Umetnost vojne Sun Tzu se uporablja za vašo bitko proti dolgu

Umetnost vojne Sun Tzu se uporablja za vašo bitko proti dolgu
Umetnost vojne Sun Tzu se uporablja za vašo bitko proti dolgu

Video: Umetnost vojne Sun Tzu se uporablja za vašo bitko proti dolgu

Video: Umetnost vojne Sun Tzu se uporablja za vašo bitko proti dolgu
Video: The TOP REASONS we LOVE living in CROATIA! - YouTube 2023, December
Anonim
Image
Image

"Vsaka bitka je osvojila, preden se je kdajkoli borila."

To je bila zloglasna črta, ki jo je Gordon Gekko povedal v popularnem filmu Wall Street leta 1987. Izpeljano iz Sonce Tzu Umetnost vojne, 2400-letno kitajsko besedilo o vojaški strategiji, so se učenja tega taktičnega oblikovalca izkazala za koristne pri različnih vidikih današnjega življenja poleg vojskovanja.

Čeprav je Sun Tzu Umetnost vojne najbolj religiozno proučujejo vojaški poveljniki, politični vodje in vodstveni delavci, koncepti pa se lahko prilagodijo konfliktom kot minuskule kot vaš boj z dolgom. Tako kot v vojni, kjer je cilj premagati sovražni upor, je vsak cilj, da osvoji svoj osebni dolg.

Dolg je slab človek. Smo dobri fantje. Pot do finančne neodvisnosti je pravična pot, kjer bomo imeli več srečanj z dolgom - neusmiljeno oviro, ki nas želi porabiti. Na srečo, stari moški iz mnogih pred mnogimi leti je zbral nekaj močnih nasvetov, ki bi lahko služili za zagotovitev zmage proti dolgu.

Učenje univerzalnega dolga

Dolg je brez dvoma nevaren nasprotnik. Velika večina ameriške populacije priznava tveganje dolga, vendar jo mirno pozdravljamo v naše življenje. Pomanjkanje razumevanja globine zadeve je glavni razlog, da tako mnogi od nas postanejo žrtve dolga.

Zavedati se moramo odgovornosti dolga:

To je stvar življenja in smrti, ceste za varnost ali za uničenje. Zato je predmet preiskave, ki se v nobenem primeru ne more zanemariti. [Planski načrti: # 2]

Zato je morda znano, da je vodja vojske arbitra usode ljudstva, človeka, na katerega je odvisno, ali naj bo narod v miru ali v nevarnosti. [Waging War: # 20]

  • Osebni dolg je v več kot le našem finančnem življenju vpliven - lahko spremeni življenjski slog, zavrača odločitve o poklicih, uniči odnose in moti občutek stabilnosti in udobja. Vzemi resno, ker je resnično lahko stvar življenja ali smrti ne samo sebi, ampak tudi vsem, ki so okrog sebe.

Vzoren vodja obdeluje moralni zakon in strogo drži načina in discipline; zato je v njegovi moči nadzorovati uspeh. [Taktične razprave: # 16]

  • Pri vsakem poskusu ohranjanja trdnega razumevanja naših ciljev, doslednost in vztrajnost negujejo odnos, da bi postali realnost. Finančna neodvisnost zahteva enako - neusmiljen pogon, ko se srečuje s sovražnikom, kot je dolg.

Izjava o vojni

Torej ste rešili, da dolg ne bi smel biti več v vašem življenju. Predstavil vam je neprijetno okolje, ki zahteva močno pozornost. Vodenje vojne proti dolgu zahteva agresivno ponašanje in trdnost.

Če se pripravljate na boj proti dolgu, upoštevajte nasvet Sun Tzu:

Nobene države ni imela koristi od dolgotrajne vojne. [Waging War: # 6]

V vojni naj vaš velik predmet postane zmaga, ne pa dolgotrajne akcije. [Waging War: # 19]

  • Čas je prijatelj sovražnika. Zadolženost dolga bo le še močnejša, če jo boste dlje opravili. Posledično se zberejo obresti - moč združevanja začne delovati zoper vas. Torej, pristop rezanja je idealen.

Zdaj, da bi ubili sovražnika, moramo vznemiriti naše ljudi na jezo; da bi lahko imeli prednost pred premagovanjem sovražnika, morajo imeti svoje nagrade. [Waging War: # 16]

  • Poznate prednosti brezplačnega dolga: manj skrbi, manj stresa in prijetnih nočitev. Da bi dobili te nagrade, se jezite ob samem obstoju dolga. Če obdržite dolg, ga ne sovražite dovolj.

Varnost pred porazom pomeni obrambno taktiko; sposobnost premagati sovražnika pomeni, da je treba napadati. [Taktične razporeditve: # 5]

Stoji na obrambni strani, ki kaže na nezadostno moč; napadanje, nadvladovanje moči. [Taktične razprave: # 6]

  • Napredek je bistven za odpravo dolga. Najnižja plačila vam lahko tako dolgo zadržujejo. Defenzivna drža zgolj ohranja dolg od prevelikega, kar bo sčasoma naredil. Namesto tega stopite naprej. Z vsakim dodatnim plačilom, ki ga opravljate, vzamete še en palec svojega življenja.

Drži tla

Pozdravljam vas, če ste uspeli premagati dolg - vendar niste še jasni. Vsi vemo, kako enostavno je iti na nepremišljeno porabo. Naslednja stvar, ki jo želite, je, da morate zaradi napak, ki jih je mogoče preprečiti, ponoviti svoje težko bitje.

Pri prihodnjih poslih z dolgom:

Umetnost vojne nas uči, da se ne zanašamo na verjetnost, da sovražnik ne bo prišel, temveč na lastno pripravljenost, da ga sprejmemo; ne na možnost, da ne napadajo, temveč na dejstvo, da smo svoj položaj nahajali neskončno. [Sprememba taktike: # 11]

  • Pazite, da dolg ostane dolgotrajen oportunistični sovražnik. Nikoli ne boste vedeli, kdaj izredne razmere vrnejo dolg v svoje življenje. Za večino od nas je neizogibno, da bo dolg plazil v naše življenje in iz njega. Toda na koncu, s pravimi pripravami, bo vedno odšla.

Nismo sposobni voditi vojske na maršu, če ne poznamo obraza države - njegovih gora in gozdov, njegovih pasti in prepadov, močvirja in močvirja. [Manevriranje: # 13]

… Če veste sovražnika in poznate sebe, se vam ni treba bati rezultata sto bitk. Če poznate sebe, ne pa sovražnika, boste za vsako zmago pridobili tudi poraz. Če ne poznaš niti sovražnika niti sebe, boš padla v vsako bitko. [Napad s stratagemom: # 18]

Tako je v vojni zmagovalni strateg zagovarjal samo bitko, ko je zmaga zmagala, medtem ko je kdo, ki je bil namenjen za premagovanje prvih bojev in pozneje, išče zmago. [Taktične razporeditve: # 15]

  • Veš, s čim se lotiš. Poznajte svoje finančne navade. Veš kako je lahko zlo dolg. Vzemite dolg potrošnikov vedoč, da imate absolutno zaupanje v vašo sposobnost, da ga ubijejo.

Večnamenski nasvet

Če ste nadvse presenečeni nad tem, kako je vojaško besedilo lahko tako pomembna za vašo bitko z dolgom, bi vas verjetno zanimalo celotno besedilo. Raznolikost umetnosti vojne Sun Tzu se lahko razširi na druga področja našega osebnega financiranja in vsakodnevne zaveze naših bogatih življenj.

Brezplačen prenos (PDF) Sonce Tzu Umetnost vojne je na voljo tukaj.

Z odprtim umom in nekaj ustvarjalnega razmišljanja boste našli še bolj dragoceno modrost, ki bo v vaši vojni z dolgom ugodna, vključno z več poukami, ki se uporabljajo za številne druge situacije.

Sonce Tzu želi zmagati in slavo na bojišču!

Naslednji je gost post Simon Zhen iz kraljestva blaginje.

(fotografija: Pedronet)

Priporočena: