Fascinantna psihologija mojstrov komikov

Fascinantna psihologija mojstrov komikov
Fascinantna psihologija mojstrov komikov

Video: Fascinantna psihologija mojstrov komikov

Video: Fascinantna psihologija mojstrov komikov
Video: И ЭТО ТОЖЕ ДАГЕСТАН? Приключения в долине реки Баараор. БОЛЬШОЙ ВЫПУСК (Путешествие по Дагестану #3) 2023, Oktober
Anonim
V zadnjih nekaj mesecih sem odšel v Madison Square Garden gledati Louis C.K. in Aziz Ansari.
V zadnjih nekaj mesecih sem odšel v Madison Square Garden gledati Louis C.K. in Aziz Ansari.

Biti profesionalni komičar na vrhu tvoje igre je kot nobena druga naloga na svetu. To vem, kajti vsako jutro, ko se z zrcaljem pogledam v sebi, mi splaknem vodo na obraz in čestitam za pisanje druge smešne e-pošte.

HAHA !!!!

V redu v redu. Ko gledate te komike, obstaja več plasti njihovega delovanja. To ni samo šala - bere množico, čas in najbolj zanimivo za mene, testiranje, ki je šlo za izpopolnjevanje te šale.

Mesece, včasih let, da bi dobili to 15-sekundno šalo prav … to je navdihujoče.

Louis C.K., skupaj s Chris Rock, Ricky Gervais in Jerry Seinfeld, se je pogovarjal o testiranju komedije v nedavnem HBO posebnem. Vedno mi je všeč, da slišim mojstre v kateri koli industriji govorijo o svojih plovilih, in ta intervju je bil poln vpogledov v rast in postal najboljši.

Če pozorno poslušate, jih lahko slišiš na Big Wins - trenutke, kot je monolog SNL, posebna HBO ali intervju na The Tonight Showu, kjer obstaja velika priložnost, da rastejo svoje občinstvo. Preden bodo kdaj nastopili na odru za te oddaje, bodo praktično zagotavljajo uspeh svojega dejanja.

Da bi to naredili, stalno testirajo svoje šale v okolja z majhnimi deleži - majhni klubi, predstave v majhnih mestih in občinstvo, ki jih že ljubijo. Najboljši stripi so pripravljeni preživeti TON časa, ki so slabi - bombardiranje znova in znova, da lahko prinesejo tam, kjer se šteje.

Skozi celo leto pozorno spremljajo reakcijo in tweak vsako šalo. Nekateri šale pristajajo in igrajo z njimi in jih naredijo boljše. Druge šale bomba, in so bodisi predelane ali izločene.

S testiranjem v majhnih količinah okoljih, ko pripravijo dejanje za The Tonight Show, oni že vedo, kakšen bo reakcija na vsako besedo.

PSIHOLOGIJA TVEGANJA / PRETOK STABILNOSTI

Psihologija tukaj je fascinantna. Komedijci se lahko prepričajo v vsako predstavo, saj vedo, da tudi če "ne uspe":

  • Ne prenašajo tveganj v velike oddaje, ker že vnaprej vedo, kaj bo občinstvo storilo.
  • Vedo, da njihova življenjska doba ni odvisna od rezultatov majhnega kluba, ker so priredili velike oddaje.

Oglejte si cikel tukaj?

Meta lekcijo je: žrebanje velikih stvari pomeni, da se lahko igrate in tvegate na drugih področjih.

To načelo lahko uporabimo za lastno življenje. Ta koncept imenujem moj "stabilizator stojala".

Z skrbjo za velike stvari - moj dom, moj avto, moja razmerja, lahko povečam svojo rast z tveganji na drugih področjih tako kot me potisne moje meje pri delu, eksperimentirajo v mojem poslu ali potujejo na nova mesta.

Pravzaprav sploh niso tveganja. Če vzamem 2 tedna za potovanje in imam grozljiv čas, sem izgubil samo nekaj tednov svojega časa.

Kaj je v vašem stojalu stabilnosti? Če bi morali v svojem življenju zapisati 3 stvari, ki jih želite resnično stabilno, kaj bi bili? Za večino od nas je na seznamu "način za zaslužek", drugi pa globoko osebni.

Torej, na primer, morda vaše 3 so:

  • Tvoja služba
  • Tvoja razmerja
  • Vaš dom

Ali ste morda neodvisni od lokacije in vaš seznam je bolj podoben:

  • Vaše podjetje
  • Vaš varčevalni račun
  • Tvoj avto

Ko boste na treh glavnih nogah stojala jasno, lahko stabilizirate ta območja in začnete iskati tveganja na drugih področjih - potovanje, začetek poslovanja in srečevanje z novimi osebami. Torej pustite komentar spodaj, povejte mi 3 področja vašega življenja, ki morajo biti stabilne in 1 področje, kjer želite več tveganj.

V petek vam bom povedal o eni največjih napak, ki jih vidim, ko ljudje začnejo graditi lastno stativo stabilnosti.

Priporočena: