Dolžniški dolg

Dolžniški dolg
Dolžniški dolg

Video: Dolžniški dolg

Video: Dolžniški dolg
Video: Эми Кадди: Язык тела формирует вашу личность 2023, Oktober
Anonim
Pravkar sem se vrnil iz počitnic in moj brat me je spomnil na črto, ki sem jo uporabil v enem od mojih pogovorov.
Pravkar sem se vrnil iz počitnic in moj brat me je spomnil na črto, ki sem jo uporabil v enem od mojih pogovorov.

Šalil bi se, kako bi edini način, da bi vaše državne obveznice postale brezvredne, če vlada zavaja … "in vlada ne privzema, samo natisne več denarja."

Vedno dobro za smeh. Toda položaj v Washingtonu postaja vse bolj nori, saj govori o privzeti vladi postane zelo resnična.

Tukaj je moj vzeti:

Najprej redko pripravljam napovedi, saj strokovnjaki zelo malo vedo. Torej, ko ljudje slišijo, pišem o osebnih financah, in njihovo prvo vprašanje je "Kakšne nasvete o zalogah?" Samo gledam na njih.

Zdaj, kljub tisočim stvari, ki jih sovražim, sem optimist. Za položaj, kot je zgornja meja dolga, vse vpletene strani imajo spodbude za rešitev položaja. Ko se vsi strinjajo, da je treba nekaj storiti, se to skoraj vedno zgodi.

Toda nekaj je še pomembnejše.

Ko slišim o ljudeh, ki se čudijo na takih makroekonomskih dogodkih, to ni racionalen, merjen odziv na resne raziskave. To je strah pred "OMG! Nebo padajo! Bolje, da naredim nekaj … mogoče bi moral likvidirati moje zaloge! Ali pokliči moj posrednik! Ali kaj podobnega!!!"

V malo verjetnem scenariju, da se zgornja meja dolga ne poveča in da pride do posledic ponovitve, bomo vsi imeli večje težave.

Pravzaprav sami ljudje, ki se odločijo za te izpuščene odločitve, pogosto naredijo podobne izpuščajne odločitve takoj, ko trg zavije kot vogal. Iz očarljivega članka Wall Street Journal Jason Zweig ugotavlja, da: "… Zdi se, da so številni maloprodajni vlagatelji, ki se zdaj znova vračajo v zaloge, enaki ljudje, ki so bili prikupni s trga tik pred začetkom zgodovinskega trčenja."

Ti isti ljudje bodo preklinjali predsednika, davčne stopnje, Big Banks in vse druge, ki bi bili sposobni za svoje slabe odločitve, nikoli ne bi prenehali preživljati en vikend, ko berejo dobro knjigo za osebno financiranje.

Bolje razmišljati na dolgi rok.

Ja, možno je, da bi vlada lahko zamudila, ali bi se borzni trg lahko čez noč … vendar je bolj verjetno, da se bo zelo kratkoročno zgodilo. Torej bi se raje osredotočili na 0.05% možnost … ali 99% možnost?

Upoštevajte, da sem rekel "osredotočiti se", ne pripravi se. Kot pišem v svoji knjigi, vedno želite diverzificirati svoje naložbe, tako da če se zgodi najhujše, ste pripravljeni.

Toda največje tveganje je neukrepanje, ne nekaj katastrofalnega makro dogodka.

Dolgoročno razmišljanje to preprečuje.

Zato smiselni indijski ljudje vedno kupujejo avtomobile s štirimi vrati: ker vedo, da če boste obdržali svoj avto 10 let, boste takrat imeli otroke. Dolgoročno optimirajte.

Zato nekateri ljudje ostanejo poročeni že desetletja.

In zato, ko avtomatizirate svoje finance, se boste dolgoročno pripravljali … samodejno.

Imejte to v mislih, ko slišite grozljivo retoriko novinarjev in strokovnjakov. Ne pozabite, da so osebne finance zelo drugačne od makroekonomije. Pravzaprav v skoraj vsaki situaciji vaša finančna situacija zelo nima veze s tem, kaj odločijo politični politiki iz Washingtona.

Priporočena: