Ali naj plačam visoko obresti ali visoke kreditne kartice?

Kazalo:

Ali naj plačam visoko obresti ali visoke kreditne kartice?
Ali naj plačam visoko obresti ali visoke kreditne kartice?

Video: Ali naj plačam visoko obresti ali visoke kreditne kartice?

Video: Ali naj plačam visoko obresti ali visoke kreditne kartice?
Video: ZEITGEIST: MOVING FORWARD | OFFICIAL RELEASE | 2011 2023, Oktober
Anonim

Q: Imam kreditne kartice z različno različnimi obrestnimi merami, na primer 9,74% in 25,99%. Mislim, da bi moral najprej plačati najvišjo obrestno mero; vendar je ena od kartic z nižjimi obrestmi izključena. Razumem, da ima lahko stanje, ki presega 30% razpoložljivega kreditnega limita na kartici, škodilo mojemu kreditnemu rezultatu. Torej, kaj je bolj pomembno, da se osredotočimo na prve, visoke obrestne mere ali visoke bilance kartice?

O: To je veliko vprašanje o dveh pomembnih ciljih: 1) znebiti dolga z višjo obrestno mero, tako da lahko prihranite denar na obresti in 2) zmanjšate dolg, tako da lahko gradite ali ohranite dobro kreditno.

Ohranjanje neporavnanih kreditnih kartic pod 20% do 30% razpoložljivega kreditnega limita je ključnega pomena za ohranjanje dobrih kreditov, ne glede na zaračunano obrestno mero. V uporabi kreditov: kaj pomeni za vašo boniteto, odgovarjam na pogosta vprašanja o tem pomembnem razmerju, vendar tukaj je primer:

Recimo, da imate kreditno kartico s kreditno omejitvijo v višini 1.000 USD. Za ohranjanje zdrave kreditne uporabe ali razmerja nikoli ne zaračunamo več kot 30% ali 300 USD na tej kartici. Če boste morali zaračunati več, boste boljši z več karticami, od katerih vsak nosi od 20% do 30% kreditnih omejitev, kot pa, če imate eno kartico, ki je največja.

Čeprav je gradbeni kredit pomemben, je zmanjšanje stroškov za obresti še pomembnejše. Torej, glede na izbiro, ki jo priporočam, se najprej osredotočim na vaše kreditne kartice z višjimi obrestnimi merami, če imajo bilance pod 20% do 30% smernicami.

Znebiti se z visokim obresti dolga mora biti vedno vaša prednostna naloga, saj vam prihrani največ denarja, ko ga plačate. Ti prihranki vam omogočajo, da plačate naslednjo najvišjo obrestno mero še hitreje in tako naprej.

Če želite izvedeti veliko več o uporabi kreditov in pametnih strategijah za hiter razvoj kreditne kartice, prenesite Credit Score Survival Kit. To je brezplačen videoposnetek, ki sem ga ustvaril, da vam pomaga popraviti in vzdrževati odličen kredit za življenje.

Druge povezave, ki vam bodo morda všeč:

6 načinov plačila dolga kreditne kartice

Kaj morate vedeti o kreditnih rezultatih zavarovanja

Ali Preklic kreditne kartice boli vašo kreditno?

Kako narediti odločitve o osebnih financah

Poveži se z mano po spletu Facebook, Twitter, in Google+

Kliknite tukaj za prenos 2 brezplačnih poglavij Smart Girl's pameten premakne, da raste bogat

Pridobite knjigo denarnih deklet!

Iščete več denarja ali velikega darila? Dvignite kopijo (ali več!) Denarnica, Smart se premika za bogatijo. Povedal vam je, kaj morate resnično vedeti o denarju, ne da bi vas bogastili s tem, kar vam ne. Prenesite ebook različico ali papirno kopijo v vaši najljubši knjižni knjigi danes!

Kreditne kartice Odložite sliko iz storitve Shutterstock

Več nasvetov iz denarja

Priporočena: