Dobri časi so spet - neusmiljen seznam stvari

Kazalo:

Dobri časi so spet - neusmiljen seznam stvari
Dobri časi so spet - neusmiljen seznam stvari

Video: Dobri časi so spet - neusmiljen seznam stvari

Video: Dobri časi so spet - neusmiljen seznam stvari
Video: ПРИГОТОВИЛ ОГРОМНЫХ КАРАСЕЙ В СМЕТАНЕ. РЕЦЕПТ. ГОТОВИТ Липован. ENG SUB. 2023, Oktober
Anonim
Poglej okoli. Kaj vidiš? Vidim zapakirane avtobuse, prometne zastoje, zasedene odprte hiše, drage restavracije s samo 9 urami sedežev in prijatelji ponovno najdejo nova delovna mesta. Dvojna recesija? Mislim, da ne. Z Dow več kot 22.000 in S & P 500 več kot 2.400 post Trump zmago, je čas, da živijo gor!
Poglej okoli. Kaj vidiš? Vidim zapakirane avtobuse, prometne zastoje, zasedene odprte hiše, drage restavracije s samo 9 urami sedežev in prijatelji ponovno najdejo nova delovna mesta. Dvojna recesija? Mislim, da ne. Z Dow več kot 22.000 in S & P 500 več kot 2.400 post Trump zmago, je čas, da živijo gor!

Toda ravno v dobrih časih, ko moramo biti več skrbno za naše finance. Tako enostavno je pozabiti, kako so bile slabe stvari in zalezljive stvari. Namesto da bi porabili več denarja, prihranite več denarja med dviganjem, tako da bomo lahko porabili več denarja med recesijami.

Ko so dobri časi, ni več treba porabiti več denarja za ustvarjanje kakršne koli dodatne izpolnitve ali užitka. Plačujemo več, možnosti za napredovanje so večje, povpraševanje po naših storitvah pa presega našo ponudbo.

V bistvu se počutimo dobro, ker se počutimo še enkrat. To je, ko pride do recesije, ko denar pomaga uravnotežiti razpoloženje z malo maloprodajne ali živilske terapije ali morda celo počitnice. V bistvu, porabiti denar proti-ciklično za boljše donose.

DNEVNO DREAMING ZA ODZIVI POŽARU

Vaja je všeč, da delam vsakič znova, in se imenuje Nezadovoljno opomni.V eni minuti in ne še dlje, vnesite vse materialne želje v razum, če vam ni treba skrbeti za denar.

Moj neusmiljen seznam stvari:

* Dva teniška raketa (400 dolarjev)

* 5 prilagojenih tri-slojevih majic s kratkimi rokavi (300-500 USD)

* Športna jakna (blazer) ($ 500- $ 800)

* Par prilagojenih obleke ($ 1,000-2,000)

* Brown natikači in obleke čevlje (200-500 $)

* Digitalna SLR fotoaparat (1000 USD)

* Macbook Pro 13 (1.200 USD)

* 42 LED TV (1 200 - 1500 USD)

* Panerai potopne nerjaveče jeklene ure (8.000 $)

* Audi S5 Coupe v Silver ali Black (60.000 $)

* Dopust za dve osebi v Grčijo (10.000 USD)

* Vikend dopust za Napa's Auberge Du Soleil s popolno spa izkušnjo za dva (2.000 $)

V eni minuti mi je uspelo priti 85.000 dolarjev stvari preživeti! Razmišljam o vseh dobrotah, ki jih moram priznati. Občutek splurginga, ne da bi morali dejansko porabiti denar, je tisto, kar je denar!

Ko napišete svoj seznam, poskusite pripraviti nekaj sklepov kaj odražajo te stvari. Moj seznam pravi, da mi je všeč akcija in cenijo drage pustolovščine. Precej standarden fant, odkrito, ne omenjam precej plitkih stvari! 8.000 $ gledam? Pridi!

Zdaj pa preverite, ali lahko prikažete nov seznam z veliko cenejšo zbirko stvari. Oglejte si, koliko elementov lahko tudi srečno storite brez. Ponovno pogledam na moj seznam, vse, kar resnično potrebujem, je nov par rjavih mavcev, saj imajo moji sedanji luknji. Ahhhh, prihranite $ 84,700 zagotovo se počuti odlično!

Povezani:

Ne dovolite, da bi sramotnost povzročila deflacijo življenjskega sloga

Kdaj je OK, da se zavrže bogastvo Stealth in porabi?

ZAKLJUČEK

Ne vem, kaj je, ampak dobim največje zadovoljstvo pri uporabi stvari, ki jih že imam, znova in znova, dokler ne umrejo. Vzemi moj avto Moose, na primer. Zdaj je star 10,5 let, s finišnim CD-predvajalnikom in zlomljenim električnim sedežem. Z 130.000 milj mi prinaša večje zadovoljstvo, da me še vedno lahko pripelje od točke A do točke B, prav tako kot ceno 10X.

Ko začnete kupovati stvari iz čiste želje, je težko ustaviti. Tržniki so sijajni pri nakupu več, kot si res potrebujete. Od čevljev, do športne opreme, do oblačil, to je neverjeten seznam stvari, ki jih lahko kupite. Nikoli ne boste zadovoljni. Zato je najbolje, da uporabite samo tisto, kar imate, in naredite majhen dan, sanje, da bodo vaše želje obdržale!

VIRI ZA BOLJŠE ŽIVLJENJE

Upravljajte svoje finance na enem mestu: Najboljši način za gradnjo bogastva je, da se prijavite z vašim financiranjem Osebni kapital. So brezplačna spletna platforma, ki združuje vse svoje finančne račune na enem mestu, tako da lahko vidite, kje lahko optimizirate. Pred osebnim kapitalom sem se moral prijaviti v osem različnih sistemov za sledenje 28 različnih računov (posredništvo, več bank, 401K itd.), Da bi spremljali moje finance. Zdaj se lahko prijavim v osebni kapital, da vidim, kako delujejo računi moje delnice, kako napreduje moja neto vrednost in kje porabim svoj denar.

Posodobljeno za leto 2018 in pozneje

Priporočena: