Še vedno niste plačali davka od dohodka?

Kazalo:

Še vedno niste plačali davka od dohodka?
Še vedno niste plačali davka od dohodka?

Video: Še vedno niste plačali davka od dohodka?

Video: Še vedno niste plačali davka od dohodka?
Video: THE ENERGY BILL BLUES 2023, September
Anonim

Današnja tema je o tem, kaj storiti, če vi (ali nekdo, ki ga poznate) ni vložil ali plačal svojih davkov na dohodek v ZDA.

Zdaj pa govorimo o davkih …

Kdaj so?

Ne glede na to, ali nam je to všeč ali ne, so davki na dohodek pogoj, da se brez hudih posledic ne moremo izogniti. Prepričan sem, da skoraj vsi, ki poslušajo, vedo, da bodo posamezni davki na dohodek za vsako koledarsko leto zapadli 15. aprila naslednjega leta. 15. april je tudi rok za plačilo ocenjenih davkov na dohodek v prvem četrtletju. Če davki ne bodo odtegnjeni od vašega dohodka, boste morda morali opraviti četrtletno ocenjeno davčno plačilo za tekoče davčno leto. To bi bilo, če ste na primer samostojni izvajalec.

Kdo mora plačati?

Torej, koliko denarja morate opraviti, preden boste morali plačati davke na dohodek? Najnižja kategorija prihodkov je za eno osebo, mlajšo od 65 let. V skladu z veljavnim zakonom morajo ti ljudje vložiti obračun davka na dohodek, če njihov bruto dohodek doseže ali presega 8,750 dolarjev na leto. Tukaj je povezava s sedanjo davčno shemo, ki prikazuje zahteve glede registracije, starosti in minimalnega dohodka za plačilo davka na dohodek.

Pridobite plačilo za ekonomski pospešek

Če niste poslali vračila leta 2007, ker vaš dohodek ni bil dovolj visok, boste morda morali še vložiti to leto, da boste prejeli plačilo za ekonomski pospešek leta 2008. Tako bo IRS poznala vaše ime, naslov in upravičenost do vračila. Če želite prejemati plačilo za spodbudo, morate imeti veljavno številko socialnega zavarovanja, imeti vsaj 3.000 dolarjev dohodka iz leta 2007 in vložiti davčno napoved za leto 2007. IRS je maja začel izdajanje teh nadomestil za vračilo več kot 130 milijonom upravičenim davkoplačevalcem. Oglejte si zabeležke za več informacij in vire o plačilu ekonomskega stimulansa.

Posledice neplačevanja

Mnogi ljudje ne predložijo davčnih napovedi, ker nimajo dovolj denarja za plačilo celotnega dolga. Ali pa mislijo, da odkar imajo zelo malo, lahko vrnejo pozneje. Ampak naj vam povem, zakaj je uporaba racionalizacije slaba ideja. Obstaja kazen za vložitev zamude in kazen za plačilo prepozno. Kazen za vložitev zapoznelega donosa je na splošno 5% na mesec do 25% celotnega zneska zapadlih davkov. Kazen za zamudo je ½% na mesec do 25% neplačanega zneska davka. Torej, če imate dolgovanega davčnega denarja, ki ga ne morete plačati, ne pozabite, da še vedno potrebujete DATOTEKO davčne napovedi. To bom ponovil, ker je zelo pomembno. Vedno vložite davčne napovedi za zapadle datume, ne glede na to, ali lahko prenesete denar ali ne. Edina izjema od tega pravila bi bila, če dobite vračilo davka, v tem primeru za zamudo ni nobene kazni. Poleg mesečne kazni za plačilo zamud, obresti izračunajo za vse davke, ki ostanejo neplačani. Obrestna mera se spreminja četrtletno in je v zadnjih letih znašala celo 9% in celo 4%.

Plačevanje s kreditom

Nisem zagovornik ravnanja na kreditnih karticah, vendar pa je to za časovno plačilo davkov na dohodek morda ena od situacij, kjer je to pametno. Tudi izposojanje posojila ali potopitev v kreditno linijo za plačilo davkov lahko dolgoročno stane veliko manj, če se primerja s kombinacijo kazni in obresti, ki jih nalaga kod IRS. Če boste pravočasno plačali davek, vam pri analizi možnosti običajno prihranijo denar.

Kako pridobiti več časa za pošiljanje datotek

Obrazec 4868 je vloga za samodejno podaljšanje roka za predložitev osebnega dohodka v ZDA. Predložitev tega obrazca vam omogoča dodatnih 6 mesecev ali do 15. oktobra, da vložite vašo vrnitev. Vendar podaljšanje ne podaljšuje časa za plačilo dolga! Če podaljšate do 15. aprila, ne morete biti kaznovani za pošiljanje zamude pri plačilu davka, vendar boste vsak mesec plačali kazni in obresti na neplačano davčno stanje, dokler ne bodo plačani v celoti. Imam popolno epizodo, namenjeno prednosti in slabostim vložitve razširitev, zato jo prosim preverite za več informacij.

Možnosti za težave

Če doživite nekaj resnih ali neupravičenih težav, ki vam preprečujejo, da bi lahko plačevali davke na dohodek, se morate obrniti na IRS. Pomagajo vam lahko določiti svoje možnosti na podlagi posameznih okoliščin. Pomembno je, da prostovoljno uredite plačilo davčnega dolga.

Zakaj bi morali plačati

Če se ne trudite vložiti in plačati davke, vam bo IRS predložil nadomestni donos za vas. Njihova vrnitev verjetno ne bo tako ugodna kot tista, ki bi jo sami vložili. Lahko bi dejansko povečal znesek davkov, ki jih dolgujete, ker IRS ne bo vključeval nobenih dodatnih izjem ali kreditov, do katerih bi lahko bili upravičeni. Nato vam bo IRS poslal davčni račun, ki začne postopek zbiranja. Če račun ni plačan, bodo sprejeli ukrepe prisilne izterjave, na primer odvzem vaših bančnih računov; vzamejo svoje plače, dohodke iz pokojnine, dajatve socialnega zavarovanja; dajanje zvezne davčne pravice na vašo premoženje; ali izkoriščanje sredstev, kot so avtomobili, čolni itd To bo škodovalo vaši bonitetni oceni in vam bo zelo težko izposoditi denar za plačilo davčnega računa! Torej morate izčrpati vsa finančna sredstva, preden davek prestopništvu doseže tako daleč, ker bodo vaše možnosti plačila postale zelo omejene. Če ste samozaposleni in se odločite, da ne boste vložili donosa obdavčljivega dohodka, se zavedajte, da zmanjšate znesek prejemkov za socialno varnost, ki ste jih prejeli. Uprava za socialno varnost izračunava dajatve, ki jih morajo plačati davkoplačevalci neposredno iz njihovih davčnih napovedi. In brez izpolnjenih davčnih napovedi boste imeli tudi težave pri pridobivanju kreditov, posojil, hipotek ali zvezne pomoči. Če niste vložili davčne napovedi ali podaljšanja za vaše davke na dohodek iz leta 2007, nadaljujte in posredujte in uredite plačilo čim prej, da preprečite dodatne kazni in obresti.

Upravno

Pošljite svoje e-poštne komentarje in vprašanja o denarju na [email protected]. Money Girl je del omrežja QD Now. Tukaj boste našli transkripte te predstavitve, moje kontaktne podatke in vse druge odlične podcaste za hiter in nežni nasvet na quickanddirtytips.com. Vesel sem, da poslušaš. Chi-Ching, to je vse za zdaj, ljubezen Money Girl, vaš vodnik za bogatejše življenje. Dodatni viri: Ekonomsko plačilo za plačilo Ali morate vložiti zvezni obračun davka na dohodek? Center za plačila gospodarskih spodbud

Iz slike iz Shutterstocka Več nasvetov iz denarja

Priporočena: