Zakaj ljudje, ki delajo, mislijo, da bo njihova poraba drugačna od drugih ljudi?

Zakaj ljudje, ki delajo, mislijo, da bo njihova poraba drugačna od drugih ljudi?
Zakaj ljudje, ki delajo, mislijo, da bo njihova poraba drugačna od drugih ljudi?

Video: Zakaj ljudje, ki delajo, mislijo, da bo njihova poraba drugačna od drugih ljudi?

Video: Zakaj ljudje, ki delajo, mislijo, da bo njihova poraba drugačna od drugih ljudi?
Video: Милана Некрасова Премия RU.TV |в комментариях мой номер😰 2023, September
Anonim

To je nesporno dejstvo, da vsakdo, ki vozi BMW 2-vratni kupe, je rit. Glasno govorijo na svojem telefonu, vozijo nesramno in nosijo izredno velika sončna očala. Pravzaprav še boljši litmus test opazuje, kako se parkirajo ti vozniki: če se vrnejo v parkirišče, namesto da bi parkirali nos, prvič, kot to počnejo normalni ljudje, ste lahko 100% prepričani, da imate rit na vaših rokah.

Image
Image

Foto: puyo

Da bi našel dokaze za mojo teorijo, sem Googled "bmw rit" in dobil 1500+ odgovorov. Počivam moj primer.

Obstaja samo ena izjema (bil je začetni CTO … ki po definiciji ne more biti kreten). Tudi Aziji se ne štejejo, ker ne vozijo BMW-jev.

Bistvo je to: Obstajajo vzorci, ki jih lahko prepoznate. Radi bi verjeti, da smo individualni in drugačni, vendar celotno področje socialne psihologije ponazarja, kako napačno verjamemo, da imamo nadzor nad lastnim življenjem, medtem ko sistematično podcenjujemo situacijski in družbeni vpliv.

Kot smo starejši, velika večina nas pade v predvidljive vzorce: postali smo bolj konzervativni z našimi naložbami. Imamo otroke. Mi porabimo za stvari, za katere nikoli si nisva mislila, da bi (kot so obdelava oken, zavarovanje stanovalcev in otroško varstvo).

V zadnjem času sem napisal objavo o 10-letni strategiji varčevanja, kjer sem priporočil, da ljudje, ki že varčujejo in vlagajo ter maksimirajo svoje upokojitvene račune, naredijo eno preprosto: poiščite ljudi, ki so stari 10 let in jih vprašajte, kaj oni želijo, da bi jih rešili. Nato začnite prihraniti za te stvari.

To ni tako seksi kot alternativne naložbe ali valutna arbitraža, vendar deluje. Prav tako nas prisili, da se soočimo z dejstvom, da bo večina nas živela zelo podobno kot vsi ostali. Začeli bomo resnično pozorni na naš denar okoli 40 let. Naši stroški poroke bodo veliko višji, kot smo načrtovali. Kupili bomo hišo.

Seveda obstajajo izjeme. Toda verjetno je, da ne boš eden od njih. Nihče od nas ni.

Pripombe, ki so jih ljudje poslali na delovno mesto, so bili nekaj najbolj zanimivih in razburljivih, ki jih lahko zapomnim, zato sem odgovoril, da v odgovor odgovorim na 456-besedni komentar. Tukaj je nekaj izbranih komentarjev iz prvotne objave:

Delusional Guy:

Najprej se ne ženim. Ne, to ni samo govorjenje nekoga, ki v prihodnosti ne vidi dovolj daleč. Vsi vemo, da je edina korist za poroko v izogibanju razvezi. Če se ločite, ste privit. Za vsakogar, ki bi se kdaj prisilil v to situacijo, nimam naklonjenosti, ker se je popolnoma izogniti. Poroka je pogodba in (še posebej za fantje), če vstopiš v to, boš na koncu izgubil konec. Priporočamo, da dobite nasvete od starejših. Kaj mi pravijo? Ne poroči se. To je nekaj nasvetov, ki jih bom vzel, ker sem prevelika glede mojega premoženja.

Pravzaprav vidim otroke kot popolno izgubo denarja, časa in svobode. Tam je veliko ljudi, ki živijo brez otrok (in ga ljubijo) in bom eden izmed njih. Ne verjamete? Verjemite, ko bom v bližnji prihodnosti dobil vazektomijo."

Pametna oseba, ki razume točko pošte, ne samo površinske besede

"Ramit, res mi je to všeč. Odvzem je bil še vedno enak, kljub temu, da ne nameravam imeti otrok (in tudi ne moj g / f). Načrtujte velike stroške, s katerimi se srečam na svoji poti v življenju, ne glede na to, ali so to otroci ali veliko potovanj ali ne glede na izbrani hobi. Ukrep ni: "shranite za otroke." Dejanje je: prosite in poskusite napovedati, kakšni bodo vaši glavni stroški v 10 letih in prihranite za to. Ne mislite, da boste nad povprečjem in premagali sistem. Resničnost je včasih ostra za nas 20 let. Izvedite, da nisem izjema za vsako pravilo. Zavedajte se, da me bo resničnost včasih ugriznila in bom hotel biti pripravljen."

Vestna oseba, s katero se želim poročiti

»Dobri gospod … Če se boste pretvarjali, da natančno veste, kaj zdaj želite (na primer, 25), ko ste 50, je enakovredno trdno navedba, ko ste 5, da sovražite vse fantje / dekleta in jih ne bodo nikoli všeč. To je popolnoma smešno. Vse, kar lahko storite, je potrditi, da vaš trenutni jaz ne more napovedati vsega, kar se bo zgodilo v vašem življenju, ali vse, kar boste želeli, vendar bo verjetno stalo več, kot si mislite. Torej, namesto porabe toliko energije, ki je obrambno, zakaj ne kritično razmišljate o svoji točki in ali ga želite uporabiti za svoje finance?"

In nazadnje, tukaj je odgovor, ki sem ga pustil v komentarjih:

Točno. Nekatere fenomenalne pripombe na to delovno mesto in nekatere zelo, zelo neumne.

Najbolj absurdna stvar pri številnih negativnih pripombah je nezmožnost sprejemanja strategije ali taktike in jo uporabiti za lastna življenja komentarjev. Če se ne boste poročili (kar verjetno ste, kljub temu, kar zdaj mislite), boste še vedno imeli veliko drugih stroškov, ki jih preprosto ne morete napovedati.Če trdite, da ste odločeni za skromno poroko (kar mnogi pravijo, mimogrede), potem je vprašanje, ki ga postavite: »V kakšnih pogojih lahko najdem pomembne prihodnje stroške, ki jih nisem predvidel?« slišati o hedonijski tekalni stezi?

Strinjam se, da je eden od komentarjev, ki so se pritožili na to delovno mesto, "očiten", ni zmanjšal stroškov, samodejno ustvaril načrta porabe zavesti, zaslužil več, optimiziral svojo porabo, povečal naložbe in ustvaril podračun za svojo prihodnjih 10 + letnih izdatkov. Nisem sarkastičen - če imate, prosim sporočite me in poklicala vas bom, ker bi vas rada prosila za svoje bralce.

"Očitno" ne pomeni "enostavno." Ampak to je točka delovnega mesta, kajne?

Kot komentator Sara je rekel:

»Pretvarjati se, da natančno veste, kaj zdaj želite (na primer, 25), ko ste 50, je enakovredno, da ste trdno navedli, ko ste 5, da sovražite vse fantje / dekleta in jih ne bodo nikoli všeč. To je popolnoma smešno. Vse, kar lahko storite, je potrditi, da vaš trenutni jaz ne more napovedati vsega, kar se bo zgodilo v vašem življenju, ali vse, kar boste želeli, vendar bo verjetno stalo več, kot si mislite. Torej, namesto porabe toliko energije, ki je obrambno, zakaj ne kritično razmišljate o svoji točki in ali ga želite uporabiti za svoje finance?"

Zdaj, ko pišem, naj malo nadaljujem: en ključni vpogled v pisanje bloga za veliko občinstvo je, kako upravičeni ljudje počutijo pri pridobivanju nasvetov, ki so natančno napisani za njihovo specifično situacijo. "Jaz sem 60 in vdova!" Pravijo ljudje. Ali, "Ampak imam vazektomijo!"

Objava, ki se nanaša na vašo posebno situacijo, se tukaj ne bo zgodilo - uporabiti morate svojo domišljijo in razmisliti o tem, kako jih uporabiti v svojem življenju. In jaz ne bom vodo navzdol ta blog z ekvivalenti in kvalifikacije (kot ec213 opozarja).

Žalostna stvar je to, da pametni ljudje to vedo že vedo. To pripombo moram napisati za whiners, ki (1) nenehno pritožujejo nad to spletno stranjo, (2) nikoli ne bodo kupili ničesar in (3) večkrat grozijo, da zapustijo.

S tem sem povedal, da sem napisal to objavo in rad imam še več besed o teh komentarjih. Poiščite več objav v tej obliki."

* * *

Če nameravate živeti navadno življenje, si daste sredstva, da ste izredni.

Prvotna delovna mesta na 10-letni strategiji varčevanja so tu.

Priporočena: