Naj vzamem dobiček in prodam zaloge? Nikoli ne morete izgubiti, če ste zaklenjeni v dobičku

Kazalo:

Naj vzamem dobiček in prodam zaloge? Nikoli ne morete izgubiti, če ste zaklenjeni v dobičku
Naj vzamem dobiček in prodam zaloge? Nikoli ne morete izgubiti, če ste zaklenjeni v dobičku

Video: Naj vzamem dobiček in prodam zaloge? Nikoli ne morete izgubiti, če ste zaklenjeni v dobičku

Video: Naj vzamem dobiček in prodam zaloge? Nikoli ne morete izgubiti, če ste zaklenjeni v dobičku
Video: Testni izracun dohodnine 2023, September
Anonim
Obstaja naraščajoča zaskrbljenost, da se je 8-letni bull market na koncu leta 2017 končal in zdaj je čas za dobiček. Upadanje redko traja le 6 do 12 mesecev. Nikoli ne bi bilo vredno zbrati denarja za življenje, da bi videl drug dan. Končno sem prodal mojo najemno hišo v San Franciscu, ki se je od leta 2012 do 2017 povečal za 60%. Izkoristil sem se na 2.740.000 $, potem ko sem ga kupil za 1.525.000 $ v letu 20014. Z $ 1.800.000 v gotovini se počutim čudovito!
Obstaja naraščajoča zaskrbljenost, da se je 8-letni bull market na koncu leta 2017 končal in zdaj je čas za dobiček. Upadanje redko traja le 6 do 12 mesecev. Nikoli ne bi bilo vredno zbrati denarja za življenje, da bi videl drug dan. Končno sem prodal mojo najemno hišo v San Franciscu, ki se je od leta 2012 do 2017 povečal za 60%. Izkoristil sem se na 2.740.000 $, potem ko sem ga kupil za 1.525.000 $ v letu 20014. Z $ 1.800.000 v gotovini se počutim čudovito!

Evo, kako sem reinvestiral moje prihodke. Prepričana sem, da moj dobiček traja večno ali vsaj čim dlje. Spodnji del je bil napisan leta 2012 in poteka skozi razmišljalen proces, ki sem ga imel. Neverjetno je, da je borzni trg leta 2017 dosegel vse časovne visoke rezerve in bo verjetno ostal dolgo časa višji.

Spodaj je ponovitev mojih misli, potem ko je borzni trg začel rahlo napadati od leta 2009 do 2012.

Moja napoved za leto 2010 je bila, da se bo S & P 500 povečal na 1.265 (13%), trgi pa so se povečali za 12%. Za leto 2011 je bila moja napoved za Dow Jones, da se je zaprla za 5%, Dow Jones pa se je za 5,1% povečal. Morda boste celo želeli prebrati objavo na Yakezie.com in razpravljali o tem, kako bi morali to konec aprila 2011 ponovno uravnotežiti, saj so bili trgi že 11% že smešno. Če bi to storili, bi vam prekoračili borzne trge za 600 bazičnih točk in trošili konkurenco, če bi bili upravitelj vzajemnega sklada.

Morda imam srečo, toda morda ne srečen, če preberete predpostavke. Za leto 2012 sem resnično verjel, da bo to leto banerja za zaloge in gospodarstvo, ko sem napisal napovedi v decembru 2011. Trdi se, da trgi popustijo 6-12 mesecev vnaprej in kot tak mislim Pravkar sem tam.

Seveda bi trgi lahko še naprej naraščali in zamudil rally. Ampak veš kaj? Vesel sem, če zamudim rally, ker bom dobro spal, vedoč, da sem zaklenil 12% dobička na moje zaloge. To je 6X brez tveganja 10-letne donosnosti donosa, zato bom vzel. Poleg tega ni všeč, da nimam koristi od izboljšanja gospodarstva in borznega trga na drugih področjih. Rast trga dela, možnosti zaposlitve, nepremičnin, blaga in drugega pravega premoženja imajo koristi tudi za izboljšanje trga.

Ali menim, da bi borzni trg lahko zbral še 5% višje od tu? Ja. Ali menim, da bi borzni trg lahko zbral še 10% višje od tu? Ne. Ali menim, da bi se lahko trg odtrgal za 5% od tu? Absolutno. Kot rezultat, moj pričakovan oportunitetni stroški manjkajo največ 5%.Poleg tega bo mojim 12-odstotnim donosom v sklad za stabilno vrednost, ki bo do konca leta prinesel 2,5%, mi zagotovil 1,5-odstotni + donos za celotno donosnost 13,5%. Če je na trgu velik deponij (3-5% ali več), bom verjetno kupil nazaj.

Bolečina se je vrnila

1) Bolečina v črpalki. Plin zdaj stane 4,52 evra za neosvinčeno premijo. Kot rezultat, stane več kot 90 dolarjev, da napolni Moose. Zdaj je to bolečina, še posebej, ker snežna sezona v Tahoeju končno postane resnično dobra. Če čutim bolečino le z vožnjo 7.000-8.000 kilometrov na leto z mojim dohodkom in povprečna vožnja z miljami je za 50% višja, vem, da tudi drugi občutijo bolečino.

2) rampa obrestne mere. 10-letni pridelek se je pred enim mesecem močno povečal na 2,35% z 1,85%. To je ogromen skok, ki bo zdaj narekoval nekaj resnih zaviranj v norostu refinanciranja. Občutek je takojšen, v zadnjih desetih letih sem že večkrat videl to hitenje in premor. Ne samo, da bodo ljudje, ki si bodo sposodili denar za nakup avtomobilov, naprav, elektronike, izobraževanja in tako naprej, vsi občutili stiskanje. Okno refinanciranja je zaprto. Čas je, da ga počakam.

3) Povečanje najemnin. Kot najemodajalec v San Franciscu, sem se zelo zavedno, da najemnine ogenj v mestu. V zadnjih nekaj letih govorimo o 15 do 20-odstotnem povečanju, zahvaljujoč vsemi denarjem in delovnim mestom, ki se širijo v mesto. Najemnina je vedno ogromen del diskrecijskega dohodka, in če se to stisne, se druge stvari zmanjšajo. To ni samo SF, ampak tudi druga mesta, kot je New York City, kjer so najemnine postale agresivne. Trend najema se začne v velikih urbanih središčih in se prepleta v preostalo državo v različnih velikostih.

4) Tržno vrednotenje. S & P 500 lahko cenite na kakršenkoli način, ki ga želite. Sledila je dvanajst mesecev, naprej zaslužek, kompozit in tako naprej. Trg je v celoti vrednoten. Nismo v mehurčku, vendar je treba zadostiti veliko pričakovanj glede zaslužka, da se stranka nadaljuje. Ne pozabite, da trg popusti vse novice, dobre ali slabe, 6 mesecev + vnaprej.

5) Trg dela. Čeprav stopnja brezposelnosti znaša manj kot 8%, je jasno, da ne ustvarjamo dovolj delovnih mest (250.000 +), da bi ponovno osvojili vsa izgubljena delovna mesta v zadnjih 3,5 letih. Imamo dajatve za brezposelnost, ki plačujejo od 1850 do 2100 USD mesečno že skoraj dve leti, ljudje pa opustijo delovno silo, ker so se odrekli. Trg dela se izboljšuje, se ne izboljšuje toliko, kot sem si želel za + 12% YTD uspešnosti S & P 500.

CILJI INVESTIRANJA

Moj cilj številka 1 ni izguba denarja. Če ne morem zaslužiti denarja, bom zagotovo storil vse, da ne izgubim denarja. Bilo je boleče izgubiti ~ 20% moje neto vrednosti med propadom 2008-2009.Jaz sem vse o ohranjanju kapitala, in ti boš tudi takrat, ko zgradiš svojo ore do stopnje, za katero menite, da je upokojitev vredna. Izguba 10% pri portfelju 100.000 ameriških dolarjev smrdi, vendar to ni veliko pri izgubi 10.000 $. Če izgubite 10% na 1,5 milijona dolarjev, je izgubo 150.000 dolarjev za vsakogar boleča, ne glede na to, koliko ste naredili.

Ko nekdo reče, "Trgal sem trg in sem za 50%", Poskrbite, da vprašate, kaj je za zaveso. Če je njihov portfelj 25.000 dolarjev, resno, koga briga. Vprašajte jih o svojih 5-letnih ali 10-letnih izkušnjah. Vprašajte jih, zakaj razmišljajo, kako delajo, če ne morejo razpravljati o zneskih.

Resnično imam nizko oviro, ki naj bi vrnila 2X stopnjo donosa brez tveganja. To je desetletni državni donos, ki je trenutno 2,35-odstoten. 2X 2,35% je okoli 5%, tako da je moja ovira vrnitev za nov denar. Nisem pohlepna. Vsak dan bom vsak dan dobil 13,5% zajamčenega donosa, vse do mojega življenja! Ne morem napovedati prihodnosti in tudi ne trdim, da sem vedel ničesar o smrti Kim Jung Il v letu 2011, ko sem napisal napoved v decembru 2010.

Vse, kar vem, je, da nikoli ne morete izgubiti, če zaklenete v dobiček!

PRIPOROČILA ZA IZBOLJŠANJE BESEDA

* Upravljajte svoje finance na enem mestu: Najboljši način, da postanete finančno neodvisni in se zaščitite sami, je, da se z vašim financiranjem prijavite z osebnim kapitalom. So brezplačna spletna platforma, ki združuje vse svoje finančne račune na enem mestu, tako da lahko vidite, kje lahko optimizirate. Pred osebnim kapitalom sem se moral prijaviti v osem različnih sistemov, da bi spremljal moje finančne račune za razlike v višini 25+ (borzno posredovanje, več bank, 401K itd.). Sedaj se lahko prijavim v osebni kapital, da vidim, kako delujejo mi računi in kako se moja neto vrednost napreduje. Prav tako lahko vidim, koliko porabim vsak mesec.

Najboljše orodje je analizator portfeljskih provizij, ki z vašo programsko opremo vodi vaš portfelj naložb, da bi ugotovili, kaj plačujete. Ugotovil sem, da sem plačal 1.700 $ letno v pristojbinah za portfelje, ne vem, da sem plačal! Prav tako so pred kratkim začeli najboljši kalkulator načrtovanja pokojnine, z uporabo vaših realnih podatkov za zagon tisoč algoritmov, da ugotovite, kakšna je vaša verjetnost za uspeh pri upokojitvi. Ko se registrirate, v zgornjem desnem kotu kliknite zavihek Advisor Calls in Investiranje in nato kliknite Plačilni načrt. Na spletu ni boljšega brezplačnega orodja, ki vam pomaga slediti neto vrednosti, zmanjšati investicijske stroške in upravljati s svojim bogastvom. Zakaj igrati s svojo prihodnostjo?

Nagrajeni kalkulator načrtovanja upokojitve osebnega kapitala. Ali ste na poti?
Nagrajeni kalkulator načrtovanja upokojitve osebnega kapitala. Ali ste na poti?

* Investirajte svoj denar učinkovito: Wealthfront, vodilni svetovalec za digitalno bogastvo, je odlična izbira za tiste, ki si želijo najnižje pristojbine, in ne morejo skrbeti z aktivnim upravljanjem njihovega denarja sami, ko so šli skozi postopek odkrivanja. Za vse, za katere boste odgovorni, se sčasoma metodično prispevajo k naložbenim računom, da ustvarite bogastvo.

Na dolgi rok je zelo težko preseči katerikoli indeks, zato je ključnega pomena plačati najnižje možne provizije med vlaganjem na trg. Wealthfront zaračunava 0 evrov v pristojbinah za prvih 15.000 dolarjev, če se prijavite preko moje povezave in samo 0,25% za vsak denar nad 10.000 ameriških dolarjev. Ti Ne celo morali financirati svoj račun, da bi videli različne portfelje ETF, ki jih bodo ustvarili, ker temeljijo na vaši toleranci za tveganje. Investirajte svoj denar v prostem teku poceni, namesto da pustite izgubiti kupno moč zaradi inflacije.

Kliknite, če si želite ogledati, kakšna vrsta portfelja Wealthfront vam bo ustvarila, ki temelji na preprostih 6 vprašalnih vprašalnikov
Kliknite, če si želite ogledati, kakšna vrsta portfelja Wealthfront vam bo ustvarila, ki temelji na preprostih 6 vprašalnih vprašalnikov

O avtorju: Sam je začel vlagati lasten denar odkar je leta 1995 odprl spletno borzno knjigo na spletu. Sam je rad toliko vlagal, da se je odločil, da bo kariero iz naložb porabil naslednjih 13 let po kolegiju, ki delajo pri Goldman Sachsu in Credit Suisse Group. V tem času je Sam prejel MBA iz UC Berkeley s poudarkom na financah in nepremičninah. Postal je tudi serija 7 in serija 63 registrirana. Leta 2012 se je Sam lahko upokojil v starosti 34 let, predvsem zaradi njegovih naložb, ki v pasivnem dohodku ustvarjajo približno 175.000 dolarjev na leto. Še vedno preživlja čas igranja tenisa, druženja družine, svetovanja za vodilne fintechove družbe in pisanja na spletu, da pomaga drugim pri doseganju finančne svobode.

Posodobljeno za leto 2018 in pozneje.

Priporočena: