Ali naj kupim možnosti moje zaloge, ko zapustim zagon?

Kazalo:

Ali naj kupim možnosti moje zaloge, ko zapustim zagon?
Ali naj kupim možnosti moje zaloge, ko zapustim zagon?

Video: Ali naj kupim možnosti moje zaloge, ko zapustim zagon?

Video: Ali naj kupim možnosti moje zaloge, ko zapustim zagon?
Video: 🤯 Удивительно, сколько слабых мест в Opel Astra H. Как и когда они проявляются? 2023, Oktober
Anonim
Pred nekaj leti je ta 28-letna ženska, ki sem jo poznal, zapustila podjetje, financirano iz serije B, po dveh letih za višjo plačo v veliki finančni instituciji. Odločila se je, da ne bo kupila ene od številnih možnosti, ki jih je preživela dve leti. Takrat sem mislil, da je bila nora, ker je njen zagon jasno potekal.
Pred nekaj leti je ta 28-letna ženska, ki sem jo poznal, zapustila podjetje, financirano iz serije B, po dveh letih za višjo plačo v veliki finančni instituciji. Odločila se je, da ne bo kupila ene od številnih možnosti, ki jih je preživela dve leti. Takrat sem mislil, da je bila nora, ker je njen zagon jasno potekal.

No, končno sem spoznal, da morda ni bila nora. Morda je res verjela tudi v potek njenega zagona, vendar preprosto nima dovolj denarja za nakup lastnih delnic.

KUPITI ALI NE KUPITI VAŠE MOŽNOSTI

Po enem letu posvetovanja v enem podjetju sem imel dovolj sreče, da sem dobil nekaj možnosti po tem, ko sem vprašal CEO, ali je to bila možnost. Rekel je "da", in prav tako kot tak je bil ustvarjen paket opcij, ki mi je dodelil določeno število možnosti za vsak mesec, ki sem ga delal, in enkratno dodelitev za leto, ki sem ga pravkar končal.

V bistvu sem moral zmanjšati več preverjanj, ki so se v 90 dneh po tem, ko sem se ločil od družbe, dodal do nekaj manj kot 9.000 dolarjev. To sem naredil zato, ker verjamem v smeri vrednotenja podjetja. V veliki shemi stvari 9.000 dolarjev ni veliko denarja. Ampak ne pozabite, sem bil izvajalec, ki je delal s krajšim delovnim časom.

Predstavljajte si, koliko dodatnih možnosti zaposleni s polnim delovnim časom dobi po podobnem trajanju dela? Za nakup njihovih možnosti bi verjetno morali plačati $ 20,000 - $ 60,000 v povprečju!

Ko sem poslal kuverto s podpisanimi dokumenti za vsako nepovratno sredstvo in preglede v skupni vrednosti skoraj 9.000 dolarjev, sem tudi poslala po e-pošti prejemnika, ki jo je prosila, da me obvesti, ko je načrtovala nakazovanje čekov. Nikoli nimam več kot 1000 dolarjev, ki sedijo na mojem računu za preverjanje v vsakem trenutku, da bi kar najbolj povečali obresti in nadzirali moje navade porabe.

Z drugimi besedami, čeprav imam zdrav prihranek, je 9.000 dolarjev še vedno pomemben znesek za plačilo. Sedaj si predstavljate, če ste si ustvarili le 60.000 do 150.000 dolarjev, kot je večina zaposlenih pri zagonu, z zadolženostjo za študentsko posojilo in željo, da bi enodnevno kupili hišo, kolikor je mogoče. Pisanje od $ 20.000 - $ 60.000 preverite, da kupite vaše možnosti zveni kot težko nalogo!

ARGUMENTI KUPITE VAŠE MOŽNOSTI

 • Celostni pogled. Če ste bili pripravljeni odreči vsaj eno leto svojega življenja, da bi dosegli nižjo tržno plačo, potem morate biti popolnoma pripravljeni kupiti svoje možnosti, ko odidete. Možnosti so sestavni del plačnega paketa vsakega zaposlenega. Ne želite, da bi izgubili, če bi zmanjšali plačo, in v prihodnosti ne bi imeli možnosti vredno nekaj smisla.
 • FOMO. Kaj pa, če ste prešli na nakup vaše možnosti, in možnosti potem izkazalo, da je 10 bagger? Verjetno vam ne bi nikoli oprostili, ker ste naredili tako slabo finančno potezo. To bi bilo kot prenos na delo na Facebooku, ko je podjetje še vedno imelo manj kot 1.000 zaposlenih. Morda boste dobesedno jokali, da bi spali vsako noč!
 • Raznovrsten portfelj. Če se preselite v drugo podjetje, ste že zagotovili drug dohodek. Če že že metodično vlagate svoje prihranke, zakaj ne kupite možnosti za ustvarjanje bolj raznolikega portfelja? Po desetih letih boste morda lahko zgradili portfelj 2-10 pozicij v zagonu, podobno kot tvegani kapitalist. Dodajte svoje zasebne položaje s svojimi javnimi položaji in imeli boste celoten portfelj, na katerega bi bili ponosni ljudje.
 • Razumni odstotek portfelja. Če imate investicijski portfelj 100.000 USD, je izkoriščanje možnosti 10.000 $ v razumnem obsegu. Ampak, če boste morali uveljavljati 50.000 $ vaših možnosti, je morda tveganje preveč preobremenjeno. Razen če resnično verjamete, da je podjetje slam dunk, v svojih možnostih ne želite imeti več kot 1 / 3. mesto.
 • Visoka gotovost rasti. Startupi so ponavadi izgube. Toda, če obstaja visoka stopnja rasti z dokazanim poslovnim modelom, ki bo podjetju omogočil, da sčasoma ustvari dobiček, potem je verjetno dobra ideja, da kupite svoje možnosti. Morali bi vedeti bolje kot večina, kako dobro vaše podjetje počne.
 • Vse večje število pridobitev. Če opazite, da konkurenca postane večja podjetja, bo vaše podjetje morda naslednje, če je v zdravem stanju. Obljubim vam, da velike ribe vedno analizirajo, ali naj pridobijo manjše ribe ali rastejo od znotraj.
 • Velika priložnost IPO. Precej je očitno, da bodo podjetja, kot sta Uber in AirBnB, sčasoma obiskala javnost. Podjetja te velikosti ponavadi dajejo RSU-jev glede na možnosti. RSU so v osnovi nepovratna sredstva, ki ste jih dali ob različnih datumih obletnice. Zato vam ni treba kupovati možnosti. Toda za druga manjša podjetja, ki prikazujejo podobne poti financiranja in rasti, je bolje, da kupite svoje možnosti, čeprav je lahko končno vrednotenje IPO nižje od prejšnjih zasebnih sredstev.
 • Nizke potrebe po likvidnosti. Če imate močan denarni tok ali visoko likvidno prihranek, potem je bolje, da kupite svoje možnosti iz vseh zgoraj navedenih razlogov. Morda boste morali počakati 1-10 let, da bodo vaše možnosti postale tekoče, če sploh.
 • Lahko plačate manj davkov. Morate razmisliti o treh davčnih stopnjah: zvezna stopnja AMT z 28%, navadna stopnja davka na dohodek, ki lahko znaša do 39,6%, če ustvarite več kot $ 400,000, in dolgoročno davčno stopnjo 0% za 10% -15 % oklepajih; 15% za nosilce 25% -35%; in 20% za 39,6% nosilca.Če ste zgodaj v podjetju, si lahko privoščite uresničevanje, verjamete v svoje podjetje in zadržite vsaj eno leto, potem lahko plačate nižjo davčno stopnjo za kapitalske dobičke LT.

RAZLOGI NE IZVAJAJO VAŠIH MOŽNOSTI

Razlogi proti nakupu vaših možnosti so v bistvu nasprotni od vsega zgoraj navedenega. Toda glavni razlogi za nakup niso naslednji:

 • Ne morete si privoščiti. Običajno imate 90 dni, ko zapustite podjetje, da kupite svoje možnosti. Če je izbira med nakupom možnosti loterijske vozovnice ali plačilom najemnine ali študentskega dolga, potem boste verjetno morali prenesti svoje možnosti, če ne boste dobili lepega posojila od staršev.
 • Družba ne uspe. Ni slabo, da bi dobil dober denar po slabem. Če zapustite svoje podjetje, je verjetno, da ne boste več verjeli v družbo. Morda se stopnja rasti počasi upočasnjuje ali pa je upravljanje prevečkrat napovedalo prelomnico, ali pa je morda postalo jasno, da bodo kosili večji, bolje financirani konkurenti. Konec koncev, večina zagonov nikoli ni dober izhod.

MOŽNOSTI JE VEČ LOTTERY VSTOPNICE

~ 9.000 $ pri tem zagonu bo katalogiziran v portfelju naložb v zasebni kapital. Moje upanje je, da se bo 9.000 $ v treh letih spremenilo v realno ~ 30.000 $. To ni precejšen znesek denarja, če pa pogledam na položaj kot del večjega portfelja, je to bolje kot pik v očeh.

Ne morem dovolj poudariti, da za veliko večino ljudi, ki se pridružijo startupu, zaradi pomembnih razlik v plačah med osnovnimi plačami ne bodo postali bogati kot se pridružili uveljavljeni družbi. Ustanovljena podjetja pogosto plačajo 30% - 100% več od startupov, hkrati pa zagotavljajo tudi denarne nagrade. Zato je moja pristranskost zaposlene, da kupujejo svoje možnosti, če je jasno, da njihovo podjetje ne gre v obratni smeri.

Glede na Glassdoor je srednja plača pri Netflixu, javni družbi, 132.220 $. Mediana plača na Uberju je samo 102.000 dolarjev. Razlika v višini 25% + je pomembna, saj znaša 125.000 + več kot 5 let. Medtem Netflix stalež je tekoč in zaloga Uber ni. Obstaja še veliko primerov, kjer je razlika v medianih plačah še večja, npr. finance podjetja proti startups.

Splošno pravilo, da ima le 90 dni, da bi kupili svoje možnosti, je precej omejevalno. Dobro je videti, da imajo nekatera podjetja, kot je Pinterest, daljše časovno obdobje za odhod zaposlenih za nakup. Ni čudno, zakaj toliko zaposlenih ostane v podjetjih dlje, kot si to želijo, ker jim ni treba plačati nobenih svojih možnosti, dokler so v podjetju.

Všeč mi je ideja o izgradnji raznovrstnega portfelja zasebnih delnic podjetja, podobno kot VC. Vse kar je potrebno je, da se res dobro počutite. Na splošno pa bi vaše zasebne naložbe ohranjala kot odstotek vašega celotnega investicijskega premoženja na največ 10%. Za preostanek vašega naložbenega portfelja sledite mojim delnicam in dodelitvi sredstev po starosti. Na dolgi rok boste veseli, da ste šli na singla in podvojili namesto loterijskih kart.

Priporočilo za gradnjo bogastva

Upravljajte svoje finance na enem mestu: Eden od najboljših načinov, kako postati finančno neodvisen in se zaščititi sami, je, da se z vašim financiranjem prijavite z osebnim kapitalom. So brezplačna spletna platforma, ki združuje vse svoje finančne račune na enem mestu, tako da lahko vidite, kje lahko optimizirate svoj denar. Pred osebnim kapitalom sem se moral prijaviti v osem različnih sistemov za sledenje 25-odstotnih računov (borzno posredovanje, več bank, 401K ipd.), Da bi upravljal svoje finance v preglednici Excel. Sedaj se lahko prijavim v osebni kapital, da vidim, kako delujejo vsi računi, vključno z mojo neto vrednostjo. Prav tako lahko vidim, koliko porabim in varčujem vsak mesec z orodjem za denarni tok.

Najboljša lastnost je njihova Analizator provizije za odkup, ki s svojim programom teče vaš portfelj naložb s klikom na gumb, da vidite, kaj plačujete. Ugotovil sem, da sem plačal 1.700 $ letno v pristojbinah za portfelj, ne vem, da sem krvavil! Na spletu ni boljšega finančnega orodja, ki mi je pomagal doseči finančno svobodo. Potrebno je samo minuto, da se prijavite.

Končno so nedavno začeli s svojim neverjetnim kalkulatorjem za upokojitev pokojnin, ki potegne vaše dejanske podatke in izvaja simulacijo Monte Carlo, da bi vam omogočil globoko vpogled v svojo finančno prihodnost. Osebni kapital je brezplačen in manj kot eno minuto se prijavite. To je eno od najbolj dragocenih orodij, ki sem jih našel za pomoč pri doseganju finančne svobode.

Je vaša upokojitev na teku? Po povezovanju vaših računov preverite brezplačno
Je vaša upokojitev na teku? Po povezovanju vaših računov preverite brezplačno

Posodobljeno za leto 2018 in pozneje.

Priporočena: