Dnevniki denarja: 20-človeški čustveni sponzor

Dnevniki denarja: 20-človeški čustveni sponzor
Dnevniki denarja: 20-človeški čustveni sponzor

Video: Dnevniki denarja: 20-človeški čustveni sponzor

Video: Dnevniki denarja: 20-človeški čustveni sponzor
Video: 50 Чем заняться в Сеуле, Корея Путеводитель 2023, September
Anonim

Danes je še ena delovna postaja v seriji Money Diaries, ki temelji na seksualnih dnevih New York Magazine. Pripravili smo zgodb o resničnih ljudeh o njihovih navadah porabe v sedmih dneh, jih anonimizirali in jih objavili tukaj.

Današnjo delovno mesto je 25-letna ženska, ki se počuti kriva zaradi porabe denarja, ki jo nima.
Današnjo delovno mesto je 25-letna ženska, ki se počuti kriva zaradi porabe denarja, ki jo nima.

* * *

1. dan 10.m.: Plačaj dan! Pojdite na spletno stran, da preverite moja plačila in ugotovite, koliko sem plačal. Še en majhen plačilni pregled. Menim, da delajo več ur kljub temu, da je šola preveč zahtevna. 2 p.m.: Odločil se je, da bo kupil Starbucks za vse na delovnem mestu. Preživim 13 $ proti mojemu boljšemu presojanju. Polovica mi je z veseljem naredila nekaj lepega, polovica mene je sram, da bi porabila denar. 7 p.m.: Samo vikend preživi, fant je zunaj mesta. Odločite se, da boste kupili nekaj živil, ne zato, ker jih potrebujemo, ampak ker vem, da bom samoten. Hodim v trgovino z živili, da ne morem več kupiti, kot da lahko nosim domov. Kljub tej omejitvi porabe je račun še vedno dosegel 55 $.

2. dan 10.m.: Zbudite se sami, počutite se kot nakupovanje. Namesto tega se odloči, da bi delala nekaj dela na dvorišču, moja denarnica ne more obvladovati nakupov. 5 p.m.: Prihajam domov za večerjo na mojem odmoru od dela, da prihranim denar. Bill 20 $, ki sem si mislil, da sem imel v svoji denarnici, je odšel, moral sem preživeti, a se ne morem niti spomniti kje.

3. dan 9:30 m.m.: Pravkar sem porabil 30,54 $ na poštnih znamkah. Moral sem kupiti 10 žigov, da sem poslal nekaj črk, končal z ujetjem v vseh kul designih in kupil več, kot sem potreboval. Verjetno ne bom uporabil tistih, ki sem jih kupil, ker jih imam preveč.

4. dan 1:30 p.m.: Danes je napisal ček za prijavo za vstop na dirko, moral je preveriti svoj račun na spletu in se prepričal, da imam v svojem računu 45 evrov. Prav tako sem si zapomnil, da ne uporabljam računa, dokler se ne preveri ček. Počutite se krivega, da pri 25 letih nimam niti 50 USD blazine na mojem računu za preverjanje. 9 p.m.: Pojdi na večerjo z mojo majhno sestro. Bill je 25 dolarjev in sem pripravljen plačati za to, vendar sem skrivno srečna, ko zgrabi ček in vztraja pri plačevanju.

5. dan 12.m.: Oglejte si pulover, ki ga moram imeti, prepričam se, da je praktično brezplačen, ker je v prodaji. Še en $ 69,29 na kreditni kartici. 12:30 p.m.: Pojdite domov od nakupa omenjenega puloverja do izjave o kreditni kartici. Zdi se, da odkar sem kupil veliko kreditnih kartic, jih ne morem držati naravnost, zamudil plačilo v zadnjem mesecu. Lahko bi se prisegel, da sem ga plačal. Takoj je šel na spletu in plačal čim več na kartici: 125,00 $.

6. dan 11:30 m.m.: Odločim se, da moram ponovno iti ven. Preživite 13 $ ob obroku in se počutite krivega dvakrat, nezdrave in drage. 4 p.m.: Dobite telefonski klic, da je spodnje perilo, ki sem ga naročil, v moji najljubši lokalni trgovini. Spustil sem jih, da jih poberejo, ne samo, da so prišli v 4 parov, ki sem jih naročil, temveč tudi redno pošiljanje, izberem še en par. Skupno je 108,85 $; Pravkar sem preživel 108,85 $ na 5 parov spodnjega perila! Seveda na kreditni kartici. 7 p.m.: Kljub temu, da sem za neomejeno potovanje za lokalni yoga studio, grem v razred na drugačni lokaciji, ker imam raje daljši razred. Znižanje pristojbine je 13 dolarjev, on mi daje dogovor, samo 11 evrov. Kapljica postane draga, vendar se prepričam, da si to zaslužim in zame delam nekaj dobrega. Po 2,5 urah na mat, vem, da sem naredil pravo izbiro.

7. dan 10.m.: Odločite se, da bom cel dan ostala doma, da bi omejili mojo porabo, ne pa veliko, kar lahko naredim od doma, ampak najprej zjutraj se uprem pozivu, da kupim nekaj na spletu. Namesto tega sem prebral. 11.m.: Pošljite e-pošto, da obnovite mojo naročnino v JPG. Vnesite številko kreditne kartice za še $ 35. 10 p.m.: Vesel sem zase, ker sem uspel preostanek dneva, ne da bi porabil dipe, kljub nakupovanju z mojo majhno sestro.

V vsoti: Količina porabljenega denarja, ki sem ga dejansko imela: $ 0, število stvari, ki sem jih kupil, ki sem jih dejansko potreboval: nič. Število nočitev, ki jih skrbi denar 6/7.

* * *

Preberite več o krivdi in našem denarju.

V prihodnjem denarnem dnevniku se bo prikazal anonimno, Klikni tukaj.

Novinarji / novinarji: Če vas zanima skupno delo na drugih dnevnikih denarja za vašo objavo, mi sporočite.

* * *

Image
Image

Priporočena: