Mediji so resnično slabi pri napovedovanju in mi je žal

Mediji so resnično slabi pri napovedovanju in mi je žal
Mediji so resnično slabi pri napovedovanju in mi je žal

Video: Mediji so resnično slabi pri napovedovanju in mi je žal

Video: Mediji so resnično slabi pri napovedovanju in mi je žal
Video: Evolution by Natural Selection - Darwin's Finches | Evolution | Biology | FuseSchool 2023, Oktober
Anonim
Tako sem bolna in utrujena od finančnih in poslovnih revij, da bi lahko povrnila. Nesmiselno je videti še eno revijo, ki jo je izdala "10 Stocks You Must Buy in 2007!" Samo poudarim, se smejem in hodim, ko jih vidim. To je malo ironično, saj sem včeraj nastopil na trgih MarketWatch.com in Yahoo Finance, toda dobro.
Tako sem bolna in utrujena od finančnih in poslovnih revij, da bi lahko povrnila. Nesmiselno je videti še eno revijo, ki jo je izdala "10 Stocks You Must Buy in 2007!" Samo poudarim, se smejem in hodim, ko jih vidim. To je malo ironično, saj sem včeraj nastopil na trgih MarketWatch.com in Yahoo Finance, toda dobro.

Zakaj ne upoštevam in zalotim medijev za napovedi o zalogah in podjetjih?

1. Pogosto so narobe. Te revije so namenjene prodaji revij, ne pa dobrih finančnih nasvetov. Odločite se, da bo Fortuneova 10 delnic nazadovala v desetletje, ki je seksi zvočni članek, ki dejansko prehaja na razdaljo, tako da vključuje stike, kot so Broadcom, Nortel Networks, Enron in Charles Schwab. Zdaj si oglejte rezultate.

Raziskava podjetja McKinsey, svetovno vodilno svetovalno podjetje na svetu, je tudi zabavno zabavno leto 2003, ki je ugotovilo, da Google ni resna grožnja:

Le malo na eBayu se je sprva izreklo razloga, da se boji Google … delno zaradi študije iz leta 2003, ki jo je naročil McKinsey & Co. McKinsey je ugotovil, da Google ne bi izkoristil svojih zmogljivosti za iskanje, da bi prodrl v e-trgovino. To je naredilo Googlu obvladljivo grožnjo, pravijo ljudje, ki so seznanjeni s to študijo.

Ups.

Ne smemo pozabiti na članek podjetja BusinessWeek iz leta 2001, v katerem je zapisal: "Oprosti Steve, tukaj je, zakaj Apple Stores ne bo delovalo." TheStreet.com je pisal: "Čas obupa v Cupertinu, Kalifornija" in svetovalec David Goldstein napovedal: "Jaz [Appleu] dajem dve leti, preden izklopijo luči zaradi zelo boleče in drage napake." Ironično je, Fortune veselo katalogiziral, kako napačne so bile te napovedi, pri čemer je prezrlo svoje lastne konstantne napake napovedovanja.

Ne potrkam težke napovedi. Res je težko. Zato to ne delam, zato se preklinjam v revijah, katerih celotna vrednost predloga "napoveduje", kaj bo v redu. Oni preprosto niso vredni $ 4,95 / vprašanje, ki ga zaračunajo.

2. Niso odgovorni. Težava ni samo, da je narobe, ni odgovorna. Te revije bodo dobesedno pohvalile izvršnega direktorja eno leto, nato pa se obrnile in napisale negativni slamnati kos takojšnje poškodbe iste osebe. Opomba BusinessWeek's kritje zgodbe Bob Nardelli, direktor podjetja Home Depot, marca 2006, kjer so šli,

Preskočite stvari, ki so občutljive in občutljive. Trgovina z velikimi škatli je uspela pod vodilnim načelom Bob Nardellija v vojaškem slogu … Glavni izvršni direktor Robert L. Nardelli je dal svoj pečat na to, kar je bilo dolgo decentralizirano, podjetniško podjetje pod ustanovitelji Bernie Marcus in Arthur Blank. In če njegovo podjetje začne videti in se počuti kot vojska, je to točko. Nardelli ljubi najeti vojake. Dejansko se zdi, da ima skoraj vse v zvezi z oboroženimi storitvami … Tudi za kritike Nardellija, vključno s tistimi, ki jih je odpustil, ni težko občudovati svoje odločne odločnosti, da sledi svojemu načrtu preoblikovanja ob številnih nenavadnih. Opisujejo, da so "v strahu" njegovega ukaza o minutnih podrobnostih.

Vodenje stanovanjske in domače izboljšave boom, Prodaja Home Depot so porasli, s 46 milijard USD v letu 2000, leto, ki ga je Nardelli prevzel, na 81,5 milijard USD v letu 2005, povprečna letna stopnja rasti 12%, glede na rezultate, objavljene 21. februarja. S stiskanjem več iz vsake oranžne škatle s centraliziranim nakupom in naložbami v tehnologijo v višini 1,1 milijarde dolarjev, kot so avtomati za samoproizvajanje in spletne kioske v trgovini, se je dobiček v družbi Nardelli več kot podvojil, na 5,8 milijarde dolarjev.

Res? To je zanimivo, saj je 9 mesecev kasneje, januarja 2007, BusinessWeek izvedel še eno zgodbo:

Out At Home Depot: Za plamen spornega CEOja Bob Nardellija. Kako priročno. Kot je zapisal BusinessWeek v svojem skrbno napisanem članku,

Nenaden padec enega izmed najbolj znanih direktorjev Amerike kaže na to, kako so se podjetniškim voditeljem postali nevarni časi … Med sedanjimi upočasnitvami stanovanj pa so se finančna sredstva poslabšala. V tretjem četrtletju 2006 se je prodaja na prodajnih mestih v trgovini Depot House 2.127 zmanjšala za 5,1%.

Morda ilustrira, kako revna je poročala o reviji, vključno z njeno brezskrbno pisavo in pomanjkanjem odgovornosti.

Flip-flopping se nadaljuje od nivoja objavljanja do ravni poročevalca. Zdaj je sprememba vašega mišljenja gotovo v redu, vendar ne, če ne potrdite, da ste napisali nekaj povsem nasprotnega manj kot 24 mesecev prej. Na primer, avgusta 2005 je Fortune poročevalec napisal naslednjo bombastično izjavo o Yahoo:

Z ugotovitvijo, kako oglaševanje blagovne znamke narediti na spletu, je Terry Semel na robu ustvarjanja prvega medijskega velikana 21. stoletja.

Januarja 2007 je isti poročevalec, ki je tokrat pisal za Wired, napisal članek z izrazito drugačno barvo:

Kako je Yahoo razjezil. Semel je že skoraj šest let izvršni direktor podjetja Yahoo, vendar nikoli ni dobil intuitivnega občutka vodovodne napovedi podjetja.

Ali morda je TV-oddaja Jim Cramerja, ki ponuja napovedi, ki so seksi, a ne boljše od naključja.

Prav tako lahko najdete čudovito pomanjkanje odgovornosti z vsemi strokovnjaki, ki so napovedovali stanovanjsko razcvet ali nesrečo. Poskušajte kopati za uradnega predstavnika Realtors of America. Njihove besede so komično pozitivne, ne glede na situacijo. V drugem primeru je Robert Roubini, predsednik podjetja Roubini Global Economics in nekateri strokovnjaki, napovedal recesijo leta 2007, kakršne nismo videli že več kot desetletje: "Sama je ta padec dovolj, da sproži ameriško recesijo: njene učinke na resnične stanovanjske naložbe, bogastvo in porabo ter zaposlovanje bodo hujše kot tehnična propada, ki je sprožila recesijo leta 2001. "Hmm.

3. Da bi se izognili napakam, številne revije napišejo nesmiselne članke, ki ne rečejo ničesar. Raje bi moral biti poročevalec - ali je pravi ali narobe - in potrdi, kako točen je bil leto kasneje. Namesto tega se nekateri novinarji bojijo, da so narobe, zato pišejo članke, ki ne rečejo ničesar. Ne more biti narobe, če je ne morete zapreti! Tukaj je odličen primer nesmiselnega članka, ki ne govori ničesar.

4. Zahtevajo strokovnjake, ki nimajo nobenega posla. Ko vidim John Doe iz John Doe Capital, ki ga citirate (kot vidite en odstavek zgoraj), se malo nagibam. Odkrito, postanem previden pri vsakršnih napovedih v zvezi s punditom. Tukaj je zabaven video poking zabave na Wall Streetu raziskav, ki jih vprašal brezdomci na "Wall Street", kaj je njihova najboljša 5 staležev. Dobro je vredno svojega časa. Ali so napovedi poslovnih revij zelo različne?

5. Končno, ti članki o naslednji veliki naložbi so minioe. Pomislite na vse te članke o Hot Stocks ali The Next Business Trend. Ali vam omogočajo, da se osredotočite na to, kar je res pomembno, ali vas ujamejo v hype dan? Tukaj je na primer ena stran z 82395423 različnimi upravljavskimi teorijami. Smešno je, da ta stran ni niti šala.

Branje teh člankov v reviji in gledanje CNBC je zabavno in zabavno, če pa resnično odločate izključno iz sijajne revije, si zelo humong. Žalostni rezultat je kup ljudi, ki kupujejo neumne naložene sklade in zaloge, ki jih ne razumejo. In na drugi strani spektra dobite takšne ljudi, ki so tako zastrašeni z vsemi ročno valovito finančno punditry, da se preprosto odrečejo naložbe v celoti.

Dolgoročno vlaganje ni težko. Da, potrebno je delo, in da, potrebuje nekaj zdrave pameti. To ne vzemite najbolj vročo zalogo meseca. Karkoli iz tega članka revije pravi letos, bi lahko dobesedno rekel nasprotno prihodnje leto in nikoli ne bi vedel, kaj je razlika. Vzemi nekaj časa in naredi nekaj prekletih raziskav sama. Jezus.

Priporočena: