Teepees, Yurts in Micros: 8 korakov za uspeh v majhni hiši

Kazalo:

Teepees, Yurts in Micros: 8 korakov za uspeh v majhni hiši
Teepees, Yurts in Micros: 8 korakov za uspeh v majhni hiši

Video: Teepees, Yurts in Micros: 8 korakov za uspeh v majhni hiši

Video: Teepees, Yurts in Micros: 8 korakov za uspeh v majhni hiši
Video: Bein' Quirky With Zooey Deschanel (Featuring Zooey Deschanel) - Saturday Night Live 2023, September
Anonim

Od minimizacije do digitalizacije, tukaj je tisto, kar morate vedeti o življenju majhnega prostora.

Se spomniš, da je igra M.A.S.H. Tisti, ki ste ga igrali kot otrok, da bi ugotovili, s kom bi se poročili, kakšen avtomobil bi vozili in ali bi se končali v dvorcu, stanovanju, vlačilcu ali hiši?

Vsakdo je želel živeti v dvorcu na plaži s hitrim bičem, seveda, kar bi lahko pomagalo pojasniti, zakaj se je povprečna ameriška hiša iz sedemdesetih let povečala s približno 1.500 kvadratnih čevljev na več kot 2.500.

Ampak ne vsi mislijo, da je večje bolje. Po vsej ZDA postajajo drobne hiše - stalne in mobilne, na mreži in off - priljubljene.

To niso hipi-palčke in pop-up kamperji nekdanjega leta - oni so design-zdrava stanovanja, ki je tako tako zgodilo, da je pod 1000 kvadratnih metrov in pogosto veliko manj. Nekatera večja mesta so začela dovoljevati nadstandardne apartmaje (pod 400 kvadratnih čevljev).

Mislite, da ste pripravljeni na zmanjšanje? Ni treba čakati na igro sreče, da bi živela v sanjskem scenariju. Lahko se celo zabijete, s kom se boste poročili (vedno zabaven del M.A.S.H.). Ne, resno: premikanje v majhnem prostoru je ustvarilo tudi majhno spletno stran.

Ko ste se odločili za preskok, sledite spodnjim osmim namigom, da začnete mikromanirati svoje prihodnje drobne življenje!

1. Prednostizirajte svoje cilje

Če gremo z mikro apeli na vas, je prvi korak, da ugotovite zakaj. Pogosti motivi vključujejo življenje bolj učinkovito, brez dolga, v boljše soseske in na splošno več svobode. (Bonus: ti minispaces so vetrič za čiščenje.)

Torej, kaj je tvoj razlog? Ali je sanjsko delo prišlo z zmanjšanjem plač? Želite se preseliti v drago mesto? Vzemite si čas, da ga razvrstite; odgovor je vaša osnova za majhen uspeh.

2. Bodite resnično o materialni stvari

Zmanjševanje se začne z vašimi stvarmi, ne vašim domom.

"Ljudje poskušajo prilegati svoje stvari v svoj prostor in ne obratno," pravi David Friedlander, direktor za komunikacije v svetovnem svetovalni družbi LifeEdited, ki živi v pametnem 675 kvadratnih metrih Brooklyn, NY, stanovanje s svojim žena in dva otroka. (Oglejte si fotografije svojega mesta, ko je bil prikazan v Dwell.)

Morate biti iskreni glede "potrebe" v primerjavi s "željo", vključno s sentimentalnimi stvarmi. Friedlander, ki se je trudil, da bi spustil družinske starine, svetuje: "Moraš oditi čustveno bendo in se zavedati, da vse ne prihaja s tabo."

3. Začnite z zmanjševanjem

To je tisto, kjer lahko gre za težko za newbies. Friedlander priporoča, da začnete s preskusom zapornic. Najdaljša ekstrema med pranjem perila; karkoli je v oviro je tisto, kar potrebujete.

Graham Hill, ustanovitelj LifeEdited, predlaga, da se stvari razdelijo v "da", "ne" in "mogoče" kupe.

"Izzivi so morda," pravi. "Postavite jih v škatli in v šestih mesecih se vrnite k njej. Se spomniš, kaj je notri? Če ne, ali res potrebujete to?"

Za stvari, ki jih redko uporabljate, razmislite o odpravi in najemu ali izposojanju, ko ga potrebujete.

4. Izkoristite svoj notranji OCD

Ne glede na to, ali so zunaj omrežja v Austinu, mobilni v Seattlu ali mikro v Bostonu, imajo prebivalci v majhnih prostorih to skupno: oni so super-urejeni minimalisti.

"V svoji hiši mora biti prostor za vse," pravi Hill. Z drugimi besedami, razen če natančno veste, kje boste nekaj shranili, ne načrtujte, da bi se malodušno zdravili.

5. Poiščite dvojne rešitve (zlasti digitalne)

V majhnih prostorih so predmeti z dvojnim namenom kralji. Postelja Murphy, ki se spreminja v mizo ali podaljšano mizo, je očiten odgovor in elegantne možnosti obstajajo.

Tehnološko lahko ena naprava opravi veliko nalog - vaš prenosni računalnik je zabaviščni center, vaš telefon je fotoaparat, vaš trdi disk je knjižnica.

"Ni vam treba odreči televizije," pravi Kent Griswold, ustanovitelj in lastnik Tiny House Bloga in revije za tisk, "vendar se boste morda morali odreči sistemu prostorskega zvoka."

Poskusite digitalizirati te fotografije, zgoščenke in davčne napovedi. »Če imate vere v oblak,« dodaja Griswold, ki živi v Bendu, OR, »lahko shranite vse svoje fotografije na strežnik na nebu in se znebite svojih dokumentov«.

6. Naredi matematiko

Sprijaznimo se s tem: večina nas napolni naše podstrehe in omare s stvarmi, ki samo sedijo tam. Koliko te stane to sranje?

"V New Yorku, kjer lahko cena na kvadratni čevelj znaša 1.000 dolarjev, se res dodaja," pravi Friedlander. "Ti plačujete za to nepremičnino."

Na drugi strani bodo vaši stroški ogrevanja, hlajenja in vzdrževanja v minispaceju precej nižji; plus, lahko izkoristite te prihranke, da bi se zlomili na dodatni opremi, saj vam jih ne bo treba veliko.

7. Preizkusite

Pred potapljanjem v mikro življenjski slog, ga poskusite za velikost. Navedite del vaše obstoječe hiše, ki je velikost tega, na katero se boste premaknili. Ali bo to delovalo? «Vpraša Griswold.

Izposodite jutro ali majhno hišo kot poskus. "Videl sem, kako ljudje skočijo v njo - in potem se vrnejo - ker niso resnično razumeli, kako bi bilo, če bi šli mikro."

8. Bodite realni

"Ni treba biti črno-belo," pravi Friedlander. "Ni vam treba mikro, da se zmanjša."

Če živite v hiši s 5.000 kvadratnimi čevlji, se lahko premaknete na 2.000 kvadratnih čevljev. Takoj ne smete radikalno spremeniti.

"Sedem sto do 1100 kvadratnih metrov je verjetno izvedljivo za večino ljudi," pravi Griswold. "Manj kot to je težko."

Ste pripravljeni na microliving? Delite svoje misli v komentarjih

Priporočena: