Prevzemi odbitkov pri domu

Kazalo:

Prevzemi odbitkov pri domu
Prevzemi odbitkov pri domu

Video: Prevzemi odbitkov pri domu

Video: Prevzemi odbitkov pri domu
Video: A MUST SEE!!! A Most Important Video on Enlightenment – for anyone and everyone! 2023, September
Anonim
Ta tema za to oddajo je o zahtevah za odštevanje stroškov, povezanih z matičnim uradom.
Ta tema za to oddajo je o zahtevah za odštevanje stroškov, povezanih z matičnim uradom.

Kdo lahko zmanjša stroške domačega urada?

Če ste dovolj srečni, da lahko delate od doma, ste se morda spraševali, ali lahko izkoristite davčne olajšave, povezane z domačo pisarno. Kvalificirani odbitki veljajo tako za zaposlene kot za samozaposlene, ki uporabljajo kateri koli del njihovega prebivališča v zvezi s trgovino ali podjetjem.

Zahteve za domači urad

Ne glede na to, ali delate zase ali za delodajalca, mora vaša matična služba izpolnjevati nekaj osnovnih zahtev za upravičenost do odbitka pravnih davkov. Urad mora opraviti eno od naslednjih zahtev:

  1. Vaš glavni kraj poslovanja
  2. Kraj, kjer redno poslujete, kot je srečanje s strankami
  3. Prostor za shranjevanje v poslovne namene
  4. Dnevno varstvo
  5. Najem

Če ste zaposleni, morate izpolniti še nekaj dodatnih zahtev. Kot zaposleni mora biti poslovna uporaba vašega doma za vaše delodajalce, ne pa za vaše udobje. In delodajalca ne smejo izposojati del vašega doma za poslovne namene.

Torej, če vaše podjetje vam nudi lokalno pisarno, kjer opravljate svoje glavne delovne naloge, vendar se boste ob večerih odločili, da bi delali na delovnem mestu od doma, vaša situacija ne bi bila primerna. Da bi bili upravičeni do odbitkov v domači pisarni kot zaposleni, morate od doma opravljati precejšnje delovne aktivnosti, kot je bilo navedeno, ali jih je odobril vaš delodajalec. Ali pa vam mora vaš delodajalec redno izpolnjevati zahteve s strankami, strankami, bolniki itd.

Vaš uradni prostor

Pomembno je področje vašega doma, ki ga imenujete in zahtevate za poslovno uporabo. Morate uporabiti določeno sobo ali prepoznaven prostor kot vaš urad. Edina izjema od tega pravila "ekskluzivne uporabe" je, če uporabite del svojega doma za poslovne namene ali kot objekt za dnevno varstvo. V teh dveh situacijah lahko odbijete vse uporabljene prostore, tudi če se uporabljajo tudi za osebne namene.

Ugotovitev poslovnega odstotka

Če želite ugotoviti, kakšen je odbitek za domače pisarne, morate najprej določiti odstotek vašega doma, ki se uporablja za podjetja. To se naredi tako, da kvadratni posnetek celotnega doma delimo na kvadratni posnetek področja, ki ga uporabljamo za poslovanje. Na primer, če je vaša matična pisarna 12 metrov za 12 čevljev, to je 144 kvadratnih čevljev. Če je vaš celoten dom 1.400 kvadratnih metrov, potem potapljanje 144 do 1.400 vam daje prostor za pisarne, ki je 10% vašega doma. Zato je 10% upravičenih stroškov vašega doma mogoče pripisati poslovni uporabi, preostalih 90% pa je osebna uporaba.

Kateri odhodki so odvečni

Stroški, ki nimajo nič opraviti z vašo domačo pisarno, kot so preureditev v drugih delih vašega doma ali dodajanje bazena, se nikoli ne odbijejo. Toda neposredni stroški za področja vašega doma, ki se uporabljajo za podjetja, so 100% odbitni. Ti lahko vključujejo popravila domače pisarne ali namestitev ločene telefonske linije, na primer.

Posredni stroški so tisti za vašo pisarno, ki bi jih povzročili, ali imate domače pisarne ali ne, kot so zavarovanje za nevarnost, gospodarske javne službe, davki na nepremičnine, amortizacija in pobiranje smeti. Ti posredni stroški so odbitni glede na poslovni odstotek vašega doma, kar je v mojem primeru 10%. Torej, če je vaš mesečni račun za elektriko 200 evrov, 10 odstotkov vašega doma pa se lahko kvalificira za poslovno uporabo, lahko račun za 20 evrov računate za poslovne stroške, preostalih 180 evrov pa za osebne stroške.

Znesek odbitka

Stroške, povezane z matično pisarno, lahko odbijete samo do zneska dohodka, ki ga zaslužite. Če je vaš dohodek iz poslovne uporabe vašega doma nižji od vaših stroškov, bo vaš odbitek za nekatere stroške domače pisarne omejen. Ko so vaši odbitni odbitki višji od vašega dohodka, lahko prenesete presežek v naslednje davčno leto.

Če opravljate delo od doma, se prepričajte, da izkoristite svojo usposobljeno poslovno uporabo. Za več podrobnosti si oglejte publikacijo IRS 587 pod naslovom Poslovna uporaba vašega doma. Če ste zaposleni, morate po odbitku davka pojasniti odbitke. V publikaciji 587 je priložen delovni list, ki vam pomaga pri izračunu odbitnih domov. Če ste samozaposleni, morate običajno prijaviti stroške za poslovno rabo vašega doma na obrazcu IRS 8829.

Upravno

Vesel sem, da poslušaš. Chi-Ching, to je vse za zdaj, ljubezen Money Girl, vaš vodnik za bogatejše življenje.

Iz slike iz Shutterstocka

Več nasvetov iz denarja

Priporočena: