Najboljši izgovori in taktika: zakaj niste začeli lastnega podjetja?

Kazalo:

Najboljši izgovori in taktika: zakaj niste začeli lastnega podjetja?
Najboljši izgovori in taktika: zakaj niste začeli lastnega podjetja?

Video: Najboljši izgovori in taktika: zakaj niste začeli lastnega podjetja?

Video: Najboljši izgovori in taktika: zakaj niste začeli lastnega podjetja?
Video: Deutsch lernen (A1): Ganzer Film auf Deutsch - "Nicos Weg" | Deutsch lernen mit Videos | Untertitel 2023, Oktober
Anonim
Ste v zadnjem letu razmišljali o ustanovitvi lastnega podjetja?
Ste v zadnjem letu razmišljali o ustanovitvi lastnega podjetja?

Kateri so razlogi, zaradi katerih ne sledimo? Mogoče je to resnično pomanjkanje tehnične spretnosti ali pa ne vemo, kje začeti, ali pa nas prijatelji, ki nas obkrožajo, razložijo. Pogosteje se pogovarjamo o njej.

Vsakdo ne bi smel zagnati lastnega podjetja, vendar je pomemben delež iwillteachyoutoberich bralcev zanima podjetništvo. Začetek lastnega podjetja je lahko ena od najbolj nagrajevalnih stvari, ki ste jih kdaj storili - tudi če gre za stranski projekt, ki zasluži 20 $ / mesec. To je eno od načel, ki vam jih bom naučil, da se bogate: Ne morete izogniti svoje poti do bogastva, vendar ni omejitve glede tega, kaj lahko zaslužite.

Pred nekaj tedni mi je moja prijateljica Pamela Slim poslala svojo knjigo. Če sem iskren, sem bil zaskrbljen. Nedavno je napisala pozitivno o svoji knjigi in piše o podjetništvu na svojem blogu, vendar je njeno občinstvo precej drugačno od mojega - navadno starejšega in več ženskega kot iwillteachyoutoberich - in mislil sem, da ima njena knjiga preveč čustvenih / duhovnih komponent, kot je " Povejte sebi, da lahko to storite vsako jutro! "Sovražim čustva. Rekel sem svojim prijateljem, da me imenujejo Emotional Robot, ker imam skrb za taktiko in ne kako se počutiš. Prepričajte se za moje mrzlo, brez lističev za ljudi, ki se sprašujejo: "Ali je pravi čas za vlaganje?"

Ampak sem bil res presenečen nad tem, kako taktična je ta knjiga.

Image
Image

Knjige, ki pravijo: "Naredi, kar hočeš in denar bo prišlo!" Niso v pomoč. Escape From Cubicle Nation vam pokaže - vam ne pove, vam pokaže - kako ugotoviti, ali bi morali začeti svoje podjetje, kako analizirati svoje spretnosti in ugotoviti, kakšen je dober trg, in kako povečati obseg poslovanja, ki presega 100 USD / mesec.

Najpomembneje je, da se loteva psihologije in ovir, zakaj smo vem smo zmožni več kot preprosto delo v prostoru, vendar ne ukrepamo, da bi svoje zamisli uresničili z novim podjetjem.

To je knjiga, ki jo bom dal ljudem, ki govorijo in se pogovarjajo o začetku podjetja, vendar mislijo, da sovraštvo pri njihovi zaposlitvi je dovolj motivirana, da se ustavi in začne zamišljeno idejo. Ni.

Pam sem zaprosil, da napišem gostovnico s temeljnim okvirom, da to naredim na pravi način.

* * *

Prispevek gosta iz Pamele Slim: Oprostite, da se ljudje izogibajo delovnemu mestu

Kot trener, ki dela z veliko podjetniškimi delavci s podjetniškimi pozivami in avtorjem knjige o tej temi, se popolnoma strinjam, da je začetek poslovanja odlična ideja v tem gospodarstvu.

Danes sem hotel deliti nekaj nasvetov tistim, ki bi morda potrebovali malo več navodil za delo s svojimi poslovnimi idejami in strahovi.

Vrži grozdje v notranji kuščar

Poskušate počakati, dokler ne boste imeli dovolj poguma, da začnete svoje podjetje, se borite proti temu, kako so vaši možgani ožičeni. Ena najglobljih plasti človeških možganov je nevronska struktura, ki se je razvila v zgodnjih vretenčarjih. Obrisan je okoli skorja vaših možganov in blasti signalov redno, da bi vas hranili in iz nevarnosti.

Ta "kuščarski možgani" bo kričal nad vami ves dan, ko razmišljate o tem, kako narediti nekaj novega, kot je začetek poslovanja:

 • "Nimate dovolj izkušenj, da bi vas kdo resno obravnaval kot svetovalec!"
 • "Če zapustite svojo stabilno službo, da greste sami, boste živeli v kombiju ob reki!"
 • "Niste vedeli, kaj počnete, in ko prvič pokažete svoje ideje v javnosti, se bodo ljudje lažno in kritizirali!"

Namesto da bi poskušali zatreti te strahove kuščarjev, se naučite od njih. V vsakem strahu je skoraj vsaka resnica resnice in se z njimi neposredno obrnete, oba se boste počutili bolje (kar bo navdihnilo delovanje) in odkrilo konkretne, pragmatične korake, ki jih morate sprejeti, da bi ustvarili boljše poslovanje.

Primeri, kako se v pogovoru vključiti strahovi kuščarjev:

"Nimate dovolj izkušenj za kogar koli, da vas resno sprejeti kot svetovalca."

 • Na katerem trgu lahko služim res dobro, v katerem moja starost ne bo imela pomembnosti?
 • Ali lahko razmišljam o primerih drugih mladih, ki so začeli uspešna podjetniška podjetja?
 • Kako lahko začnem pridobiti dragocene izkušnje, da se pripravim na delo zase, medtem ko sem še vedno zaposlen? Ali obstajajo ljudje, s katerimi lahko v podjetju govorim, ki bi me lahko naučili o financah, trženju, poslovanju, prodaji ali storitvah za stranke?

"Če zapustite svojo stabilno službo, da se odpravite sami, boste živeli v kombiju ob reki."

 • Kakšne načine bi lahko preizkusil mojo poslovno idejo v majhnih kosih, da bi ugotovil, ali je to sposobno preživeti, preden se potegnem iz mojega dnevnega dela?
 • Kako lahko obogatim svojo osebno finančno situacijo, tako da imam nekaj prostora za dihanje pri zagonu podjetja?
 • Kako lahko ustvarim načrte B, C in D v primeru, da se moja nova podviga ne bo rešila?

"Niste vedeli, kaj počnete, in ko prvič pokažete svoje ideje v javnosti, se bodo ljudje nasmehali in kritizirali."

 • Kdo bi bil dobro poučen mentor, ki bi mi lahko dal neposredne in objektivne povratne informacije, preden javno predstavim svoje podjetje?
 • Kako lahko uporabim to izkušnjo, da bi utrdili svojo samospoštovanje in povečali kožo? (Vedno sem bil ljubitelj Štirih sporazumov, ki nas opominja, da kritika ni nikoli o tebi, vedno gre za drugo osebo)
 • Kako bi lahko bolje razumeli, da so perfekcionisti poraženci in se učijo od fotografov, ki vedo, da potrebuje 99 fotografij, da dobijo eno veliko fotografijo?

Kako izbrati dobro poslovno idejo

Dobre poslovne ideje so deset centimetrov. Vsakdo lahko sedi na vrhu barske blazine in potrjuje, kako bo njihova zagonska zamisel spremenila prostor, ki se spreminja, s čimer se bo Google plazil, zato si želijo pridobiti svoje podjetje.

Dober posel ideje prečkati v dobro podjetja z naslednjimi dejavniki:

Naravna strast in zanimanje

+

Spretnost in sposobnost

+

Poslovni model, ki prinaša življenje, ki ga želite živeti

+

Trdno poslovno načrtovanje z jasno opredeljenim trgom

Dobite lahko velike informacije o trgih, poslovnih modelih, poslovnem načrtovanju in financah na mestih, kot je ta spletni dnevnik, StartupNation, Duct Tape Marketing, blogi Tim Berryja, trendi v malih podjetjih ali spletni dnevnik Guy Kawasaki.

Zato bom dal nekaj nasvetov o prvem delu enačbe, naravne strasti in obresti:

Postanite vodeni projektil.

Zdi se, da se ljudje vseh starosti borijo za odločitev, za kaj so resnično strastni. Zdi se, da so glavna vprašanja:

 • Nikoli niso izbrali kariere ali izobraževalnih poti, ki se resnično ujemajo z njihovimi interesi (pogosto zaradi družbenega ali družinskega pritiska), tako da se počutijo kot neumne.
 • Imajo toliko interesov, da se preobremenijo, ko poskušajo izbrati le eno.

V prvem primeru želite nekaj časa preživeti, ko opazujete svet okoli vas in uporabite svoje telo kot toplotno vodeno izstrelnico. Tvoji možgani vam bodo morda poskusili premisliti, da ste vi bi morala uživajte eno stvar nad drugo, zato je boljši test, kako vaše telo počuti ko vidite ali razmišljate o določeni temi.

Odlična vaja za to:

 1. Pojdite v svojo lokalno knjigarno z majhnim prenosnikom.
 2. Izključite možgane, kolikor je to mogoče, in pustite, da vaše telo pobegne, kjer najbolj želi iti. Ne bodite prestrašeni, če se preklopite na odsek "radikalne post-feministične literature", "dr. Seuss antologija "in" Rare newt vrste na južni polobli ".
 3. Upoštevajte področja, ki vas zanima v prenosnem računalniku, ko se vrtite okoli knjigarne.

Ko se vrnete domov, si oglejte informacije in preverite, ali obstajajo vzorci. Nato začnite s širšim in bolj organiziranim iskanjem na internetu, v knjigah in revijah ter v vsakdanjem življenju, ko vozite podzemno železnico ali hodite po vašem mestu.

Sledite in kategorizirajte te informacije na naslednjih področjih:

 • Teme, ki vas zanimajo (avtomobili, podjetništvo, alkoholizem, kvantna fizika, pletenje, borilne veščine)
 • Dejavnosti, ki jih resnično uživate (pisanje, kodiranje, coaching, risanje, prodaja, tek)
 • Industrije, ki vas zanimajo (alternativna energija, razkošni luksuzni kraji, gradnja, domače urejanje)
 • Težave, ki jih želite rešiti (najstniška nosečnost, grozno kričanje prodajnih pisem, ki so uničujoče spletno trženje, razdeljeni glasbeni distribucijski sistem za neodvisne glasbenike)
 • Izdelki, ki jih imate radi (iPhone, Cold Stone Creamery sladoled, Moleskine prenosni računalniki, Sony Playstations)

Ta popis strasti vam bo dal vse vrste informacij, ki jih lahko razvrstite, da si ogledate splošna področja zanimanja, ki jih lahko premikate od nejasne do konkretne.

Proces preverjanja poslovnih zamisli (ki ga podrobno pokrivam v poglavju 6 moje knjige) vas bo pripeljal do nekaterih očitnih pokazateljev, katere od vaših interesov so uspešne poslovne ideje in zabavne hobije.

Del tega, kar vam bo dalo ogromno konkurenčno prednost v vašem podjetju, je, da ste si vzeli čas, da resnično razumete, kako ste žično in izberite poslovno idejo, za katero se počutite strastno. Cesta podjetništva je izzivna, vendar z močnim občutkom zakaj vas zanima določena tema, kaj pomen to naredi v svetu in kako se ujema z vašim edinstvena DNA, boste pihali s svojimi konkurenti.

Končna beseda: Nasveti za prekinitev novic, ki jih želite začeti podjetju svojim sorodnikom.

Ko je pred desetimi leti svetoval od indijskega inženirja programske opreme od uspešnega inženirskega podjetja v Silicijevi dolini, mi je povedal:

"Moj oče mi je povedal, da imam tri poklicne izbire. Lahko bi bil zdravnik, inženir ali neuspeh."

Tako je postal inženir, ki je želel biti ustvarjalni pisatelj. Pil je. Veliko.

Vpliv družine in prijateljev na vašo sposobnost, da začnete svoje podjetje, je enostavno. V resnici lahko te poje in obiskuje počitniške obiske in klice vikend napete in neprijetne.

Tukaj je nekaj skupnih pasti in predlagana sredstva za razpravo o vaših novih poslovnih idejah s starši in sorodniki:

Matične pasti:

 • Razmišljate, da razumejo, o čem govorite. Si kdaj poskusil razložiti blogging ali Cvrkutati svoji babici? Ali starši potrebujejo, da poznajo vse pekoče podrobnosti o tem, na kar delate, ali pa jih lahko razložite na način, na katerega se lahko nanašajo ali razumejo? Rešitev: Zmanjšajte vse in vse žargone. "Babica, ki ima blog, je kot sedeti in pisati pismo nekomu vsak dan. Toda namesto da bi bilo dostavljeno le enemu poštnemu nabiralniku, se isto pismo pošlje na tisoč. In če nekdo všeč, kar bere, takoj pišejo!"
 • Razmišljate, da razumejo, da ste se spremenili od svojega neuspešnega limonadnega stojala v petem razreduDružine imajo zabaven način zadrževanja do vtisov o tebi, ki so se oblikovali, ko niste bili dovolj stari, da bi lahko držali svoj sippy pokal enakomerno. Torej, namesto da bi se boril, ga sprejmite, vedoč, da boste z delom na svojih idejah sami govorili o rezultatih. Rešitev: Spremenite vaša pričakovanja. Nikoli ne boste mogli prepričati svoje družine, da ste prerasli svojo prirojeno stidljivost, zato nehajte poskušati. Pokažite rezultate svojih dejanj. Če v pogovoru ostanete razočarani, se nasmeh hitro spremenite. Najhujša stvar, ki jo lahko storite, je, da trdiš svojo točko. Nikoli ne boste zmagali in se boste najverjetneje vrnili k dejanju kot desetletni.
 • Razmišlja, da razumejo spreminjajoč trg dela Nekateri starši so zmedeni zaradi dejstva, da ima povprečna oseba sedem poklicnih poti v življenju. Odrasli so v svetu, kjer je bila najboljša poklicna varnost dobra služba v dobrem podjetju in ostala do upokojitve. Veliko delovnih sprememb je bilo videti neodgovorno, nestabilno in znak slabe delovne etike. Rešitev: Pridi oborožen z lepo dvigalo govor o današnjem trgu dela, tako da jim lahko pomagate videti, da niste zunaj norme."Oče, večina zaposlovalcev se zaveda, da bodo na današnjih burnih trgih pametni zaposleni dejavno upravljali svojo kariero in zamenjali podjetja ali začeli podjetja kot način za ublažitev tveganja. Ne želite, da me vidite na večernih novicah, ki so iz mojega "stabilnega podjetja" odšle z mojimi stvarmi v kartonski škatli, kot so zaposleni v Lehmanu, kajne?"

Z upoštevanjem nekaterih od teh osebnih in čustvenih vprašanj, povezanih z začetkom poslovanja, skupaj z bolj neposrednimi, boste veliko bolj verjetno izbrali podjetje, ki ima možnosti za uspeh, ga bo hitreje uporabilo in bo bolj verjetno da se profilira kot divja zgodba o uspehu na tem spletnem dnevniku, namesto da bi se nekdo izmuznil za neukrepanje.

Uspeh je najboljša maščevanje, kajne?

Knjiga o Amazoniji:

Image
Image

* * *Pamela Slim je poslovni trener, bloger in avtor pravkar izdanega Pobeg iz Cubicle Nation: od korporativnega zapornika do uspešnega podjetnika. Kot strokovnjakinja za podjetništvo v publikacijah, kot so The New York Times, The Wall Street Journal in ZDA News & World Report,

Priporočena: