Kaj, če vzamete vso vero in vaše sanje ne pridejo resnično

Kazalo:

Kaj, če vzamete vso vero in vaše sanje ne pridejo resnično
Kaj, če vzamete vso vero in vaše sanje ne pridejo resnično

Video: Kaj, če vzamete vso vero in vaše sanje ne pridejo resnično

Video: Kaj, če vzamete vso vero in vaše sanje ne pridejo resnično
Video: The PHENOMENON BRUNO GROENING – documentary film – PART 1 2023, September
Anonim

Zapustiti dolgočasno delo, da naredite svojo lastno stvar, je strašljivo. Nikjer se ne moreš skriti, ko si odgovoren za vse. Hkrati ni nič bolj nagrajujoče, kot ustvarjati nekaj od nič. Nobena promocija ali dvig ne pride blizu.

V zadnjem času je bralec vprašal: Kaj misliš, da bi zdaj delal, če bi FS za vas ne bi tako dobro delal? Nazaj v IB grind, nepremičninski tajkun, zgraditi teniško šolo … drugo? Mogoče bi bil zanimiv članek sam, vem, da boste dobili vsaj enega zainteresiranega bralca.

O tej situaciji nisem razmišljal od leta 2012, ko sem prvič zapustil svoje delo. Nadalje vem, da po pisanju "Kariera ali družina: potrebujete samo žrtvovanje v več kot petih letih svojega življenja", zagotovo ne bom prišel do polnega delovnega časa do leta 2022, prej.

Ampak to je dober miselni eksperiment, da razmišljate, ker sem prepričan, da se lahko mnogi od vas sprašujete, kaj če ste vzeli skok vere in stvari se ne bodo izognile.

Časovna omejitev na vaši nori ideji

Imaš o tem tri leta pridobiti vleko v vašem podjetju, preden vas družba zapusti. Nihče ne bo videl, če izginete za eno ali dve leti, ker se veliko nestrpnih biserov šli na poslovno šolo dve leti in ponovno vstopite v delovno silo brez težav.

Ampak po treh letih se bodo ljudje začeli spraševati, kaj počnete z vsem tem časom. Začeli bodo zaslišati svojo sodbo. Spraševali se bodo, ali ste preveč zabavni ali preveč trmasti, da bi ugotovili, da vaš trud ne deluje. Ko enkrat razmišljajo o vseh teh stvareh, vaše možnosti za pridobivanje najeti na primerljivem delovnem mestu, ki ste ga zapustili za primerljivo plačo, se naglo zmanjša.

Dve ali tri leta je tudi dober čas za racionalnega podjetnika, da se odloči, ali lahko njegov proizvod ustvari minimalni dohodek za preživetje. Med tem časovnim obdobjem se lahko verjetno vrtite tudi en ali dvakrat.

Če po preteku 36 mesecev ne ustvarite dohodka za dohodek za preživljanje, ali niste pridobili kapitala od zunanjih vlagateljev, potem bi verjetno morali dobiti službo.

Moj podjetniški čas je bil dve leti

Po pravilih FINRA licenca serije 7 preneha veljati po dveh letih zapadlosti. Preizkus je šest ur in vsebuje 260 vprašanj in ni bilo načina, s katerim sem ponovno vzel ta psiček, če bi se odločil, da se ponovno pridružim industriji finančnih storitev!

Zato sem si dal dve leti, da vidim, ali lahko ustvarim zagon. Objavil sem trikrat na teden in videl napredek. V tem dveletnem obdobju sem zavaroval svoje stave z intervjujem z več finančnimi podjetji, vendar nisem čutil enake vznemirjenosti kot jaz v svojih 20-ih letih. Namesto tega je bilo moje navdušenje 100-odstotno usmerjeno k spletnemu poslovanju.

Bilo je strašen trenutek, da se moja serija 7 licenca izteče junija 2014, vendar mi je dovolila tudi, da zažgejem čoln in se nikoli ne zgledam nazaj.

Če nameravate premagati vero, preverite, ali poteka veljavnost licence, in določite tri leta, kar nastopi prej, preden se vrnete na delo. Če želite pomagati svojemu vzroku, upoštevajte freelancing v svoji staro industriji, da ostanejo pomembni za vsak primer posebej.

Scenariji Če ni uspelo

Precej enostavno je videti scenarij, kjer bi ostali stoječi ali izginili. Lahko bi izgubil motivacijo za dosledno objavljanje vsak teden. Iskalniki, kot je Google, se morda nikoli niso odločili za uvrstitev moje vsebine. In večje medijske publikacije se morda nikoli niso odločile, da poudarijo moje delo.

Če po dveh letih ne bi mogel pridobiti zagona, bi naredil naslednje, glede na verjetnost:

1) Vrnitev na investicijsko bančništvo pri starosti 37 let (2014). Namesto da bi delal v podjetju, ki bi se ukvarjal z izboklino, bi se izvolil za delo v butični banki z boljšimi urami in manj stresom. Jaz bi ostal kot skrivnostna stran in eksperimentiral z novimi vsebinami in partnerstvi.

Prav tako ni nobene možnosti, da bi svoje najemnine na Marini prodal leta 2017, ker leta 2014 ne bi kupil drugega doma. Z počasno poslovanje in novo službo ne bi imela zaupanja, da bi se še naprej zatekla v dolg.

Po treh letih agresivno prihranka večine mojih plač in bonusov sem ponovno ocenil življenje in verjetno poskusil zapustiti poslovanje na 40 (2017). S tremi dodatnimi vsebinami sem prepričan, da bi do takrat lahko ustvarjali dohodek za dohodek.

2) Pojdite v Honolulu in z njim peljite do 38 let (2015). Moja žena in jaz natančno načrtujemo preprost življenjski slog, ki živi od ~ 100.000 dolarjev na Havajih, ki temelji na našem pasivnem dohodku in spletnem dohodku v tistem času. Verjetno bi se preselili z mojimi starši več mesecev in potem najeti spodobno dve spalnici za 2.000 $ na mesec blizu.

Še naprej bi pisal in verjetno bolj osredotočal na življenjski slog, potovanje, podjetništvo in minimalizem. Verjetno bi delali tudi na spletnem samostojnem delu.

Neverjetna stvar o Havajih je, da so naše najljubše dejavnosti, na plaži in pohodništvo, proste. Ne stane veliko življenja tam, ko so vaši stanovanjski stroški poskrbljeno.

Brez službe in premajhnega poslovanja z življenjskim slogom bi bil zelo skušnjen, da bi prodal svojo osnovno bivališče pred selitvijo na Havajje. Če bi to storil, sem verjetno dal od 400.000 do 500.000 dolarjev dobička.

3) zaposlitev v podjetju za finančno tehnologijo. Fintechov prostor je od leta 2012 pridobil izjemen zagon.Na koncu sem se posvetoval s krajšim delovnim časom za podjetja, kot sta Personal Capital in Motif Investing dve leti. Bilo je zelo zabavno razumevanje industrije, srečevanje z novimi ljudmi in učenje / svetovanje o spletnem trženju. Edina slaba stran s fintechom je njegova nižja osnovna plača. Govorimo o 40% manj plače kot prej.

Po največ štirih letih dela v fintechu bi rad odšel in se preselil na Havajce. Štiri leta je, koliko časa potrebuje delnice, da dobijo večino zagonov. Eden od mojih ciljev pri zagonu fintech bi bil učenje o digitalnem trženju, ki bi pripomoglo k nadaljnjemu razvoju.

Iskanje konstantnih tem

Po tej miselni vaji se zavedam, da bi še vedno objavljal, ne glede na to. To spletno mesto sem vedno uporabljal kot ustvarjalno vtičnico. To je odlična stvar za zgodnjega upokojenca, ki ljubi potovati ali nekdo dolgčas s svojo dnevno službo. Denar je nusprodukt delati, kar uživam.

Prepričan sem, da bom poskusil in se pogajati o odpravi vsakršnega dela, na katerem sem delal do konca leta 2017, ker sem vedno imel cilj, da zapustim delo za 40. Navsezadnje, zelo trdno verjamem, da je bolje, da se upokojijo določeno starostjo kot za določeno finančno osebnost. Kot star že 40 let se močneje počutim, da ko prejmete starejše, več boste cenili preostali čas, ki ste ga zapustili.

Trgovalni čas za denar v 20-ih in 30-ih letih je enostaven. Toda po 40, se začne občutiti kot odpadek, saj zavedaš, da je veliko ljudi, ki mimo svojih 40 in 50 let. Steve Jobs je umrl pri 56 letih zaradi dobrega počutja, in je bil najzdravi eater z najboljšim denarjem za zdravstveno varstvo.

Morda je celotna vaja brezpredmetna, ker sem vedno zaupala, ne bi uspela. Stane manj kot 5000 dolarjev na leto, da se luči vključijo. Vedel sem, če bi lahko govoril večno, bi lahko pisal za vedno. Najboljša stvar pri vodenju spletnega poslovanja je, da težje poskusite, tem bolje boste storili. Nisem prepričan, če je tako z drugimi podjetji.

Če načrtujete sami sebe

Ni dvoma, da je podjetnik stresen, še posebej, če imate družino za dvig. Tukaj je nekaj predlogov, ki jih imam, preden sami odidete sami:

1) Delajte na vašem podjetju po urah, medtem ko še vedno imaš službo. Razen, če imate velik znesek financiranja, prosimo, ne zapustite svoje delo, da delate na svojem delovnem mestu s polnim delovnim časom, ne da bi ga testirali vsaj eno leto. Vsi vemo, da večina podjetij ne uspe. Delo od 5. - 7. ure ali ob 21. uri - ponoči je dovolj časa, da vidite, ali lahko vaše podjetje pridobi oprijem. Naročil sem tipa iz Craigslist-a, da bi prišel do moje hiše in ustvaril spletno stran po delu v letu 2009. Danes lahko v tridesetih minutah začnete s svojimi korak-po-korak navodili.

2) Refinancirati ali dobiti hipoteko, preden zapustite svoj dan službo. Ko izgubite W2 dohodek, se vam zdijo preveč tvegane za banke. Le po tem, ko imate vsaj dve leti vredno 1099 (samostojnih) prihodkov, bodo banke menile, da ste kreditno sposobni kandidat. Kljub precejšnjemu premoženju se je v mojem zgodnjem delovnem času eden od mojih poskusov refinanciranja zavrnil. Prav tako lahko razmislite o prevzemu kreditne linije, kot je HELOC. Preverite LendingTree, da dobite brezplačen ponudbo na spletu. Imajo eno največjih spletnih posojilnih trgov.

3) Pustite svoj dan, ko vidite rast hokejske palice ali dobiček iz poslovanja. Če nameravate poslovati z življenjskim slogom, potem je najbolje, da vaše poslovanje z življenjskim slogom pred odhodom ustvari vsaj minimalen življenjski slog. Če nameravate razviti podjetje, ki ni življenjski stil, počakajte, da pred odhodom opazite eksplozivno rast in vidno pot do donosnosti.

4) Pogajanja o odpravi. Odpustitev vam bo kupila mesece, če ne let vzletno-pristajalne steze, da boste razvili svoje podjetje, ne da bi se preveč zaskrbljali glede dobička. Ko se podjetje preveč osredotoči na dobiček, se izdelek ali uporabniška izkušnja na splošno zmanjša, prav tako pa tudi celotno poslovanje. Če se ne morete pogajati o odpravi, potem morate v banki preživeti vsaj eno leto življenjskih stroškov, po možnosti dve.

5) Spoznajte pasti in zgradite omrežje. Govorite s čim več ljudmi na svojem področju poslovanja in se naučite, kako so prišli z zemlje in uspevali. Preberite več o svojih napakah in ugotovite, kako jim pomagati, da bi vam nekega dne lahko pomagali. Poslušajte toliko poddaj in preberite čim več člankov o obstoječih podjetnikih.

6) Če imate zakonca, se dobro pogovorite. Pogovorite se o celotnem podjetniškem načrtu z njim ali njo. Imeti zakonca delo stabilno delo s koristmi, medtem ko gremo in vaš noro stvar je odlična kombinacija. Samo poskrbite, da boste imeli nekaj smernic glede prihodkov in časa, da se ne bi spali.

Skok bo strašen, vendar obžalovanje, da nikoli ne preskakujete, vas bo jedlo, če imate dobro poslovno idejo. Omejite svoja podjetniška prizadevanja na tri leta in verjetno boste v redu. Po treh letih so vse stave izključene.

Ena stvar, ki jo priporočam vsem, je, da vsaj poskusi in se pogaja o odpravi. Če hočete vseeno zapustiti svoje delo, v poskusu, da bi se dogovorili o odpravnini, ni nobenih slabosti. Moj odpravninski paket leta 2012 mi je zagotovil polne življenjske stroške do leta 2017, ko sem bil plačan zadnji odloženi denar. Ta 5-letna vzletno-pristajalna steza mi je omogočila, da ne skrbim za denar in gradim v današnjem času. Oglejte si mojo knjigo, kako se inženir zavrniti: naredite majhno srečo s pripovedjo.

Priporočena: