Student Loans For College: Neizogibnost za vse, a srečen malo

Kazalo:

Student Loans For College: Neizogibnost za vse, a srečen malo
Student Loans For College: Neizogibnost za vse, a srečen malo

Video: Student Loans For College: Neizogibnost za vse, a srečen malo

Video: Student Loans For College: Neizogibnost za vse, a srečen malo
Video: The Choice is Ours (2016) Official Full Version 2023, Oktober
Anonim
V 55-ih letih je Dr. Lin že skoraj 30 let opravljal zobozdravstvo. Odrasel je v Oaklandu in se je udeležil UC Berkeley za undergrad, zahvaljujoč svojemu zvezdnemu akademskemu zapisu. Ko je diplomiral, so mu dr. Linovi starši dali tri izbire, kaj storiti s svojim življenjem: 1) zobozdravnik, 2) zdravnik ali 3) odvetnik. Ni zelo zadovoljen s svojimi omejenimi odločitvami, Dr. Lin je izbral "najpreprostejše" od treh in postal zobozdravnik, ki je odšel v UCSF.
V 55-ih letih je Dr. Lin že skoraj 30 let opravljal zobozdravstvo. Odrasel je v Oaklandu in se je udeležil UC Berkeley za undergrad, zahvaljujoč svojemu zvezdnemu akademskemu zapisu. Ko je diplomiral, so mu dr. Linovi starši dali tri izbire, kaj storiti s svojim življenjem: 1) zobozdravnik, 2) zdravnik ali 3) odvetnik. Ni zelo zadovoljen s svojimi omejenimi odločitvami, Dr. Lin je izbral "najpreprostejše" od treh in postal zobozdravnik, ki je odšel v UCSF.

Najprej sem spoznala dr. Linja na baseball igri SF Giant, ki so nas poklicali zasebni bankirji. Kljub 20-letnemu razkoraku smo takoj povezali skupni interes na borzah. Dr. Lin mi je povedal, da kupim dividendne delnice, kot sta BP in Coco Cola, ker so bili "brez tveganja" naložbe z zajamčeno dividendno donosnostjo. Tako se je njegova mati bogatila in sedaj se bogatijo. Glede na kakršne koli naložbe dovolj časa, in verjetno, bodo stvari v redu.

Ko sem vprašal Dr. Lin o tem, zakaj je vložil toliko svoje neto vrednosti v delnice dividend, je odgovoril: Imam dva koledžna otroka in so draga!

STAREJŠE TISOČIN DOLLARJEV ZA ŠVEDSKO ŠOLO

Dr. Lin mi je povedal, da bi njegovi starši, če ne bi postal zobozdravnik, zdravnik ali odvetnik, dga je zaslužil in mu omogočil, da vrne vse svoje dodiplomske šole. Ni želel biti tako strog za svoje sinove, ker so njegovi starši bili na njem, zato se je ponovno upiral, tako da jim je dovolil, da delajo kar hočejo.

Sin št. 1 je trenutno mladen na Univerzi v Pacifiku, a 50.000 dolarjev na leto zasebna šola s kampusi v Sacramentu, San Franciscu in Stocktonu. UOP ni ravno prestižna šola. Pravzaprav mislim, da je samo malo ljudi, ki ste ga slišali. Lucky za sina št. 1, dr. Lin plačuje za vsa štiri leta, kar je približno 350.000 ameriških dolarjev bruto dohodka.

Sin št. 2 ni tako svetel ali boleč v knjigi z odločitvijo, da gre v državo San Jose. Ko je dr. Lin slišal za svojo odločitev, da se udeleži SJS-ja, je od veselja skočil in ponudil, da bi sina # 2 kupil vsak avto, ki ga je želel, pod 25.000 dolarjev! Vidiš, SJS stane samo 16.000 dolarjev na leto, vključno s sobo in krovom. Dr. Lin meni, da je neverjetno, da je UOP 3X cena SJS, brez kakršne koli garancije za boljše delo po diplomi.

Si lahko predstavljate porabo 66.000 dolarjev na leto za izobraževanje dveh sinov? Ni čudno, zakaj so študijska posojila študentom v preteklih letih naraščala tako strašljivo. Če je srednji dohodek gospodinjstva v Ameriki 50.000 dolarjev, kako na svetu običajno gospodinjstvo privošči šolanje? Prav tako dobite štipendijo, pojdite na šolo skupnosti ali pojdite v štiriletno javni zavod in se vozite od doma.

NE SMETE NA VAŠIH OTROKIH

Bil sem šokiran, da bi slišal, kako drago je bilo izobraževanje. Ko sem hodil na kolidž v devetdesetih letih, so stroški zasebne šole znašali od 20.000 do 30.000 ameriških dolarjev. Pri zasebnih šolskih stroških je sedaj 100-odstotno višje in dohodki, ki ne držijo ritma, je nekaj treba dati.

Rekel sem dr. Linu v šali, Upam, da bodo moji otroci pametni in dobili polne štipendije!

Ne računaj na to, Sam! Vsi starši mislijo, da bodo njihovi otroci pametni. Resničnost je, da bo le nekaj od nas staršev tako srečo! Moji otroci so leni! Študijo za tri ure in gredo vegitate pred televizorjem ali računalnikom, igrajo neumne igre in sporočajo svoje prijatelje na Facebooku. Ko sem odraščal, je bilo 5 ur na noč!

Hotel sem vprašati Dr. Lin, No, čigava krivda je to? Toda odločil se je proti njemu. Namesto da računam na moje otroke, da bi bili pametni, bom računal na njih dumbasses potem. To je verjetno bolj konzervativna pot vseeno.

Dr. Lin je nato še presenetil zame. Sam, moj sin je šel v UOPovo lekarno. Zelo sem ponosen na njega, ampak to je drugo 75.000 dolarjev na leto tri leta po neznanstvu!

Sveto sranje, si sam mislil. Ali vaš sin spozna, koliko ste ga odnehali, da bi se izobraževali? Upam, da bo plačal nazaj?

Ve, a ne vem. Povedal sem mu, da bom plačal za dodiplomski študij, in morda bomo lahko sklenili dogovor, kjer mi delno plača, ko dobim diplomo iz farmacije."Je odgovoril dr. Lin. "Zdaj veste, zakaj potrebujem nekaj sočnih 5% donosnih nogavic! Ne me razočaraj zdaj BP!

Ali starši plačajo svoje šole?

Velik del mene meni, da starši, ki si lahko privoščijo plačilo nezaslišanih stroškov poučevanja, plačajo učiteljeve stroške svojega otroka. Konec koncev, kateri koli logični starš danes šteje stroške vzgajanja otrok kot del otroka …….. kajne? PRAV?! Če ne, prosim, nimajte otrok, še posebej, če ne morete skrbeti zase. 1000 dolarjev v državni davčni dobropis ni dovolj za kritje stroškov vzgoje otroka na leto.

Edina opozorilo, ki jo imam za plačilo za poučevanje vašega otroka, je, da v celoti razumejo, kako so srečni in koliko v bruto dohodku mora plačati za takšno šolanje. Če naši otroci ne cenijo finančnih žrtev, ki jih ustvarijo starši, potem ne bodo cenili svoje izobrazbe. Če ne cenijo svoje izobrazbe, se bodo ukvarjali s tkanjem košare za 50.000 dolarjev na leto in se vrnili v domovino s starši!

Če starši ne morejo plačati šolnine, in če gre za izbiro med pridobivanjem trdne izobrazbe, ki bi lahko ustvarila dober življenjski prostor, in vedno z minimalno plačo, potem so študijska posojila neizogibna. Zadolževanje 20.000 dolarjev na leto je veliko, vendar morda ne toliko, če po diplomi najdete zaposlitev, ki plača 65.000 dolarjev letno in 100.000 dolarjev na leto pet let.

Delo s skrajšanim delovnim časom za plačilo šolnine ni slaba strategija, še posebej, če delo s krajšim delovnim časom ne traja preveč časa proč od študija in razvijanja odnosov s študenti in profesorji. Nekaj je treba reči o tem, da ima koža v igri. Nenadoma se spanje v razredu ne zdi prav, če moraš delati 10 ur natakarjev, da plačaš za svoje stroške! Zato je pomembno, da vsi plačajo določen znesek zveznih davkov na dohodek za dobro države.

MOŽNOST NA NAŠE RODITELJE IN NAŠE PRIHODNOSTI

Ko sem končal srednjo šolo, sem imel možnost izbire med zasebno šolo v višini 30.000 dolarjev letno in javno šolo v višini 10.000 dolarjev letno. Izbral sem državno šolo v višini 10.000 dolarjev na leto, ker je bilo šolnine samo 3.500 $ na leto in sem vedel, da želim sčasoma plačati starše. Vesel sem, da sem šel na javno šolo, ker sem lahko dobil delo, ki sem si ga želel izven šole po razumni ceni.

Ko sem dobil moj MBA, sem vzel 18.500 $ letno tri leta v zvezni študentski pomočnik, čeprav je moje podjetje plačevalo 85% šolnine. Sem finančnik in sem se odločil, da bom izposodil posojilo za plačilo šolanja, ko sem šel, in po vsakem letu uporabiti povračilo dodatka podjetju za konzervativno vlaganje. Na koncu je dobro deloval, ker je bila moja konsolidirana obrestna mera študentskega posojila v tem času le 2,5%, moja povračila pa so bila v povprečju okoli 6%. Dovolil sem, da študentsko posojilo traja več let, dokler sem ga končno ne odplačal, ker je začel postati nadležen.

Jaz sem ena od srečnih, zahvaljujoč mojim staršem in razpoložljivosti poceni finančnega pomočnika vlade, medtem ko imam dostojno plačilno službo. Če nameravate prevzeti študentska posojila, upoštevajte naslednje:

* Kakšen je pričakovani prihodek službe, ki ga načrtujete po šoli?

* Kakšno je trenutno stanje gospodarstva in kje vidite gospodarstvo po diplomi?

* Kakšno je vaše plačilo za študentsko posojilo šest mesecev po zaključku študija?

* Koliko časa bo vaše plačilo za študentsko posojilo in kdaj ste konzervativno ocenili, da boste lahko plačali nazaj?

* Ali boš v šoli zaradi pravih razlogov? Kaj zares želite?

* V najslabšem primeru, ali imate starše ali velikodušno teto, da vas rešijo?

* Vedite, da če ste vložili prošnjo za stečaj, študentskih posojil ni mogoče izbrisati čisto.

Menim, da je dobro izobraževanje ključnega pomena za napredovanje. Vendar pa je treba skrbno pretehtati stroške za koristi. V neki točki lahko postanejo stroški preveliki, na koncu pa boste v negativnem ciklu, ki ga je težko premagati.

Priporočilo za načrtovanje premoženja

Učiteljski pouk je zdaj nedopusten, če vaš otrok ne dobi donacij ali štipendij. Zato je pomembno, da shranite in načrtujete prihodnost svojega otroka. Oglejte si novo funkcijo načrtovanja osebnega kapitala, brezplačno finančno orodje, ki vam omogoča, da vodite različne finančne scenarije, da se prepričate, da je načrtovanje vašega pokojninskega in šolskega programa na pravi poti. Vaši realni dohodki in izdatki uporabljajo za zagotovitev, da so scenariji čim bolj realistični.

Ko končate z vnašanjem načrtovanega varčevanja in časovnega okvira, osebni kapital z zagonskimi tisočimi algoritmi predlagajte, katera je najboljša finančna pot za vas. Nato lahko primerjate dva finančna scenarija (stara ena proti novi), da dobite jasnejšo sliko. Povežite svoje račune.
Ko končate z vnašanjem načrtovanega varčevanja in časovnega okvira, osebni kapital z zagonskimi tisočimi algoritmi predlagajte, katera je najboljša finančna pot za vas. Nato lahko primerjate dva finančna scenarija (stara ena proti novi), da dobite jasnejšo sliko. Povežite svoje račune.

V življenju ni nobenega gumba za previjanje nazaj. Zato je najbolje, da natančno načrtujete svojo finančno prihodnost in končate z malo preveč, kot premalo! Od leta 2012 uporabljam svoja brezplačna orodja, da analiziram svoje naložbe in od takrat sem videl, kako se je neto vrednost povečala.

Fotografija: stavba Wren. Najstarejša akademska stavba v državi. Posodobljeno za leto 2018 in pozneje.
Fotografija: stavba Wren. Najstarejša akademska stavba v državi. Posodobljeno za leto 2018 in pozneje.

Priporočena: