Ustavite nemočno od deflacije življenjskega sloga

Kazalo:

Ustavite nemočno od deflacije življenjskega sloga
Ustavite nemočno od deflacije življenjskega sloga

Video: Ustavite nemočno od deflacije življenjskega sloga

Video: Ustavite nemočno od deflacije življenjskega sloga
Video: Make Your Next Website with Tilda | The Best Website Host for Creative Business Owners 2023, September
Anonim
Kot mnogi med vami sem varen. Že 13 let po šoli sem prihranil 50% - 70% svojega dohodka delno zaradi skromnih življenjskih pogojev. Od 28-37 sem vozil 8.000 $ avto, ki je amortiziral do 3000 $, tudi potem, ko je moj dohodek narasel za 3X. In tudi potem, ko sem v letu 2012 končno pobegnil v podjetniškem svetu, še vedno nisem mogel prenehati prihraniti vsaj 50% svojega dohodka.
Kot mnogi med vami sem varen. Že 13 let po šoli sem prihranil 50% - 70% svojega dohodka delno zaradi skromnih življenjskih pogojev. Od 28-37 sem vozil 8.000 $ avto, ki je amortiziral do 3000 $, tudi potem, ko je moj dohodek narasel za 3X. In tudi potem, ko sem v letu 2012 končno pobegnil v podjetniškem svetu, še vedno nisem mogel prenehati prihraniti vsaj 50% svojega dohodka.

Do tretjega leta predčasne upokojitve sem začel resno dvomiti o delovnem mestu in prihranku, če denar nikoli ne bi bil porabljen. Varčevanje za upokojitev ob upokojitvi je nelogično. Začel sem se razjeziti, ker nisem mogel razburiti moje skrivnosti odvisnosti od robnika. Ljudje z veliko manj so porabili toliko več in se dobro počutili. Zakaj nisem mogel biti bolj brezskrben?

Kljub mojim najboljšim prizadevanjem, da bi porabili več kot vsi, ki objavljajo svoje čudovito življenje na Facebooku, se je dotakanje glavnice še vedno počutilo kot zločin. Namesto da bi se sprostil, kot bi moral dober upokojenec, je to, kar sem storil namesto tega, da ohranim razmerje med 50% in varčevanjem:

* Delal na načine za ustvarjanje $ 200.000 na leto pasivni dohodek

* V treh letih se je ukvarjal s konzorcijskimi koncerti s tretjimi podjetji

* Nadaljevanje objavljanja 3X na teden naprej

* Razvili nova spletna poslovna partnerstva

* Zmanjsal se je v manjše hiše, da bi sprostil denarni tok

* Kupil Honda Fit namesto Jeep Grand Cherokee Limited

* Vložili 90% vsakega dolarja, shranjenega

Nekega dne sem spali. Spustil sem vse svoje svetovalne koncerte, napisal največji e-poštni avtoresponder, ki je bil znan človeku, da sem bil preveč zaposlen, in končno našel nekaj prostora za dihanje, da bi porabil malo več kot običajno.

Namesto da bi se omejil na čevlje za 100 dolarjev, sem se potegnil in kupil čevelj za 240 dolarjev čevljev (v prodaji za 50% seveda). Občutek krivde je trajal samo eno uro, medtem ko sta par Todovih mlinov še vedno moja najljubša čevelj tri leta kasneje.

Namesto da bi vzel Uber Pool, da bi shranil 6 $, da bi šel v središče mesta, sem začel naročati svojo Uber. Iz nekega razloga se še vedno počutim krivega, toda občutek se je zmanjšal, ker se spominjam, da je čas bolj dragocen kot denar.

Namesto da bi ostali v hotelu s tremi zvezdicami v Angkor Watu v Kambodži, smo se odločili, da v hotelu s 5 zvezdicami pridemo na noč za dodatnih 100 USD. Vedeli smo, da se ne bomo nikoli vrnili, zato smo tudi zaposlili zasebnega kombija z zelo potrebnim AC, ki je naš gonilnik za 50 dolarjev na dan. Bilo je tako vredno.

Nato sem spoznal nekaj. Ohranjanje porabe konstantno po določeni starosti sčasoma vodi v deflacijo življenjskega sloga, ker je vse relativno. Če so vsi še vedno gledali TV-televizije s katodnimi žarki, bi bili zadovoljni z vašo televizijo s cevjo. Toda niste več tako srečni, ko vsi ostali gledajo papirno tanko 4K TV. Če vsaj ne povečate svoje porabe po stopnji inflacije, se bo vaša kakovost življenja začela poslabšati, ker ne morete pomagati, da opazite napredek.

Za tiste, ki ne morete dvigniti svoje porabe kljub povečanju dohodka in neto vrednosti, mi dovolite, da vam delim pet načinov za premagovanje skromnosti, tako da lahko povečate svoj življenjski slog. Premajhno s smrtjo je slabo načrtovanje porabe.

Zaustavitev deflacije življenjskega sloga v petih korakih

1 ) Poiščite razmerje mejne porabe. Preveč skromno pomeni, da ne bodite dovolj denarja, bodite pozorni na to, da vaš dohodek ne bo trajal ali pa se duševno zagozdil v času, ko vam ni veliko denarja. Ni zanikati, da ima manj denarja, da si prisiljen porabiti manj. Če nenadoma začnete ustvarjati dodatnih 10 milijonov dolarjev na leto, stavite svoj spodnji dolar, ki bi ga lahko prosto porabili. Zato je najlažji način za zatiranje varčnosti eksponentno več denarja. S tem si ne morete pomagati, ampak porabiti več.

Ključ za sprostitev dodatne porabe je določitev, koliko dodatnega denarja morate narediti, da boste porabili dodatnih $ 1. Nekateri potrošniki bodo porabili dodatnih $ 1, ko bodo samo za 50 centov več. Drugi morda potrebujejo 10 $ za preživljanje dodatnih $ 1. Zaslužite dovolj, da bi našli svoje razmerje za različne stvari.

Na primer, moram zaslužiti vsaj 500.000 $ letno, da bi se počutili udobno, če bi porabili 8.000 $ več na vozovnici prvega razreda za Evropo ali Azijo. Do takrat bom sedel v srednjem sedežu blizu WC-ja 12 ur, saj je $ 8,000 / 12 = $ 667 / uro!

Sorodni članki: Ko se ob koncu čutiš bogat

2) Make vaš dohodek bolj defensible. Če je vaš dohodek in premoženje vezan na preživetje zagona, ki je ostala le še 12 mesecev, dokler ne zmanjka denarja, ni nobene možnosti, da bi se kdaj izognili varčnosti. Nasprotno, če delate v velikih korporacijah, ki nikoli nikogar ne požigajo in vsakemu po 20 ali več letih službe zagotovijo prijetno pokojnino, bi morali imeti možnost, da bi denarnico odprli še malo.

Danes je najboljši način za ustvarjanje bolj varljivega dohodka graditi več tokov prihodkov - vključno z pasivnimi in aktivnimi dohodki. Če lahko dosežete pasivno raven dohodka, ki pokriva vse vaše stroške, hkrati pa ima tudi dnevni dohodek iz zaposlitve, bi morali biti sposobni zatreti svoje varčne navade.

Doseganje 200.000 $ pasivnega dohodka številka je bil olajšava po 16 letih poskusov. To je več kot moja žena in preživljam vsako leto. Ko smo dodali dohodek podjetja do svetovnega prihodka, smo končno prenehali preverjati ceno hrane pred naročanjem v restavraciji.Prav tako nam ni bilo vseeno, ker so bili stroški elektronskega pripomočka večji, ker je bil poslovni strošek. Vedeli smo, da je v najslabšem primeru, tudi če bi naš posel šel v pekel, imeli pasivni dohodek, sestavljen iz 10 + različnih virov, ki bi nas prenašali na vrh našega ravnatelja.

3) Uresničite svojo umrljivost z izračunom, koliko boste imeli pri starosti 100 let. Potrdite svojo smrtnost in izračunajte, koliko boste zapustili pri 100. letu. Tako kot večina Američanov ne izračuna ustrezno upokojitev in načrtuje, kako priti do njega, mnogi od nas ne izračunajo, koliko bomo končali če umrem, če ne porabimo več. Zdaj boste obdavčeni pri 40% + za vsako bogastvo, ki ga zapustite za 5,49 milijona dolarjev. Razdelite svojo trenutno neto vrednost za razliko med 100 in vašo starostjo. Če je številka večja od povprečne letne porabe, bi morali biti bolj svobodni.

Vsaj vsakih šest mesecev vodim svoje finance preko načrta za upokojevanje osebnega kapitala na mojem iPhone-u in vsakič, ko piše, da sem v "Velikem formatu". Predstavljam si, da je to lepa oseba, ki se vsak dan zjutraj gleda v ogledalo. Veš, da si lepa in da si ne moreš dobiti dovolj!

$ 1,2 milijona pretvori v $ 20M + v 50 letih? Čas za preživljanje!
$ 1,2 milijona pretvori v $ 20M + v 50 letih? Čas za preživljanje!

4) Poiščite svoj večni dom. Ko kupite dom, se boste videli, da živite v 10 + letih, boste občutili ogromno olajšave. Varčevanje za dom je največje finančno podjetje za večino ljudi, zlasti tistih, ki živijo v večjih mestih. Zato, ko ste osvojili najvišjo gora, se bo vse ostalo počutilo kot mravljišče. Hrana in oblačila so poceni v primerjavi.

Kupovanje primarnega prebivališča je kot plačilo najprej. Gradili boste pravičnost s prisilnimi prihranki in upamo, da bo glavna ocena v daljšem časovnem obdobju. Če najemate, se boste vedno spraševali, kdaj bo vaša najemnina porasla ali ko vas bo najemodajalec želel izvesti iz katerega koli razloga. Kot rezultat, boste imeli težnjo, da bi svoj denar zaslužili za plačilo gibljivih stroškov in morebiti več stroškov stanovanja, saj najemnine vedno večja.

Po iskanju in remodeli cenovno dostopnega doma v San Franciscu s panoramskimi pogledi na ocean, sem končno začutil, da bi lahko porabil kakršen koli presežek denarni tok, ki sem ga imel na lepše stvari. Vsaka faza preoblikovalnega procesa mi je lupila dodatnih 30.000 do 60.000 dolarjev v obdobju 3-6 mesecev. Ko je bilo vse remodeling storjeno, se mi je zdelo, da sem imel dodatnih 10.000 $ na mesec, da bi porabil za vse, kar sem hotel.

5) določi in doseže ambiciozne cilje. Razlog, zakaj pravilo 1/10 za nakup avtomobila je tako močno, je to, ker prisiljuje ljudi, da svoje želje dosežejo. Mnogi ljudje postanejo jezni, ko želijo kupiti avtomobil v višini 40.000 dolarjev, vendar si zaslužijo 80.000 dolarjev prihodkov, kar pomeni, da bi morali kupiti kar 8.000 avtomobilov. S spreminjanjem enačbe in določanjem cilja, da zaslužite 400.000 $ letno, spodbuja kupca, da si prizadeva za svoje želje. Z vsemi dodatnimi vrvicami bo kupcu omogočilo dvakrat razmišljati o tem, kako porabiti toliko na nekaj, kar res ne potrebuje. In če dosežemo dohodek v višini 400.000 $, tako malo denarja za krivdo ne bo.

Tako kot se boste počutili toliko boljše, da boste ob maratonu šest mesecev trenirali cheeseburger, boste počutili veliko bolje, če boste porabili nekaj let, ko boste prihranili za določen cilj. Tip, ki je po gledanju štirih ur nogometa vstal, da bo jedel cheeseburger, se ne bo počutil tako dobro kot maratonec!

Ko sem začel trpeti zaradi teniškega komolca v starosti 33 let, sem naredil cilj, da se v eni sezoni odpravim na 4,5. To je bil moj način, da srednjemu prstu pokažem bolečine. Ko sem v letu 2012 šel 12-0 z različnimi dvojnimi partnerji, sem se počutil ogromno ponosa. To je bilo enostavno, da zamenjam vrečo z ratitimi tenisami z luknjami, ki jih je močno videti. Tri leta kasneje, ko sem dobil nagrado do 5,0 (top 1%), je bil moj teniški proračun široko odprt, ker se igralci po starosti 35 let ne bi smeli izboljšati.

V začetku leta 2015 sem naredil ambiciozen cilj naraščanja ekološkega prometa (neplačanega) na milijon ogledov strani na mesec. Po doslednem zadetku več kot 1 milijon ekoloških ogledov strani na mesec v šestih mesecih leta 2017 sem čutil brez krivde, ki je plačal 15.800 $ za vročo kopel in 58.000 $ za rabljeni Range Rover, ker mi je vzel osem let pisanja treh objav na teden. Če želite razumeti, kako težko je to, poskusite napisati eno 1.500 delovnih mest na mesec.Zdaj pomnožite ta trud za 10.

Uživajte v svojem denarju

Večina nas se boji, da nas bodo drugi ocenili, kako bomo porabili svoj denar. Toda resničnost je, da je vsak finančni položaj drugačen. Plačevanje 10.000 $ za prvovrstno vozovnico je smešno za nekoga, ki je manj kot 100.000 $ na leto. Ampak, če ste vredni 100 milijonov dolarjev, je 10.000 dolarjev kot vozovnica za dolar za ostale.

Svojo skromno bolezen lahko premagate tako, da začnete z majhnimi, in se potrudite po poti. Najlažji način za zmanjšanje varčevalnih navad je z ustvarjanjem več denarja in doseganjem določenih ciljev. Ko kupujete stvari z denarjem, ki ga ne zaslužite (skrbniški sklad, dediščina, loterija, uporaba kreditne kartice, dohodka vašega zakonca itd.), Se vaša vest lahko začne počutiti grozno glede vaše porabe.

Za zlato zvezdo ne dobiš zlate zvezde. Preveč skromno pomeni, da niste zaslužili ali načrtovali dovolj. Dobiš samo zlato zvezdo, če si lahko z življenjem, ki si ga zaslužil, maksimiziraš svoj življenjski slog in ne umreš s preveč.Ne dovolite, da bi bila čarnost zapravljena ali izgovor za to, da ne bi naredili več.

Obžalujem, da ne porabim več v 20-ih in 30-ih letih. V svojih 40-ih in šezdesetih sem odločen, da pustim način življenja, ki ga uživam, slediti inflaciji, nato pa še nekaj. Upam, da boste storili enako za tiste, ki imajo svoje finance skupaj!

Priporočilo: Oglejte si CIT Bank za enega od najvišjih donosnih varčevalnih računov na spletu. Njihove stopnje so redno precej višje od primerljivih bank. Najbolj varčevalno vozilo, ki ga vidim danes, je 12-mesečni CD CIT Bank, ki prinaša 2,5%. Nisem še videl druge spletne banke, ki se je dolgo časa uskladila s stopnjami.

Priporočena: