Ali naj vlagam na Kitajskem? Zgoraj navzdol in vzpenjajoča se perspektiva

Kazalo:

Ali naj vlagam na Kitajskem? Zgoraj navzdol in vzpenjajoča se perspektiva
Ali naj vlagam na Kitajskem? Zgoraj navzdol in vzpenjajoča se perspektiva

Video: Ali naj vlagam na Kitajskem? Zgoraj navzdol in vzpenjajoča se perspektiva

Video: Ali naj vlagam na Kitajskem? Zgoraj navzdol in vzpenjajoča se perspektiva
Video: Совершенство: бренд курортов «все включено» только для взрослых, которым все восхищаются 2023, Oktober
Anonim
Ren Min Bi (RMB) ima upravljani tečaj USD, ki trenutno znaša približno RMB6.2: $ 1. RMB je cenil za nekaj odstotnih točk vsako leto v zadnjem desetletju in ni nobenih znakov takega spoštovanja. Veš, kako vedno pišem, da je vse v finančnem položaju relativno? No, relativnost množično padajočega jena in nadaljnja krepitev RMB nikoli ni postala tako očitna, kot je danes.
Ren Min Bi (RMB) ima upravljani tečaj USD, ki trenutno znaša približno RMB6.2: $ 1. RMB je cenil za nekaj odstotnih točk vsako leto v zadnjem desetletju in ni nobenih znakov takega spoštovanja. Veš, kako vedno pišem, da je vse v finančnem položaju relativno? No, relativnost množično padajočega jena in nadaljnja krepitev RMB nikoli ni postala tako očitna, kot je danes.

Šibki jen in močan RMB predstavljata težavo za Kitajsko, saj je Japonska največja trgovinska partnerica v regiji pri 7% celotnega izvoza. Največji izvozni partnerji za Kitajsko so ZDA približno 17%, EU 16% in ASEAN 10%. Kitajska ima dva glavna cilja: 1) zagotoviti močno domačo gospodarsko rast, da zagotovi dovolj delovnih mest za 1,2 milijarde prebivalcev, ki se nenehno preselijo v urbana središča s podeželja in 2) jih resno upošteva svet. Ne morem vam povedati, kako pomembno je spoštovanje v vzhodni kulturi.

Kot komunistična država z milijonarji in milijarderji je upravljanje socialne sreče prednostna številka ena. Čeprav je letni 7,7% BDP čudovit v primerjavi z 2-odstotno stopnjo rasti BDP v ZDA, so takšne visoke stopnje rasti potrebne za preprečevanje socialnih nemirov. Vzemite, kar se je zgodilo na višini gibanja Occupy Wall Street in pomnožite jezo z 100, da bi dobili idejo o posledicah vse večje brezposelne populacije, ki živi doma s starši do poroke.

STARI ODNOSI DO JAPONSKE SMRTI

Ogromen rally v Nikkei 225
Ogromen rally v Nikkei 225

Ko sem študiral v tujini v Pekingu šest mesecev leta 1997, sem odkril ogromno sovraštvo za Japonce, predvsem zaradi groznih zločinov Nanjingskega pokola. Še huje, japonske zgodovinske knjige niso zavrnile takih grozodejstev. Šele do leta 2005 se je predsednik vlade Koizumi opravičil Kitajski zaradi napadov druge svetovne vojne, ki so ubili vsaj 300.000 kitajskih. Na žalost je bila Japonska prepozno 68 let.

Prijatelji, ki sem jih spoznal leta 1997, so zdaj v svojih 30-ih in 40-ih letih. Strinjam se z njimi in njihovi odnosi z Japonci so še vedno enaki. Razlika zdaj je, da imajo vodstvene položaje, medtem ko smo bili vsi nemočni učenci z le upanjem, da bi prispevali. Obstaja globoko sedel pogon za tako veliko Gen X kitajskih premagati svoje japonske kolegi v vse, kar počnejo. Mislim, da tak sovraštvo ne bo izginilo, dokler ne bo nova generacija rasla. Zdaj si zamislite sovraštvo Japoncev s tistimi kitajskimi v svojih 50-ih in več. Stvari potrebujejo čas za spremembo.

Če Japonska dela z ekonomijo voodoo in koristi za stroške Kitajske, Kitajska ne bo ravnala v prostem času.

KITAJSKA PRIDRŽAVA KAPIJE ZA ZAVAROVANJE RASTI

Amortizacija jena
Amortizacija jena

Očitno je bilo upočasnjevanje kitajskega gospodarstva z najnovejšim branjem bruto domačega proizvoda v prvem četrtletju 2008, ki je znašal 7,7% glede na pričakovano 8%, indeks PMBC pa je dosegel 50 v primerjavi s pričakovanji 52. Borza se odraža tako upočasnjeno 10-odstotni padec v letu 2013, ki temelji na kitajskem ETF, FXI, ki ima največje kitajske zaloge, ki imajo povprečno P / E povprečje okoli 9.

Kitajska je padla za 10%, medtem ko sta ZDA in Japonska 15-odstotna in 20-odstotna do zdaj neprijetno. Ena stvar, na katero naj bi vlagatelji lahko računali, je, da kitajska osrednja vlada bolj ali manj izpolni svoje gospodarske obljube, ker si ne more privoščiti, da ne. Ena najdaljših šal med ekonomisti, ki sledijo Kitajski, je, da Kitajska lahko proizvede katero koli gospodarsko osebnost, ki jo želijo. Na primer, navedena inflacija je le okoli 5% -6% letno. Vsakdo, ki živi na Kitajskem, ve, da je realna stopnja inflacije za hrano, stanovanje in dohodek dobro v dvojne številke. Paradoks je v ZDA všeč tukaj, le še veliko slabše.

Če se kitajski delniški trgi začnejo kraterati, ker se vlagatelji preveč bojijo, da bi zrušili domače cene, bo kitajska vlada preprosto znižala deleže obveznih rezerv za banke, se pogovarjala z vodji lokalnih vlad, naj pospešijo infrastrukturne izdatke in poročajo trgu, da je vse v redu. Poveljniška gospodarstva so fantastična za učinkovito izvajanje stvari. Zakaj menite, da je prišlo do take razlike v tempu izboljšav med komunistično Kitajsko in Demokratično Indijo? Zaradi birokracije in korupcije v Indiji se duši za napredek!

Za zagotovitev več kot 7,5-odstotne letne rasti BDP za ohranitev socialne stabilnosti mora Kitajska preprosto upravljati javnofinančno in denarno porabo. Kitajska ima presežek tekočega računa več kot 200 milijard dolarjev z deviznimi rezervami v višini približno 100 milijard dolarjev. Te stopnje kot odstotek BDP so se v preteklih letih znižale, kar pomeni bolj normalizirano gospodarstvo, vendar so ti podatki še vedno ogromni, da bi po potrebi omogočili bolj podporno gospodarsko politiko.

Na Kitajskem ni smešnih zastojev, kot smo tukaj v ZDA s kongresom. Če želi Kitajska nekaj storiti, bodo.

Kitajska ETF FXI Performance 2018
Kitajska ETF FXI Performance 2018

KITAJSKA STOKI, KI JIH KUPIM

Ena od največjih prednosti, da bi preusmerila svoj 401 (k) v IRA, je fleksibilnost. Z IRA lahko kupim kar hočem, in zdaj želim kupiti kitajske vrednostne papirje.

Moj slog naložbe: Agresivno, špekulativno, napačno napovedano rast, tveganje, ljubezen, odnos brez stave, brez zmage.

Prejšnja stališča: Mehurček socialnih medijev bo propadel, omenjen v mojih napovedih za leto 2012, napisanem leta 2011.

Današnje mnenje vlagateljev: V nevarnosti je strah pred povračilom poleti.

Stanja centralne banke: Dovish, prilagodljiv, pripravljen narediti vse, kar je potrebno.

Tveganja: Regulativne, računovodske posebnosti, demografske podatke, socialni nemiri iz precej ostrejše gospodarske upočasnitve, kot je bilo pričakovano, visok dolg lokalne uprave, korupcija, zaloge so v upadajočem trendu kljub visoki rasti BDP.

Izkušnje: Živi na Kitajskem, večkrat potoval na Kitajsko, se srečal z vodstvom, poslušal svoje konferenčne klice, se srečal z analitiki in razumel internet in prostor za družabne medije.

Cilj: Povečanje kapitala in dosledno premagati indeks S & P 500 čim dlje.

Ciljni seznam:

* Baidu (BIDU) - Pogosto je poimenovan "Google of China", Baidu je v zadnjih dveh letih padel za približno 45%, ko se je tekmovanje v iskanju segrelo. Za razliko od Googla, Baidu nima celotnega operacijskega sistema Android. Baidu še vedno ustvarja približno 80% celotnega spletnega tržnega deleža računalnikov na računalniku, vendar se narašča konkurenca z Qihoojem, ki je v enem letu od 0% dosegel 12,5-odstotni tržni delež.

V zadnjih četrtletnih rezultatih so se negativne mejne vrednosti zmanjšale na 39%, kar je za 7% upad QoQ, saj je družba povečala izdatke za mobilne in programske opreme. Trgovanje na delniških trgih po približno 17,5X konjunkturnih ocenah po trgovanju v preteklosti že znaša 99X. Njeni konkurenti se ukvarjajo s približno 25-odstotnim zaslužkom.

Z Baiduom, ki je pred kratkim zamudil zadnje četrtletne prihodke in zaslužke na 4/25, sem kupec, saj bo družba še vedno pričakovala, da bo povečala zaslužek za 40%, kljub temu, da bo močno vlagala v prihodnost. Všeč mi so zaloge, ki se kaznujejo za naložbe v prihodnje priložnosti, medtem ko imajo veliko denarja. Mobilni je ogromen in potreben izdatek, vendar za stroške nižjih marž. Gledam na vse večji delež prometa, ki prihaja kot dokaz potrebnega premika. Cilj: 110 evrov. Trenutna cena: 85 USD. Nižja cena: 70 dolarjev.

* Sina (SINA) - Sina je približno 60% od svojih viškov, saj se je odzvala evforija nad platformo Weibo (kitajski Twitter). Sina ima težek čas, s katerim Monetizira Weibo, tako kot ima Cvrkutati težek čas, da zasleduje svojo platformo. To je dejal, Alibaba (kitajski eBay / Amazon cross) je napovedal 18-odstotni delež v višini 586 milijonov dolarjev v Weibu, ki je ocenil celotno platformo s 3,3 milijarde ameriških dolarjev, v primerjavi s sedanjim tržnim kapitalom Sine, ki znaša okoli 3,7 milijarde dolarjev. Alibaba ima okoli 500 milijonov uporabnikov in takšna povezava bi lahko naredila čudeže pri zaslužku Sina 45 milijonov ali tako aktivnih dnevnih uporabnikov.

Glavna dejavnost podjetja Sina je oglaševanje in je podobno kot Yahoo. S sedanjimi cenjenji Cvrkutja, ki so govorili o $ 8-10 milijardah (čeprav z veliko višjo dnevno aktivno bazo uporabnikov), in pogovori o Twitterju, ki bi lahko konec letošnjega javnega leta ali leta 2014, se bo trg osredotočil na podjetja, podobna podjetju Twitter, kot je SINA. Cilj: 70 evrov. Trenutna cena: 55 USD. Nižja cena: 40 USD.

* RenRen (RENN) - RenRen je zelo podoben Facebooku in zahteva resnično ime registriranih uporabnikov v primerjavi s svojimi konkurenti. Stalež IPOed je na 18 evrov v maju 2011, da je veliko fanfare pred lastnim IPO-jem Facebook, ki se je izkazal kot dud. Od takrat je RenRen izgubil več kot 80% svoje vrednosti, saj vsako četrtletje še vedno izgubi denar. To postaja zapleteno v igrah, videoposnetkih in drugih socialnih omrežjih, kot je Tencent. Vsi vemo, kaj se je zgodilo z Friendster, MySpace in Digg. Če niste prvi, ste nazadnje v socialnem medijskem prostoru.

Dobra stvar pri RenRen je, da ima 2,40 $ v gotovini na delnico. Z drugimi besedami, iz ocenjene tržne omejitve, ki znaša 1,08 milijarde dolarjev, je 850 dolarjev v gotovini. Težava je, da je podjetje po IPO imelo več kot 1 milijardo dolarjev v gotovini, ko prižge denar, da bi ugotovil, kako priti do denarja. RenRen je moj najbolj špekulativni punt zaloge glede na tržno omejitev in pomanjkanje zaslužka. Bodisi začne začeti z denarjem po dveh letih naložb in prevzemov, ali pa z nakupom upravljanja z vzvodom (MLBO), če po mojem mnenju trguje pod denarno vrednostjo. Cilj: $ 4. Trenutna cena: 2,75 $. Nižja cena: 2,30 USD.

* Indeksni sklad iShares FTSE China 25 (FXI) - Kot je bilo že omenjeno, je FXI ETF, ki spremlja največja in najbolj tekoča imena na Kitajskem. FXI je poceni način in manj nestanoviten način za širšo tržno izpostavljenost gospodarstvu. Čeprav v obdobju od maja do avgusta vstopamo v zgodovinsko počasen čas za delniške trge, je za ameriške investitorje očitno še vedno "RISK-ON". Kot ameriški investitor iščem laggarde. Kaj se zgodi v razvitih ZDA, se bo ponovilo v državah v razvoju, kot je Kitajska, če regulacija ne bo preveč na poti.

Pričakujem, da se bo kitajsko gospodarstvo ponovno pospešilo v drugi polovici leta, ko bo proizvodnja ujela domače povpraševanje. Denarna politika bo še naprej zelo prilagodljiva in bo vse vrste scenarija nepremičninskih balonov dobro vodeno. S Kitajsko, ki slabi za 25% glede na ameriške delnice YTD 2013, je nakup FXI privlačen. Cilj: 45 evrov. Trenutna cena: 37 USD. Dowside: 32 evrov.

X-FACTOR: Ena stvar, ki bi lahko postala zelo koristna za kitajske vrednostne papirje, navedene v Združenih državah ali kjerkoli zunaj Kitajske, je odpiranje domačih kitajskih vlagateljev na čezmorske trge. Domači kitajski vlagatelji lahko vlagajo samo v nestanoviten trg A-Share, blago, nepremičnine in bančne depozite. Glavni razlog za takšne omejitve je posledica letenja kapitala.Kitajska bo počasi omejila omejitve, če želi nadaljevati z razvojem legitimnega trga kapitala in takšna poplava kitajskega denarja bi lahko našla pot v kitajske neželene učinke, ki so našteti tukaj v ZDA ali številna imena H-delnic, našteta v Hongkongu.

FXI v primerjavi z 10% v letu 2013 YTD in ni odšel kjerkoli v dveh letih
FXI v primerjavi z 10% v letu 2013 YTD in ni odšel kjerkoli v dveh letih

INVESTI V KAKO VEDETE

V okolju Äúrisk-on, vlagatelji seveda iščejo laggarde. Zrušitev spletnega / socialnega medijskega prostora se je v zadnjih nekaj letih uresničila in trenutne ravni so privlačne. Naredil sem vse potrebne skrbnosti kot maloprodajnega vlagatelja. Poleg tega razumem osnove interneta in družbenih medijev kot nekoga, ki tesno deluje v vesolju. Tudi s pisanjem te objave ni nikakršnega zagotovila, da bom zaslužil denar na svojih položajih v kitajski delnici. To je lepota trgov!

PRIPOROČILO ZA IZBOLJŠANJE BORBE

Investirajte svoj denar učinkovito: Wealthfront, vodilni svetovalec za digitalno bogastvo, je odlična izbira za tiste, ki si želijo najnižje pristojbine, in se ne morejo ukvarjati z aktivnim upravljanjem svojega denarja sami, ko bodo šli skozi postopek odkrivanja. Vse, za kar ste odgovorni, je sčasoma metodično prispevati k vašemu naložbenem računu, da ustvarite bogastvo.

Na dolgi rok je zelo težko preseči katerikoli indeks, zato je ključnega pomena plačati najnižje možne provizije med vlaganjem na trg. Wealthfront zaračunava 0 evrov v pristojbinah za prvih 15.000 dolarjev, če se prijavite preko moje povezave in samo 0,25% za vsak denar nad 10.000 ameriških dolarjev. Ti ne celo morali financirati svoj račun, da bi videli različne portfelje ETF, ki jih bodo gradili, da bi temeljili na vaši toleranci za tveganje. Investirajte svoj denar v prostem teku poceni, namesto da pustite izgubiti kupno moč zaradi inflacije.

Kliknite, če si želite ogledati, kakšna vrsta portfelja Wealthfront vam bo ustvarila, ki temelji na preprostih 6 vprašalnih vprašalnikov
Kliknite, če si želite ogledati, kakšna vrsta portfelja Wealthfront vam bo ustvarila, ki temelji na preprostih 6 vprašalnih vprašalnikov

O avtorju: Sam je začel vlagati lasten denar odkar je leta 1995 odprl spletno borzno knjigo na spletu. Sam je rad toliko vlagal, da se je odločil, da bo kariero iz naložb porabil naslednjih 13 let po kolegiju, ki delajo pri Goldman Sachsu in Credit Suisse Group. V tem času je Sam prejel MBA iz UC Berkeley s poudarkom na financah in nepremičninah. Postal je tudi serija 7 in serija 63 registrirana. Leta 2012 se je Sam lahko upokojil v starosti 34 let, predvsem zaradi njegovih naložb, ki v pasivnem dohodku ustvarjajo približno 175.000 dolarjev na leto. Še vedno preživlja čas igranja tenisa, druženja družine, svetovanja za vodilne fintechove družbe in pisanja na spletu, da pomaga drugim pri doseganju finančne svobode.

Posodobljeno za leto 2018 in pozneje.

Priporočena: