalec ima vse vrste pozabljenih zakladov in tudi to mi zdaj ne uspeva. Morda bom moral danes dodeliti 40 dolarjev od mojega denarnega denarja za potovanje trgovca Joe. Moja pametnejša možnost bi bila Ralph's, saj ima precej poceni in enostavno hrano, vendar se nagibam k temu, da se preveč obrabljajo sranje. Ampak včasih zlomljeni in obupani pomeni jesti kar se da poceni. Namesto tega pišem piškotke.

DNEV PET

1.30: Trenutno sem v resnici vest v bitki z denarjem od včeraj. Na mojih ramenih je mlajši angel in hudič, ki se med seboj kričajo. Lahko grem z divjino in kupim še nekaj stvari tako za Bridal Shower in Bachelorette party (ali lahko rečemo "nova obleka" ?!), vendar sem se obljubil, da ne bom nadaljeval z vami s kreditnimi karticami. Rabim (in mislim, da sem potreboval), da naredim odgovorno stvar in jim plačam. To je tako težko deliti s 125 $ in dobil "nič" v zameno! Ampak to je tisto, kar sem dobil v tem malem dolgu za začetek. To moram razumeti kot blagoslovljenega, da imam ta denar in zdaj lahko plačam svoje kartice, ne da bi popolnoma izgubil naslednjo plačo. Dobro je, da je angel duhovita kurba! 6.00: Dala sem nekaj draga pijačo na kreditni kartici Macy za Bridal Shower. V celoti nameravam potegniti hiter in ga vrniti naslednji teden. Vem, da je prikrito in nepošteno, vendar nimam več drugih možnosti. Ne želim, da moj najboljši prijatelj pije iz plastičnih rdečih zabavišč na njenem poročnem tušu! Zato imam priložnost in upam, da se nič ne poškoduje. Pralila se bom in vrnila in nihče ne bo več pametnejši!

DAN ŠEST

01:00: Imam glasovno pošto od moškega, ki poskuša kupiti več stvari. Nisem še govoril z njim, ampak če kupi te stvari in ženska, s katero se srečujem z nocoj, kupi to, to je dodatnih 45 $. Denar bi moral plačati, da bi plačal dan, ki je načrtovan tik pred poroko. Držim pesti! 19.00: Eden od kupcev je zrušil, vendar sem odšel s 25 $. Odpravljam jo na stran. Šla sem tudi v nakupovanje v trgovinah in končno porabila okoli 33 dolarjev. Približal me bo naslednji teden. Odšel sem ves vikend, in to pomeni, da se bom hranil drugje!

DAN SEDMEM

14.00: Razmišljam o naslednjem plačilu (že!) In mi daje stres. Moram odložiti svoj najemni denar, tako da nimam ponovitve tega meseca in plačati toliko SO dejavnosti, ki so povezane s poročanjem. Ustvarjam svoje lase, gremo z nevesto za pedikuro in greva v Vegas. Človek. Plus moram plačati račune in obrok za zavarovanje avtomobilov v višini 212 dolarjev. Tako pripravljena sem, da bo ta poroka konec. 17:00: Pravkar sem spoznal, da v viharju, ki je bil ta teden, se nisem dotaknil proračuna, ki mi ga je ustvaril prijatelj. Počutim se strašno krivega in ne morem niti pojasniti, zakaj, kot edina oseba, ki jo izpustim, sem jaz. Še vedno imam odločnost in upam, da bom imel ta čas vikend, medtem ko obiskujem mamo.

V povzetku: 1530 dolarjev, 1410 dolarjev je porabilo … več kot 100 dolarjev, to je samo hrana, eno posojilo od moje mame, sedem dni mirovnega stresa, 0 dolarjev pri dolgovanih kreditnih karticah in ene nepoštene prevare v veleblagovnici. Že.

* * *

V prihodnjem denarnem dnevniku se bo prikazal anonimno, Klikni tukaj.

Priporočena: