Ali naj plačam otroka nadomestilo za opravila?

Kazalo:

Ali naj plačam otroka nadomestilo za opravila?
Ali naj plačam otroka nadomestilo za opravila?

Video: Ali naj plačam otroka nadomestilo za opravila?

Video: Ali naj plačam otroka nadomestilo za opravila?
Video: Wounded Birds - Эпизод 23 - [Русско-румынские субтитры] Турецкая драма | Yaralı Kuşlar 2019 2023, September
Anonim

Q. "Ali menite, da so dodatki dober način, da se otroci naučijo o denarju?"

O: Da, dodatek je lahko dober način za otroka, da se nauči o denarju, vendar le, če se uporablja za krepitev želenega vedenja. Na primer, če otrok opravlja naloge po hiši ali doseže dobre ocene v šoli.

Pridobitev denarne nagrade za dobro delovanje pomaga pri oblikovanju delovne etike pri otrocih, ki se bodo zanje držali življenja.

Najboljši del otroka, ki ima svoj denar, je, da ustvarja izjemno priložnost za poučevanje. Če je otrok dovolj star za nakupe, lahko začne učiti osnove upravljanja denarja.

Glej tudi: Kako zmanjšati finančno vrsto z odraslimi otroki

Tukaj je 5 spretnosti za upravljanje z denarjem, ki jih otroke lahko naučite preko dodatka:

  1. Matematika: naredi osnovno matematiko za štetje denarja.

  2. Shranjevanje: doživite korist odložene zadovoljitve, skupaj z zadovoljstvom, da vidite, kako prihranki rastejo.

  3. Proračun: dodelite denar za različne namene, tako kot porabo, varčevanje in dajanje, kar je najpomembnejše.

  4. Računovodstvo: sledite porabi, da vidite, kje je denar.

  5. Nastavitev ciljev: ustvarite cilje, ki jih želite doseči, na primer prihranek dovolj za nakup nekaj posebnega ali zaslužek določenega zneska.

Starši imajo tudi koristi, saj pomagajo otrokom razviti dobre spretnosti pri upravljanju denarja. Poučevanje dobrih navad lahko tudi okrepi vašo lastnost, zato vas bolj nagnata k dobremu finančnemu zgledu.

Pedagoško orodje, ki ga priporočam, je FamilyMint.com. Otroku daje možnost, da na spletu upravlja virtualne račune, vendar starše uporablja kot banko. Z drugimi besedami, imate denar vašega otroka, družina FamilyMint.com pa obdrži vse računovodske izkaze.

Če ima otrok denar za deponiranje, ga dajo staršem in transakcijo vnesejo na spletu. Ko on ali ona želi kupiti nekaj, kar odobravate, vnesejo spletno umik in dajo denar.

Otroci lahko ustvarijo več računov, s katerimi lahko prihranijo denar za različne namene, kot so prihranki, predmeti za nakup ali darila, ki jih je treba dati. Lahko ustvarijo cilje in sledijo porabi, tako kot odrasla različica računovodske programske opreme.

FamilyMint.com ima tudi opomnike za mamo in očeta, tako da nikoli ne pozabite na dodatek. In kdo ve? Morda se boste tudi kaj naučili.

Druge povezave, ki bi vam lahko všeč

Iščete več denarja ali velikega darila? Dvignite kopijo (ali več!) Denarnica, Smart se premika za bogatijo. Povedal vam je, kaj morate resnično vedeti o denarju, ne da bi vas bogastili s tem, kar vam ne. Prenesite ebook različico ali papirno kopijo v vaši najljubši knjižni knjigi danes!

Dekleta, ki je posnel denarno podobo Shutterstocka. Več nasvetov iz denarja

Priporočena: