Davki

Kazalo:

Davki
Davki

Video: Davki

Video: Davki
Video: Infodrom, Davki 2023, September
Anonim

Današnja tema: Davki. Inflacija in davki sta dva zelo zlahtna sovražnika, ko gre za ustvarjanje bogastva. Mislim na njih kot zlobne dvojčke. Prejšnji teden sem govoril o prvem zlobnem dvojčku: inflaciji. Ta teden se želim osredotočiti na drugega zlobnega dvojčka. Imaš ga: davke. Če želite napredovati, mora vaš denar zaslužiti donosnost, ki presega učinke davkov in inflacije.

Kako davki in inflacija vplivajo na zaslužek

Vzemimo primer (kar je razlika na primer iz prejšnjega tedna). Recimo, da prihranite 2000 dolarjev na leto in ga shranite na varčevalni račun, ki zasluži 3% letno in recimo, da to delate že 30 let. Po tem 30 letih bi imeli 60.000 dolarjev plus obresti 38.005 $ za skupni znesek 98.005 $. Ne. Gotovo ne bi. Najprej bi morali plačati davek od dohodka od obresti, ki ste ga zaslužili. Recimo, da ste v 25-odstotnem davčnem obdobju. 38.005 $, ki ste ga zaslužili v obresti, bi se zmanjšal za 11.716 $. Torej bodo vaši prihranki plus obresti po davkih znašali 86.289 $, ne 98.005 $. Plus, ta primer ne upošteva državnega davka. Glede na državno davčno stopnjo se lahko znesek še bolj zmanjša. Toda zgodba se ne konča. Inflacija prevzame tudi svojo cestnino. V ZDA je inflacija v zadnjih 30 letih v povprečju znašala 4,2% letno. Po tej stopnji inflacije bodo vaše prihranke po obdavčitvi v višini 86.289 $ dodatno zmanjšale za skoraj polovico. Vaši prihranki plus obresti po obdavčitvi in inflaciji bi po 30 letih znašali 44.862 dolarjev, ne pa 98.005 $ brez davkov in inflacije. To je velika razlika! V celoti, davki in inflacija zmanjšajo vaše $ 98,005 pri prihranku plus obresti za več kot polovico v 30 letih! Učinkovita letna stopnja, ki jo zaslužite, je 3-odstotna obrestna mera minus 0,75% za davke, minus 4,2-odstotna stopnja inflacije, kar je negativno 1.95%.

Kako izboljšati svojo stopnjo donosa

Ne pozabite, ko razmišljate o stopnji donosa, ki jo želite doseči z naložbami, je stopnja donosa po davkih in po inflaciji, ki šteje. [AdMiddle] Torej, kakšno stopnjo bi morali zaslužiti na denar, da bi izravnali skupni učinek davkov in inflacije? Če želite izvedeti, si oglejte čudovit kalkulator, ki sem ga objavil na dnu te strani.

Zgodovina davkov

In tukaj je še ena točka o davkih. Ali ste vedeli, da v ZDA nismo vedno imeli davka na dohodek? 16. Sprememba ustave, ki je bila ratificirana leta 1913 (istega leta, ko je bila ustanovljena Zvezna rezerva), je kongresu omogočila zbiranje davkov na osebni dohodek. Pred letom 1913 so poskusi ameriške vlade za obdavčitev osebnih dohodkov relativno kratkotrajni. In ko je bil leta 1894 uveden pavšalni davek na dohodek, se je hitro štel za neustaven. Za vse tiste, ki želijo izvedeti več, je povezava s kratko zgodovino ameriškega davčnega sistema.

Kot vedno je položaj vsakega posameznika drugačen, zato se pred odločanjem o finančnih odločitvah posvetujte z davčnim ali finančnim svetovalcem. Ta podcast je namenjen le izobraževalnim namenom in ni namenjen nadomestnemu iskanju osebnega, strokovnega svetovanja. Cha-ching! To je vse za zdaj, ljubezen Money Girl, vaš vodnik za bogatejše življenje. Če tega še niste storili, bi rad resnično cenil, če si vzamete trenutek, da objavite pregled v iTunes. In, če želite zahtevati temo ali dati svoj denarni naslov, ga pošljite na naslov [email protected]. Money Girl je del omrežja Quick and Dirty Tips. Oglejte si podnaslove g. Mannersa. Ta teden govori o tem, kako se vljudno ukvarjati s nepovabljenimi gosti. Hvala za poslušanje! * Izračuni predpostavljajo letno mešanje. Izračunajte stopnjo, ki jo morate zaslužiti, če želite slediti davkom in inflaciji

Stopnja inflacije: % Vaša davčna stopnja:%
Ocenite morate zaslužiti:%

Sorodne povezave: · Zgodovina ameriškega davčnega sistema · 16. sprememba Ustave ZDA

Iz slike iz Shutterstocka Več nasvetov iz denarja

Priporočena: