Kako prepoznati nevidne skripte, ki nadzirajo naše življenje

Kazalo:

Kako prepoznati nevidne skripte, ki nadzirajo naše življenje
Kako prepoznati nevidne skripte, ki nadzirajo naše življenje

Video: Kako prepoznati nevidne skripte, ki nadzirajo naše življenje

Video: Kako prepoznati nevidne skripte, ki nadzirajo naše življenje
Video: На 2 года с 5 детьми по всему миру в фургоне - несмотря на обязательное школьное образование. 2023, September
Anonim
Tam je stara šala:
Tam je stara šala:

Dve ribi plujejo v ribniku, ko se starejša riba začne plavati po drugi poti do njih. Ko jih starejša riba preide, kričava in reče: Dobro jutro! Kako je voda? «Dve ribi plavajo nekaj časa, preden eden od njih pogleda na drugega in vpraša:» Kaj za vraga je voda? «

Nevidni skripti.

Nevidni scenariji so resnice, ki so tako razširjene in globoko vdelane v družbo, da niti ne zavedamo, da vodijo naše stališče in vedenje. Kot voda za ribe nas obkrožajo, tudi če tega ne poznamo.

To je tema, ki se pogosto ne razpravlja. Večinoma zato, ker nevidne skripte razkrivajo. In stvari, ki jih razkrijejo, so lahko nekatere težke tablete za požiranje.

Ampak, c'mon, to je IWT. Govorili bova o njih.

Nevidni skripti in kako jih najti

Ali se lahko spomnite na prepričanje, ki ste ga že napisali vaše družbene vrednote?

Na primer, v indijski kulturi bodo starši žrtvovali skoraj vse za uspeh svojega otroka. Spomnim se, da gledam bollywoodski film z mojo mamo (ker sem velik sin) in opazujem prizor, kjer siroti starši svojim učencem dajo edino klimatsko napravo med študijem.

V filmu mladi indijski moški svoje strasti zavržejo za stabilno službo, ki jo lahko uporabijo za podporo svojih družin. Imajo malo interakcije z ženskami pred poroko. Karkoli ne-inženiringa / medicinskega je pogledal navzdol.

Vsi smo pri tem rekli: "Ah da, tisti strastni indijski avtomati." To je dokler se ne pogledamo v ogledalo.

Pomislite na nekaj največjih, ki ste jih morda slišali:

 • Moraš Pojdi na faks biti uspešen.
 • Po šoli, se morate poročiti, kupiti hišo, in vzgajati jedrsko družino z 2,5 otrokom in psom.
 • Moraš najti službo od 9 do 5 in oditi v pisarni, dokler ni čas za upokojitev.

Vidiš, kaj mislim? Zaradi razloga se imenujejo »nevidne skripte« - in če se ne zavedaš, da so tam ali jih ignorirajo, postanejo pasti, ki vas vržejo v nekaj, česar sploh niste želeli storiti samo zato, ker Mislil si, da moraš.

Običajno so tako subtilni, da bodo skozi vaš um popolnoma neopaženi - vseeno vplivajo na to, kar mislite, pravite in storite. Zaradi tega so tako nevarni.

In nevidne skripte ne smejo biti niti "negativne" niti "napačne". Dejansko obstajajo nekateri, za katere verjamete v celo, potem ko spoznate, da gre za nevidne skripte.

To je v redu, dokler se zavedaš, da katerikoli nevidni scenarij, ki ga sprejmete, ima moč, da oblikuje svoje življenje izjemno - še posebej ko gre za denar. Sčasoma nekateri negativni skripti postanejo pasti, njihova moč, da vas zadržijo, se znatno povečajo.

Po letih raziskav in na stotine tisoč podatkov kaže, da se pogovarjam z bralci, kot ste vi, sem odkril štiri specifične nevidne skripte, ki nas najpogosteje zadržujejo iz Rich Life. Zdaj jih želim pokazati in vam dati strategije za uničenje enega po enega.

Neviden skript # 1: "Nimam denarja, zato ne morem iti na kolidž."

Čez nekaj časa sem začel gledati predstavo "Petno nočne luči." Kot nekdo, ki sovraži šport, sploh ne ve, kakšna je športna sezona, in STILL ne razume, kako se doseže nogomet, sem navdušen nad gledanjem ta predstava.

Kakorkoli že, prikazuje majhno mesto v Teksasu in ljubezen do nogometa. Resnično, da oblikujem, ignoriram nogometne dele in se osredotočim na analizo meta-sporočil. Vem, da sem zabava na zabavah.

"Petno nočne luči" so razložile veliko stvari, ki so me zmedlek o ameriški kulturi. Na primer, v eni epizodi, oče preživi kolegij svojega hčerinskega koledža in jo spodbuja k temu, da reče: "Zdaj ne morem iti na kolidž!"

Bil sem zmeden. Huh? Nimate varčenega denarja, zato si ne morete privoščiti šole? Kaj?

Na žalost to večina Američanov verjame: Če nimate denarja, ne morete iti na kolidž. To prepričanje se odraža v naši kulturi (TV-oddajah), našem izobraževalnem sistemu (visokošolski svetovalci) in celo našim podjetjem (banke, ki spodbujajo 529 s taktiko strahu).

Seveda to preprosto ni res. Če nimate denarja, ti lahko še vedno pojdite na kolidž, če veste, kje iskati.

REŠITEV: prijavite se za štipendije, posojila in donacije.

Moja družina ni imela veliko denarja, ko sem odraščala, in šel sem na eno od najvišjih univerz v državi s štipendijami (kako sem dobil 100.000 + štipendij). Toda tudi če tega nisem storil, še vedno obstaja veliko možnosti:

 • Študentska posojila (ne, niso enako zli, kljub temu, kar vsi pravijo)
 • Donacije
 • Delovna študija / delo s krajšim delovnim časom itd.

Dejstvo je, da kulturni scenarij "Brez denarja = brez koledža" je še bolj absurden, ko dejansko veste, kako sprejema kolegij in finančna pomoč. Če ste revni - vendar ste dovolj usposobljeni, da se prijavite - večina vrhunskih univerz bo plačala za celotno izobraževanje. To je razlog, zakaj se morate prijaviti na najboljše univerze, ki jih lahko, ne glede na denar.

Toda "Petkovske nočne luči" odražajo naše kulturne vrednote, ki so tako globoko zasidrane, da jih niti ne utripa. Brez denarja = brez koledža. Seveda!

Ampak to je le domneva - tako kot mnogi nevidni scenariji, ki vodijo naše življenje.

Nevidni skript # 2: "Moram" premisliti stvari ", preden se odločim zaslužiti več denarja."

Menimo, da bo več informacij spremenilo vse.

To je človeška narava. Razmislite o ljudeh v vašem življenju (to bi lahko bil ti!), Ki obsesivno raziskovali izdelek pred nakupom ali prebrali tisoče člankov o hobiju, preden ga vzamete … vendar nikoli ne pridete do tega, ker so tako preobremenjeni z informacijami.

To se imenuje tudi "paraliza z analizo". In to slišno slišimo tudi profesorji in tako imenovani strokovnjaki. "Dajte ljudem informacije, da bodo lahko sprejeli pravo odločitev."

Mi internaliziramo idejo, da nam bodo samo informacije pomagale narediti spremembe. Torej začnemo govoriti stvari, kot so: "Moram narediti nekaj raziskav" ali "moram nekaj ugotoviti, preden začnem …"

Resnica je, če čaka samo informacije, ki jih nikoli ne vzamemo ukrepanje da izpolnimo svoje cilje. Mi smo že vem kaj moramo narediti. Ali mislite, da oseba s prekomerno telesno težo ne vem Morajo jesti manj in bolje delati? Mislite, da nekdo v dolgovih ne vem Morajo ustaviti prekomerno porabo?

Ko porabimo več informacij, ne deluje, preusmerimo pozornost na nova učna taktika. Ampak ena stvar, ki jo pozabljamo: z osredotočanjem na taktiko, še vedno počnemo iste stvari, ki jih počnemo ves čas.

Kaj manjkajo?

REŠITEV: pojdite iz "raziskovalnega načina" in ukrepajte.

Prepričanje, da potrebujemo več informacij, preprečuje, da bi ukrepali in se učili iz resničnih in bolečih napak.

Ko postanemo starejši, prenehamo izpostavljati takšna področja, kjer bi morda neuspešna. Namesto tega brskamo po blogu o temi dajmo občutek, da delamo nekaj.

Torej, kako se končno odpravite na stran in ukrepate?

Rad bi uporabil tehniko Jeff Bezos, predsednik uprave Amazon, uporablja: Regret-Minimization Framework.

Kadarkoli prideš na nalogo ali cilj, ki si ga želite doseči, se vprašajte: "Ali bom obžaloval, če tega ne poskušam, ko imam 80 let?"

Najboljši izvajalci vedo, da uspeh ni le taktika ali več informacij. Ne naslanjajo se na iste "mentalne pezde", ki jih večina ljudi uporablja. In tudi ti ne.

Neviden skript # 3: "Nimam poslovne ideje."

Eden od najboljših načinov za povečanje vaše moči zaslužka je, da začnete stranski vrvež. V moji smeri, Earn1K, Sem učil na tisoče študentov, kako uspešno ustvariti tok stranskega dohodka, ki prinaša vsaj 1.000 $ na mesec (in pogosto veliko več).

Kljub temu je eden najpogostejših nevidnih scenarijev, v katerih spadajo ljudje, "nimam poslovne ideje".

Ponavadi ta psihološka pregrada poteka v eni od več vrst:

 • "Ne vem, kakšne veščine imam, da bi ljudje plačali."
 • "Imam veliko odličnih idej, vendar nisem prepričan, kako jih celo začeti spreminjati v denar."
 • "Vsaka ideja, o kateri mislim, je že bila storjena nekje drugje. Rabim nekaj "izvirnega"."
 • "Po zamisli začnem zamisel, vendar nikoli ne sledim. Kaj naj storim, da bi se držal ene ideje?"

Če ste kdaj poskusili začeti stranski posel, potem ste naleteli na eno od teh pasti, niste sami. Ampak kako jih premagati?

REŠITEV: Vprašajte se tri vprašanja.

Obstajajo tri vprašanja, ki si jih lahko vprašate, da vam bodo dale odlične ideje za stranske vrveze, ko boste odgovorili na njih.

So:

 1. Kakšno znanje sem pridobil? Major v španščini? Odlično pri obdelavi lesa? Ali ste uspešni kitarist? Ljudje vam bodo plačali denar, da bi jih tudi naučili.
 2. Kaj naj naredim v sobotnem jutru? Odlično vprašanje, da vidim, kaj si strasten. Vsi imamo stvari, ki jih imamo rada v soboto, preden so vsi drugi budni. Ali ste na treningu v telovadnici? Branje dating blogov? Delo na vašem avtomobilu? To so vsi živahni stranski vrvi!
 3. Katere izzive sem premagal? Vaše najbolj ranljive in boleče trenutke lahko dejansko spremenite v odličen freelancing koncert. Ste se borili za izgubo teže let, preden so ugotovili, kako priti v obliko? Ste introvertor, ki se je naučil premagati stidljivost, da je bolj družaben? Poiščite odgovor na to vprašanje in našli boste donosno idejo.

Poskusite odgovoriti na ta vprašanja in odgovoriti na 15 do 20 odgovorov. Ko boste to storili, boste imeli od 15 do 20 strani, ki jih lahko začnete danes.

Če se še vedno borite, spodaj so moja najboljša sredstva na stranskih vrvicah:

 • Kako najti najboljše stranske hrupne ideje
 • Kako zaslužiti dodaten denar na strani
 • Kako zaslužiti na spletu

Neviden skript # 4: "Nikoli ne bom dobil dviga / najti službo v tem gospodarstvu!"

Odkar je leta 2008 prišlo do stanovanjske krize, se zdi, da mediji vedno govorijo, da bi morali imeti srečo, da bi imeli kakšno delo sploh. In če ga nimaš, tudi ti si S.O.L.

Večina nas to sprejme. Verjamemo, da podjetja nimajo denarja, da bi nam dala službo ali povišanje.Verjamemo, da vas bo celo prosil za nekaj takega, da se boste smejali iz upravnega urada.

In mnogi se bojijo tega zaradi dveh razlogov:

 • Lažje je. Če sprejmemo, da je izven našega nadzora (tj. Gospodarstva) prisotna sila, ki narekuje, ali dobimo povišanje ali delo, menimo, da je veliko manj pritiska, da bi trud ustvariti več denarja. Zasežimo sev njej, v upanju, da se bomo nekako pojavili na drugi strani kot nekakšna denarna metuljčka - ko to ni tako.
 • Poziva k najmanjšemu skupnemu imenovalcu. Masovni mediji povzročajo strah za najmanjši skupni imenovalec. Prekleto mi jih ne dam. To ne pišem za ljudi, ki so v redu z njihovim 3-odstotnim življenjskim stroškom, da se dvignejo in premeščajo nazaj v svoje prostore, hvaležni so, da imajo delo sploh.

Resnica je, da veliko podjetij ne želijo vedeti.

REŠITEV: Postavite se v čevlje podjetja.

Večkrat sem bil na obeh straneh pogajalske mize. Pogajal sem o svoji odškodnini kot zaposleni in svetovalec, in moje osebje sem se pogajal zoper mene.

Dovolite mi, da se strinjam z največjim vpogledom, da bi imeli ti dve zelo različni perspektivi: 5000 dolarjev pomeni manj podjetju, kot pa vam pomeni.

Predvidevamo, da je vaša trenutna plača 60.000 dolarjev. To pomeni, da vaše podjetje plačuje okrog 100.000 $ "popolnoma naloženih", če vključujejo davke, zdravstveno zavarovanje, ugodnosti, pohištvo in vse ostalo. In to je samo za mlade ljudi!

Če vaše podjetje zaposluje 10 ali več ljudi, verjetno opravlja vsaj sedem številk v prihodkih - pogosto veliko, večkrat. 5000 dolarjev ni nič velikega, srednjega ali celo majhnega podjetja! Ne želijo te izgubiti čez nekaj tisoč dolarjev. To je žepna sprememba.

Podjetja porabijo v povprečju približno 6.000 ameriških dolarjev za zaposlitev novih diplomantov. Ko boste dobili več in višje, se ta številka poveča. Faktor usposabljanja in vkrcanja, in vaše podjetje je že porabilo več kot 10.000 $ samo pri najemanju.

Vodenje njihovega poslovanja je veliko bolj pomembno kot štetje penijev na njih - in za večino podjetij, to je točno tisto, kar je 5K ali $ 10K enakovreden.

Radoveden o natančnih besedah, ki jih je treba uporabiti pri vprašanju za povišanje? Oglejte si ta videoposnetek, kjer razkrivam natančen skript za besedo.

Nevidni skripti preprečujejo zaslužek več

Ali vidite nevidne skripte, ki vodijo naše življenje?

Tukaj je nekaj drugih:

 • "Moral bi slediti mojim strastem"
 • "Moral bi se povezati z veliko ljudmi, preden se bom naselil"
 • "Trdo delam, zato si zaslužim to lepo stanovanje"
 • "Moji otroci bi morali poskrbeti sami po končanem šolanju"

Vsak od teh scenarijev je tako globoko vdelan v našo kulturo, da ne vemo, da so tam. Preprečujejo nam, da delamo stvari, ki jih imamo radi, in živimo v bogatem življenju.

Ne bom dovolil, da bi se to zgodilo tebi. Za pomoč, moja ekipa in jaz sem delal na nečem za vas:

Najboljši vodnik za denar

V njej sem vključil svoje najboljše strategije, da:

 • Ustvarite več tokov prihodkov zato vedno imate dosleden vir dohodka.
 • Začnite svoje podjetje in pobegnite od 9 do 5 za dobro.
 • Povečajte svoj dohodek na tisoče dolarjev na leto s stranskimi vrvicami, kot so freelancing.

Prenesite brezplačno kopijo Ultimate Guide danes, tako da vnesete svoje ime in e-pošto spodaj - in začnite zaslužiti več danes.

Priporočena: