Ali naj vlagam v CD-je in druga vprašanja, ki jih morate vprašati, preden to storite

Kazalo:

Ali naj vlagam v CD-je in druga vprašanja, ki jih morate vprašati, preden to storite
Ali naj vlagam v CD-je in druga vprašanja, ki jih morate vprašati, preden to storite

Video: Ali naj vlagam v CD-je in druga vprašanja, ki jih morate vprašati, preden to storite

Video: Ali naj vlagam v CD-je in druga vprašanja, ki jih morate vprašati, preden to storite
Video: The Third Industrial Revolution: A Radical New Sharing Economy 2023, Oktober
Anonim

Za moj razred denarnih sredstev, sem precej dampinški ves denar v dolgoročne CD-je. Moja neto vrednost se skoraj enakomerno porazdeli na delnice, obveznice, gotovino in nepremičnine. Nisem načrtoval, da bi bil takšen, se je pravkar zgodilo in mi ne moti. Ljubim nepremičnine najbolj, ker imam resnično premoženje, ki je oprijemljivo, ustvarja dohodek in zagotavlja varovanje pred inflacijo. Moj drugi priljubljeni razred premoženja je denar.

Gotovina je edino pravo sredstvo pasivnega ustvarjanja dohodka. Jaz dobesedno ni treba storiti ničesar za dohodek od obresti zaslužili, potem ko se odločim za CD. To samo združuje in se samodejno obnovi na drug podoben CD s trajanjem po začetnem obdobju. Moj cilj je, da ustvarjam pet številk mesečno v prihodkih od obresti od mojih zgoščenk do trenutka, ko se bom upokojil.

Ker se bodo obrestne mere dvignile leta 2017, bodo CD-ji končno prinesli koristne donose. Čas je, da si oglejte!

VPRAŠANJA, KI JIH VPRAŠAJTE PRED PREDLOŽITVIJO NA CD

CD-ji so kot obveznice, ki imajo glavno vrednost. Pravkar ne vidite dnevnih gibanj, zaradi česar se zdi, da so varnejše naložbe kot fiksni dohodki. Resnica o zadevi je, da imajo tveganje, vendar ni veliko, če delate prave stvari. Najprej vprašajte ta vprašanja:

* Ali je banka FDIC zavarovana? Če je odgovor pritrdilen, lahko ponoči spite zvok, saj je vlada zagotovila 250.000 $ za posamezen račun.

* Ali imate prihajajoče nakupe, ki jih boste imeli med trajanjem posojila?

* Kakšne so kazni za zgodnji umik?

* Imate dovolj likvidnega denarja v rezervah (sklad za nujne primere, kot ga nekateri imenujejo), da bi me vzdrževali in se počutili udobno?

* Ali imate nagnjenost, da v svoji banki porabite prosti denar za stvari, ki vam ne pomagajo ustvariti bogastva, npr. Avtomobilov, oblačil, čevljev, nakita in drugih materialnih stvari.

* Ali nameravate v bližnji prihodnosti ostati pri vaši trenutni službi, s čimer boste vsak mesec omogočili prihranek denarja?

* Kakšen je vaš tvegan apetit za delnice, obveznice in druge vrste premoženja?

* Ali imate na voljo udobno dodeljevanje premoženja, kjer bo vaš glavni zavezanec zaščiten med recesijami, in boste lahko med zaslužki zaslužili?

* Ali obstajajo druge vrste premoženja, ki so bolj davčno ugodne s podobnim tveganjem in donosi?

* Ali menite, da bo inflacijsko okolje v prihodnjem letu ali dveh relativno dobro?

Shranite in shranite nekaj več

Vprašajte se vsa zgornja vprašanja in ugotovite, da prihranek denarja na CD-jih nikoli ni slab. Morda je to suboptimalna naložba, vendar ni slaba. Dobesedno lahko izračunate, koliko denarja imate po določenem številu let, kar zagotavlja veliko udobja za mnoge ljudi. Škoda je, da vaš denar sedi v <1% varčevalnem računu in porabi denar za nekaj neumnega, kot je avto.

Pogosto sem storil podoptimalne stvari z denarjem, ki samo sedi na mojem bančnem računu. Kupil sem luksuzne avtomobile, motorna kolesa, večkratne obleke in drage redke ure. Izgubil sem poker poker $ 200 - $ 500 zaradi velikega bančnega nakazila. Vlagal sem v zasebno zasebno podjetje, ki lahko ali ne bo zagotovilo trdne donosnosti. Prav tako sem naredil veliko neumnih stvari, ki so mi izgubile tone denarja. Z drugimi besedami, včasih se moram zaščititi pred sabo!

Vsako leto obdržite denar na varčevalnem računu še eno leto, ko izgubite ob vrnitvi z višjo obrestno mero. Če nameravate nekaj časa shraniti in delati, vam ni treba biti strah, da ste dovolj tekoči, ker boste vedno imeli denar. Glavna stvar je, da ne ustavite varčevanja. To vam daje brezplačno.

Priporočilo za varčevanje: Oglejte si CIT Bank za enega od najvišjih donosnih varčevalnih računov na spletu. Njihove stopnje so redno precej višje od primerljivih bank. Prav tako ponujajo 11-mesečni brezplačni CD po zelo konkurenčni stopnji. Nisem še videl druge spletne banke, ki se je dolgo časa uskladila s stopnjami.

Priporočilo za upravljanje z denarjem

Upravljajte svoje finance na enem mestu: Najboljši način, da postanete finančno neodvisni in se zaščitite sami, je, da se z vašim financiranjem prijavite z osebnim kapitalom. So brezplačna spletna platforma, ki združuje vse svoje finančne račune na enem mestu, tako da lahko vidite, kje lahko optimizirate. Pred osebnim kapitalom sem se moral prijaviti v osem različnih sistemov, da bi spremljal moje finančne račune za razlike v višini 25+ (borzno posredovanje, več bank, 401K itd.). Sedaj se lahko prijavim v osebni kapital, da vidim, kako delujejo mi računi in kako se moja neto vrednost napreduje. Prav tako lahko vidim, koliko porabim vsak mesec.

Najboljše orodje je analizator portfeljskih provizij, ki z vašo programsko opremo vodi vaš portfelj naložb, da bi ugotovili, kaj plačujete. Ugotovil sem, da sem plačal 1.700 $ letno v pristojbinah za portfelje, ne vem, da sem plačal! Prav tako so pred kratkim začeli najboljši kalkulator načrtovanja pokojnine, z uporabo vaših realnih podatkov za zagon tisoč algoritmov, da ugotovite, kakšna je vaša verjetnost za uspeh pri upokojitvi. Ko se registrirate, v zgornjem desnem kotu kliknite zavihek Advisor Calls in Investiranje in nato kliknite Plačilni načrt. Na spletu ni boljšega brezplačnega orodja, ki vam pomaga slediti neto vrednosti, zmanjšati investicijske stroške in upravljati s svojim bogastvom. Zakaj igrati s svojo prihodnostjo?

Nagrajeni kalkulator načrtovanja upokojitve osebnega kapitala. Ali ste na poti?
Nagrajeni kalkulator načrtovanja upokojitve osebnega kapitala. Ali ste na poti?

* Investirajte svoj denar učinkovito: Wealthfront, vodilni svetovalec za digitalno bogastvo, je odlična izbira za tiste, ki si želijo najnižje pristojbine, in ne morejo skrbeti z aktivnim upravljanjem njihovega denarja sami, ko so šli skozi postopek odkrivanja. Za vse, za katere boste odgovorni, se sčasoma metodično prispevajo k naložbenim računom, da ustvarite bogastvo.

Na dolgi rok je zelo težko preseči katerikoli indeks, zato je ključnega pomena plačati najnižje možne provizije med vlaganjem na trg. Wealthfront zaračunava 0 evrov v pristojbinah za prvih 15.000 dolarjev, če se prijavite preko moje povezave in samo 0,25% za vsak denar nad 10.000 ameriških dolarjev. Ti Ne celo morali financirati svoj račun, da bi videli različne portfelje ETF, ki jih bodo ustvarili, ker temeljijo na vaši toleranci za tveganje. Investirajte svoj denar v prostem teku poceni, namesto da pustite izgubiti kupno moč zaradi inflacije.

Kliknite, če si želite ogledati, kakšna vrsta portfelja Wealthfront vam bo ustvarila, ki temelji na preprostih 6 vprašalnih vprašalnikov
Kliknite, če si želite ogledati, kakšna vrsta portfelja Wealthfront vam bo ustvarila, ki temelji na preprostih 6 vprašalnih vprašalnikov

O avtorju: Sam je začel vlagati lasten denar odkar je leta 1995 odprl spletno borzno knjigo na spletu. Sam je rad toliko vlagal, da se je odločil, da bo kariero iz naložb porabil naslednjih 13 let po kolegiju, ki delajo pri Goldman Sachsu in Credit Suisse Group. V tem času je Sam prejel MBA iz UC Berkeley s poudarkom na financah in nepremičninah. Postal je tudi serija 7 in serija 63 registrirana. Leta 2012 se je Sam lahko upokojil v starosti 34 let, predvsem zaradi njegovih naložb, ki v pasivnem dohodku ustvarjajo približno 175.000 dolarjev na leto. Še vedno preživlja čas igranja tenisa, druženja družine, svetovanja za vodilne fintechove družbe in pisanja na spletu, da pomaga drugim pri doseganju finančne svobode.

Posodobljeno za leto 2018 in pozneje.

Priporočena: