Ustvarjanje denarja s stranskim koncertom

Kazalo:

Ustvarjanje denarja s stranskim koncertom
Ustvarjanje denarja s stranskim koncertom

Video: Ustvarjanje denarja s stranskim koncertom

Video: Ustvarjanje denarja s stranskim koncertom
Video: Трансляция VK лекторий, Михаил Лабковский 2023, September
Anonim
Kako vzamete svoje hobije in spretnosti ter jih spremenite v dobičkonosni bok?
Kako vzamete svoje hobije in spretnosti ter jih spremenite v dobičkonosni bok?

Recimo, da imate strast za organizacijo ali pa želite pisati v prostem času. Kako lahko pomagate, da boste 200 $ / mesec, 500 $ / mesec ali celo $ 5000 / mesec na strani?

Delal sem s tisoči študentov in ugotovil sem, da je razlog za to, da ljudje ne začnejo delati na strani: ne vedo, kje začeti.

Danes vam bom pokazal:

 • Zakaj je freelancing enostaven način za več denarja - tudi s polnim delovnim časom
 • Kako sem uporabil navidez pogoste "spretnosti", da sem si zaslužil denar na fakulteti
 • Kako spremeniti svoje spretnosti in hobije v storitev, za katerega bodo ljudje plačali
 • Moja "Idea Generator Tool" za iskanje prvega stranskega koncerta

Freelancing: Najlažji način, da bi dobili več denarja na strani

Obstaja nekaj stvari, ki jih moramo priznati spredaj:

 • Od 3 najpreprostejših načinov za zaslužek, je najlažji način zaslužiti denar na strani, je, da se svobodno. Lahko takoj začnete zaslužiti denar, lahko hitro preizkusite svoje ponudbe in lahko zmanjšate nepotrebno delo pri proizvodnji in zvišanju plače.
 • 95% delovnih mest se lahko prevede v sorodne stranske koncerte. Toda 5% delovnih mest ni moglo: Na primer, ne vidite nobenih samostojnih kardiotoričnih kirurg.
 • Tako kot dating, bo verjetno ponovil neuspeh, da bi našli dobro tekmo med vašimi hobiji in kaj želi trg.

Ta zadnja točka je zelo pomembna. Včasih ljudje porabijo toliko časa, da ustvarijo podjetje - s poslovnimi izkaznicami in spletnimi mesti ter licencami -, da ko se dejansko začnejo in trg ne bodo plačevali za svojo ponudbo, se odrečejo, izčrpajo in razočarani. Pokazal vam bom, kako racionalizirati proces, tako da lahko hitro preizkusite ideje in jih izboljšate (ALI, preskočite naprej z mojim orodjem Generator Ideje).

Dva primera: obračanje hobijev v stranske koncerte

Primer # 1: Kako sem uporabil ta načela za zagon te strani

Prvotno sem začel "Naučil te bom bogat" kot 1-urni brezplačni tečaj, ki sem ga učil na Stanfordu. Nikoli ni bilo zasnovano, da bi zaslužil denar, ampak samo nekaj kul, kar sem hotel narediti. Ko sem slišal prijatelje, ki so se pritoževali nad denarjem v jedilnici, bi rekel: "Hej, ti bi se moral udeležiti tega razreda, ki sem ga sestavil … je brezplačen in traja približno eno uro, in ti bom pokazal vse osnove denarja - bančništva, proračuna, varčevanja in vlaganja. "Odziv je bil zelo pozitiven. Ljudje so rekli: "Vau, to zveni super!"

In potem se ne bi nikoli pojavili.

Več kot 1,5 leta sem se boril, da bi se kdo pojavil. Zanima me: "Zakaj tako težko dajem ljudem DOBRI, BREZPLAČNE informacije o stvareh, ki jih resnično potrebujejo?" Počutil sem se kot karierni svetovalec, ki je eden izmed najbolj podcenjenih (in brezupno) delovnih mest.

Po poskusu vseh vrst strategij, da bi ljudje, da se udeležijo, vključno s pošiljanjem THEM in poskušal uskladiti čas, sem zamenjal pristopi. Namesto osebnih dogodkov sem začel iwillteachyoutoberich.com, da bi ga lahko ljudje prebrali iz udobja lastnih sob. Kasneje sem se naučil, zakaj je to bilo tako uspešno: ljudje ne marajo dogodkov o denarju, ker (1) se jim slabo počuti, (2) so dogodki ponavadi dolgočasni in / ali prevara, in (3) so ljudje javno priznati, da ne vedo o denarju.

Bila je klasična napaka, da ne razumem svojih uporabnikov (nadomestite "stranke" v vašem podjetju).

Lekcija naučena: MORATE naleteti na glave vaših strank. Kakšni so njihovi strahovi? Upa? Kaj jim najbolj zanima (Namigi: Koliko stane skorajda nikoli ni prva prednostna naloga.) Podobno, ko dobite v svoje glave, boste izvedeli, da je medij, v katerem služite svojim strankam, pomemben. (Je to osebni dogodek ali spletni dnevnik ali tedenski telefonski klic?) Način pristopa k vašemu naročniku. In način, na katerega prodajate potencialnim strankam.

Primer 2: Kako sem se posvetoval za podjetja tveganega kapitala

Kot vsi mi vem, kako uporabljati YouTube, Facebook in Instagram. Med kolidžom sem to lahko spremenil v svetovalne koncerte z več družbami tveganega kapitala, ki so se želeli naučiti, kako mladi uporabljajo potrošniške storitve na spletu. To je bilo, da sem vsak teden imela tečaj - spletno glasbo, video posnetke, družabna omrežja itd.

Bi kdaj pomislili, da lahko svoje dnevne rutine spremenite v stranski koncert? Ne bi imel, preden sem pristal na teh koncertih. Toda ljudje so bili pripravljeni plačati za to, ker so imeli konkretne potrebe: hoteli so razumeti, kako mladi uporabljajo nove tehnologije, da bi lahko ostali ostri investitorji. Denar ni bil problem, toda čas je bil: raje najeli nekoga, ki ga je živel, kot pa se poskušati učiti sami. Ko sem ugotovil, da sem usposobljen za te storitve - in še pomembneje, da bi lahko ustvaril učinkovito strukturo za poučevanje VC - so me zaposlili.

Lekcija naučena: Ni dovolj, da bi bil preprosto dober v nečem, ne glede na to, ali gre za samostojno pisanje, hojo ali grafično podobo. Morate vedeti, zakaj ljudje želijo vašo spretnost.

Vsak ima spretnosti, ki bi jih plačal nekdo drug

Dve točki, ki so pomembni tukaj:

 1. Vaše delo NE MORATE biti vir navdiha za freelancing. Če ste vodja projekta dneva, ste lahko kreativni pisatelj na strani. Oba imata podobne veščine, vseeno! Morate biti organizirani, ustvariti strukturo iz kaosa, in se osredotočiti na dostavo na čas, vsakič. Zdaj vidite, zakaj pretvorba vaših hobijev v dohodek ni nekaj piškotkov. Ker, če lahko vodja projekta zasluži 1000 evrov na strani, ki je ustvarjalni pisatelj, kaj bi lahko storili? Nenadoma je preveč.
 2. Vaše sposobnosti za delo se lahko prenesejo, ne glede na to, kako edinstveno mislite, da ste. Torej si trener delfinov v SeaWorldu. Wow, edinstveno delo! Ni res. Imate veščine pri delu z živalmi, očitno, kar bi predlagalo usposabljanje hišnih ljubljenčkov. Toda imate tudi znanje o spremembah v vedenju, ki bi ga mnogi akademski laboratoriji in podjetja želeli izkoristiti in plačati. Otrokom lahko poučujete. Ljudem lahko pomagate prenehati ugrizati svoje nohte. Ali 100 različnih možnosti.

Ne preprosto reči: "Jaz sem procesni inženir! Nihče ne najame samostojnih inženirjev procesov. Odpusti se!"

Namesto tega se vprašajte: Kaj uživam? Na kaj sem dober?

Tukaj je le nekaj mojih študentov, ki so zaslužili s svojimi stranskimi koncerti:

Izvajalec cirkusa:

Image
Image

Cellist:

Image
Image

Oskrbnik s polnim delovnim časom:

Image
Image

Poenostavljen postopek: Ujemanje vaših hobijev in spretnosti s stranskim koncertom

Presenetljivo je, da lahko dobesedno razpolagate s 500 potencialnimi načini zaslužka. Zato ljudje ljubijo preprost SEO ali druge samodejne načine za zaslužek na strani, ki vam daje ponovljivo formulo … a redko dela.

Pojdite en korak naenkrat.

V kakšni industriji si?

Oh, finance? Ok, verjetno ne želite biti samostojni investicijski bankir. Toda … hmm … cel dan preživljate analize. Kako lahko to uporabite?

Primer 1: Excel je za vas vetrič. Morda obstajajo ljudje (kot sem jaz), ki HATE Excel še potrebujejo podrobne analize za svoje poslovanje. Ali lahko izdelate modele za druge ljudi?

Primer 2: Pri ocenjevanju industrije si res dober. Ali obstajajo ustanovitelji pred zagonom, ki potrebujejo to spretnost? (Opozorilo: opazovalni bralci bodo opazili BIG RED FLAG, ko gre za ustanovitelje pred zagonom: ne morejo vam plačati. Torej, če je vaš cilj ustvariti prihodek, želite znova razmisliti o svojem ciljnem trgu, da se prepričate, si lahko privoščijo plačilo.)

Ugotovite svoje hobije in spretnosti - potem razmislite širše.

Najpogostejša stvar, ki jo slišim, je: "Sem resnično dober komunikator … ampak ne vem, kako to pretvoriti v stranski dohodek." To je zato, ker ne morete.

Nihče ne najame "dobrega komunikatorja". Najemajo ljudi, da rešijo svoje težave. Kaj vseeno pomeni dober komunikator? To je le lahkoten način, da ste rekli, da niste preživeli časa, ko opravite raziskave o razpoložljivih možnostih, ki jih morate usmeriti svoje veščine v nekaj, kar je vredno denarja.

Get specific. Si dober v pisanju sporočil za javnost? (Za to bi plačal.) Ali ste odlični pri usposabljanju javnih govorcev? (Morda boste lahko našli določen segment ljudi, ki bi plačali za to. Toda to je težavno. Ali lahko ugotovite, zakaj?) Ali ste dober komunikator, ker lahko govorite v kitajščini? Boom, takoj sem bil tutor za kitajske otroke, saj bodo njihovi starši ljubili / zaupali nekomu, ki govori kitajščino - tudi če mentorja svoje otroke za vsak predmet.

Če nimate tržnih veščin, še vedno obstajajo možnosti.

Etsy je odličen primer ljudi, ki ustvarijo velik stranski dohodek - in mnogi od njih nimajo nobenih spretnosti, ki bi se jih običajno štelo za "dragocene". Vendar pa prodajajo nišne izdelke nišnemu občinstvu.

Če niste strokovnjak s programsko-tehničnimi veščinami ali izkušnjami na spletnem trženju, je to v redu. Lahko nekaj kladiš v zid? (Plačal bom to.) Ali lahko kuhaš? (Plačal bi tudi to … v resnici sem.) Ali lahko hodiš psi? Otroci za tutorje v matematiki iz 4. razreda? Pomagajte mami z rutinskimi nalogami?

Lahko zaslužite na vseh teh stvareh - dobrem denarju - ne da bi morali imeti nekaj težkega tehničnega znanja … dokler boste našli trg, ki bo plačal zanje.

Želim iti nekoliko globlje.

Ljudje so zelo slabi pri prepoznavanju lastnih sposobnosti. Povedali bodo stvari, kot so: "Ne vem …. Mislim, da sem dober pri pisanju in komuniciranju, in, podobno kot splošne organizacijske sposobnosti …" AMAZING !! OTROK je 4.000 USD / Mesečnega pralnega stroja! (Oprosti, se ne bo zgodilo.)

Ponovite to znova in znova: Ljudje plačajo rešitve in ne vaše sposobnosti.

Na primer, bil sem na spletni oddaji, kjer sem predlagal načine, kako ljudje zaslužijo denar na strani, in omenil sem, da sovražim kuhanje, da nisem dobro na njem in da bi mi bilo všeč, če bi ga nekdo kuhal zame. Tisto noč sem dobil e-pošto od nekoga, ki je rekel: "Ramit, pomagam. Naučim vam vse, kar morate vedeti več kot en vikend, in znali boste 3-5 odličnih jedi za kuhanje. "Cenil sem ponudbo, vendar sem napisal:" Hvala za ponudbo! Toda ne razumete. Ne želim se naučiti - hočem, da nekdo to naredi zame."

Again: Ljudje imajo težave. Hočejo rešitve.

Ne zanima se, kaj vas zanima. Ali so preveč zaposleni, da bi organizirali svojo omarico? Ali potrebujejo nekoga, ki jim bo pomagal prenoviti svojo spletno stran? Morda bi želeli, da bi nekdo naučil svojega otroka, kako igrati piščalko.

Ko boste ponudili svojo ponudbo, boste morali globoko razumeti, kakšen trg - vaše potencialne stranke - želite. In potem boste lahko ponudbo storitev spremenili v nekaj tako privlačnega, da vam bodo dejansko plačali.

Poiščite pravo stransko predstavo za vas

Čeprav se zdi, da bi našli donosno poslovno idejo, bi bil najlažji del zaslužka na strani, to preprosto ni tako. Dejansko je pogosto HARDEST del zaslužka več.

Po sodelovanju z več tisoč študenti sta najpogostejši problemi, ki jih imajo ljudje:

 1. "Nimam ideje!"
 2. "Imam preveč idej. Kako se odločim?"

In ko imaš kakšno idejo, kako si vedel, če je kaj dobrega?

Želim vam pomagati pri vseh teh vprašanjih. Zato sem pripravil posebno orodje Idea Generator, ki vam omogoča hitrejše rezultate. Iz mojega vodilnega tečaja boste prejeli ekskluzivni avdio izvod, ki bo zaslužil več, in dva vodnika za PDF, ki vam bodo pomagala najti idejo DANES.

Vnesite svoj e-poštni naslov spodaj, tako da vem, kje ga želite poslati.

Image
Image

Priporočena: