Socialno-ekonomska afirmativna akcija nad rasnim afirmativnim ukrepom Prosim

Socialno-ekonomska afirmativna akcija nad rasnim afirmativnim ukrepom Prosim
Socialno-ekonomska afirmativna akcija nad rasnim afirmativnim ukrepom Prosim

Video: Socialno-ekonomska afirmativna akcija nad rasnim afirmativnim ukrepom Prosim

Video: Socialno-ekonomska afirmativna akcija nad rasnim afirmativnim ukrepom Prosim
Video: Рябь - Добрым самаритянам в нашей жизни: Спасибо Вам. // Viddsee.com 2023, September
Anonim

Sprva sem bil jezen na republikancih v Berkeley Collegeu, ko je SF Chronicle poudaril zgodbo o BCR, ki gostuje s piškotom za spodbujanje rasne zavesti. Univerza v Kaliforniji razmišlja o izvajanju "SB185", zakona, ki bi šoli omogočal uporabo rase in spola pri postopku prijave.

Članek je bil slabo napisan, zaradi česar na prvi pogled zvenijo kot "White Pastries" za 2 $ in "Črni pastirji" za 75 centov so dejansko bele barve peciva in črne barve peciva, ki odražajo ustrezne dirke. Avtor je naredil, da se zdi, da so beli ljudje nad črnim ljudem, zato bi morali beli piščanci prodati za 130% premijo.

Kar bi moral avtor N. Asimov pojasniti, je, da so vsi pecivo enaki in da, če ste beli, morate plačati 2 USD, če pa ste Black, morate plačati samo 75 centov za isto pecivo. Prodaja peciva poskuša dokazati, da morajo belci in azijci bolje doseči vaše SAT-je in pridobiti višji GPA kot druge dirke (npr. Plačati več), da bi vstopili v UC Berkeley. S takšnim uresničevanjem se je moja jeza zmanjšala na veliko razočaranje.

Vendar se sprašujem. Če azijci predstavljajo 46% študentske populacije UC Berkeley, vendar le 14% prebivalstva Kalifornije, ne bi smela cena peciva za Azijce stati na 5 $, ker je to precej težje dobiti glede na 3,5-kratno zastopanost? Spraševati se morate, kaj razmišlja skupina študentov. Morda že veste.

Če bi šolski sistem UC diskriminiral na podlagi rase, bi rasni sestavni del študentskega telesa UC Berkeleya omejil odstotek Azijcev na 14% namesto trenutno 46% in povečal odstotek belcev na 40% z 30% na ogledalo Celotna rasna distribucija Kalifornije.

Celoten problem s to celotno prodajo peciva je to užaljuje, diskreditira in škoduje manjšinam ker se izsuši njihove dosežke. To ni prav.

Živimo v svobodnem svetu z neenakimi možnostmi

Predvidevam, da bi se večina strinjala, da imajo različni standardi za sprejemanje študentov na podlagi rase ali spola napačne in diskriminatorne. Vi veste, da verjamem v enakost toliko, da je raven davka nad določeno raven dohodka najbolj pravična pot. Regresivni in postopni davki so očitno narobe.

Noben moj prijatelj iz Črne in Latino ne meni, da bi morala dirka imeti kakršnokoli vlogo pri sprejemanju kolegija. Zavračajo dejstvo, da nekateri domnevajo, da so edini razlog, zakaj so prišli na svoje šole, zaradi svoje dirke. Namesto dirke kot odločujočega dejavnika pri sprejemu, zakaj ne bi preprosto izvajali socialno-ekonomske politike afirmativne akcije, da bi ljudem pomagali izboljšati življenjski standard? Po navadi so revni belci in bogati afroamerikanci.

Otrok, ki raste v gospodinjstvu, ki znaša 300.000 dolarjev na leto, bo imelo velike prednosti pred otrokom, ki odrašča z eno samo mamo, ki znaša samo 28.000 dolarjev na leto. 300.000 $ letno starši lahko privoščijo učenje s pomočjo SAT, matematične ure, tečaje violine, učne ure jahanja, poletne šole v tujini itd. Kako hudiča samohranilka, ki znaša 28.000 dolarjev, privošči katero od teh stvari v trajnem časovnem obdobju? Ne more.

Povsem sem zmeden, zakaj noben javni ali zasebni šolski upravitelj v letu 2011 ne bi želel uporabiti socialno-ekonomskih meril glede rasnih meril. Da, bilo je bolj smiselno pred enim ali dvema generacijama, a zdaj še veliko manj. Slišal sem izgovore, kot so "To je veliko lažje posploševati med dirko kot z dohodkom."No, to je samo len in neumno, ker 1) ne bi smeli najprej imeti generaliziranega kartona, in 2) je enostavno opraviti preverjanje dohodka in premoženja. Banke in najemodajalci stalno preverjajo takšne informacije.

ZAKLJUČEK

Republikanci v Berkelejevem koledžu so dvignili zavest, da je rasna diskriminacija narobe, vendar pa slabo služijo svoji šoli, skupnosti, politični stranki in sebi. Njihova satira bo popolnoma izgubljena za manjšine, ki jih kopajo. Razumem, kaj pravijo in uspešno so se odločili. Razumem, verjemi, da ga razumem. Gre za to na neokusen način, ki je huda.

Na žalost bodo študentje BCR verjetno tarča v kampusu, prav tako kot je Alexandra Wallace opustila UCLA, potem ko je video poskuse proti azijskim ljudem. Na delovnem mestu ni prostora za politiko ali ko iščete službo. Večina podjetij mora doseči soglasje pri zaposlovanju kandidatov. Glede na to, da je narod razdeljen na sredino med republikancem in demokrati, anketarji ne bodo nikoli dosegli soglasja, zato so možnosti, da bodo ti otroci dobili zaposlitev, razen da bi tekli za politično funkcijo, tanki do nič. Končno, skupina samo zagotavlja več stereotipov krme, da republikanci niso občutljiva orodja, ki niso vključene vseh dirk.

Bralci, kakšne so vaše misli o omogočanju univerzam, da uporabljajo raso in spol kot del meril za sprejem? Ali menite, da republikanci v Berkeley Collegeu pomagajo ali škodijo republikanski podobi?

Ali menite, da so otroci koledarja republikanci namenjeni za življenje in ne potrebujejo služb in denarja, kajti, če bi to storili, zakaj bi želeli počistiti polovico prebivalstva?

Fantje lahko svobodno dovolite, da vam pokažejo, če želite. Samo se zavedajte, da če me strgate, vam bom vrgel nazaj.

S spoštovanjem,

Sam

Image
Image

Priporočena: