Glavni razlogi za zadolževanje z denarjem preko P2P posojil

Kazalo:

Glavni razlogi za zadolževanje z denarjem preko P2P posojil
Glavni razlogi za zadolževanje z denarjem preko P2P posojil

Video: Glavni razlogi za zadolževanje z denarjem preko P2P posojil

Video: Glavni razlogi za zadolževanje z denarjem preko P2P posojil
Video: Красивая история о настоящей любви! Мелодрама НЕЛЮБОВЬ (Домашний). 2023, September
Anonim
Vsakdo mora nekaj časa sposoditi. Posojilo med različnimi vrstniki je dobra alternativa, če ne želite plačevati obrestnih mer iz posojilnih morskih psov, če vam lokalna banka ali kreditna unija ne odobri posojila ali če ste preveč nerodni, da nekoga vprašate veš za pomoč. Od 1.000 dolarjev za nujni medicinski račun do 15.000 dolarjev za plačilo za obročni prstan, nekateri razlogi so bolj legitimni od drugih!
Vsakdo mora nekaj časa sposoditi. Posojilo med različnimi vrstniki je dobra alternativa, če ne želite plačevati obrestnih mer iz posojilnih morskih psov, če vam lokalna banka ali kreditna unija ne odobri posojila ali če ste preveč nerodni, da nekoga vprašate veš za pomoč. Od 1.000 dolarjev za nujni medicinski račun do 15.000 dolarjev za plačilo za obročni prstan, nekateri razlogi so bolj legitimni od drugih!

Kot vlagatelj pri posojilih P2P z LendingClubom je vedno dobra ideja, da nastavite parametre o tem, kakšno osebo nameravate nakazati. Ker bo posojilo P2P prvenstveno nadomestilo nizek dohodek iz naslova CD z nizkim tveganjem, se nameravam osredotočiti na posojilojemalce z nizkim tveganjem z visokimi bonitetnimi ocenami med C in AA. Najverjetneje bodo plačevali stopnje od 6,59% do 15%, tako da lahko dobim 4-10% donos. Pomemben del razumevanja tveganja profila posojilojemalca je torej razumeti, kaj nameravajo izposoditi denar!

Poudarjam vse glavne razloge, zakaj ljudje izposojajo denar s posojiljem med vrstniki. To so dejansko izbori za posojilojemalce, ki lahko izbirajo na spletnem mestu Prosper.com. Razkrivam razloge v štiri kategorije (Velika, dobra, meja, osumljenec) in analizirati vsak razlog z vidika posojilojemalca. Kot potencialni posojilojemalec pri posojilih P2P se lahko odločite, ali želite nadaljevati z zadolževanjem na podlagi mojega utemeljitve. Enako velja za posojilodajalce pri izbiri posojil za financiranje.

VELIKI RAZLOGI, KI NAJVEČJI NAJVEČJI NAJEM

Konsolidacija dolga - Konsolidacija dolga je daleč najboljši razlog za izposojanje preko posojil P2P. Če imate kreditni ajk, ki vam zaračuna 20% obresti na mesec, ali če imate trmasto visoke dolgove s kreditno kartico v višini 29,99% letno, je posojanje denarja prek Prosper.com za konsolidacijo vašega dolga finančno dobra ideja.

Recimo, da ste z dolgovami s kreditno kartico porasli 50.000 dolarjev pri 29,99% letnih obresti. Družba s kreditnimi karticami te ljubi, ampak samo padeš dlje in daleč nazaj, če plačaš najmanj 1500 dolarjev na mesec. Recimo, da imate zaposlitev, dober profil in dostojno bonitetno oceno okoli 680. Verjetno boste zmanjšali stroške obresti za 10-15%, s tem pa prihranili 5.000 do 7.500 USD samo za obresti. Nižji stroški za obresti bodo pomagali, da boste hitreje poplačali svoj dolg. Medtem, bolj zanesljiv ste v odplačevanju dolga, boljši profil in nižja stopnja, ki jo lahko dobite na Prosperju.

Otroški in posvojitveni krediti - Veliko verjamem v posvojitvi. Svet ima več kot 140 milijonov sirote, ki bi lahko pomagali! Vlada trenutno posodablja približno 12.150 dolarjev na otroka. Sliši se kot dostojna količina, toda to je enkraten kredit in dviganje otrok je lahko drago.

Če je izbira med dajanjem v najem vašega otroka trpljenje in izposojanje denarja po razumni stopnji za preživetje, potem je očitno bolje, da si sposodite denar. Vlagatelji bodo verjetno veliko bolj naklonjeni vzrokom za otroke in posvojitvi. Kot posojilojemalec bodite častni pri uporabi sredstev in porabite denar za otroka ali posvojitve.

Medicinska / zobozdravstvena - Dobra prepoved, da se nam nič več ne zgodi, vendar statistični podatki iz študij o zavarovanju za dolgotrajno oskrbo kažejo, da bo eden od petih imelo neke vrste glavno medicinsko vprašanje. Ne glede na to, kako zdravo jeste ali koliko vadite, genetika ne razlikuje med bogatimi ali revnimi, in nesreče se zgodi.

Zobozdravstveno delo je prav tako nekoliko zapleteno. Odrasel sem kot nosilec za nekaj let. Prav tako sem odšel k ortodontu, da je dobil tudi vse štiri zobne modre in nekaj naključnih zob, ki naj ne bi bili tam! Odhod do ortodonta je bila rutinska mučenja, vendar sem zelo vesel, da so moje čeljusti in zobje v redu. Morda bi bilo zvok plitvo, a zamašeni zobje in večji preobremenjenec bi lahko zmanjšali možnosti za zaposlitev ali dobro ljubezensko življenje. Taki zobozdravniški stroški so moral staršem stati več kot 3.000 dolarjev.

DOBRI RAZLOGI ZA PRISPEVEK NA P2P

Davki - Če ne plačujete davkov, zaslužite kazni in obresti. Če ne boste dovolj plačali davkov, bo vlada prišla po tvojih drugih sredstvih in otežila življenje. In če nikoli ne boste plačali davkov, boste šli v zapor! Davki so neizogibni in vladni način, da nas zaprejo vsi. Če iz nekega razloga niste sledili vašim davkom, je posojanje denarja pogosto krat edina pot.

Poslovanje - Verjamem v ameriško sanje, zato sem stopil v podjetniški svet v 35-ih letih, da bi delal na svojem poslu. Zelo priporočam, da vsi začnejo poslovati vsaj ob strani, tako da začnejo svojo spletno stran. Ko imate spletno platformo, imate izpostavljenost potencialno 3 milijardam ljudi na svetu! Začel sem na strani leta 2009 in od takrat sem zrasel, da bi več kot moj dan opravljal kot izvršni direktor pri investicijski banki, z 90% manj dela in 100% bolj zabavno! Z lastnim spletnim mestom Bluehost lahko zaženete manj kot 4 USD / mesec in dobite brezplačno domensko ime za eno leto.

Ob spletni strani vam lahko zagotovimo svobodo in prilagodljivost, ki jo želite.
Ob spletni strani vam lahko zagotovimo svobodo in prilagodljivost, ki jo želite.

Domov Izboljšava - Ta je mejna dobro in sumi zame. Mnogi ljudje so v času stanovanjskega mehurčka izvlekli domače posojilojemalske kredite (HELOCs) in se zmešali. Mehurček se je razbil in ti ljudje so izgubili srajce.Če živite na območju, kjer so zemljišča in cena za kvadratne čevlje stopnja prodaje visoka, potem je smiselno razširiti in preoblikovati. Na primer, moje območje v San Franciscu ima povprečno prodajno ceno okoli 800 USD / sqft. Lahko naredim visoko kakovostno gradnjo za 300 $ / kvadratnih metrov ali manj, kar pomeni, da bom dobil 160-odstotno donosnost naložbe!

Edini remodeli, ki jih priporočam, so kuhinje, kopalnice in potrebne nadgradnje infrastrukture za varnostne namene. Pridobivanje novih dvojnih oken je tudi lepo, vendar drago. Vse ostalo, jaz bi bil neodločen, da bi sposodil denar. Zelo redko boste prejeli več kot 80 centov na dolar nazaj na vaše preureditev odhodkov.

PRIGLASITVE NA PODLAGI BORDERLINE ZA POROČANJE NA P2P

Samodejno - Če vaš avto ni absolutna potreba, da zaslužite denar in preživite, posojanje denarja za nakup amortizacijskega sredstva ni dobra ideja. Z veseljem vozim 12-letno avtomobilsko vozilo v višini 5000 dolarjev, dekleta pa mi še vedno dajo čas. Če že imate visoko avto posojilo, nato pa plačilo off avto posojilo z nižjo obrestno mero posojila s P2P posojil je dobra ideja. Vem, da je skušnjava, da dobim sladko vožnjo (sam sem kupil 8 avtomobilov v desetih letih), če pa porabiš več kot 20% svojega dohodka od vrednosti vašega avtomobila, bi se potem osredotočil na to, da bom prvič zaslužil več denarja.

Motorno kolo - Obožujem motocikle in imam licenco M1. So cenejši, dobijo veliko prevoženih kilometrov in jih lahko parkirajo kjerkoli. Problem je, da so tudi veliko bolj tvegani kot vožnja z avtomobilom. Veliko motorno kolo lahko dobite pod 5000 $. Skuterji so na primer okoli 3500 dolarjev in tisti se uporabljajo po vsem svetu za dolge prevoze. Getting posojilo za nakup motocikla je boljši od pridobitve posojila za nakup avtomobila preprosto za dejstvo, da boste si izposodili manj in porabili manj denarja za vzdrževanje svojega motornega kolesa. Samo poskrbite, da gredo v šolo M1, ne zaženite rumene luči, poglejte v obe smeri, izognite se tkanju med avtomobili in ne zavirajte preveč močno na zavojih!

RV - To bi bilo lahko dobro ali bi bilo to slabo. RV ni poceni, če pa bo vaš glavni dom v daljšem časovnem obdobju, bo dobava posojila Prosper podobna kot pridobitev hipoteke, vendar ne morete pisati obresti za svoj dohodek. Ob velikem ameriškem cestnem prometu se sliši kot trobljenje!

Zelena posojila - To je težavno, ker je malo nejasno. Zeleno posojilo lahko segajo od nakupa dovolj dreves, da rastline okoli vaše hiše, do začetka ekološke hrane eatery. Posojanje denarja za sisteme solarnih panelov za ogrevanje vašega doma je plemenita stvar, še posebej, ker mnoge države zagotavljajo posojilo lastniku stanovanja. Nadgradil sem svoj ogrevalni sistem na Havajih s solarnimi ploščami in tako dobro. Morate najprej razmisliti o vrnitvi vidika vašega zelenega posojila. Nekatere posojilojemalce, ki uporabljajo posojila za posojila in posojila za posvojitev, opažam kot način, kako pridobiti sočutje od vlagateljev.

Kozmetični postopki - Ko smo videti dobro, se počutimo dobro. Razumem. Ampak lepota je le globoka koža, razen če potrebujete veliko ortodontsko operacijo, kot sem jaz kot otrok! Izposojeni denar najbolje izkoristite za izboljšanje izobraževalnih ali komunikacijskih spretnosti in ne za vaš videz. Jejte zdravo, jeste manj in se vadite 3X na teden, so očitne poceni alternative. Čeprav, če želite vstopiti v industrijo, ki poudarja videz, se zdi bolj zadostno zadolževanje za kozmetične postopke.

SUSPECT RAZLOGI NA DENARNI DENAR VIA P2P DAJANJE

Čoln - Pravijo, da sta dva najsrečnejša trenutka lastnika ladje, ko dobi ključe in vrne ključe. Pridobivanje čolna je pravi razkošje. Stroški vzdrževanja so visoki glede na velikost čolna in morate plačati mesečno pristojbino za pristanišče, če živite v velikem mestu z vodo.

Odmor - Vsi si zaslužijo lep dopust. Ampak, če boste morali sposoditi denar, da gredo na dopust, razmislite o umiku. Počitnice običajno trajajo dva tedna ali manj, medtem ko lahko vaše odplačilo dolga traja več mesecev ali let. Osredotočite se na lokalno zabavo, kot so pohodništvo, kolesarjenje, raziskovanje brezplačnih muzejev in parkov med tednom in podobno. Presenetil se boš.

Financiranje obročnega prstana - Verjetno ne želite, da začnete svoj zakon z dolgom, ali več dolga. Če vas bo vaša nevesta ljubila, bo razumela, če ne morete dobiti tiste velike roke, ki jo je vedno želela. Namesto, razmislite o tem, kako ji dobite diamantni alternativni prstan, in ji povejte, da takoj, ko boste dali dovolj denarja, boste "nadgradili" svoj poročni prstan na nekaj drugega. Osebno jo je treba dotakniti s svojo preglednostjo in namenom. Če ni, preglejte vaš predlog!

Poroka posojila - Povprečni ameriški strošek v višini 25.000 dolarjev je nekoliko absurden, saj je povprečni dohodek gospodinjstva približno 50.000 dolarjev. Če mislite, da fantje in oba niza staršev, to je "samo" 8,350 $ za en dan vredno sreče, vendar še vedno. 8,350 $ je veliko! Pomislite na vse boljše stvari, na katere lahko uporabite 25.000 dolarjev: odplačevanje študentskih posojil, plačilo, potovanje, otroško izobraževanje in še več. Poroka je posebna. Mislim, da se ljudje ne bi sposodili več kot 5000 dolarjev.

DENARNI DENARJI ODGOVORNO IN Z DOBRO VEDI

Posojanje denarja preko posojil P2P je najboljše za tiste, ki želijo znižati svoje obstoječe obrestne mere s konsolidacijo. Zahvaljujoč gospodarski recesiji, je veliko ljudi zapustilo zadolževanje poslovnih bank, kljub temu, da so bili dobri ljudje. P2P posojanje ponuja drugo priložnost za milijone ljudi, da se vrnete na pravo pot. Za vlagatelje P2P imamo priložnost, da povečamo donosnost v tem žalostnem okolju z nižjo obrestno mero, hkrati pa hkrati delamo nekaj dobrega.

Izposojanje denarja preko posojil P2P v višini ~ 6,5% -10% je tako cenejše od zadolževanja s kreditno kartico, ki pogosto zaračunava več kot 15-20%. Konsolidacija dolga s posojili P2P je tudi pametna poteza. Zapomnite si, da če posojate denar, morate plačati posojilodajalcu nazaj.
Izposojanje denarja preko posojil P2P v višini ~ 6,5% -10% je tako cenejše od zadolževanja s kreditno kartico, ki pogosto zaračunava več kot 15-20%. Konsolidacija dolga s posojili P2P je tudi pametna poteza. Zapomnite si, da če posojate denar, morate plačati posojilodajalcu nazaj.

Če želite vlagati v opombe, se lahko prijavite z LendingClub. LendingClub je danes najboljša platforma P2P. To so javno trgovani družbi, ki jo ureja SID. Pravilno je še vedno zasebno podjetje in se bori.

Priporočilo za gradnjo stavbe

Upravljajte svoje finance na enem mestu: Eden od najboljših načinov, kako postati finančno neodvisen in se zaščititi sami, je, da se z vašim financiranjem prijavite z osebnim kapitalom. So brezplačna spletna platforma, ki združuje vse svoje finančne račune na enem mestu, tako da lahko vidite, kje lahko optimizirate svoj denar. Pred osebnim kapitalom sem se moral prijaviti v osem različnih sistemov za sledenje 25-odstotnih računov (borzno posredovanje, več bank, 401K ipd.), Da bi upravljal svoje finance v preglednici Excel. Sedaj se lahko prijavim v osebni kapital, da vidim, kako delujejo vsi računi, vključno z mojo neto vrednostjo. Prav tako lahko vidim, koliko porabim in varčujem vsak mesec z orodjem za denarni tok.

Odlična značilnost je njihov analitik za analizo portfelja, ki s svojim programom teče vaš portfelj naložb s klikom gumba in si ogleda, kaj plačujete. Ugotovil sem, da sem plačal 1.700 $ letno v pristojbinah za portfelj, ne vem, da sem krvavil! Na spletu ni boljšega finančnega orodja, ki mi je pomagal doseči finančno svobodo. Potrebno je samo minuto, da se prijavite.

Končno so nedavno začeli s svojim neverjetnim kalkulatorjem za upokojitev pokojnin, ki potegne vaše dejanske podatke in izvaja simulacijo Monte Carlo, da bi vam omogočil globoko vpogled v svojo finančno prihodnost. Osebni kapital je brezplačen in manj kot eno minuto se prijavite. To je eno od najbolj dragocenih orodij, ki sem jih našel za pomoč pri doseganju finančne svobode.

Je vaša upokojitev na teku? Preverite z načrtom za upokojitev računalnika
Je vaša upokojitev na teku? Preverite z načrtom za upokojitev računalnika

O avtorju: Sam je začel vlagati lasten denar, odkar je leta 1995 prvič odprl posredniški račun Charles Schwab online. Sam je rad veliko vlagal, zato se je odločil, da bo kariero iz naložb porabil naslednjih 13 let po kolidžu na Wall Streetu. V tem času je Sam prejel MBA iz UC Berkeley s poudarkom na financah in nepremičninah. Postal je tudi serija 7 in serija 63 registrirana. Leta 2012 se je Sam lahko upokojil v starosti 35 let, predvsem zaradi njegovih naložb, ki sedaj v pasivnem dohodku ustvarjajo več kot šest oseb na leto. Sam zdaj preživlja svoj čas igranja tenisa, preživljanja časa z družino in pisanja na spletu, da pomaga drugim pri doseganju finančne svobode.

Image
Image

Priporočena: