Najboljši čas leta za nakup lastnine

Kazalo:

Najboljši čas leta za nakup lastnine
Najboljši čas leta za nakup lastnine

Video: Najboljši čas leta za nakup lastnine

Video: Najboljši čas leta za nakup lastnine
Video: Самый простой способ выровнять пол! Наливной пол за 20 минут. 2023, Oktober
Anonim
Torej ste prebrali mojo objavo o nakupu nepremičnine v naraščajočem obrestnem merilu in začeli ste izvajati metodo brizganja in molite, da bi ponudili nizko ponudbo žoge. Dobro opravljeno! Prišli smo do konca zadnjega cikla bikova v realnem prostoru, in močno verjamem, da bomo v naslednjih nekaj letih padali na tla.
Torej ste prebrali mojo objavo o nakupu nepremičnine v naraščajočem obrestnem merilu in začeli ste izvajati metodo brizganja in molite, da bi ponudili nizko ponudbo žoge. Dobro opravljeno! Prišli smo do konca zadnjega cikla bikova v realnem prostoru, in močno verjamem, da bomo v naslednjih nekaj letih padali na tla.

Nihče se ne bi smel pohiteti za nakup nepremičnin, zlasti na vročih trgih, kot so Denver, New York, San Francisco, San Diego, LA, Seattle in Portland. Čas je, da se prihodki in bogastvo "ujamejo" na smešno rast cen nepremičnin v zadnjih nekaj letih.

Tudi če se hipotekarne obrestne mere ne dvignejo po tem, ko Fed poviša stopnjo centralnih bank, obstaja ta strah po vsej državi, da se lahko hipotekarne stopnje dvignejo. Za leto 2018 obstaja tudi zaskrbljenost, da lahko novi republiški davčni načrt omeji odbitek davka na nepremičnino na 10.000 $ letno in omeji odbitek hipotekarnih obrestnih mer na stopnjo hipoteke v višini 500.000 $ od 1.000.000 USD. To bo negativno vplivalo na drage trge nepremičnin v Kaliforniji, New Yorku, New Jerseyju in Connecticutu.

V NAJBOLJEM ČASU, KI JIH JE KUPITI PREMOŽENJE

Glede na to, da nimate hitenja za nakup, lahko tudi počakate na najboljši čas v letu za nakup nepremičnine: December, januar in februar.

Tukaj so razlogi, zakaj so to najboljše tri mesece za nakup:

  • Nihče ne kupuje. Od novembra do januarja so največji počitniški meseci. Zadnja stvar, ki jo želi kdo med zahvalnicami, Hanukkah, božičem in novoletnim je nakupovanje za hišo. Vreme je na splošno tudi najslabše v tem času v letu. Medtem, zaradi tradicionalnih ciklov porabe proračuna podjetja,še manj je promet in selitev proizvodnje. Glede na te dejavnike, vaša konkurenca, da bi našli to popolno lastnino, gre navzdol.
  • Obupani prodajalci. Glede na to, da vsi vemo, da so prazniki med novembrom in januarjem, dejanje vpisovanja nepremičnine v tem časovnem obdobju pomeni, da je prodajalec obupan. Če čaka do februarja ali marca do seznama, prodajalec močno poveča skupino potencialnih kupcev. S seznama med novembrom in januarjem pa lahko prodajalec zelo vpija: »Ne morem čakati! Zdaj potrebujem svoj denar! «Tako kot kupec imate veliko boljše možnosti za zmago v ponudbi nizke krogle.
  • Glej lastnost najslabše. Če vam je sredi zime všeč lastnina, potem bi morali imeti radi lastnosti v vseh drugih letnih časih. Zima je, ko je lastnost izpostavljena najtežjim pogojem. Preizkusiti morate izolacijo, delovne cevi, enoto HVAC, okna in vse vrste stvari, ki se med zimo napnejo. Ljudje imajo slabo domišljijo, zato je domovanje velik dom. Vaša zaposlitev kot kupec je, da pogledate daleč čez drobno zeleno preprogo in odkrijte čudovite talne hraste pode.

ALI KAJ KOT NEPOSREDNO?

Veliko domov za prodajo v zimskem času 2017/2018
Veliko domov za prodajo v zimskem času 2017/2018

Kot kupec, vemo, da je v novembru, decembru in januarju še vedno ogromen inventar domov. En hiter pogled na Zillow, Trulia ali Redfin bo pokazal veliko domov za prodajo. Ali mi pravite, da ne najdete enega doma na zemljevidu, ki bi ga radi želeli? Seveda lahko!

Pogosto sem videl agente, ki bodo zaradi zaskrbljenosti, da bi dobili seznam, prepričali prodajalce, da bodo sezname sezono, ker na trgu manj konkurenčnih domov. Medtem ko lahko vidim zasluge na tem prodajnem mestu, v zadnjih 20 letih opazovanja trgov v San Franciscu, New Yorku in Honoluluju, skoraj vedno velja, da je povpraševanje po domovih v spomladi, poletju in jeseni daleč preseglo povečanje novih oglasov pred in pozimi.

Tudi če je vaš dom neverjeten, navedite ga v zimskih mesecih, lahko nosite stigmo. Poleg tega ne boste mogli privabiti družin z otroki, ker se večinoma te družine premikajo le poleti.

Največji premik k premoženju je, da ko postane na trgu več kot 60 dni, postane »zastarjela riba«. Stalne lastnosti rib izgubijo čustveno povezavo s potencialnimi kupci, saj se kupci začenjajo spraševati, kaj je narobe z lastnino. Ko se kupci ne počutijo več čustveno povezani, prenehajo ponuditi.

Najboljši čas za nakup nepremičnine je tudi najslabši čas za prodajo.

Bodi Real Estate Savvy Investor

Vir: Federal Reserve, Census Bureau in Zillow
Vir: Federal Reserve, Census Bureau in Zillow

Na podlagi zgornjih podatkov si lahko ogledate empirične dokaze, ki kažejo, da ima januar najnižjo srednjo prodajno ceno pri zapiranju in ostane na trgu najdaljši = najboljši čas za nakup doma. Februar je tudi pravi čas za nakup hiše. Nasprotno, junij je najhujši mesec za nakup nepremičnine zaradi najvišje mediane prodajne cene ob zaključkih in najkrajših dneh na trgu.

Poleg iskanja doma za prodajo v zimskem času, morate poiskati tudi prodajo zaradi razveze, izgube službe ali krčenja likvidnosti. Takšne informacije lahko najdete tako, da preprosto sprašujete lačnega nepremičninskega agenta, ki želi prodati. Bodite oportunistični in izkoristite obupane scenarije, če matematika deluje. Kot čudovito bogastvo, to je vaša sveto dolžnost!

Priporočila

Surovsko vlagajo v nepremičnine: Če ne želite nenehno plačevati velikih davkov na premoženje, nimate plačila za nakup nepremičnine ali ne želite povezati svoje likvidnosti v fizičnih nepremičninah, si oglejte RealtyShares, eno največjih nepremičnin množična podjetja danes. Lahko investirate v posle po vsej državi za samo 5.000 dolarjev. Na svojih platformah lahko raziščejo različne komercialne in stanovanjske nepremičnine.

Lani sem prodal mojo najemnino v San Franciscu junija 2017 (najboljši mesec za prodajo po podatkih), ker se je od leta 2012 povečal za 60% in nekdo mi je plačal 30X letno bruto najemnino (2.700.000 $ po nakupu za 1.520.000 $ v 2005). Za mene je to dobra ponudba, da bi lahko prešli. Uporabil sem 510.000 dolarjev svojih prihodkov za naložbe v nepremičnine v središčnem delu, ki trgujejo na delih, kar sem prodal svojo hišo preko RealtyShares. Posledično sem zmanjšal izpostavljenost in hkrati povečal pasivni dohodek.

Image
Image

Nakup na hipoteko: Preverite najnovejše hipotekarne stopnje na spletu prek storitve LendingTree. Imajo eno največjih mrež posojilodajalcev, ki tekmujejo za vaše podjetje. Vaš cilj bi moral biti čim več pisnih ponudb in potem uporabiti ponudbe kot vzvod, da bi dobili najnižjo obrestno mero. Obrestne mere so končno začele označevati višje po volitvah.

Posodobljeno za leto 2018 in pozneje.

Priporočena: