Ali naj grem na javno ali zasebno univerzo? Odvisno od strahu in krivde

Kazalo:

Ali naj grem na javno ali zasebno univerzo? Odvisno od strahu in krivde
Ali naj grem na javno ali zasebno univerzo? Odvisno od strahu in krivde

Video: Ali naj grem na javno ali zasebno univerzo? Odvisno od strahu in krivde

Video: Ali naj grem na javno ali zasebno univerzo? Odvisno od strahu in krivde
Video: Призрак (фильм) 2023, December
Anonim
Wren stavba na College of William & Mary (javno)
Wren stavba na College of William & Mary (javno)

"Kaj če diplomira iz zasebne šole in moram z mojimi starši živeti doma, ker ne morem najti službe?"

"Kaj če diplomira iz zasebne šole in končam v McDonaldsu?"

"Kaj če diplomira iz zasebne šole in na koncu dobim enako delo z enako plačo kot moji javni šolski prijatelji?"

"Kaj pa, če bi moje starše izsušili do točke, da morajo delati še veliko več let, da bi si zagotovili upokojitev?"

"Kaj, če se spustim iz zasebne šole na pol poti, s tem pa zapravljam ves čas in denar?"

Ko sem se odločil med javno univerzo ali zasebno univerzo, sem se spet spraševal o teh vprašanjih. Moji starši niso bili bogati, niti sem bil dovolj pameten, da sem dobil veliko štipendijskega denarja iz zasebnih šol, zato sem se čutil še dodaten pritisk, da bi lahko izbrali pravo izbiro.

Moja teza je, da bolj strah, da ste neuspešni in da več krivde, ki jo občutite glede porabe denarja, več bi se morali premisliti o šolanju v javni šoli. Če se ne zavedate, da 870 milijonov ljudi na svetu vsak dan trpi zaradi neugodja, kaj zares skrbi, da zapravljate hrano na plošči ali da se gorgirate v pozabo? Če veste, da bodo vaši premožni starši po zaključku študija opravili službo v svojem podjetju, ali je res pomembno, da porabite 44.000 $ za šolanje na Univerzi v Bostonu, ko U. Mass-Amherst stane 13.400 $ na šolanje in zagotavlja enako dobro izobraževanje? Seveda ne.

Na koncu sem se odločil, da v peklu ne bi šlo, da bi se udeležil zasebne šole, ki je leta 1990 plačevala 25.000 dolarjev na šolah, če ne bi bila v vrhu 10. Vsi predmeti se poučujejo iz istih učbenikov. Nekatere uvodne tečaje učijo učitelji. Zakaj plačati premijo?

Sem celo razmišljala, da grem na kolegij skupnosti dve leti in nato prenesem na štiriletno institucijo, da bi moji starši rešili več denarja. Ampak hvala, William in Mary me je sprejela kljub povprečnemu rezultatu SAT. Virginia ima nekatere druge javne javne šole, med njimi UVA, Virginia Tech, James Madison in Mary Washington, zato se ni zdelo prav, da ne izkoristijo javnega šolskega sistema.

Ko sem napisal "povprečno dediščino po državi", sem samo ugibal na 3.000 $ letno šolanje, ki je moj kolegij zaračunal leta 1995. Po tem, ko sem naredil kopanje na spletu, se je izkazalo, da je bila moja domišljija čudovita pri $ 2.890 na leto. Razlog, zakaj se spominjam 18 let kasneje, je bil, ker sem bil zelo občutljiv na finančno stanje moje družine.

Javna ali zasebna šola?

Verjamem, da je za veliko večino državljanov srednjega razreda na državni univerzi optimalna izbira zaradi naslednjih razlogov:

Koristi od šole do javne šole

* Visoka uvrstitev: Šole, kot so UC Berkeley, UCLA, UCSD, Wisconsin, Michigan, UVA, William & Mary in UNC Chapel Hill, redno uvrščajo med najvišje univerze v državi. Ni nobenih pomanjkanja visokih javnih šol, ki proizvajajo Nobelove nagrajence in Rhodesove znanstvenike. Če ne greš na visoko uvrščeno državno šolo, bodite prepričani, da vaša javna državna šola zagotavlja podobno raven izobraževanja.

* Bolj varčen: Če primerjamo stroške poučevanja, je zasebna šola redno 4X več kot javna šolanja (40.000 USD v primerjavi s 10.000 USD). Po faktoringu v štipendijah, ki temeljijo na potrebah, je razlika še vedno vsaj 2X. Ampak, če vaša družina pade na raven dohodkov amortiziranega srednjega razreda od 60.000 do 120.000 dolarjev na leto, je malo verjetno, da bo vaša družina dobila pomoč na podlagi potrebe. Povprečni dolg za študentsko posojilo znaša približno 29.400 dolarjev v skladu z letnim študijskim poročilom o študentskem dolgu / TICAS.

* Večja osnova Alumni: Javne šole so na splošno veliko večje od zasebnih šol. Kot rezultat, imate veliko večjo alumni bazo za delo s tem, kdo bi lahko pomagal, da ste zaposleni.

* Več razlogov. Ne glede na to, kako težko zasebna šola poskuša raznolikost ekonomskih okoliščin svojih učencev, nikoli ne bo uspela odraz ekonomske realnosti prebivalstva v državi. Več kot desetletje sem obiskoval zasebne šole, ko sem bil v tujini, in javne šole 11 let v ZDA in obstaja velika razlika.

* Manj Stres. Če vaši starši plačajo 170.000 $ samo za šolanje za zasebno izobraževanje, boste morda močno poudarili, da bo nekdo uspešen, dokler boste diplomirali. Če boste morali vzeti študentsko posojilo, boste občutili podobne stresne pritiske. Če greš v javno šolo, ki stane 40.000 dolarjev v šolnino v štirih letih, si lahko privoščiš, da diha lažje, če tega denarja ne najdeš po diplomi.

Prednosti odhoda v zasebno šolo

* Prestiž. Če je vaš prestiž vaša zasebna šola v Ameriki večji ugled. Vzvratno je resnično resnično v tujini na univerzitetni ravni. Zapomnite si, da mora za prestiž slediti prestižni poklic, drugače, kaj je druga stvar, kot da bi izgubili denar?

* Objekti. Kako sem zavidal nekaj zasebnih šolskih atletskih in akademskih objektov! Nekatere šole se počutijo, kot da hodite po zasebnem klubu s svetovnim igriščem za golf, notranji olimpijski bazen, veličastno knjižnico in lahko kupite najboljše računalnike in elektronsko opremo. Javna šolska kopališča in dorms so lahko manj kot Ritz Carlton.

* Povezave. Bogati so v preteklih nekaj desetletjih postali veliko bogatejši od nas. Udeležba na zasebni šoli vas postavi v stik z veliko bogatejšo skupino študentov, ki imajo verjetno boljše povezave, da boste dobili tisto, kar želite. Vaši akademiki vas lahko le tako dajo v ta hudourniški svet. (Preberite: Kako bogat in močan postanite bogat in močnejši)

* Ciljne šole. Mnogi izmed vrhunskih delodajalcev na svetu bodo posebej namenili peščici šol za namen zaposlovanja. Veliko teh šol so zasebne šole. Zato je še toliko bolj pomembno, da če porabite velike dolarje na zasebni šoli, da bo vaša šola na seznamu delodajalcev, ki bi se radi pridružili.

Očitno je, če ste dovolj pametni, da pridobite štipendijo iz zasebne šole, ki je enaka stroškom državne univerze, potem je tudi zasebna šola prava izbira. Samo vedite, da vse zasebne in javne univerze niso ustvarjene enake. In seveda, če je vaša družina bogata, se počutite svobodno narediti kar hočeš!

VEDETI VEDETI V PRIVATNO ŠOLSKO LETO

Upajmo, da nihče ni dovolj neumen, da bi šel v privatno šolo samo zato, ker je zasebna šola. Pomembno je narediti analizo stroškov in koristi na univerzi, ki temelji na ugledu, življenjskem slogu, akademiki, športu, učenju, alumni mreži, umetnosti, glasbi in sposobnosti, da se zaposlijo po diplomi.

Resno ne morem verjeti, da po 18 letih William & Mary še vedno zaračunava samo 7 700 dolarjev na leto za šolnine in honorarje. Kot alumni, investitor in osebni financer, ne morem porabiti 45.000 $ letno za KAKRŠNO zasebno univerzo nad Williamom in Mary. Moj otrok bi moral dobiti vsaj 25.000 dolarjev štipendij za šolo od najboljših 10 šol, ki bi jih celo upošteval.

Če ljudje razmišljajo, kako bliskati prihranke staršev staršev ali pridejo v velik dolg, ko greš na zasebno univerzo, vedite, da se boste morda počutili kot popolni neuspeh, če ste diplomirali z delom, ki se ne ujema s stroški in ugledom vaše univerze. Morda se boste celo pridružili protestnikom, ki želijo proti vladi in vaši zasebni univerzi, ker ne delate dovolj, čeprav ste se zavestno odločili, da se udeležite!

Izobraževanje postaja komoditizirano z brezplačnimi spletnimi tečaji iz MIT in drugih vodilnih univerz, na primer. Lahko celo preberete bloge, kot je ta, da se naučite o osebnih financah za brezplačno in še vedno metanje arašidov pri meni v razdelku z komentarji.

Če imate svoje srce na zasebni univerzi, predlagam, da najprej na javni univerzi ogledate, kako stvari gredo. Če ste finančno odgovorni in imate še vedno srbi, da bi šli v zasebno šolo, pojdite naprej in porabite tono lastnega denarja v šoli.

Nalaganje …
Nalaganje …
Nalaganje …
Nalaganje …

Priporočilo za načrtovanje premoženja

Učiteljski pouk je zdaj nedopusten, če vaš otrok ne dobi donacij ali štipendij. Zato je pomembno, da shranite in načrtujete prihodnost svojega otroka. Oglejte si novo funkcijo načrtovanja osebnega kapitala, brezplačno finančno orodje, ki vam omogoča, da vodite različne finančne scenarije, s katerimi boste zagotovili, da bodo vaši upokojitveni in otroški varčevalni stroški na pravi poti. Vaši realni dohodki in izdatki uporabljajo za zagotovitev, da so scenariji čim bolj realistični.

Ko končate z vnašanjem načrtovanega varčevanja in časovnega okvira, osebni kapital z zagonskimi tisočimi algoritmi predlagajte, katera je najboljša finančna pot za vas. Nato lahko primerjate dva finančna scenarija (stara ena proti novi), da dobite jasnejšo sliko. Povežite svoje račune.
Ko končate z vnašanjem načrtovanega varčevanja in časovnega okvira, osebni kapital z zagonskimi tisočimi algoritmi predlagajte, katera je najboljša finančna pot za vas. Nato lahko primerjate dva finančna scenarija (stara ena proti novi), da dobite jasnejšo sliko. Povežite svoje račune.

V življenju ni nobenega gumba za previjanje nazaj. Zato je najbolje, da natančno načrtujete svojo finančno prihodnost in končate z malo preveč, kot premalo! Od leta 2012 uporabljam svoja brezplačna orodja, da analiziram svoje naložbe in od takrat sem videl, kako se je neto vrednost povečala.

Posodobljeno za leto 2018 in pozneje.
Posodobljeno za leto 2018 in pozneje.

Priporočena: