Najboljši način za dobiček od Snapchatovega IPO

Kazalo:

Najboljši način za dobiček od Snapchatovega IPO
Najboljši način za dobiček od Snapchatovega IPO

Video: Najboljši način za dobiček od Snapchatovega IPO

Video: Najboljši način za dobiček od Snapchatovega IPO
Video: He Took A Photo Of His Pregnant Wife, But When He Saw The Photo 2023, September
Anonim
Snap Inc. je končno javno objavil 17 dolarjev in zdaj znaša okoli 25 milijard dolarjev po 45-odstotnem povečanju meteorološkega stolpa v prvem trgovalnem obdobju, čemur sledi neverjeten padec. S ~ 1.900 zaposlenimi je zdaj tekoče, saj je že več kot 6 mesecev od IPO, smešno denarni kapital neizogibno padel na ekosistem Južne Kalifornije!
Snap Inc. je končno javno objavil 17 dolarjev in zdaj znaša okoli 25 milijard dolarjev po 45-odstotnem povečanju meteorološkega stolpa v prvem trgovalnem obdobju, čemur sledi neverjeten padec. S ~ 1.900 zaposlenimi je zdaj tekoče, saj je že več kot 6 mesecev od IPO, smešno denarni kapital neizogibno padel na ekosistem Južne Kalifornije!

Še bolj vznemirljivo je, da je Snap Inc. lahko prodal stalež javnosti na a 55X višji prihodek brez dobička v primerjavi s 14,5X večkrat za Facebook in 4,5-krat več prihodkov za Twitter. Z drugimi besedami, investitorji bodisi resnično verjamejo v projekcije rasti za Snap Inc. in / ali pomanjkanje velikih internetnih / tehnoloških dogovorov prisilijo vlagatelje k plačilu premije.

Ker večina nas ne dela pri Snap Inc., nimamo zakoncev, ki delajo v Snap Inc., niti smo bili vlagatelji v Snap Inc., ne bomo imeli koristi od njihovega IPO. Vendar pa je večina izmed nas logičnih mislecev, ki lahko podajo pripombe o tem, kako imeti koristi, ko je 150-dnevno obdobje zaklepanja končano, kapital pa se reciklira v skupnost.

Najbolj očiten koristnik bogastva IPO je nepremičnina. Vsi smo se naučili iz prve knjige ali iz zgodbe, kako so papirni multi-milijonarji izgubili vse, kar se je zgodilo leta 2000, ker niso mogli prodati dovolj hitro ali niso kupili trdnih sredstev. Vsaj enkrat tedensko, ko sem delal, mi je tip, ki mi je naredil zajtrk s kruhom, spomnil na to, kako je nekoč vreden 3 milijone dolarjev.

Ostati bogat za dlje je vse o pretvaranju smešnega denarja v realna sredstva. Denar bo prešel tudi v avtomobile, likovno umetnost, zabavo in drugo luksuzno blago. Toda nepremičnine so tam, kjer lahko navadna oseba pričakuje največ koristi.

Nepremičnine Beneficiaries Of Snap IPO

Poleg Benetke Beach, ki je največji upravičenec IPO glede na to, da je sedež Snap Inc s sedežem, Marina Del Ray, Manhattan Beach, Hermosa Beach, Redondo Beach, Pacific Palisades, Santa Monica in Mar Vista bi morali imeti koristi tudi. Ko ti trgi postanejo dovolj tesni, se koristi po vsej mestih še vedno preveč.

Ljudje, ki imajo na teh območjih nepremičnine, morajo ostati postavljeni in gledati, kako neto vrednost raste, dokler ni gospodarskega trka. Ljudje, ki čakajo na nakup, bi morali začeti agresivno loviti svojo popolno premoženje na obrobju zdaj, preden se čas zaključka izteče v tretjem četrtletju leta 2017.

Če boste našli dober posel, ki bo po 20-odstotnem preplačilu pozitivno vplival na denar, in načrtujete lastništvo nepremičnin v naslednjih 10+ letih, potem boste kljub veliki obrestni meri nepremičnin od leta 2012 verjetno počeli dobro. Google in Facebook sta se preselili v industrijske sklope v kampuse v bližnji Playa del Rey.

Zanimivo je, da se bo v skladu z Zillowom lastnina Benetk Beach povečala za 0,7% v naslednjih 12 mesecih zaradi obsežnega inventarja in 95-odstotnega povečanja mediane domače cene od leta 2012 (od 815 do 1,585 milijona dolarjev). Z drugimi besedami, trg je COLD deloma zato, ker so številni domačini že kupili lastništvo Benetk Beacha v pričakovanju IPO Snap Inc. in okrevajoče gospodarstvo. Vendar pa je napoved Zillow pred eksplozijo v realnem času v vrednosti, ki jo danes vidimo v delnicah družbe Snap Inc., in morda zdaj obstaja možnost, da se "snap" lastnosti z diskontom, preden se cene ponovno dvignejo.

Zillow napoveduje poceni trg za Benetke Beach. Priložnost?
Zillow napoveduje poceni trg za Benetke Beach. Priložnost?

Za vlagatelje, ki ne živijo v Los Angelesu, je naslednji najboljši način za dobiček skeniranje nepremičnin, ki se nahajajo v mestih LA. Še vedno sem navdušena nad središčem, vendar bi lahko Snap IPO zelo katalizator drugega blaznost na obalnih trgih nepremičnin.

Zaradi moči IPO-ja Snap, sem precej prepričan, da bo moja teza o nakupu nepremičnin SF Bay Area v zimskem času 2017/2018 pred letalskimi IPO Airbnb in Uber postala mainstream. Za kupce SF-a, smo doživeli popoln trenutek, ko so cene na visokem koncu in na trgu condo mehčala približno 5% - 10% od začetka leta 2016 zaradi velikega priliva nove ponudbe condom. Slabost bo verjetno trajala do sredine leta 2018, kar nam bo dalo več časa za varčevanje, dokler ne bo zgrešeno.

Airbnb je ustvaril približno 1,7 milijarde dolarjev prihodkov v letu 2016 in pričakuje, da bo do leta 2017 povečal prihodek na 2,8 milijarde dolarjev. Airbnb trenutno pripravlja nov krog financiranja, ki temelji na oceni $ 30-33B. Z drugimi besedami, njegov prihodek je večkrat le 10 - 11X v primerjavi s Snap 55X več prihodkov. Glede na naraščajočo plimovanje dviguje vse čolne, prepričan sem, da je Airbnbova vrednotenje pravkar doseglo vsaj 10%. Če dodelite 55-odstotni prihodek podjetja Snap za več prihodkov od prodaje Airbnb za leto 2016, bo Airbnb ocenjen na neverjetnih $ 93.5B! Ne bo se zgodilo zaradi različnih meritev rasti, vendar je zabavno ekstrapolirati.

Cene na območju SF Bay Area so porasle po IPO po FB.
Cene na območju SF Bay Area so porasle po IPO po FB.

Medtem je Uber še večji, s prihodki v višini 5,5 milijarde dolarjev v letu 2016 in morda $ 7B + prihodki za leto 2017. Uber trenutno vrednoti približno 60 do 66 milijard dolarjev ali 10 do 12 odstotkov prihodkov. Snapov IPO je verjetno nevtraliziral vse nedavne negativne časopise družbe Uber v zvezi z vrednotenjem. Za zabavo, če Snapov 55X prihodek prejmemo večkrat na prihodek podjetja Uber, dobiš tržno kapitalizacijo 385 dolarjev, enako drugemu Facebooku.

Oblast Bay Area je postala balistična po IPO-ju za Google in Facebook, vendar je zaradi obnove gospodarstva od leta 2012 večina obalnih mestnih nepremičnin.Lastnina Južne Kalifornije bo verjetno še naprej ostala močna IPO po Snapu. Z 10.000 novimi milijonarji, ki iščejo dom po storitvi Airbnb in Uberjevem IPO, bo območje Bay verjetno spustilo od manj kot 1% trgovanja z nepremičninami v vsakem trenutku. Ključ je, da kupimo pred likvidnostnimi dogodki, ker čeprav trg vnaprej popusti, nikoli v celoti ne popusti prave vrednosti, dokler se dogodek dejansko ne zgodi. Na primer, tudi po predlagani odkupu podjetja, še vedno obstaja razpon med ponudbeno ceno in trgovalno ceno.

Za tiste, ki ne živite v LA ali SF-ju, je to v redu. Real estate crowdfunding lahko vsaj pomaga, da se približate blaznosti. Samo pogled na platformo RealtyShare, tukaj je primer lastnosti LA.

Primer nepremičnine v Crowdfundingu v Los Angelesu

RealtyShares Primer naložbe LA
RealtyShares Primer naložbe LA

To je kratkoročna naložba v višini 12 mesecev z 11-odstotnim letnim obrestim z najmanj 15.000 USD. Na žalost je 3124 Rowena Avenue približno 35 minut vožnje od čudovite plaže Benetke.

Močno dvomim, da bo Snapchat milijonar želel živeti na tem mestu. Ampak morda a naprej razmišljanje Snapchat milijonar morda išče več družinske lastnine za najem v LA, ki ustvarjajo 10% + letne bruto najemnine, da bi zagotovili, da njena bogastva traja dlje kot modni trend. Konec koncev, če lahko napovedujete prihodnost s predvidevanjem, kje lahko raste prihodnje povpraševanje, bi lahko postali bogati v procesu.

Za 13 let sem investiral ~ 80% vsakega letnega bonusa v nepremičnine, da bi se diverzificiral stran od visoko ciklične industrije, katere dobičkonosnost je bila vedno napadena. V prvem mesecu sem vedel, da v podjetju ne bi trajal več kot 10 let. Do takrat, ko nisem mogel več delati, sem našel udobje vedoč, da bi moje nepremičninske naložbe pripomogle k ohranjanju življenja zaradi dohodka od najemnine in zahvale.

3124 Rowena je 33 minut vožnje do čudovite plaže Benetke … če imate srečo
3124 Rowena je 33 minut vožnje do čudovite plaže Benetke … če imate srečo

Poglej v svojem dvorišču

Recimo, da nimate obresti, ki bi poskušal pridobiti izpostavljenost do boomtowns preko nepremičnin, Morda imate samo priložnost za naložbo v nepremičnine, kjer ste.

Vsem bi rad delal nekaj raziskav ali obstajajo kakršne koli bližnje IPO v vašem mestu. Verjetno boste verjetno videli enake pozitivne učinke na vašem lokalnem trgu nepremičnin, kot smo videli tukaj v SF in LA.

Če povzamemo, uspeh podjetja Snap Inc:

  1. Embolden več zasebnih podjetij, zlasti v tech / internetu, da gredo v javnosti
  2. Povečati sedanja vrednotenja zasebnih podjetij v isti kategoriji
  3. Povečajte povpraševanje vlagateljev za zasebna podjetja, podobna velikosti in tipu
  4. Povečati število ljudi, ki vlagajo v zasebni kapital, ki običajno ne bi
  5. Povečati zaposlovanje zasebnih podjetij, ki imajo zdaj več sredstev
  6. Ustvarite večji zagonski in investicijski ekosistem v južni Kaliforniji
  7. Ustvarite FOMO v drugih mestih, ki se sprašujejo, zakaj ne morejo zagnati lastnega ekosistema
  8. Prisiliti več posameznikov, da postanejo podjetniki
  9. Ustvarite mednarodne kopije na Kitajskem, v Rusiji, Indiji itd
  10. Povečati najemnine in cene nepremičnin v okoliških območjih

Končno se lahko nekateri morda sprašujete, ali sem pripravljen kupiti SNAP pri večkratnem prihodku 55X +? Hudiča da ne! In bolje bi verjeli, da vsak investitor in zaposleni iščejo čim več delnic pred IPO, ne da bi zvok zvonjenja pozvali na latecomere. To je vse o pretvaranju smešnega denarja v realna sredstva.

Pred odločitvijo o naložbah želim videti nekaj četrtin javnega poslovanja. Snap Inc. lahko postane naslednji Facebook ali pa postane naslednji Twitter. Kdo ve, ko preoblikuje svoj uporabniški vmesnik. Kar vem, je, da ima Snap Inc. na svoji bilanci stanja več kot 3,4 milijarde tolarjev, ki bi porabili za rast. Prej raje poskušam zaslužiti 10% -15% prodajnih žetonov in lopat, namesto rudarjenja za zlato.

Oglejte si RealtyShares brezplačno in preverite, ali obstajajo cenejše nepremičninske možnosti z višjimi donosi po vsej državi. Sem uporabil 500.000 $ od moje SF najem doma prodaja nadaljuje v letu 2017, da reinvestirati v svojo platformo. Prodal sem svoj dom za najem SF za 30-letno bruto najemnino in kupujem nepremičnino na samo 10-13 letno bruto najemnino v Teksasu in v drugih mestih.

Image
Image

Posodobitev: v začetku decembra 2017 sem šel dolgo delnice Snap Inc. na 12,27 $.

Priporočena: