Nasvet št. 19: prihranite denar, jejte dobro in si privoščite manj kot eno uro

Nasvet št. 19: prihranite denar, jejte dobro in si privoščite manj kot eno uro
Nasvet št. 19: prihranite denar, jejte dobro in si privoščite manj kot eno uro

Video: Nasvet št. 19: prihranite denar, jejte dobro in si privoščite manj kot eno uro

Video: Nasvet št. 19: prihranite denar, jejte dobro in si privoščite manj kot eno uro
Video: COC HOW TO 3 STAR TOWN HALL 13 2023, Oktober
Anonim
To je Nasvet # 19 od Save $ 1,000 v 30 dnevnem izzivu.
To je Nasvet # 19 od Save $ 1,000 v 30 dnevnem izzivu.

To je gost posta Susan Su.

Jaz sem snob. Jedem ekološko hrano, oblačila za oblačenjake, kupim hrano za hišne ljubljenčke in sovražim staro mornarico.

Toda jaz sem tudi eden izmed najcenejših ljudi, ki jih poznam (poleg moje kitajske mame - kdo je najcenejša oseba, ki jo poznam, ne glede na to).

Ramit je napisal o zamenjavi imen blagovnih znamk za generike, in mnogi bralci so komentirali nizko, nizko ceno oblačil na Target ali Walmart. Ampak, močno verjamem v kakovost. Resnično prijazna obleka med pogajanji o plačah vam lahko zagotovi zaupanje in poljščina, da se potrudite za 10-odstotno povišanje plač. Elegantna in profesionalna pisarniška oblačila lahko doda ključni poudarek vašemu iskrenemu delu in močnim PowerPoints. Sveža, ekološka hrana lahko vašo družino obdrži v dobrem zdravju in razcveta na delovnih mestih, šoli in v življenju, namesto da bi se počutila počasna in neučinkovita. Naložba v seksi obleki lahko prinese vračanja na vroči prvi datum ali dolgotrajno plamen.

Torej, kako točno si privoščite okus šampanjca na proračun piva?

OBLAČILA

Target nikoli ni delal zame. Oblačila so bila vedno napačna oblika in velikost in so se pojavila po nekaj pranju. Čeprav me je cena samo stala 20 dolarjev, sem štel, da je bilo 20 dolarjev izgubljeno, ko je bilo po tretjem tednu lastništva neobdelano.

Za lepa oblačila sem mislil, da je bil tako pameten, da je šel na Nordstrom Rack. Kupil sem majico z zvezdico Michael Stars (te običajno se začnejo pri 40 $ za vrh cisterne, vendar so iskreno in čudovito) za $ 10. To se je zgodilo, ko sem bil prostovoljec AmeriCorps, ki je mesečno proizvedel 800 dolarjev in živel z živilskimi žigi. 10 dolarjev ali tri pekarne, kot sem si želel misliti, so bili v mojem proračunu.

Ko pa sem prvič nastopil v zasebnem podjetniškem svetu in pustil mojega strokovnjaka za učinkovitost, sem spoznal, da nimam časa, da se spustim na Nordstrom Rack in ščem skozi ogromne, neurejene gomile grda, modnih oblačil, da bi našli tisto eno buttercup-rumeno Michael Stars tee. Šla sem pred nekaj meseci v nedeljo po dolgem nočnem počitku. Še vedno sem izčrpan, prazen in razkurjen, ko sem se zapravljal, ura in pol pa sta se spravljala v čitalnico. Odšel sem z razburljivo in samouničujočo misel, da naslednjič, ko bi samo kupil polno ceno in končal s kaotičnimi belimi popusti na drobno.

Lepota nakupa polne cene, sem vedno mislil, je, da so vse ureditve in izbire praktično storjene za vas - vsi tisti ljudje, ki jih trgovina ali blagovna znamka plača lepo, poskušajo prodati stvari in obleči modne dodatke polkreativni način. Sovražim plačevanje plač (in drugih stroškov), ki ne mislim resnično dodati večjo vrednost svoji ključni potrebi - potrebo po nakupu lepe oblačil in izgledu super.

Odkril sem, kako imam vse. Lahko kupite visoko kakovostne, modne, dobro organizirane in dobro prikazane oblačila in porabite manj časa kot pridobivanje mani-pedi. Kako? Na spletu naredite to!

Tukaj so posebna spletna mesta in storitve, ki jih ljubim:

1. Trgovina z mano. Ko sem se prijavil za to samodejno osebno ponudbo (popust), sem izbral znamke, ki so mi všeč, velikost, ki jo nosim, in kako pogosto sem hotel prejemati e-poštna opozorila. Bil sem skeptičen, ker sem se prijavil za SO veliko storitev vrste e-poštnega opozorila, ki sem jih takoj preusmeril v neki nejasen filter e-pošte. Zakaj bi bilo to drugače?

Ugotovil sem, kdaj sem dobil svoj prvi nakup. Vse, kar mi je predlagalo - amalgam prodajnih predmetov po spletu - se je igrala po mojih okusih (ker sem izbrala blagovne znamke), ustrezala mi (ker sem izbrala velikost) in bila na voljo (v nasprotju s prodajo) na GLAVNI popust. Večina predmetov je bila pol ali več. Če je ista postavka na voljo na dveh različnih mestih na dveh različnih stopnjah popusta, bo Shop It To Me vključeval samo cenejšo možnost v Prodajni pošti, ki bo avtomatiziral vse vaše dolgotrajno primerjavo nakupovanja.

Najboljši del je, da lahko posnamete s slikami v prodajni pošti, medtem ko imate svoje jutro karkoli in kliknite naravnost do maloprodajne strani, če ste zainteresirani za nakup, namesto da bi zapravljali ur, ki gredo v fizične prodajalne ali celo zapravljajo ure na posameznih Spletne nakupovalne strani delajo primerjavo nakupovanje.

Image
Image

Spletna stran: https://www.shopittome.com Elementi: Moška in ženska oblačila in čevlji. Brendi: Skoraj vse na skoraj vseh ravneh. Brendi segajo od Louis Vuittona do Nikea do Victoria's Secreta do brezplačnih ljudi do North Face do Tufi Duek … dobiš idejo. $$ Saved: Izbrala sem hipotetično polno opremo iz nedavne SaleMail, ki sem jo prejela. 489 $ redna skupna cena - 244,50 $ skupna cena popusta = 244,50 $ skupaj ali prihranek točno 50%. Čas shranjen: Predvideni čas za iskanje istih ponudb na internetu (vključno z nakupovanjem): 1 uro - Čas, ki bi mi potreboval, da bi kupil od SaleMail: 10 min = 50 min shranjenih.

2. Amazon.com. Ne, ne prodajajo več knjig, zato je pošiljanje še vedno brezplačno na številnih predmetih.Amazon ima nekaj odličnih ponudb za oblačila, kot je jopič James Perse za 66% popusta (če je to vaš stil), toda moja najljubša oblačila so SHOES. Drugi teden sem prihranil 50 dolarjev na parih Paladija. Bili so še vedno polni ceni na sestrski družbi Amazon, Endless.com. Razlog, zakaj Amazon lahko prodaja stvari za manj, je zato, ker so zdaj združevalni elementi na spletu - ne samo vertikalni trgovec na drobno. Kot prikazuje Shop It To Me, vam agregatorji prihranijo denar in toliko časa, ker delajo vse, kar se vam tiče.

Image
Image

Spletna stran: https://www.amazon.com Elementi: Vse pod soncem, vključno z oblačili. Odlično za čevlje in tako cenejši kot Zappos. Brendi: Najpogostejše blagovne znamke so na voljo tukaj. Resnično edinstvene, vrhunske blagovne znamke ali blagovne znamke so redke, vendar iskanje traja samo minuto. $$ Saved: Moj čevlji Palladium so prvotno stali 73 dolarjev. Kupil sem jih za 22,99 dolarja, prihranek 50,01 ali 69 odstotkov. Prav tako sem dobil brezplačno dostavo in ni bilo treba govoriti s prodajalci. Čas shranjen: Obstaja trgovina s čevlji, ki je približno 2,5 km od moje hiše, ki prodaja čevlje Palladium. Potrebno bi mi bilo približno 40 minut hoditi tam in nazaj + 15 minut za nakup čevljev, skupaj 65 minut. Potrebno mi je bilo 5 minut za nakup čevljev na spletu, prihranek 1 uro.

3. Etsy. Etsy je način kul vitek, arty stran, kjer ljudje iz vse države predstavijo svoj talent in prodajajo čudovite stvari, ki so jih ustvarili. Imam nekaj za edinstvene, ročno izdelane uhane iz kovine. Množične komercialne stvari nimajo sveč na ročno udarcenem paru srebrovih danglijev. Ampak, so zelo dragi v buticah, kjer jih običajno najdejo. Potem sem našel Etsyja. Moj modni inštitut prijateljev iz New Yorka in vsi sošolci, sošolci, izdelujejo lepe stvari, nato pa jih prodajajo na Etsyu brez oznake za butike. Naslednji dan sem našel nekaj enobarvnih kovničnih uhanov za manj kot 20 dolarjev. Ni za ženske niti - obstajajo moški predmeti, elegantne domače stvari, umetnost, pripomočki, knjige in še več.

Image
Image

Spletna stran: https://www.etsy.com Elementi: Edinstven, ročno izdelan vse - darila, pohištvo, knjige in zine, nakit in še več ton. Brendi: Brez blagovnih znamk! To je kraj, kjer boste našli edinstvene užitke, ki so ponavadi izključni za hip boutiques in darilne prodajalne, na delček cene. $$ Saved: Videl sem srčkan par uhanov za $ 18. Videl je podoben par v butiku prejšnji mesec za 45 $. Razlika? 27 ali 60%. Čas shranjen: Ta spletna stran vam morda ne bo prihranila časa, ker je tako polna vseh vrst zabavnih, impresivnih stvari v Ogle. Vendar pa je oglenje tukaj verjetno še hitrejše kot čiščenje vašega mesta ali mesta za podobne luštne predmete. Dodan bonus: Če ste crafy, bi lahko dejansko nekaj denarja za Etsy letos. Navedite svoje stvari!

HRANA IN DOMA

1. Amazon.com (ponovno). Razen če ste hardcore homesteader, verjetno ste v konzervirani paradižniki v takšni ali drugačni obliki. Všeč mi je, da jih uporabim za izdelavo hitrega pomarančnega juha, čilija in domačega ketchupa. Pred kratkim sem spoznal, da so v pločevinkah v Amazon.con konzervirani, ekološki, "ognjiščni paradižnik" 0,50 $ manj na pločevinko. Ne samo, da je to super, ker mi ni treba iti v trgovino, ampak tudi mi ni treba skrbeti, da ga kupim tako pogosto, ker je paket 12. Amazon dela za toaletni papir, milo, to piling obraza, ki mi je všeč za uporabo, žitne palice, organski čaj in soomilk, vitamine in skoraj vse drugo. Pred nekaj tedni sem odkril, da sem porabil 50 dolarjev za veliko vitaminov in dodatkov, ko sem preveril Amazon in ugotovil iste blagovne znamke, vendar za 20% manj. Kdo je vedel za stroške prodajaln? Ne zanima me, če ga vidim osebno, če vem, kaj je. Pravzaprav raje živim kot kraljica (beračica) in imam stvari na mojih vratih za manj denarja - kdo ne bi?

2. eBay. Kolikor se mi v mojem domu zmehčam v veliki, grozljivi shrambi, sem še vedno nekakšna ljubezen. Težava je, da so tako draga, da jih nikoli ne bi nikoli kupila. 200 dolarjev za pokrivalo s prevleko je travestija, ne glede na to, kako sladka je. Ampak, kaj če bi bilo 50 dolarjev? In povsem nov, v prvotnem paketu? In dostavljeno na vaša vrata? To je čarovnija eBay. Ne sprašuj me, kako ti prodajalci dobijo te stvari (padli s tovornjaka?), To ni moj problem. Pojdem, ponudim in pozabim na to. To je, dokler ne dobim e-pošte "Izgubili ste to dražbo". Uporabil sem eBay za omenjeno pokrivalo za keramiko Barn, za ljubko hypoallergenic tuljavo in za 400 listov count Ralph Lauren listov, vse po velikih popustov. Tukaj je, da je preprosta, avtomatska in poceni, vendar še vedno premija.

Image
Image

Spletna stran: https://www.ebay.com Elementi: Sundries, vendar mi je všeč, ker posteljnina in domače predmete še posebej. Brendi: eBay najbolje deluje za imena blagovnih znamk, ki jih prepoznate. $$ Saved: Prihranil sem 150 dolarjev na pokrovu odeja, 40 evrov na listih in 3.000 na avto (ja, nekoč sem kupil avto na eBayu). Čas shranjen: Vsaj 1 uro za trgovino z domačimi izdelki.

3. Samo naravni hišni ljubljenček. Kričanje lastnikom hišnih ljubljenčkov - vem, da ste tam zunaj! Ta odlična stran ima vse, kar je zdrav in zabavno za vašega ljubljenčka.Najboljši del je, da lahko nastavite samodejno dostavo hrane za hišne ljubljenčke - izberete si vrsto hrane in pogostost, in ker ste zajamčena stranka, vas samo nagradi tako, da vam 10-odstotno popusti vsako posamezno dostavo. Precej super, ker hišne ljubljenčke ves čas uživajo, hrane za hišne ljubljenčke in dobave pa so ponavadi kosovne in nekoliko dolgotrajne za pridobitev.

Image
Image

Spletna stran: https://www.onlynaturalpet.com Elementi: Hrana za hišne živali, igrače in zaloge Brendi: Boljše kakovosti naravnih in veterinarskih znamk. $$ Saved: Če se odločite za ponavljajočo se dostavo hrane, vsakič shranite 10% na vaš naročilo. Čas shranjen: 30 minut na teden gre v trgovino za hišne ljubljenčke.

4. Vaša lokalna kmetija. Rad bi podprl zelenjavo. V redu, zato vemo, da lahko dobite pakirano blago (hrano, obleko, posteljnino) za manj denarja, ko ga kupite na spletu. Toda sveža zelenjava, še posebej, če kupite ekološko, so vedno draga in zahtevajo pogoste izlete na trg ali trgovino kmetov, kajne? Ne, če se prijavite, na spletu seveda, za polje CSA. CSA = podprto s strani skupnosti podprto kmetijstvo in v mnogih primerih vključuje veliko škatlo za neposredno izbrane, lokalne in ekološke proizvode, dostavljene v vaš dom manj kot ste plačati na kmetovem trgu ALI trgovino. Zakaj je manj za ta vrhunski izdelek, ki vam je dostavljen? Brez nadzemnih trgov. Poleg tega ima vsak proizvajalec zajamčeno stranko vsak teden, zato so ti zvišanja cen, ki jih izvajajo za varovanje pred počasnim dnevom na trgu, z dobavljenim CSA ni potrebno.

Image
Image

Spletna stran: Poiščite "CSA" v bližini svojega mesta ali mesta Elementi: Sveži pridelki na kmetiji Brendi: Um … to je pridelek, od Zemlje. Št blagovne znamke, brez trženja. $$ Saved: Pri $ 29 škatla, ki je dostavljena vsak drugi teden, prihranim okoli 10 $ na teden za sadje in zelenjavo. Čas shranjen: 2 uri tedensko po odhodu na trg kmetov ali v trgovini z živili.

Spletno nakupovanje vam lahko pomaga na življenje zdravo, elegantno in skromno življenje na toliko načinov. Za mene je najpomembnejša stvar, ki jo prihranim, čas in zdrav razum, ki sem jih porabil za delo, poskuse v nakupovalno središče, primerjavo nakupov od trgovine do shranjevanja in čakanje v vrsti. Zdaj uporabljam ta čas, da naredim stvari, ki jih resnično uživam (in jih ne morem avtomatizirati) - jedem, poskušam na oblekah, ki so prišla po pošti, in se sprostila z ljudmi, ki jih ljubim.

Skupni prihranki: 20 do 500 dolarjev

Zadnja stvar 1. Glej druge nasvete v prihranku $ 1,000 v 30 dnevnem izzivu 2. V tem prispevku pustite komentar, ki opisuje, koliko prihranite s tem namenom in kakršne koli nenavadne tehnike, ki jih uporabljate za to delo.

Priporočena: