Prednosti zdravstvenih varčevalnih računov

Kazalo:

Prednosti zdravstvenih varčevalnih računov
Prednosti zdravstvenih varčevalnih računov

Video: Prednosti zdravstvenih varčevalnih računov

Video: Prednosti zdravstvenih varčevalnih računov
Video: The Real TRUTH About An HSA - Health Savings Account Insane Benefits - YouTube 2023, Oktober
Anonim
Ali ni mislil, da bi lahko iz svojega IRA vzeli denar, ne da bi morali plačati kazen? V tem članku vam bom povedal, kako to storiti, in vam daje več razlogov za ljubezen pri zdravstvenem varčevalnem računu.
Ali ni mislil, da bi lahko iz svojega IRA vzeli denar, ne da bi morali plačati kazen? V tem članku vam bom povedal, kako to storiti, in vam daje več razlogov za ljubezen pri zdravstvenem varčevalnem računu.

Denarnica Facebook Stavarovi

Preden začnemo, ali je kdo zanima brezplačna denarna in knjižna nagrada? Seveda si! Zato jim dajam stran v nagradnih igrah Facebook Girl Money! V mesecu marcu bom naključno izbral štiri zmagovalce. Z veseljem sporočam, da je prvi zmagovalec čestitke Nicole Miller! Dobili ste darilno kartico American Express v višini 20 dolarjev! To pomeni, da obstajajo še trije nagrade, ki jih morate dati stran, vendar morate biti na strani risb na spletni strani Money Girl Facebook vneseni. Torej ne zamujajte in srečno vsem.

Kaj je zdravstveni varčevalni račun?

Morda ste slišali za račun zdravstvenega varstva (HSA), vendar če ste kot mnogi ljudje, morda ne boste vedeli veliko o njih. Napisal sem št. 84 o računih zdravstvenega varstva pred letom in polom, vendar sem zelo oboževalec HSA, da sem mislil, da je čas, da ponovno preberemo temo.

V letu 2003 so bili ustvarjeni zdravstveni varčevalni računi, ki vam pomagajo prihraniti prihodnje zdravstvene stroške brez davka. To pomeni, da vam ni treba plačevati davkov na denar, ki ga prispevate pri HSA - pri odplačevanju dohodnine morate odbiti zneske iz svojega obdavčljivega dohodka. In manj obdavčljiv dohodek je vedno dobra stvar, ker ima za posledico nižjo davčno obveznost!

Denarjem prispevate k HSA in potem porabite denar za zdravstvene stroške, ki jih ne pokriva vaše zdravstveno zavarovanje, kot so odbitna sredstva za zdravstveno zavarovanje, zobozdravstveni računi, stroški vida in zdravila brez recepta. Imate račun kot posameznik, ga popolnoma kontrolirajte in ne potrebujete razčlenitve odbitkov na vašo davčno napoved, da izkoristite to. Prav tako ni minimalnih ali najvišjih omejitev dohodka, ki jih morate izpolnjevati, da bi bili upravičeni do prispevka k HSA.

Pomembno je omeniti, da HSA deluje le v povezavi z določeno vrsto zdravstvenega zavarovanja, ki se imenuje visok odbitni zdravstveni načrt (HDHP). Torej, če želite biti usposobljeni za odprtje HSA, morate najprej vpisati v visok odbitni načrt zdravstvenega zavarovanja.

Kaj je visokoplačni načrt zdravljenja?

Preden se lotimo več podrobnosti o HSA, se pogovorimo o tem, kaj naredi zdravstveno politiko na prvem mestu. Visoko odbitni načrt zdravstvenega zavarovanja je zgolj zdravstvena zavarovalnica, ki ima visoko odbitnost. Odbitni znesek je znesek, ki ga morate plačati pred žepom, in začne teči stroške za vas. Višja odbitna, nižja so mesečna zavarovalna premija. To lahko naredi visoke odbitne načrte bolj dostopne, odvisno od vaših zdravstvenih potreb.

Veliko delodajalcev se giblje od tradicionalnih zdravstvenih politik do visokih odbitnih načrtov za zmanjšanje njihovih stroškov. Torej je mogoče, da bi imeli načrt, ki bi ga bilo mogoče odbiti, vendar se ne bi popolnoma zavedali koristi HSA, ki so povezane z njim. Tukaj so zahteve, da se politika zdravstvenega zavarovanja šteje za visok odbitni načrt za leto 2010:

  • Letni odbitek mora biti najmanj 1.200 dolarjev za posamezno politiko ali 2.400 $ za družinsko politiko.
  • Letno zgornja meja za stroške zunaj žepa ne sme presegati 5.950 USD za posamezno politiko ali 11.900 USD za družinsko politiko.

Za HSA se kvalificirate, ali plačate za visok odbiten načrt sami ali z delom.

Koliko lahko prispevate k računu zdravstvenega varstva?

Letni prispevek, ki ga lahko opravite na računu zdravstvenega varčevanja v letu 2010, znaša do 3.050 USD za posamezno politiko ali do 6.150 USD za družinsko politiko. Prispevke lahko vložite do 15. aprila po davčnem letu. Torej, da bi prispevke za leto 2010 imeli do 15. aprila 2011. Če ste stari 55 let ali več, lahko prihranite dodatnih 1.000 evrov letno, če imate individualni ali družinski načrt. Ti zneski se letno indeksirajo za inflacijo, zato v prihodnjih letih preverite hsacenter.com za najnovejše informacije.

Vaša upravičenost do prispevka k HSA se začne takoj, ko se prične pokrivati visoki odbitni načrt zdravstvenega načrta. Dokler ste pokriti do 1. decembra, imate pravico prispevati največji znesek za davčno leto. Vendar pa nobenih zdravstvenih stroškov, ki jih imate pred datumom, na katerega določite vaš HSA, ne morete povrniti iz računa.

Kako financirati HSA z IRA

Svoje IRA lahko enkrat v življenju preneseš, da financiraš HSA, ne da bi plačal kazen predčasnega odvzema.

Morda razmišljate, da ima zvok HSA odličen, a kje bi dobili dodaten denar za financiranje? To me pripelje na eno izmed najboljših lastnosti HSA: enkrat lahko prenesete iz svojega IRA, da financirate HSA, ne da bi plačevali kazen predčasnega odvzema! Tako sem že pred leti odprl moj HSA in nikoli nisem obžaloval.

Kaj se zgodi neuporabljenim skladom HSA?

Ko financirate HSA, kaj se zgodi z denarjem, če ga ne porabite? Odgovor je popolnoma nič. Tako je; vaše HSA saldo preprosto preide iz leta v leto. Ni časa, da bi porabili denar, niti ne boste morali porabiti cinka iz vašega HSA, če ne želite.Tudi če prekličete svoj visok odbiten zdravstveni načrt, lahko še vedno uporabljate denar v svojem HSA za nedoločen čas, da plačate zdravstvene stroške brez davka. Vendar pa ne boste mogli prispevati dodatnega denarja HSA, če niste zavarovani z visokim odbitnim načrtom.

Če imate še vedno sredstva v HSA po tem, ko obrnete 65, se morphs v nekaj zelo podobnega kot pokojninski račun. Lahko uporabite denar za nemedicinske stroške brez kazni (vendar morate še vedno plačati navaden davek na te zneske). Zavedajte se, da če ste mlajši od 65 let in uporabite sredstva HSA za nič drugega kot kvalificirane zdravstvene stroške, morate plačati davek od dohodka plus 10-odstotno kazen v znesku.

V nekaj tednih vam bom dal še več razlogov za ljubezen HSA in pojasnite, kako bo to vplivalo reforma zdravstvenega varstva. Točno vam bom povedal, kako nastaviti in kako upravljam z mojim. Odkrili boste presenetljivo raznolikost izdelkov in storitev, ki se štejejo za kvalificirane zdravstvene stroške, kot so moja nova modna očala na recept!

Money Girl, 10 korakov do brezplačnega dolga

Želim se zahvaliti vsem, ki so prenesli moj najnovejši avdio knjige, Money Girl, 10 korakov do brezplačnega dolga. Naučite se, kako enostavno je, da se izvlečeš iz dolga in se izognite dolgu za dobro. Razumeti, katere dolgove najprej poplačati, kdaj refinancirati, kako povečati svoj kreditni rezultat, znižati stroške in še veliko več. Prevzemite nadzor nad svojimi finančnimi sredstvi in ustvarite varnejšo prihodnost. Pridobite svojo kopijo Money Girl, 10 korakov do brezplačnega dolga danes na Audible.com ali v trgovini iTunes.

Več virov: HSAcenter.com Informacije HSA iz ameriškega ministrstva za finance Publikacija IRS 969, zdravstveni varčevalni računi in drugi zdravstveni načrti z davčno ugodnostjo

Iz slike iz Shutterstocka Več nasvetov iz denarja

Priporočena: