Ali potrebujete edino lastništvo, S Corp ali LLC?

Kazalo:

Ali potrebujete edino lastništvo, S Corp ali LLC?
Ali potrebujete edino lastništvo, S Corp ali LLC?

Video: Ali potrebujete edino lastništvo, S Corp ali LLC?

Video: Ali potrebujete edino lastništvo, S Corp ali LLC?
Video: ЭНЕРГИЯ ДЕНЕГ МАКСИМАЛЬНО РАЗГОНЯЕМ ЭНЕРГИЮ ЧТОБЫ ПОЛУЧИТЬ ЖЕЛАЕМОЕ 2023, December
Anonim

Ustvarjanje lastnega malega podjetja je velik trud, ki ga prinesejo številne pomembne odločitve. Ena od najpomembnejših odločitev, ki jo boste potrebovali, je, kako strukturirate svoje podjetje.

Ta izbira bo imela večje pravne in davčne posledice po cesti. Izbira med samostojnim podjetnikom, LLC in S Corpom za strukturo vašega podjetja ni nekaj, kar bi morali vzeti rahlo. To so tri skupne strukture za mala podjetja - in vsaka ima svoje prednosti in slabosti. Tukaj je pregled vseh treh, ki vam pomagajo odločiti, katera je najboljša za vaše podjetje.

Sole lastništva

Ko prvič začnete svoje podjetje, ste pravno obravnavani kot samostojni podjetnik, dokler se ne strukturirate drugače. Kot samostojni podjetnik poslujete pod svojim imenom.

Ker ni ločitve med lastnikom in podjetjem, se vaša osebna sredstva združijo z vašimi poslovnimi sredstvi. Prednost je, da sredstva podjetja tudi postanejo lastna. Slabost je, da če vas nekdo sodi, lahko gre za osebne prihranke in premoženje poleg vašega poslovnega denarja.

Preberite več o tem Načrtovanje zaščite sredstev

Mnogi ljudje ostanejo kot samostojni podjetniki, ker so preprosti in poceni. V bistvu vam ni treba storiti ničesar, da bi vaše podjetje strukturirali na ta način, ker je to privzeto.

Edini lastniki so super za ljudi, ki imajo hobi, ki jih naredi denar. Na primer, če prodajate obrt na Etsyju kot stranski posel, lahko ostanejo kot samostojni podjetnik samo tisto, kar potrebujete.

V tej poslovni strukturi vam ni treba vložiti ločene davčne napovedi. Vaš poslovni dohodek in stroške se poročajo v vaši osebni davčni napovedi z vsemi drugimi prihodki, ki ste jih prejeli od drugih delovnih mest in drugih stroškov, ki jih pridobite. Podobno davčno stopnjo plačujete tistim, ki ga plačate za davke od delodajalca. Plačali boste samo dodatni davek na samozaposlitev na dohodek iz vašega podjetja.

LLC

Ko bo vaša mala podjetja dosegla višjo raven prihodkov, boste želeli organizirati svoje podjetje na način, ki vas varuje bolj kot samostojni podjetnik. Naslednji logični napredek je družba z omejeno odgovornostjo ali LLC.

Ta možnost ponuja enake davčne posledice kot samostojni podjetnik, vendar ima veliko pravno korist. Ker je LLC lasten poslovni subjekt, so vaši osebni prihranki in premoženje zaščiteni (ob upoštevanju nekaterih izjem) v primeru, da se nekdo odloči, da bo tožil vaše podjetje. Seveda boste morali natančno obdržati svoje poslovne finance ločene od vaših osebnih financ, da bi ustrezno zaščitili vaše osebno premoženje.

Oblikovanje vašega podjetja kot LLC prihaja po ceni. Cenik na pristojbino za vložitev se razlikuje od države do države in lahko vključuje tudi stroške uporabe pravne storitve (npr. Legal Zoom), če vam ni všeč, da nastavite vse na svoje. Na primer, pristojbina za vložitev v LLC v New Yorku znaša 200 evrov, medtem ko isti proces stane samo v Indiji. Legal Zoom zaračuna dodatnih 149 do 369 dolarjev, da olajša delo v vašem imenu.

S Corp

S Corporation je najtežja in draga poslovna struktura v obliki treh. Glede na to se lahko sprašujete, zakaj bi se lastnik malega podjetja odločil za strukturo svojega podjetja kot S Corp. Odgovor je zato, ker je lahko davčna prednost, da je S Corp.

Za razliko od samostojnega podjetnika ali LLC podjetja S Corps ne plačuje davkov za vse prihodke podjetja. Kot S Corp plačate samo davke na plačo, za katero se odločite, da se boste dali. IRS zahteva, da plačate "razumno" plačo za delo, ki ga opravljate.

Recimo, vaše podjetje ustvari 100.000 $ v letu. Kot edini lastnik ali LLC, bi morali plačati samozaposlene davke na vse te prihodke. Če je vaše podjetje strukturirano kot korporacija S in si plačate 50.000 dolarjev (kar je razumno za večino opravljenega dela), bi morali plačati samozaposlene davke samo na 50.000 dolarjev. Drugi 50.000 $ zahteva le plačilo rednih davkov. Vendar pa bi morali plačati davke na izplačane plače.

Beri naprej: 11 Koristi samozaposlitve

Kot lahko vidite, bolj vaše podjetje raste, bolj privlačna struktura S Corp bo finančno.

Seveda so vprašanja zapletena, zato je odločilno, da se posvetujete z davčnimi in pravnimi strokovnjaki, preden se odločite.

LLC Obdavčen kot S Corp

Obstaja še ena možnost za mala podjetja: LLC, obdavčen kot S Corp. To vam daje najboljše iz obeh svetov. Dobite odgovornost za zaščito in nizke stroške nastavitve, ki prihaja z LLC, medtem ko pridobivanje davčne ugodnosti, ki prihajajo s S Corp.

Ta struktura zahteva posebno vložitev IRS. Ta struktura se ponavadi pojavlja, ko ima lastnik malega podjetja obstoječo strukturo kot LLC in začne z veliko več denarja.

Kateri je najboljši za vaše podjetje?

Da bi vam pomagali pri svoji odločitvi, je tukaj hitra tabela, ki povzema prednosti in slabosti vsake strukture:

Sole lastništva LLC S Corp
Postopek namestitve Preprosto Zmerno Težko
Cena namestitve Nizka Zmerno Visoka
Davčne prednosti Davek na samozaposlitev mora plačati za vse dohodke Davek na samozaposlitev mora plačati za vse dohodke Plačilo samozaposlitve plača samo na izvoljeni plači
Zaščita odgovornosti Nihče Osebna sredstva so ločena in zaščitena Osebna sredstva so ločena in zaščitena

Edini lastnik je dobra izbira za tiste, ki imajo stranski hobi, ki jim daje malo denarja. To je privzeta poslovna struktura, če ne vložite dokumentov z IRS. Glavna slabost je, da vaša osebna sredstva niso zaščitena v primeru, da se vam nekdo odloči, da vas bo tožen. Prav tako morate plačati davek na samozaposlitev za vse vaše prihodke.

LLC je naravno napredovanje, ko vaš stranski hobi postane bolj donosen in prestopi v dejansko mala podjetja. Obstajajo stroški za strukturiranje vašega podjetja kot LLC z IRS; in da se stroški razlikujejo glede na državo. Glavna prednost je, da so vaša osebna sredstva ločena in zaščitena. Kot samostojni podjetnik morate plačati davek na samozaposlitev za vse prihodke, ki jih ustvari vaše podjetje.

Za tiste, ki zagotavljajo dostojne prihodke iz svojega poslovanja, je lahko S Corp najboljša možnost. Ta struktura zahteva, da plačate samo davek na samozaposlitev na vaši izvoljeni plači, ki mora biti, glede na IRS, razumno. To lahko privede do velikih prihrankov, odvisno od tega, koliko prihodkov vašega malega podjetja ustvarja.

Kot že omenjeno, je druga možnost, da strukturirate svoje podjetje kot LLC in ga obdavčite kot S Corp. To vam daje korist za zaščito vaših osebnih sredstev in ohranjanje stroškov zaračunavanja IRS nizko, medtem ko pridobite davčne ugodnosti S Corp.

Katera izbrana poslovna struktura bo odvisna od tega, koliko prihodkov vaše podjetje trenutno ustvarja in koliko prihodkov pričakujete, da bodo v prihodnosti ustvarile. Ne glede na strukturo, ki jo izberete, jo lahko vedno spremenite na začetku naslednjega davčnega leta.

Če potrebujete pomoč pri odločanju o strukturi, ki je najboljša za vaše podjetje ali potrebujete pomoč pri vložitvi dokumentov v IRS, je najbolje, da se posvetujete z davčnim strokovnjakom ali malim poslovnim odvetnikom.

Kot smo že omenili, so vprašanja zapletena. Bistveno je, da se posvetujete z davčnimi in pravnimi strokovnjaki, preden se odločite.

Priporočena: