Pametni akademski varčevalni načrti

Kazalo:

Pametni akademski varčevalni načrti
Pametni akademski varčevalni načrti

Video: Pametni akademski varčevalni načrti

Video: Pametni akademski varčevalni načrti
Video: Mobilna banka: Kako sklenem varčevalni načrt? 2023, September
Anonim
Ste se kdaj spraševali, kako boste kdaj lahko privoščili otrokovo višješolsko izobrazbo? Si preučil različne varčevalne načrte in zmedel poskušal ugotoviti najboljšo izbiro?
Ste se kdaj spraševali, kako boste kdaj lahko privoščili otrokovo višješolsko izobrazbo? Si preučil različne varčevalne načrte in zmedel poskušal ugotoviti najboljšo izbiro?

No, niste sami. Dejstvo je, da je poslušalec, ki ga je imenoval Phil, pisal o tej temi, ki bi želel dobiti smer za 8-letni fantni kolegijski načrt. No, Phil, nikoli ni zgodaj začeti in sprašuješ se za pomembno vprašanje. Starši mladih vsak dan skrbijo za isto stvar. Jaz sem eden izmed njih. Z naraščajočimi stroški izobraževanja in drugimi stroški vsak dan postane bolj zaskrbljujoč. In bi morala! Kolegij odbor ocenjuje, da povprečni stroški za kolegij povečajo dvojno stopnjo inflacije. Pri 8% se bodo stroški podvojili po 9 letih! In v težkih gospodarskih časih, ko ljudje samo poskušajo dati hrano na mizo in obdržati streho nad glave svojih družin, je kolidž prihranek tako oddaljenega pojma, ki ga morda ne obstaja. Na srečo obstaja nekaj upanja za nekatere s pomočjo 529 načrta.

529 Osnove načrta

529 načrt je naložba v korist davka, ki spodbuja in spodbuja prihranke za visokošolsko izobraževanje. Ta načrt je zaradi davčnih ugodnosti pogosto podprt s tradicionalnimi načini varčevanja. Obstajata dve vrsti 529 načrtov, o katerih bom razpravljal: predplačniški načrt in varčevalni načrt.

Predplačilne 529 načrtov

Predplačniški načrt omogoča nekdo, da kupi šolnine po trenutni stopnji, v današnjih dolarjih in jih shranite v prihodnje. To v bistvu odpravlja zaskrbljenost zaradi inflacije in naraščajočih stroškov.

Prihranki 529 Načrti

Namen varčevalnega načrta je, da se uporabi kot varčevalni načrt, ki je ugodnejši od davkov, namenjen pokrivanju stroškov, povezanih z visokošolskim izobraževanjem. Obstajajo številni in pomembno je razumeti, da ponavadi nosijo naložbeno tveganje in vsebujejo denarne kazni, če se denar umakne za druge namene, ki presegajo izobraževalne namene. Obstajajo nekateri, ki ponujajo stabilno vrednost in zajamčene možnosti, nekateri, ki so "utemeljeni na tveganju" in obdržijo enak delež razmerja med delniškim deležem in stalnim dohodkom kljub starosti, nato pa obstajajo načrte za dodelitev sredstev, ki temeljijo na "starosti", ki se bodo samodejno preusmerili premoženje načrta k bolj konzervativnemu položaju, če je vaš otrok bližje kolegiju.

Dovoljeno 529 stroškov

Tukaj je veliko prožnosti. Denar v načrtu 529 se lahko uporabi za stroške kolegija upravičenca do načrta, vključno z

  • učenje
  • knjige
  • opremo
  • soba in krovu
  • pristojbine in zaloge

na kateri koli akreditirani visokošolski, univerzitetni ali poklicni šoli v Združenih državah Amerike, pa tudi pri nekaterih tujih univerzah. Edini šolski strošek, ki ga ne morete plačati z 529 načrtov, je plačilo vsakega študentskega posojila ali obresti od študentskih posojil.

Kazen za umik

Obstaja tudi način, da dobite denar, če se vsi ne uporabljajo za stroške izobraževanja, vendar bi lahko bile kazni. Denar lahko povrne upravljavec računa, ki je navadno donator, vendar bo obdavčen z dohodkom in 10-odstotno kazen za zgodnji umik.

Izjeme od kazenske sankcije

Vendar načrt predvideva nekatere izjeme od splošnega pravila. Če upravičenec postane invaliden do točke, ko ne more več opravljati pridobitne dejavnosti, z drugimi besedami, delati za preživljanje, se denar lahko odvzame brez kazni. Ali, če umre načrt upravičenca, se denar lahko prenese na katerega koli drugega imenovanega upravičenca ali nazaj na donatorja.

Dodatne ugodnosti

Za načrt 529 je še več koristi.

Davčne olajšave. Prvič, več držav ponuja davčne olajšave donatorjem za te prispevke. Vendar ni na voljo nobenih zveznih odmorov. Rast brez davkov. Drugič in v središču načrta je, da sta glavna rast in razdelitev upravičencev brez davka. Nadzor donatorjev. Tretjič, darovalec še naprej nadzoruje račun. Upravičenec nima pravice, da se dotakne denarja, v večini primerov pa lahko darovalec odvzame denar na kateri koli točki. Toda zapomnite si kazni!

To je enostavno

Drugi razlogi za vpis v program so dobro … to je lahko. Za razliko od nekaterih kolidžnih programov ni nobenih obročev za skočenje. Ni vam treba intenzivnih raziskav in računovodstva ugotoviti, kaj imate in kje ste finančno. Samo izpolnite preprost obrazec in prispevajte. Plus, zahteve za začetni depozit so običajno nizke in vsi so upravičeni, saj ni omejitev glede starosti ali dohodka.

Slabosti

"> Dodatno branje

Pravi vzrok koledarja stane tako veliko Kalkulator stroškov koledarja Stroški koledarja podvojijo stopnjo inflacije

Več nasvetov iz denarja

Priporočena: