Ali ste "ukradli" denar od svojega zakonca?

Ali ste "ukradli" denar od svojega zakonca?
Ali ste "ukradli" denar od svojega zakonca?

Video: Ali ste "ukradli" denar od svojega zakonca?

Video: Ali ste "ukradli" denar od svojega zakonca?
Video: Лучший SEO плагин 2020 года - Rank Math SEO 2023, December
Anonim

Upravljanje denarja med možem in ženo lahko predstavlja nekaj resničnih izzivov. Si se kdaj znašla v trgovini ali bencinski črpalki, ki je pripravljena plačati, samo da bi ugotovila, da je zadnjih 20 $ v denarnici ali denarnici odšlo? To je bolan občutek v jami v želodcu, ko se zavedaš, da ne moreš plačati za nekaj. To se je zgodilo moji mami ves čas, ko sem bil otrok.

Moji starši so odšli iz ene finančne krize v drugo in so bili vedno kratki za denar. Živahno se spomnim, da je moja mama vikala pri očetu, ker je vzel denar iz torbice in ji pustil nič. Ponavadi je ugotovila, da v avtu ni imela nobenega denarja, potem ko je v avtomobilu plačala 5 evrov (plin je bil veliko cenejši). Resolucija o tem problemu mi je vedno zdela enostavna, tudi če je izognila mojim staršem. Tukaj je nekaj nasvetov, če vi ali vaš zakonec redno napadate denarno ponudbo druge osebe:

1. Komunicirajte: Če potrebujete denar, ne vzemite le od svojega zakonca, ne da bi se najprej pogovorili z njimi. Vsi se občasno znajdemo brez denarja, toda brez skrbi (ali vsaj pripovedovanja) z denarjem vašega zakonca, je preprosto nesramno. V ščepec vsaj zapustite opombo, če iz kakršnega koli razloga ne morete takoj spregovoriti z njimi.

2. Načrt: Pogosto je zakonec brez denarja zaradi pomanjkanja načrtovanja. Občasno se to zgodi vsem. Ampak, če je to redni dogodek, potem morate premisliti, kako upravljate svoj denar. Moja žena vedno obdrži rezervo za 20 $ za nujne primere. Če jo potrebuje, jo poskrbi, da jo čimprej napolni.

3. Uporabite debetno kartico: Uporabljamo debetno kartico MasterCard, ki je vezana na naš račun za preverjanje. Imamo tudi zaščito pred čezmernim zakupom, samo če imamo negativen saldo pred plačilom. Z debetno kartico nikoli nismo brez denarja, dokler ne pridemo do bankomata ali pa vam ni treba plačati denarja za tisto, kar kupujemo.

4. Nosite kreditno kartico: Za vsak primer posebej nosimo tudi kreditno kartico. Vem, da obstajajo nekateri, ki gledajo kreditne kartice kot zlo. Ne, čeprav vsak mesec izplačujemo saldo s kreditno kartico. Vendar pa lahko prenašate kreditno kartico v nujnih primerih, še posebej, če potujemo.

5. Spoštujte drug drugega: Denar je eden največjih vzrokov za prepir v zakonu. Če bi vzeli denar od zakonca, ne da bi komunicirali z njimi, je razumljivo resen vir konfliktov. Morda je hitra in enostavna rešitev za denarni primanjkljaj, vendar škoda, ki jo lahko na dolgi rok povzroči vašemu odnosu, ni vredna. Na koncu se spopada z medsebojnim spoštovanjem.

6. Držite kozarec za spremembo: Imamo spremembo kozarec, kjer smo na koncu dump naše spremembe. Sčasoma lahko količina denarja v kozarcu za spremembo raste in pride v roke, ko ste v povezavi. Včasih moram plačati 5 dolarjev v gotovini, da parkiram svoj avto na podzemni železnici, in večkrat sem izkoristil zamenjalno jarico, ko je bila moja denarnica prazna.

Ali vi ali vaš zakonec vzamete denar od drugega, ne da bi ga vprašali? Objavite svoj glas in nato pustite komentar, če se boste morali spopasti s to težavo v zakonu.

[anketa = 3]

Posodobitev: ta članek je bil izdan kot Editor's Pick v 58. izdaji Carnival of Money Stories.

Priporočena: