Ali naj prispevam k 401 (k) brez tekmovanja?

Kazalo:

Ali naj prispevam k 401 (k) brez tekmovanja?
Ali naj prispevam k 401 (k) brez tekmovanja?

Video: Ali naj prispevam k 401 (k) brez tekmovanja?

Video: Ali naj prispevam k 401 (k) brez tekmovanja?
Video: Princes of the Yen | Documentary Film 2023, September
Anonim
Image
Image

z Laura Adams

Q. Na delovnem mestu imam 401 (k), vendar moj delodajalec ne ponuja ustreznih sredstev. Vsako leto lahko privoščim, da prispevam k računu za upokojitev 5.500 dolarjev. Torej, ali naj prispevam k tradicionalni IRA po svoji izbiri, in ne na 401 (k)?

A. Obstajajo prednosti in slabosti obeh tradicionalnih IRA in računov za upokojitev na delovnem mestu. Seveda je pridobivanje 401 (k) ustreznih sredstev koristi, ki jih nihče ne bi smel zavrniti. Toda poleg tega so tri glavne prednosti in slabosti vsake vrste upokojitvenih načrtov, ki jih je treba upoštevati, preden se odločite, katera je najboljša za vas:

Prednosti IRA

 1. Široka razpoložljivost: Vsakdo z določeno količino zasluženega dohodka lahko prispeva k tradicionalni IRA.
 2. Prožnost umika: Imate več možnosti za umik iz IRA od 401 (k).
 3. Podaljšan rok: Do konca leta morate vložiti 401 (k) prispevke, vendar imate do 15. Aprila sledi letno prispevati k IRA.

Slabosti IRA

 1. Nizke prispevne meje: Za leto 2013 je najvišji znesek, ki ga lahko vnesete v IRA, 5,500 ali 6,500 dolarjev, če ste stari 50 let ali več.
 2. Brez zadolževanja: Ne morete si izposojati iz IRA s kakšnimi 401 (k) načrti.
 3. Potrebna je disciplina: Ne boste imeli delodajalca za samodejno izplačilo odbitkov za plače, kar je potrebno za 401 (k).

Prednosti 401 (k)

 1. Zadolževanje: Nekateri 401 (k) načrti omogočajo udeležencem, da si sposodijo lastna sredstva in jih sčasoma plačajo z obrestmi.
 2. Pravno varstvo: Računi za upokojitev na delovnem mestu nudijo večjo varnost od upnikov kot IRA, če ste vložili stečaj.
 3. Samodejni prispevek: Če imate sredstva, odšteta od plače, preden jih kdaj vidite, olajšate pridelovanje velikega jajca v gnedu.

Slabosti 401 (k)

Image
Image
 1. Omejena razpoložljivost: Morate delati za delodajalca, ki ponuja 401 (k), da ga ima.
 2. Omejene naložbene možnosti: Morda nimate raznolikega menija 401 (k) naložb, ki jih lahko izbirate.
 3. Omejeni dvigi: Na splošno ne morete umakniti sredstev iz 401 (k), razen če ste upravičeni do določene finančne težave.

Druge povezave, ki vam bodo morda všeč: Vaš vodič za Roth IRA Ali morate vlagati denar v sili? 10 stvari, ki jih morate poznati glede 401 (k) načrtov 25+ Najboljša orodja za upravljanje in produktivnost denarja Komplet za preživetje kreditnih točk - brezplačna večpredstavnostna video tutorial s tremi strategijami za zvišanje bonitetnih ocen!

Pridobite knjigo denarnih deklet!

Iščete več denarja ali velikega darila? Dvignite kopijo (ali več!) Smart Girl's pameten premakne, da raste bogat. Povedal vam je, kaj morate resnično vedeti o denarju, ne da bi vas bogastili s tem, kar vam ni. Prenesite ebook različico ali papirno kopijo v vaši najljubši knjižni knjigi danes!

Image
Image

Pokojnina od Shutterstock Več nasvetov iz denarja

Priporočena: